Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co jeszcze wymyślą

kobieto w bólach rodzić będziesz

Polecane posty

Ja rodziłam naturalnie i jak będę po raz drugi w ciąży to też mam nadzieję że urodzę naturalnie, ale jeżeli nie będę pewna że wrazie potrzeby zrobią mi cesarkę to się nie zdecyduję na drugie dziecko.

dlaczego nie zrobią sondaży wśród kobiet, referendum, dlaczego nie zapytają NAS < KOBIET o zdanie??? Ciemnogród, pogratulować jak nam się Polska rozwija, zawsze będzie nam daleko do krajów Unii!!! Jakiś emeryt, stara panna będzie mi dyktować, ile i jak mam rodzić?? Jeszcze niech zniosą rozwody, to będzie full panien z dziećmi czyli samotnych matek i państwo będzie na nie łożyć, bo przecież takim z opieki się należy???!!! Obłęd!!! Nic co wymyślił ten rząd nie zachęci mnie do rodzenia więcej dzieci, żeby likwidować niż demograficzny!!!! A Was zachęciła polityka prorodzinna???

Gość małej wiary
może naiwna jestem, ale nie wierzę, że lekarz, który będzie wiedział o tym, że kobieta musi mieć cc, żeby przeżyć, ewentualnie musi mieć cc, żeby dziecko urodziło się zdrowe, zmusi ją do rodzenia siłami natury... swoją drogą, uważam, że cc na życzenie - tak, ale odpłatne. tak jest w wielu szpitalach. i wtedy umówić się na konkretny termin, na godzinę - na zabieg...

Gość co jeszcze wymyślą
małej wiary -> owszem, lekarz który myśli o pacjencie jak o człowieku, tak, a ile jest przypadków, że zamiast robic cc, wielki chłop całą siłą kładzie się na brzuchu ciężarnej, i wypycha dziecko przez kanał rodny na siłę? takie praktyki niestety tez mają miejsce

Gość ppppppppppp
- Kobieta, która miała już cesarskie cięcie, często boi się kolejnych ciąż i z tego powodu rezygnuje z następnych dzieci - tłumaczy. Większej głupoty to dawno nie słyszałam. Miałam cc i wiem jaki to komfort psychiczny, że z dzieckiem wszystko w porzadku i juz mu nie zaszkodzi moje zmeczenie przy porodzie czy ból, z którym nie bede sobie umiała poradzic.

Gość nie wiem o co ten raban
mam wrażenie, ze chodzi o tzw. cesarke na zyczenie. Tzn, nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, a kobieta koniecznie chce mieć przecietą macicę...( bo np. pochwa jej sie za bardzo rozciągnie.....) no tak sobie deliweruję.... ;-)

Gość małej wiary
co jeszcze wymyślą--> aż się boję pomyśleć, bo niedługo czeka mnie poród, ale jestem dobrej myśli, wierzę, że mam dobrego lekarza i wybrałam dobry szpital (oby tylko były w nim miejsca, jak przyjdzie na mnie pora)

http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/kobieto-w-bolach-rodzic-bedziesz,898825,2943 W tym artykule zadano pytanie \"Czy w Polsce wykonuje się zbyt dużo cesarskich cięć\"?- 86% ankietowanych odpowiedziało, że nie. Lekarze tego chcą, rząd tego chce, Ministerstwo zdrowia z szurniętym Religą na czele tego chce, ale kobiety tego nie chcą? Czyje zdanie liczy się bardziej?- dla mnie ważniejsza jest opinia kobiet.:D

Gość no ja chyba
zrezygnuje z dziecka dopoki nie nazbieram na prywatna klinike..:(

Gość salomon
panstwo ma tyle forsy ile wpłaca podatnicy a podatnicy migaja sie od płacenia ale brac od panstwa chca mysliciwe ze pieniadze do budzetu spadaja z nieba?

Gość salomon
N aserio nie rozumiecie zasad finansowanie w sferze budzetowej ? skoro wszystko co maja daja ludziom a ludzie nie płaca podatków to kasa panstwa jest pusta zastanowcie die ile kosztuje pobyt w szpitalu i cc a le wy odprowadzacie podatkeow i zusu a ile bierzcie od panstwa

Witam, przeżyłam dwa porody naturalne i jedno cc. Gdybym mogła wybierać wolałabym rodzić naturalnie, ale wiem, że cięcie uratowało życie mojego synka. Był trzykrotnie oplątany pępowiną i z każdym ruchem, coraz bardziej zaciskał ją sobie na szyi. Na sali porodowej przy mnie spierało sie dwóch lekarzy, czy przeprowadzić cięcie. Mój lekarz prowadzący chciał od razu ciąć, jak tylko pojawiły sie wahania tętna, a inny lekarz mówił, że to nic takiego. Na szczęście mój miał siłę przekonywania i uratował życie mojemu dziecku. A w tym artykule najbardziej oburzyło mnie jedno zdanie \"Jego zdaniem, kobiety powinny rodzić więcej dzieci, bo to one są odpowiedzialne za niż demograficzny.\" No proszę. Kobiety. Róbmy sobie dzieci!!!

Gość myszunia lalunia ........
o tym wyzu to dobre :):):) jak nie wybudują stadionów i autostrad do 2012 to też bedzie nasza wina :):):);)

Oczywiście - nikt nie wpadł na to, że za niż jest w przeważającej mierze odpowiadzialna sytacja gospodarcza. Zresztą co taki poseł wie o zyciu? Kasuje co miesiąc kilkanaście tysięcy i myśli, że wszyscy tak mają.

juz po spacerku, bo strasznie wieje:/ No własnie...kaza rodzic kobiecie duzo dzieci a skad wziaśc kase na zapewnienie godnego zycia dziecku? W tym panstwie to ich nie obchodzi... Ja bym tez chciała jeszcze jedno dziecko. Ale narazie wynajmujemy mieszkanie(pokój z kuchnia) i nie wyobrazam sobie w takich warunkach miec drugie dzidzi. Bo poprostu nas nie stac. A ciezko w tym kraju sie czegos dorobic...

Zaraz ci ktoś wyjedzie, że kiedyś trzy pokolenia mieszkały w jednej kuchni i jakoś rodziły się dzieci bez ograniczeń

Gość salomon
nie sadze ze to gospodarka teraz panuje moda na wygode ,podroze ,kariere a dziecko nijak do tego nie pasuje moda ta przyszła z zachodu jak wszystko inne tam tez jest niz Ludzie nie maja dzieci albo maja 1 przewaznie wiele osób sie leczy by moc jej miec ale leczenie nie wychodzi jak kasy brak bo NFZ nie ma forsy na refundacje leczenia niepłodnosci NFZ nie ma bo zus nie ma a zus nie ma bo wypłaca lewe renty i zwolnienia a wypłaca ludziom kombinatorom i tak wkołko zasada zbyt krotkiej kołdry

Gość salomon
ja płace uczciwie teraz kolei na ciebie

Gość salomon
co ? a ty ty się nie martwisz,mysza martwi to kazda potencjalna matke

Gość Gerii
trzeba wiać z tego kraju i tyle, niech sobie sami płaca na swoje tłuste emerytury, hipokryci

Gość timbim
Pragnę tylko jednego, gdy przyjdzie mi rodzić, chciałabym by lekarz o cc podejmował decyzję kierując się jedynie dobrem moim i dziecka a nie tym czy aby nie przekroczy limitu funduszy albo przypadkiem nie popsuje statystyk porodów sn danego szpitala.....

Gość salomon
jakby to nikogo nie martwiło tak jak ciebie nie byłoby tej dyskusji na lewym zwolnieniu jestes ze tak zareagowałas uderz w stoł a nozyce sie odezwą

\"Jego zdaniem, kobiety powinny rodzić więcej dzieci, bo to one są odpowiedzialne za niż demograficzny.\"- - Super ! Kobieta to maszynka ? do robienia i rodzenia dzieci ? Kutwa :O😠 I w dodatku bez prawa decyzji! Skoro tak się sprawa ma - i jestesmy odpowiedzialne za przyrost naturalny - to moze by tak pomysleli szanaowni panowie (i panie !) na \"górze\" o tym aby kobieta wychowująca dzieci była traktowana jak każdy inny przedstwiciel zawodu opłacanego? Myslę ,że prędzej wtedy byłby wyż demograf. Niż teraz gdy prawo do godnego porodu żre się z niewnością . Jeżeli ustawa wejdzie w życie .... Nie zdecyduję się na II dziecko ! Dlaczego ? Bo najbardziej bałam się o zdrowie dziecka - o ewent.komplikację .... a teraz niewiem czy zwlekac beda az puls dziecka zacznie zanikac czy matka mdleć ?:O *piszę hipotetycznie ....

Gość salomon
gerii gdzie chcesz wiac? myslisz ze gdzie indziej jest tak słodko? wszedzie dobrze gdzie nas nie ma

Gość powstrzymując torsje...
salomon, jak tam firma? masz na nia czas? a dzieci? i w trosce o twoje zdrowie: czy zazylas juz dzis antidotum na wlasny jad? bo bedzie samozatrucie jak nic :O

Gość timbim
He he jeszcze niedługo w związku z niżem demograficznym i pustką w kasie zus wejdzie ustwa, że obowiązkowe będzie zapładnianie kobiet w wieku rozrodczym, niezależnie od statusu rodzinnego, tj posiadania męża i innych dzieci oraz jakikolwiek dochodów.....No kobieto rodz, bo ktoś musi zasilać zus i płacić podatki.....

Gość salomon
trudno :D

Gość salomon
a gzdie ty tu widzisz moj jad ? zacytuj moja "jadowitosc"