Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

To pewnie zależało od anestezjologa i od etapu i szybkości postępu porodu. Moja koleżanka dostała za późno bo już miała 7cm rozwarcia, i dopiero wtedy wymusiła znieczulenie :D ale anestezjolog nie mógł jej dać wielkiej dawki więc prawie nic nie odczuła ulgi... a inna moja koleżanka dostała w odpowiednim momencie i odpoczęła sobie prawie 2h... No i różnica między nimi taka, ze jedna rodziła 20h a druga 10h... To wszystko jest subiektywne, zależy jaki poród i jaki próg bólu.

darmowe znieczulenie a wizyta 50 zl- tak dla ścisłości:P. Przeciwwskazania to uczulenie na leki przeciwbólowe, skrzywienie kręgosłupa, choroby sercowe itd. Wizyta z anestezjologiem jest bezwzględnie potrzebne bo jak stwierdziłam gdyby mnie pytano o te wszystkie sprawy w trakcie akcji to na wszystko bezmyślnie odpowiadałabym zdawkowo byleby tylko uzyskać znieczulenie :P aaa... i potwierdzam, że rzeczywiście w szkłach nie da rady i trzeba mieć okulary (blee:/ ) i że wszystkie kolczyki trzeba powyciągać i paznokci nie malować (??)

Paznokci nie malować??? Kurcze ja ma jakieś skrzywienie kręgosłupa, na samym dole :(

no to jeszcze dopiszę, że z tym znieczuleniem to jest tak, że nikt nie jest w stanie przewidzieć jak dany organizm zareaguje. Anestezjolog mówiła, że czasem może złapać "w łaty" (w jednym miejscu złapie w innym nie). I że jak się poprosi o znieczulenie to od razu zgadamy się również na oksytocynę, ponieważ jest ona często niezbędna do podtrzymania akcji porodowej. Jeśli znieczulenie się kończy a my jeszcze nie urodzimy to położna stwierdza czy podać kolejną dawkę czy nie. Tak samo jeśli przyjedziemy do szpitala z pełnym rozwarciem to nikt już się nie będzie bawił w znieczulenie bo cały proces trwa około 30 minut a do tego czasu z pełnym rozwarciem dawno urodzimy :) Piszę to ale przecież za chwilę same usłyszycie całą litanię na wizycie :P

gooosik- nie martw się na zapas. Pewnie skrzywienie kręgosłupa musi być bardzo poważne żeby zdyskwalifikowało wkłucie

CYNIminii tez sie strasznie ciesze z perspektywy rodzenia w okularach -chyba je z bolu roztrzaskam... no ale coz niby to dla zdrowia. Ja w kazdym razie jeszcze wybieram sie do okulisty-dostalam taki prykaz po wizycie u Pani anestezjolog. Zanim dostane ewentualne znieczulenie chca miec pewnosc ze nie odklei mi sie siatkowka w oku i mam sobie zbadac dno oka. No i chyba chca wiedziec czy jestem w stanie rodzic naturalnie (a jestem juz to wiem:)) tzn. czy nic mi sie nie stanie przy mojej wadzie wzroku.

Goosik... na żadnej operacji czy zabiegu nie można mieć pomalowanych paznokci. Bo to po płytce widać, że coś się dziej... zaczyna sinieć. Dlatego nie można mieć pomalowanych ani tipsów :)

No poczekam do piątku. A czy ja muszę sie specjalnie umawiać z anestezjologiem, czy jak będę u dr.Ś. to mogę mieć od razu taką konsultację????

No pięknie..... a ja mam tipsy na stopach!!!!! Bo mi tak łatwiej z moim wielkim brzuchem jak mam teraz odkryte stopy!!!!

Gooosik ale paznokcie masz też na dłoniach.. czy się mylę :P IwonaAAa ależ Ty masz informacje :) ja bym nawet nie podejrzewała że to o to chodzi.. raczej o to, że lakier może się odkleić trafić do ust jak będziemy coś robić przy twarzy i doprowadzić do zakrztuszenia... Wyobraźnia nie zna granic :P

Gość kas_luk
Aaa no tak w Będzienie też jest ta szkoła ;) a paznokci nie należy też malować z tego powodu , gdyby wynikła cc i wtedy do paluchów podłączają aparaturkę i płytka paznokcia musi być czysta , bo może być kłopot.

Zbankrutuję jak tak będę jeździć ;) Ale się uśmiałam z tymi paznokciami :)

monia1714 a stronka nie chce mi się otworzyć, a w tych przepisach nic nie znalazłam, że nie mogą zwolnić??? Moja koleżanka jest przedstawicielem hand., jak nie wyrobi normy za kwartał to ją zwolnią. Myślsz, że obniżenie etatu by ją chroniło???

Gooosik, o ja też mam w piątek wizytę u dr Ś (chodzę do niego od 7tyg ciąży) :) A konsultację z anestezjologiem będziesz miała dopiero później, ja jestem w 38ty i jeszcze nie miałam :) Więc pewnie będziesz mogła się umówić na konsultację np w dniu w którym będziesz miała kolejna wizytę u dr Ś, dwie pieczenie za jednym razem :))

Jesteś w 38 tyg i jeszcze nie miałaś??? To kiedy powinno się ją mieć???

Gooosik myślę, że lekarz widzi na ile jeszcze jesteś bezpieczna... Mi nic wcześniej nie mówił, dopiero na ostatniej wizycie w 35tyg kazał zrobić układ krzepnięcia do konsultacji z anestezjologiem, więc pewnie będę miała teraz :) . A właśnie! CYNIminii, kochana co mówił Ci o KTG? Od kiedy się zaczyna i czy muszą być jakieś przesłanki czy po prostu od 38tyg masz chodzić raz na jakiś czas?

IwonaAAa jeśli nie urodzę do terminu to na pierwsze KTG mam się stawić dzień przed terminem czyli 1.07. Już nie mam umówionej żadnej wizyty tylko z wynikami badania moczu, które mam zrobić w piątek (ze względu na moje zapalenie pęcherza) mam zadzwonić bezpośrednio do dr Ś i skonsultować czy się poprawiło. Wynika z tego, że końcówka to bierne oczekiwanie- nic fajnego :/

Gość kas_luk
Ja na KTG zgłosiłam się w dniu terminu, a potem co 2 dzień.

Witam .Opowiem moze w skrócie co sie u mnie działo.A wiec urodziłam 9.06 o 2 w nocy dostałam skurcze tak co 20 min ,o 6 rano juz były co 7 min,tak,więc pojechalismy do szpitala. Miałam poród 6h naturalny,niechce sobie tego przypominac,ja jestem twarda ale,to był koszmar,miałam bardzo trudny poród mała niechciałą sie znizyc po 6h połozne nasiłe kazały mi pszec a ja juz niemogłam, .Dopiero dr.Mniszek (jemu bardzo dziękuje)zadecydował o cesarce.Byłam szczęsliwa!! Wyszłam ze szpitala po3dobie. a juz po wyjsciu ze szpitala czuje sie swietnie.Normalnie funkcjonuje.Z toaleta niemam wogóle problemu. Moja opinia-NIGDY więcej porodu naturalnego!!Mam pełno siniaków tylko po nim i złe wspomnienia.

agnes, gratuluję Nadusi:) no szkoda, że akurat takie wspomnienia z porodu, ale wszystko co złe, szybko się zapomina. Ja osobiście wolałabym rodzić sn, jednak los zadecydował o wcześniejszej, szybkiej decyzji o cc. Dzięki temu i wspaniałej załodze kliniki mam zdrową córeczkę. Super, że szybko dochodzisz do siebie po cesarce, ja też szybciutko się zebrałam, teraz jednak mam małe problemy z blizną, a raczej zgrubieniem-stanem zapalnym nad nią... Ale na pewno Ciebie to nie dotknie:) dużo zdrówka i snu dla Was!

Jesli chodzi o lekarzy to jaknajbardziej polecam :) i pania Sabinke równiez.Ja chodziłam do dr.Kozy,bardzo go chwale,ale i Mniszek i Sleczka sa godni polecenia.

CYNIminii, no to chyba pozostaje stosować zasadę 3xS (sex, spacer, schody) ja dodałabym jeszcze czwarte S :D sprzątanie :) i czekać na koniec :D

Prawda taka że my mamy mały wpływ na to kiedy zaczniemy rodzić... natura działa a my jej potem musimy tylko pomóc, fakt że końcówka i te oczekiwanie jest najgorsze bo już by się chciało mieć maluszka przy sobie

Gooosik - prosze oto przepisy wyjete z kp Art. 186 ^7. Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego może złożyć pracodawcy wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy do wymiaru nie niższego niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym mógłby korzystać z takiego urlopu. Pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika. Art. 186 ^8. 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie od dnia złożenia przez pracownika uprawnionego do urlopu wychowawczego wniosku o obniżenie wymiaru czasu pracy do dnia powrotu do nieobniżonego wymiaru czasu pracy, nie dłużej jednak niż przez łączny okres 12 miesięcy. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy w tym czasie jest dopuszczalne tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy, a także gdy zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

Jejku ale bym juz chciala urodzic... czuje sie jakby ktos wypompowal ze mnie cale zycie...

monia1714 dziękuję bardzo, wczoraj nie doczytałam ale dzisiaj znalazłam nawet ten artykuł, który mi wczoraj poleciłaś :) Chciałam zapytać czy wszystkie macie wykupioną położną???? Wyczytałam tu, że mozna ale jeśli i tak jest tam super personel to czy wykupywać dodatkowo??? pozdrowionka

Gooosik- Ja miałam wykupiona położną Sabinke. ale szczeze mówiac wszystkie tam były miłe i pomagały ,jedyne to ze prywatna połozna jest cały czas z toba przy porodzie ,i jeslibys chciała to na wizyte do domu ci przyjdzie.Moim zdaniem niepotrzebna jest prywatna położna.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się