Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anizeeee17

skate dziewczyna!

Polecane posty

Gość guciO.
ja myślałam że te forum jest właśnie o tym . ;) dobra nie wiem .

Gość DskStory
Nie jestem tym zdziwiona bo glownie barbie gryza sie ze skate xD

Gość DskStory
No ale w sumie Anka ma racje. Tylko,że wydaje mi sie,ze kiedy zaczyna się o tym pisać,to Panie w różowym są bardzo dużym kontrstem dla skate, a przynajmniej tak juz sie utarlo. Ze stereotypami się nie wygra.... ale faktycznie wiekszosc wypowiedzi nawiazuje do tkz"barbie" a mielismy sie wypowiadac o skate

ogólnie to ja nie wiem co za masochiści robią sobie sami kolczyki nic nie wiedzac na temat piercingu... jesli sie na tym zna to o.k. ... w zyciu tez bym nie poszla do kosmetyczki przebijac jezyk, nos itp. tylko do profesjonalnego zadbanego studia... kolca w jezyku mam juz 2 lata i jak na dzien dzisiejszy z moimi np. zebami wszytsko dobrze :) a dlaczego? bo sobie o to dbam.... bo o kazde przeklute miejsce trzeba dbac... nawet o glupie uszy... wkurzaja mnie tez osoby, ktore sobie wszystko olewaja, a potem placz, bo sie cos im tam robi nie tak... szczerze mowiac to nawet nie jest mi zal takich osob... bo dami sie w to wpakowali ;/ tak samo smiesza mnie 10, 13 latki szczycace sie tym, ze same sobie przebily glupi pepek... matko ...

Gość guciO.
no tak tak w sumie to tak . te lalunie i barbie zostawiamy na bok . mi one nie przeszkadzają i już to pisałam ale nie o to tu chodzi tylko chdzi tu o skate dziewczyny wiec popiszmy o tym coś jeszcze . ; dd

Gość DskStory
Każdego człowieka trzeba poznać. I Skate, punka, barbie itd... bo jak się utrze jakiś stereotyp to nie wygrasz. W każdej subkulturze są ludzie mądrzy, utalentowani i mniej inteligentni. Nie można z góry zakładać,że skoro ten jest skate, to na pewno jest taki jak ten którego znam.... w końcu każdy jest inny. Różnimy się charakterami, więc każdy jest inny, a to że w zachowaniu możemy być podobni.. choćby nawet ze względu na subkultrue... normalne :)

Gość anka_lbn
no wlasnie wlasnie kazdego trzeba poznac... moja przyjaciolka ubiera sie jak rasowa barbie znaczy no nie rozowe rzeczy itp ale bardziej elegancko-mlodziezowo. lubi takie ciuchy bo czuje sie w nich dobrze ale ciagle mi powtarza ze fajne spodnie mam albo bluze albo cos tyle ze ona nie ma na tyle odwagi zeby to zalozyc i zmienic styl z dnia na dzien. ja ja rozumiem, nie kazdy musi sie dobrze czuc w takich ubraniach. mi na przyklad podobaja sie jej niektore ubrania i mowie o tym otwarcie ale wiem ze do mojej osobowosci to nie pasuje i zle bym sie w tym czyla, byloby mi niewygodnie. ale powiem wam ze gdybym lubila jakies nawet rozowe kiecki i nadawalyby sie one to bym je zakladala nawet idac na deske albo cos bo przeciez deskorolka nie polega na zalozeniu fajnych ciuchow tylko wygodnych... i nie obchodzi mnie jak skomentuje mnie otoczenie... nieraz sie na mnie dziwnie patrza wiec przywyklam. podsumowujac: ja nie skreslam ludzi za ubior, ale za gadke itp juz tak....

Gość guciO.
no no ja też takk mam . ;dd hehe w mojej grupce dziewczyn jednaa nosi rzeczy z czaszkami (prawiee wszystko) ;) druga jest punkiem , trzeciaa nosii co ładne a czwarta jest w stylu hip-hop i takie swojee tam rzeczy . ;d no więc każda z nas ma inny styl a z charakteruu jesteśmy tak do siebie podobne . ;d myśle że to dobry przykład na to że styl nie wiąże sie z charakterem i taka jest prawda ludzie są różnii i to jest fajnie . ;d

Gość DskStory
Otóż to. Ja osobiście nie lubię sytuacji, które wymagają ode mnie eleganckiego ubioru. Czasami,ale naprawdę bardzo bardzo rzadko mam takie "przebłyski",że może i fajnie by było założyć coś bardziej dziewczęcego,czy eleganckiego... A niekiedy jak słyszę, że trzeba się ubrać elegancko, to wolę nie iść np na wesele, czy inną zabawę... xD

Gość guciO.
hehe ja teeż tak samoo . ;dd ale już tak jest że jest taka potrzeba włożenia takiego stroju to wtedy nic nie poradzę na to . ;dd

Gość DskStory
Kurde... Mam moje ulubione szerokie spodnie i dzisiaj zauważyłam,że przecieraja mi się na udach [po wewnetrznej stronie] ! Nie ma mowy zebym je wyrzuciła bo są moje ukochane szerokie gacie! Co ja teraz mam z nimy zrobić? ma ktoś jakiś pomysł?

Gość eiya
zabawic sie w krawcowa i jakos zacerowac bo raczej jakas nayszywka odpada bo nie zbyt dobrze ebdzie wygladac

Gość DskStory
No wiem z ta naszywką... trzeba coś poradzić na te moje spodnie xD

Gość anka_lbn
ej wlasnie gdzie wy te szerokie gatki kupujecie bo ostatnio chodze po sklepach i nic nie widze zupelnie :/ wogole jak bardzo szerokie spodnie nosicie bo szerokie a szeroookie to roznica xd? i jakie bluzy zakladacie mega szerokie czy takie powiedzmy bardziej damskie? do szkoly czy na studia tez w tym popylacie czy tylko poza? wniesmy cos do dyskusji :D moze nie za ciekawie ale sie staram hehehe

no, wrócił temat do istoty:P hehe,już mnie szmieszy na zapas fakt, że rozwinę głęboką gadke o... spodniach hihi. Otóż - moim zdaniem zwykle jak sie mysli o szerokich spodniach, to są one szerokie na poziomie nóg. a prawie nigdzie nie ma fajnych spodnich szerokich - ale co najważniejsze - optymalnie szerokich w kroku. ja osobiscie coraz bardziej nie znosze obcisłych spodni W KROKU:P poza tym, np. juz nie raz słyszałam od ginekologów, że nie powinno się aż tak często nosić obcisłych spodni. w sumie nie musze sie rozpisywac chyba czemu;) tylko wlasnie, gdzie je kupic to ja nie wiem. kolejny problem jest taki, ze do takich spodni fajniejsze są dłuższe bluzy, bo krótkie wyglądają nazwijmy to-niekorzystnie(duży tyłek). wiec kolejna rzecz, to znalezc pasujace bluzy czyli rozmiar minimum L ale tez nie szerokie jak szafa.mi sie udalo znalezc tylko pare takich, glownie w stylu snowboardowych w cenie $$$. styl luzacki wymaga naprawde dużo pracy i kasy, i więcej przy nim pracy niż przy takiej zwykłej codziennej modzie większościowej. co do sklepow - w wawie w zlotych jest taki sklep bear& cos tam nie pamietam.sa tam baaardzo dziwaczne spodnie teraz,ktorych bym jednak nie zakupila:P maja krok chyba w kolanach,a na dole rurki hehe.ogolnie sa niewygodnie, ale podoba mi sie ze wreszcie cos sie dzieje w tej modzie.w sklepie sa oczywiscie w wiekszosci \'normalne\' rzeczy. ale jakis czas temu zakupilam tam tez fajoskie spodnie, ktore lublin kiedyś ujrzy:P mam nadzieje, ze ilosc tresci jest satysfakcjonujaca;)

Gość anka_lbn
zobaczylam ze ktos sensownie pisze i od razu zczailam kto hehehe xd no wiec bylam w wiadomym ci monumencie i nie ma nic phy w centrach lubelskich podobnie ale niech tylko przyjdzie zima to bedzie nowy cel zebys przyjechala juz ty wiesz o co chodzi :D:D ale jak ci sie nudzi to wbijaj nawet teraz na dniach jak juz sie z tym mieszkaniem ogarnelas :) jednym slowem SZYBCIEJ bo chce te spodnie obczaic ;]

Gość DskStory
Ja moje szerokie o dziwno znalazłam w C&A... są na mnie za duże trochę,ale mniejszych nie było. Są takie szerokie jak w sam raz dla dzieczyny. Nie takie typowo męskie,że szurasz krokiem o chodnik jak idziesz,ale wlasnie takie jak dla dziewczyny. Bluzey to różnie. Wcześniej nosiłam takie b. szerokie, ale teraz wolę takie do bioder czy coś,bo nie kupie kurtki co do kostek mi sięga, a trzeba brać to pod uwagę,że pogoda i na bluzę kurtkę bo zimno. Ale ogólnie podoba mi się zestawienie tych szerokich spodni z bluzą nie taką do ud jak nosza chłopacy tylko taką jak mam. I naprawdę zastanawiam się gdzie ja teraz kupię nowe spodnie jak w skateshopach same szerokie meskie są... zreszta w skateshop bluza damska 200 zl spodnie meskie szerokie 200-300 roznie... no ale cóż... jakby nie bylo z damskimi spodniami jest najciezej bo nawet w skateshopach nie widzialam szerokich damskich spodni

Gość eiya
ja tam zawsze kupuje proste gacie i wazne zeby to nie byly biodrowki tylko z wyzszym stanem i sa i tak na mnie luzne hehe. jakies konkretne gacie mozna kupic nawet w normalnych sklepach i nie trzeba isc do skateshopu i dac za nie kosmiczna kase. tylko wiadomo z tym laczy sie ze trzeba takich odpowiednich spodni troche szukac :]

Gość DskStory
nienawidze chodzic i sukac spodni... tyle nerwow mnie to kosztuje :D

Gość KYUZO
Powiem Tak co kto lubi... ja Np lubię Skejtki looz Dziewczyny które nie plączą jak złamią paznokcia!!! robią to co lubią!!! a nie lachony na 5 metrowej szpilce w różowej koszulce zakrywającej jedynie biust i jeansowych spodenkach okrywających tylko tyłek!!! puste paniusie lecące na zelusi i kasę!!!

taa.... mm;) jednych i drugich jest w sumie dosc malo. w przeciwienstwie do tych dwoch grup-trzecia nijaka sie prawie nie wyroznia. no dobra,grup jest wiecej, sa jeszcze ASP,british rock jak to ja nazywam hehe. ale ta duza nijaka grupa jest bez stajlu i podaza za tym co modne tylko.choc ostatnio nie bylo tak zle bo balerinki itd, a nie szpile,wiec wygladalo w miare fajnie;)

Gość anka_lbn
fajnieee ty mi juz nic o tych balerinkach nie gadaj :] blaaaaaaaaaagam tego juz za duzo na ulicach jeszcze troche i faceci zaczna w tym maszerowac..... albo vandalki buciki fajne sa ale tez tyle tego ze musialam inne wyczaic chociaz mi sie podobaly eeeehhhhhhh i wez tu znajdz cos fajnego to sie okazuje ze pol swiata juz w tym zamiata ot co xd dobrze ze wiekszosci dziewczynom nie podobaja sie szerokie bluzy i spodnie to mamy pole do popisu haha;)

no wlasnie, trzeba naprawde zaczac patrzec na to w ten sposob:) b.mala konkurencja:D hehehe. co do butow kochana-za granicami naszego kraju mają tak piękne sneakersy ze rece mi opadaja. a nawet trampki takie piekne ze nie moge;)za granica to wlasnie sie buty kupuje:)!

Gość anka_lbn
skoro zagranica to juz niedlugo sie obkupimy nie? xdxd nie no moje butki szly ze stanow zeby wlasnie nie bylo ze co druga takie ma wiec popieram wersje ze trzeba kombinowac i sprowadzac co sie da :) szly szly ale po 2 tygodniach doszly :)

Gość anka_lbn
skoro zagranica to juz niedlugo sie obkupimy nie? xdxd nie no moje butki szly ze stanow zeby wlasnie nie bylo ze co druga takie ma wiec popieram wersje ze trzeba kombinowac i sprowadzac co sie da :) szly szly ale po 2 tygodniach doszly :)

Gość DskStory
No macie racje. Chyba czas najwyższy się rozglądać za butami za granicą xD Ale powolo powoli i to wszystko u nas też będzie ...

Gość anka_lbn
do czasu az wejda do Polski zdaza sie juz zniszczyc xd