Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

groszek83

WRZESIEŃ 2007

Polecane posty

Groszku---- w tej kolekcji są i tańsze suknie, np. Agnes i naprawde bardzo ładne za około 2-2,200 -wiem, bo mierzyłam Ale co siękomu podoba. Ta, którą wybrałam zaczarowała mnie choć zarzekałam się, że nie wydam dużo. Miało być max 2,500 a wyszło trochę więcej + dodatki oczywiście. Mierzyłąm chyba ze 20 modeli ale żadna mnie tak nie urzekła. Za droga, za ciężka,kolor nie taki, itp. Każdy ma inny gust i trudno tu cokolwiek porównywać. Wiem, że chciałabym zrobić wrażenie a na dodatek wyglądam młodo i tak dobieram te fasony żeby wyglądać poważniej. W takiej jednej od Herm\'sa wyglądałam jak dziewczynka z liceum a mam 27 lat! Szukałam szukałam aż znalazłam. Miałam też wrażenie, że wszystkie są do siebie podobne. Po przymiarkach okazało się, że różnią się mnóstwem detali np. wykończeniem,długością trenu,ciężkością itp. Życzę Ci powodzenia i mam nadzieję, że wkrótce coś upatrzysz:))))))))))))))))))))

groszku melduje posłusznie, ze nie mam na nic czasu...:( nawet żeby tu do Was wpaść, a co dopiero o poszukiwaniu sukni mówić.Jak już pisałam ja nie przymierzałam jeszcze żadnej...tylko w necie ogladam i wiem ze to nie to samo.Nie mam pojecia kiedy sie za to zabiore.zastanawiam sie nawet czy czasem nie zostanie mi to na czerwiec-dopiero jak napisze prace i sie obronie(o ile...napisze). Tygrysku suknia milusia.Ma bardzo ładne hafciki i górę gorsetu równiutką i prosta-to lubie.I ja oczywiście wybrałabym ecru....

mi na przykład podoba sie ta suknia http://www.slubne.pl/obrazki/4417_big_oTQA.jpg tylko nie wiem czy jak by była biała to czy bym na nia zwróciła uwage...i gdyby modelka nie była taka chudziuka...ja nie jestem... zarówno plusem jak i minusem jest kształt spudnicy- wydłuża( a ja maleńka) ale wszystko widać- jak tam bedziemy sobie deptac po palcach..:)

o matko!!!!! spódnica przez \"u\"!!!!! o zgrozo! podpisano: studentka pedagogiki

zmykam bo źle na mnie działa to siedzenie przed kompem. przymiarki zacznę od Agnes...ładne + w miarę tanie

asiurka - ja też męczę się z praca magisterską :( tak mi sie nie chceeeee Przeciagam to i przeciagam i w końcu się okaże, ze się nie wyrobię na czerwcową obronę... i zaraz po ślubie pójdę sie bronic we wrzesniu...

Hej dziewczyny. Kiedy kupujecie obrączki?? Zostawiacie to na sierpień bo ja chyba tak zrobie. W tej chwili narazie nic nie robie, następny krok to będą zaproszenia ale dopiero w czerwcu. Może wcześniej buty jeśli znajdę jakieś fajne.

oj! groszku ależ to męczarnie są- a raczej będą bo ja właściwie dopiero zaczynam...do końca maja muszę oddać ostateczna wersje a obrony idioci chcą nam zrobić dopiero w lipcu!!!a ja dopiero licencjat więc chciałabym gdzieś dalej zdawać a egzaminy oczywiście w czerwcu........paranoja.przeniesienie obrony na wrzesień niewiele mi wiec daje i pewnie bym jej tez nie napisała bo jak sie tylko uda to wyjeżdzam w wakacje do pracy

miałam wielkie szczytne plany robienia zaproszeń....ale przy mojej liczbie gości musiałabym chyba zacząć rok wcześniej.troszkę sie rozglądałam ale nie mam czasu jak to już wspomniałam:( ale jeśli rzeczywiście będę wjeżdżać to będę musiała już w czerwcu zapraszać..

miałam wielkie szczytne plany robienia zaproszeń....ale przy mojej liczbie gości musiałabym chyba zacząć rok wcześniej.troszkę sie rozglądałam ale nie mam czasu jak to już wspomniałam:( ale jeśli rzeczywiście będę wjeżdżać to będę musiała już w czerwcu zapraszać..

no tak.....mi dziś naprawde coś mocno zaszkodziło:) już sie nie odzywam.... co do obrączek to tylko ustaliliśmy jakie nam sie podobają-tylko dlaczego to takie drogie jest???

Gość barbóra
cześć Dziewczynki dawno nie pisałam ja obrączki kupiłam już w grudniu.dlatego tak wcześnie poniewaz to był prezent gwiazdkowy od przyszłych teściów.

Hej Panny, wczoraj zamówiłam suknię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Właciłam zaliczkę, pani wzięła wymiary i suknia bedzie gotowa dopiero na moje imieniny w lipcu ( mam na imię Anna). Kolor ecru jasny, suknia bardzo seksowna. Moja koleżanka była zachwycona. Jeszcze pomyślę nad dodatkiem - ewentualnie doszyją mi bolerko, bo szal jest w cenie sukni. Teraz mam kupić buty i czekać na telefon od pani z salonu w celu przymiarki. następny krok - obrączki, wybór menu,fryzura,zaproszenia. Czyli do przodu. Pozdróweczka:))))))))))))))))))))))))

oooo... a ja mam ślub w czerwcu i nie pasuję do tematu;( może przełoże? ;)

Ziazik, to wpadnij do nas jak już będziesz meżatką i opowiedz na przebieg tego Twojego dnia :)

Kto na spacerku, to na spacerku...:( Ja sobie mogę pozwolić tylko na tęsnke spojerzenia przez okno ;) Ale za godzinkę wyrywam się z pracy i poodycham troszkę pachnącym wiosennym powietrzem :D

Tygrysku! rozumiem ze zamówiłaś swoja sukieneczkę HERM\'S KERA na Jana Pawła?czy to norma ze tak długo sie na nią czeka?czy może tylko w warszawie?

witam was Kochane :) Asiurka chyba nie tylko w Wawie sie czeka na te suknie tak długo, zalezy od tego czy katalogowa i sprowadzana skadś tam czy szyta w pracowni krawieckiej czy szyta katalogowa... Moja jest z tej firmy wiec na nia czeka sie minimum 3,5 miesiaca , jak juz pisałam została juz zamówiona, przyleci na koniec lipca a przymiarki będą na koniec sierpnia na 2 tygodnie przed weselem, odbór w tygodniu ślubnym... Z jednej strony ciesze sie że mam to z głowy bo mogę sie zajać juz innymi rzeczami :) http://www.sinceritybridal.com/eu_en/collection.php?linenum=0&totlines=-1 t moja suknia tylko ze numer 3234 , pczywiscie ta po lewej na tym zdjeciu.. nie widać dołu któy jest piekniejszy niż góra :) jak dla mnie.. Obrączki też już mamy, kupilismy w ArenJubiler.. polecam gorąco tego jubilera ale to tylko w Warszawie on jest :( Za obraczki zapłacilismy 860 (żołte z białym złotem) zł a kosztowały ponad 1200 zł.. był rabat 30% ale moze teraz też jest?? Za takie podobne w Aparcie czy gdzie indziej dalibysmy co najmniejj 1300 zł :( Dodatkowo jest dożywotnia gwarancja na czyszczenie, odnawianie piaskowania (w innych salonach dodatkowo płatne),zmniejszenie lub powiekszenie... Dla mnie było ważne aby móc ewentualnie zwieszyc w razie czego obrączki (mojej mamiu po ciązy palce spuchły i troszke sie powiekszyły), Z reguły obraczek złotych mieszanych z białym złotem nie da sie powiększąc a te sie da bo sa recznie robione.. W Aparcie nie możńa było zwiekszać tych co chcieliśmy, w Stanćzyku tez nie,,,O kruku nie mówie bo za drogie dla nas były... A u Aren Jubiler są przystepne cene, dozywotnia gwarancja i super ceny wzgledem innych.. Dobra zabieram sie za siedzenie na allegro Musze wreszcie zakupic te dodatki do zaproszeń bo papier juz mam.. Buziaki

Witam w piatek trzynastego :) Madziunick ---> napisz mi jaki masz pomysł na swoje zaproszenia. Bardzo mnie interesuje ten temat, bo sama jak wiesz, tez robię :) Jutro na 90% jadę ogladać jakieś sukienki :) Byłoby na 100%, gdybym jeszcze miała z kim... A tak to chyba będzie musiał Pan Mlody ze mną pójść...ale jeszcze to przemyślę, bo w zabobony nie wierzę, ale chciałam, żeby mój wygląd w dniu ślubu był dla niego niespodzianką, a tak... Moje obrączki też są połączeniem białego i zółtego złota, a dodatkowo w mojej jest jeszcze brylancik. Są bardzo ładne, ale gdybym teraz kupowała obrączki, to pewnie wybrałabym inne, bo kiedy kupowaliśmy tamte, nie wiedziałam jeszcze, że takich obrączek nie można powiększać i że to śliczne białe złoto się zetrze i zostanie kolor miedziany :( No bo skąd miałam wiedzieć, jak się tym wogóle wcześniej nie interesowałam, a ślub cywilny oraganizowalismy na szbko. Ale już to przebolałam :)

Jejku, a z tymi terminami na oczekiwanie sukni ślubnej to mnie przerażacie. Jeśli wszędzie tak jest, to właśnie mam ostatni gwizdek na decyzję. Tylko, że ja nie mam kasy na firmówke...moze w tych badziewniejszych salonach nie czeka się aż tak długo...oby

W firmowych salonach na suknie trzeba czekać około 3,5 - 4 miesięcy. Ja swoją kupiłam w marcu a bede ją mieć dopiero pod koniec sierpnia więc na styk (potem dochodzą przecież poprawki czyli około 2 tyg). A co do kasy, ja na swoją też nie miałam kasy żeby odrazu zapłacić (kupowałam firmową) i musiałam odrazu zapłacić 1000zł zaliczki a resztę mogę przy odbiorze lub poprostu w ratach dopłacać kiedy bede mieć jakiś przypływ gotówki (w sumie mam już wpłacone 1400zł).

Cześć Panny, już odpowiadam - na suknie w renomowanych salonach trzeba czekać min. 3 m-ce pełne + 2 tyg. poprawki. Zamówiłam w tym tyg. a odbiór w lipcu gdzieś około 15 tak że najwyższy czas się decydować bo potem stres pośpiech i nerwy. Wpłaciłam 1000 złotych zaliczki a reszta przy odbiorze. Pozdrówka wiosenne:))))))))))))))))))

Gość ksenia29
ojej wspołczuje wam całe wakacje czekac na slub...nie moglisce sobie ustalic na np maj lub czerwiec.tylko całe wakacje czekac? wspołczuje tyle zcasu ejscze..ja mam wczerwcu i ciesze sie z tegoze nie na pazdziernik tak jk milao byc;P

no moznaby pokombinować na raty z tą sukienką, ale ja mam jeszcze do wykończenia mieszkanie i każdy grosik się liczy w tej chwili, więc raczej zdecyduję się na tańszą. Ale i tak musze się szybko wziąć do oglądanie, skoro takie terminy. A ja w dalszym cisgu sylwetkę mam do bani :(

Ksenia kazdy ma jakieś powody, że wybiera ten a nie inny miesiąc. Ja wybierałam datę ślubu w pażdzierniku ubiegłego roku, więc miałam możliwosc wybrać np. czerwiec, ale nie chiałam. Z kilku powodów: po piewrwsze w czerwcu mam obronę i jakbym miała zajmować się przygotowaniami do obrony i ślubu jednocześnie, to albo bym zgłupiała, albo musiała z czegos zrezygować. A ja chcę się cieszyć tymi przygotowaniami. Po drugie jak dla mnie to miesiące letnie na wesele odpadły ze względu na temperatury - może być upalnie, wtedy bym się piekła w tej sukience, a po co? We wrzesniu jest jeszcze przyjemnie, cieplutko, ale juz nie upalnie - mi pasuje jak nie wiem.

Rzeczywiście te terminy czekania na sukienkę przerażające. a obrączki tez chcieliśmy wybrać dwukolorowe a tu proszę...jesteście moją skarbnica wiedzy.Co do Aren Jubiler to sie w zupełności zgadzam-zawsze można tam na jakieś rabaty trafić.Zaręczynowy tez mam od nich-grawerowanie gratis,czyszczenie w czasie gwarancji no i przy następnym zakupie tez zniżka...wiec chyba tam właśnie się wybierzemy