Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 25 mies do....

PORÓD Katowice - prywatny szpital Łubinowa 3???

Polecane posty

Gość nuska258
Ja dopiero na 12 kwietnia wg okresu więc troche czasu jeszcze mam:) a co do cc to mam nadzieje że malenstwo nie będzie chciało wcześniej . Choć wszystko przygotowane jedynie ciuszki wyprac nio i jeszcze wózek ale to w sobotę:)

Gość nuska258
Kurcze ale ja panikuje przecież już raz to przechodziłam a czuje się choćbym pierwsze ciuszki rodzila:/ masakra jakas może dlatego tak jest bo bardziej czuje ruchy malenstwa u z tad ta panika? Hehe ale wiem jedno nie umie się już doczekać maleńkiego szkraba w naszym życiu;)

Gość nuska258
Miało być pierwszego dzidzusia yh ten fon coś szaleje cza będzie na lapku usiac:)

Gość krys31
do nuska258 Ja tez chciałam urodzic w terminie (cc)według miesiaczki 6 grudzien a urodziłam 23 listopada,lekarz tez mi powiedział albo urodze przed terminem albo po terminie.Różnie to bywa .pozdrawiam

Gość nuska258
ja przy pierwszej ciazy urodziłam tydzien wczesniej.A TY krys31 co tak wczas urodzilas?? jakies komplikacje?? czy bobas byl taki duzy??

Gość krys31
do nuska258 nie żadnych konplikacji nie było po prostu juz chyba dzidzia chciała wyjsc na swiat

Gość Lutowa
Witajcie Dziewczyny :) Czy pod koniec ciąży może być lekko podwyższona temperatura?? Jestem troche przeziębiona,ale zmartwiłam się... :( Pozdrawiam

Gość websterman
@OLKA_LUTOWA - dzięki za informację odnośnie zzo. Ja też mam już skierowanie do szpitala, dostałam w 35 tyg od dr Wieczorka. ALe podoobno jak się jest pacjentką któregokolwiek lekarza pracującego na Łubinowej w dowolnym momencie gdyby się coś działo można podjechać i muszą nas przyjąć, a przynajmiej zbadać.

Gość websterman
Dziewczyny mam jeszcze pytanko, gdzie robiłyście badania na krzepliwość, które trzeba zrobić przed porodem? CHodzi mi o INR i PTTA?? Wyniki mam przynieść na kolejną wizytę, a nie wiem czy to robią normlanie w laboratorium analitycznym czy trzeba podjechać na Łubinową?? Jeśli robiłyście na Łubinowej to jaki był koszt tego badania?? Aha jeszcze jedno - do dziewczyn które zdecydowały się na zzo - w którym tygodniu byłyście na konsultacji u anestezjologa??

Hej Z tego co wiem do anestezjologa trzeba iść 2-4 tygodni przed porodem-podobno na wizytę czeka się kilka dni. Ja 9-tego lutego mam ostatnią wizytę u dr Kozy (nie kazał mi narazie przynosić wynikó z krzepliwości) a o niej mam się zapisac do anestezjologa właśnie..

Gość agata001
czesc dziewczyny, jestem juz po urodziłam sn, przy porodzie była ze mna pani Bozenka - fajna cierpliwa kobieta.Bardzo jej dziekuje za wszystko;) opieka w ciagu całego pobytu super wszyscy pomocni . Polecam ten szpital;)

websterman ja na krzepliwość badania robiłam normalnie w zwykłym laboratorium:) Agata gratulacje!! napisz jak wrażenia z samego porodu? miałaś ZZO czy bez? mnie ogarnia coraz większy strach przed porodem i bólem....:/

Dziewczyny ja wizyte anestezjologiczną mam na czwartek 26 stycznia, bedzie to moj 38tc i 4dzien. Badania na krzepliwość robiłam w tamtym tyg bo myslałam że konsultacje załatwie w tym ale niestety. mam nadzieje że wyniki z ubiegłego tyg beda nadal aktualne, bo raczej nie zamierzam robić nowych, chyba 2 tyg to nie są jakieś przedawnione. Nadal nie jestem zdecydowana co do zzo, konsultacje zaliczam tak na wszelki wypadek, gdybym jednak nie mogła znieść bólu to poprosze o zzo.

Gość Lutowa Becia
Witajcie dziewczyny. Jakoś tak się stało że dopiero teraz tu zawitała, choć termin na 19 lutego albo 16 lutego jeśli mała nie zmieni ułożenia pośladkowego. Pzdrawiam

Dzisiaj byłam na wizycie u anestezjologa o znieczuleniu tak naprawdę decyduje położna przy porodzie czy dać i kiedy a taki znieczulenie znieczula na 2 godz.

Gość agata001
urodziłam naturalnie bez znieczulenia, chociaz szłam z nastawieniem ze je wezme, bolało bardzo ale da sie przezyc. a jestem straszna panikara. po porodzie od razu wszystko mija. urodziłam pare dni temu a czuje sie juz normalnie. połozne sa super tak naprawde wystarczy ich tyl;ko sluchac i dobrze bedzie;)

Gość ciężarówka2102
Agata001 - mam takie głupie pytanie organizacyjne... co potrzeba na porodówkę? Wiadomo, ze tą koszulę do rodzenia, pewnie jakieś klapki:) Do tego trzeba mieć te podkłady seni i podkłady dla mam np bella?wodę mineralną, nie wiem jakiś ręcznik?

Gość ciężarówka2102
Dziękuje Katjusza81 za odpowiedz. Wiem, ze tam pisze, co zabrać do szpitala. Chodziło mi bardziej o to, co jest potrzebne strikte do porodu (na porodówkę). Ten ręcznik papierowy to rozumiem właśnie przyda się do porodu?

:) no ja miałam na mysli ręcznik papierowy ale jak już bedziesz po, do wycierania/podcierania po kapieli, prysznicu. Bedziemy krwawić wiec szkoda zwykłego recznika:) a na samą porodówkę ja mam spakowane: t-shirt do porodu, klapki, recznik - jakbym chciała z wanny skorzystać, woda mineralna, szminka do ust - podobno przydaje sie:), mp4 żebym nie słyszała innych pań rodzących - żeby się nie stresować:), i tyle....

Gość agata.
Mam pytanie odnosnie porodu przez cesarskie cięcie ale w znieczuleniu ogólnym czy sa tu osoby, które przechodziły taki poród na łubianowej? Jak wyglada opieka po takim porodzie i czy przebiegł on bez wiekszych problemów

Gość Kasieńka_85DąbrowaG
Witajcie! U mnie wczoraj wybił termin porodu, ale na razie cierpliwie czekam na akcję porodową, jutro wybieram się na pierwsze KTG. Mam pytanie do tych mam, które już jeżdżenie na KTG mają za sobą, napiszcie mi proszę, czy badanie obejmuje tylko KTG plus badanie ginekologiczne? Robione jest wtedy USG? Sprawdza się stan wód płodowych, ich ilość? Będę wdzięczna za informacje. podrawiam serdecznie!

ooo też jestem ciekawa:D ja mam w czwartek ale jestem i wtedy tez bede przed terminem. gin kazała mi przyjechać wiec przyjade. Nie wiem czy jesli bede przed terminem to musze za ktg płacić?

witam wszystkich. mam pytanie odnośnie zespołu do szybkiego reagowania w szpitalu na łubinowej? ja słyszałam ze tam tego nie ma ale wy może macie inne informacje. mam ternin na lutego i troche sie sresuje czy nie zmienic szpitala jesli nie ma tam wystarczającej opieki. a następne pytanie dotyczy zoo, jak to jest - czy czuje sie bol czy tylko przejscie dziecka przez kanal. bylam na konsulatacji anestez. i w zasadzie nie dowiedzialam sie tego od lekarza bo powiedzial ze wszystko zalezy od tego czy bede wspolpracowac.prosze o odpowiedz.pozdrawiam

Gość agata.
Marcowe_szczęście niesety mam poważna wade kregoslupa i tylko takie znieczulenie wchodzi w gre. Obawiam sie tego znieczulenia bo tu czlowiek nie wie co sie z nim dzieje, a wolałabym sie dowiedziec czy moge zaufac ludzia którzy pracuja w tym szpitalu

dziewczyny a jak to jest z ubezpieczeniem? na stronie Łubinowej pisze że potrzebna jest karta ubezpieczenia zdrowotnego i to rzeczywiście wystarczy? nie trzeba mieć jakiś książeczek albo zaświadczenia z ZUS?

Gość Lutowa
Witajcie dziewczyny! Bardzo proszę o info! Jestem w 38 tygodniu i niestety sie przeziebilam,mam kaszel,zajete zatoki i jestem bardzo oslabiona... Prosze napiszcie mi,co w takiej sytuacji,jesli zaczne rodzic?? Mysle,ze jestem za slaba,aby poradzic sobie naturalnie... I czy wiecie,jakie jest prawdopodobienstwo,ze Dzidzius zarazilby sie ode mnie?? I jeszcze jedna pytanie,na ostatniej wizycie okazalo sie,ze mam PACIORKOWCA, czy ktoras z Was,to miala? Dostalam antybiotyk,ale nie bede miala kolejnego badania... Prosze o jakies INFO

Gość Lutowa
Witajcie dziewczyny! Bardzo proszę o info! Jestem w 38 tygodniu i niestety sie przeziebilam,mam kaszel,zajete zatoki i jestem bardzo oslabiona... Prosze napiszcie mi,co w takiej sytuacji,jesli zaczne rodzic?? Mysle,ze jestem za slaba,aby poradzic sobie naturalnie... I czy wiecie,jakie jest prawdopodobienstwo,ze Dzidzius zarazilby sie ode mnie?? I jeszcze jedna pytanie,na ostatniej wizycie okazalo sie,ze mam PACIORKOWCA, czy ktoras z Was,to miala? Dostalam antybiotyk,ale nie bede miala kolejnego badania... Prosze o jakies INFO

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się