Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Negra

Dłuuugie nogi - dar czy przekleństwo??

Polecane posty

Gość
od środka kości biodrowej do chyba środka kostki... jak sobie policzyłam procentowo wasze długości to wychodziło 50-52% więc na tym tle nie mam krótkich nóg :P (ale to właśnie zależy od sposobu zmierzenia) no ale poza tym jestem niska i mam gruby tyłek i uda i muszę kupować cholerne spodnie na obwód ud, a co za tym idzie, obcinać potem 10-20 cm :( bo na mój wzrost szerokie i krótkie rzadko się zdarzają, dyskryminacja :( :( :(

a wracając do zakupu spodni to liczy się jeszcze rozmiar w pasie ja np. noszę 31-32 w zależności od firmy ale np. gdybym była chuda to wydaje mi się, że byłoby łatwiej bo spodnie by swobodniej spływały po nogach:P

Gość Negra
CO do długości stopy... Jescze ze 3lata temu miałam taaki proble z kupieniem butów;/ wracałam ze sklepów do domu , ryczałam i darłam sie ze sobie palce poucinam.. heh no moze z tego wyrosłam.Ale sukcesem jest ze teraz jest juz praktycznie kazdy rozmiar, kazd a numerówka:) i nie jest tak źle;) CHociaż wydaje sie mi ze nektóre buty zgrabniej wygladają na mnijeszej nózce :(

Gość Negra
nom i ja też. ale nawet nie słyszalam nigdy zeby takiej operacji sie ktos poddał ;P

Gość a jaką masz długość nóg
ale w którym miejscu mierzyć od tej kości biodrowej? tak jakby z profilu ciała czyli po zewnętrznej stronie nogi?

bo tak mierząc to wychodzi mi 102-103cm, to możliwe?

Gość dziewięć
wy na brak spodni nie narzekajcie bo z waszymi nogami to mozna nosic na kazda dlugosc. PS. od kiedy 90 cm przy 175 to dlugie nogi?

a nie??????????????????????????????????????? Mierzone od krocza tak jak dziewczyny wcześniej mierzyły :p

no rzeczywiście:)

dziewięć-------> akurat a_guu ma rzeczywiście długie nogi jak na 175cm więc już nie wymyślaj

Gość Negra
hehe widze ze sie wszystkie troszke zakręciłysmy z tym mierzeniem :)

Gość dziewięć
Jesli na wzrost nie patrzec to dlugie, ale jesli o proporcje chodzi to bardzo normalne/ przecietnie.

dziewięć------> a jakie to są długie nogi do wzrostu 175cm?

Gość dziewięć
Ale bez obaw, sama mam podobnie:) Mierzyc dokladnie nie bede bo jmiarke zgubilam. Za to szkoda ze nie odziedziczylam nozek po mamie, ona rzeczywiscie ma dlugie;]

Gość dziewięć
przy 175 to tak okolo 100 wzwyz

a na temat proporcji się wypowiadac nie będę bo nie mam pojęcia ile procent całego ciała powinny stanowić nogi :P na oko to umiem ocenić

czereśnia---------> z tym się nie zgodzę, bo osoby nawet bardzo niskie mogą mieć bardoz długie nogi oczywiście proporcjonalnie do wzrostu nie bedą mieć tak długich jak osoby 20 czy 30 cm wyższe, ale do swojej sylwetki:)

Jak byśmy nie mierzyły to i tak są długie i tak. w każdym razie problem ze spodniami pozostaje :( Co do rozmiaru buta to niestety też nie jest za wesoło mam 40,5. I tu jest poważny problem bo ani 40 ani 41 na mnie nie pasują :o Adidasu kupuję 40 i zawsze ze skórki lub zamszu bo wiem, że się rozejdą ale przez jakiś czas muszę postękać bo w palce pije :(

Gość
a punki noszą przykrótkie spodnie ;) moja przyjaciółka (181cm wzrostu) założyła kiedyś moje proste dżinsy i sięgały jej tylko do cholewki glanów i była zachwycona że mam \"punkowe spodnie\" w sam raz na nią ;)

dziewięć---------> a znasz kogoś takiego?

Dziewięć --------> to powiem inaczej mam 119cm mierząc od biodra jak tak bardzi się upierasz :D