Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ignacja

IDĘ STĄD...

Polecane posty

Gość hiltonkaa
Negai przypomnę Ci tylko, ze ja własnie chciałam rozpoczać dyskusję, ktora ponoć polega na wymianie poglądów, toteż przedstawiłam swój - odmienny od waszych i stąd taka sytuacja. Więc wykaż minimum honru i przyznaj, że to Ty nie jesteś w stanie przeprowadzić kulturalnej wymiany zdań z osoba, która swoimi poglądami jest daleka od wchodzenia Ci w d... Z resztą czego tu wymagać?? - już po wstępnej analizie Twoich wypowiedzi dochodzę do wniosku, ze wiem, co miał na myśli Hobbes pisząc, że "życie człowieka jest samotne, biedne, bez słońca, zwierzęce i krótkie" i z obserwacji jakiego pokroju ludzi takie smutne wysnuł konkluzje... Polecam lekturę "Lewiatana" zamiast "Cosmopolitana".

Gość hiltonkaa
a co mi tam... napiszę Nauczyłaś się kilku słów i naprzemiennie ich używasz robiąc sensacje wokół własnej osoby. Te " kilka słów" ( których??) to w pewnych kręgach słowictwo będące chlebem powszednim. Rozumiem, że dla kogoś, kto porozumiewa się jedynie za pomocą płytkich młodzieżowych tekścików ( jakież to żałosne...) moga być jednak przyczyną "sensacji", ale chyba lepiej, zebyś do tego się głośno nie przyznawała :-D

hiltonkaa >> nie bede sie juz z toba \"obrazac\" bo nie droslas jeszcze do mojego poziomu intelektualnego :o malo...nie doroslac do poziomu mojej chrzesnicy ktora ma 13 lat :o co do dyskusji dziecino....w ktorym momencie zaczelas dyskutowac?? bo jakos zadna z osob bedacych na tym topiku tego nie dostrzegla. twoja dyskusja zaczela sie od obrazania i osadzania osoby o ktorej zielonego pojecia nie masz..to ma byc dyskusja?? od samego poczatku jak weszlas na ten topik zaczelas pluc jadem i pokazywac jaka jestes tepa przez swoje prowokacje. juz ci to napisalam wczesniej........wyrazanie swojej opini a osadzanie to dwie rozne rzeczy i wbij sobie to do glowy!! nie pisz bezposrednio do mnie bo i tak nie czytam tego co sklecasz zapewne z wielkim trudem, wiec oszczedz sobie. a tymczasem pozegnam cie ... to juz moja ostatnia wypowiedz skierowana do ciebie..jestes dla mnie jak powietrze..poprostu cie nie ma (jesli to pojmiesz to znaczy ze robisz postepy)

Hiltoka... Dyskusja polega między innymi na tym, że się słucha i przyjmuje do wiadomości argumenty drugiej strony. Można oczywiście ztymi argumentami się nie zgadzać i podawać swoje. Twój argument był jeden: ja jestem podła, Ty jesteś szlachetna. Po pierwsze żaden to argument, bo mnie nie znasz, a po drugie na tym twoje spopsrzeżenia się kończyły, a każda kolejna wypowiedź to obrażanie mojej osoby bądź osób mi bliskich. Nie zarzucaj więc innym, że nie potrafią rozmawiać. P.S. Naprawdę pisze się razem, a nie osobno. P.S. Idiotka to nie terminologia medyczna... chyba Ci się z kretynizmem coś pomyliło.

Gość hiltonkaa
Ignacja nic mi się nie pomyliło, wyraz idiota" był pierwotnie jak najbardziej terminem medycznym, tak samo, jak "debil" i "kretyn". nie poprawiaj kogoś, jeśli nie wiesz. Negai no no no! nie ma to jak podnoszenie samooceny przez autosugestię :-) twój poiom intelektualny pozostawia wiele do życzenia - nie wpieraj sama sobie , że jest inaczej.. Gdyby ktoś powiedział, że Twój poziom inteligencji jest równy połowie mojego czułabym się urażona.

Gość częstowchodząca
Hiltonkaa to dla ciebie o tobie: Dotykam palcami Kartki słowoczułe Z każdym słowem piękniejsze I bielsze od siebie. Od ust odejmuję Odwracam znaczenia Zapisuję zdania Pewności, zwątpienia Zakamarki uczuć Niezwykłe, zawiłe, Oddycham słowami I słowami żyję, Patrzę jak mi rośnie Samozachwyt… Co będziesz robić jak już osiągniesz swoje cele? Myślałas o tym? Myślałaś jaka jest samotność kiedy obrazisz cały świat?

Gość hiltonkaa
niezłe, niezłe... jednak osobiście wolę np. Wojaczka już śpiesze odpowiadać na Twoje pytania: Co będziesz robić jak już osiągniesz swoje cele? - wyznaczę sobie następne. Myślałas o tym? - tak. Myślałaś jaka jest samotność kiedy obrazisz cały świat? - zapewne wszechogarniająca, jednakże głębiej się nad tym nie zastanawiałam, ponieważ taka wiedza jest mi zbędna. Grubo się mylisz w kwestii obranych przeze mnie celów...

Gość częstowchodząca
Znów prowokujesz. Zarzut jest bezpodstawny, bo nie wyraziłam się na ten temat. Zawsze przychodzi kres życia. To nieuchronne. Memento mori....

Gość hiltonkaa
nie wyraziłaś, ale zadedykowałaś wiersz o samozachwycie i zadałaś pytania dot. celu w życiu i obrażania innych - do czegoś najwidoczniej zmierzałaś.. z mojej strony nie było żadnego zarzutu. ja jeszcze ani razu nie prowokowałam, choć tak nazywa się tu poglądy niezgodne z przekonaniami bywalczyń. owszem - memento mori, ale i carpe diem.

Gość częstowchodząca
A może w kilku słowach powiesz o sobie?

Gość hiltonkaa
a co dokładniej w tych kilku słowach miałabym zawrzeć? co by Cię interesowało? i dlaczego wogóle uważasz informacje o mnie za interesujące, że proponujesz tu ich zamieszczanie?

polazlam na spacer i zaszlam az nad wisle :D zamyslilam sie...a pozniej czekalam ponad pol godziny na tramwaj :o ale juz jestem :) jak tam u was mija weekend? :)

Gość hiltonkaa
Ignacja nie.to już nie jest termin medyczny, tylko dostosowanie języka wypowiedzi do słownika odbiorcy w celu zwiekszenia szans na zrozumienie przezeń intencji nadawcy.

Ja się dzisiaj nigdzie nie ruszyłam z domu, mimo, ż pogoda piękna. Cały tydzień miałam cężki, w sobotę też pracowałam, dzisiaj pyszny obiadzik i leniuchowanie w domku. Trzeba mi odpoczynku, bo zmęczenie i stres spowodowany pośpiechem rzuci mnie kiedyś na kolana - oby nie za mocno :)

a co mi tam... napiszę >>> a gdzie pracujesz? ja jutro zaczynam kolejny tydzien pracy :) nawet dobrze bo nie lubie nic nie robic, dobija mnie to :) a w tym tygodniu tempo bedzie mordercze w pracy :D

Hilton, jakoś nie znalazłam w wypowiedziach nic, co usprawiedliwiałoby użycie przez ciebie takiego wulgaryzmu, a to poobno nam brakuje poziomu...

Ignacja....no gdzie ty sie podziewasz ?? :D jak tam z facetem?? doluje cie nadal czy sie poprawil troche??

TROCHE SIE POPRAWIL :) Dzisiaj od rana dopieszczal :) Az sie sama zdziwilam!!! Obejrzalas kabarecik?

tak :) no wypisz wymaluj o kims mi ten kabaret przypomnial :D

ehhh no wlasnie, matka polka pewnie nie wrocila jeszcze z dzialki, babka z uczelni a a co mi tam pewnie sie tu gdzies szweda :D

Ignacja >> nie kus losu :D ja mam dzis dobry dzien i wielka litosc nad zwierzetami, do tego orozmawialam sobie wlasnie z moim milym i smieje sie jak glupi do sera :D nawet na chwile zapomnialam ze jutro czeka mnie praca!! to bedzie bardzo dlugiii tydzien :P

A ten twoj mily to od dawna miły, że tak zawsze reagujesz? Czy nadal serce łomoce?