Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viki-miki

20paroletnie Mamusie Zapraszam Was do Rozmowy Łączmy Się

Polecane posty

a tu dalej takie pustki......... :( wczoraj poszłam do baru z koleżanką, byłyśmy 2 godzinki, ale ja zdązyłam się napić i teraz muszę leczyć... kaca? :) oj oj oj, główka boli, a tu o 10:30 na jazde trzeba śmigać, dobrze, że mój instruktor wyrozumiałay facet i przyjedzie po mnie, bo bym nigdzie nie doszła... :) jeszcze upał na maxa od rana

pije kawe, ale nic nie pomaga.... jutro egzamin, a totalnie nie mogę się skupić na nauce.

jesteście kobiety? właśnie dodaję fotki do fotosika, ale coś wolno chodzi. jak wgram, zobaczycie nowa minę mojego Emila :)

wróciłam z jazdy :) było dobrze :) pojechałam punciakiem 135km/h :) więcej nie chciał :)

czy tylko ja tutaj piszę? :( jestem po egzaminie, wynik- negatywny :( dobrze, że chociaż testy poszly dobrze.

Gość silije
Cześć dziewczyny! Nie zapomniałam o Was!!! Byłam dzisiaj na basenie :) super pogoda, odpoczęłam, a Dawidek się kąpał :). Pozdarwiam Was cieplutko. Viki przykro mi z powodu egzaminu, ale napewno zdasz następnym razem- trzyma kciuki.

Witam... Ja co prawda nie jestem mamą, ale mam do młodych mam pytanie. Byłabym wdzięczna za odpowiedź Postanowilismy z mężem że jeszcze poczekamy z dzieckiem. Ja mam 20 lat, on 23. Ale zastanawiam się czy w takim młodym wieku jest trudno poradzić sobie z ciążą, porodem, wychowaniem. Czy macie czas dla siebie, na kino, książkę, odpoczynek?? A jak np ze studiami, pracą?? Czy mozna to jakoś połączyć?? Bardzo dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam

minimka wszystko da się zorganizować, ja z ciażą nie miałam problemu, pracowałam i robiłam wszystko. Poród był długo oczekiwany w moim przypadku, później najtrudniejsze były pierwsze 3 miesiące, dziecko płakało, niedawało spokoju przez kolki, ale po tych ciężkich pierwszych 3 miesiącach wszystko się świetnie ułożyło.Można sobie zorganizować czas tak, że ma się go i na wyjście i dla dziecka. Oczywiście teraz często nie wychodzę sama, ale lubię spędzać czas z moimi mężczyznami :)

Dziękuję za odp. A ile miałaś lat?? Jesli mogę wiedzieć....

Więc jestes młodziutka. A jak studia?? Postanowilismy,że będziemy czekać. Nie wiem jaka u was jest sytuacja, ale my nie mamy własnego mieszkania. Wynajmujemy. Teraz mamy duże i piękne mieszkanie, ale za rok musimy się wyprowadzic. Nie wiem skąd ludzie biorą pieniądze na mieszkania. Ile trzeba zarabiać.........

od października chcę zacząć studia, prazowałam, ale teraz nie pracuje, wróce do pracy jak mały skonczy rok. Tez wynajmujemy mieszkanie.

jesli chodzi o dziecko to niby idzie troche pieniedzy, ale nie jest to dużo. Zależy czy bedziesz kupowac wszystko najdrozsze, czy tez nie.

NO tak, ale nawet wózek to wydatek. Ubranka to nie problem, ale pieluchy, kremiki, lekarze, łóżeczko, buciki...... No a poza tym właśnie za wynajem mieszkania. Sama wiesz jaki to wydatek, chociaz to zależy od miasta..... Wiem,że nie patrzy się na dziecko pod względem wydatków,ale chciałabym wybrac najodpowiedniejszy czas :-)

Co studiujesz? Wózka nie trzeba kupowac najdtoższego, my kupiliśmy za 600zl łóżeczko też można kupić jużza 100-150zl mi się wydaje, że my na malego az tak duzo nie wydajemy. Starcza nam jakos na wszystko. już pragniecie mieć małego bąbelka? ale nie wiecie czy to odpowiedni cza, tak? ja nie miałam tego problemu, wpadłam stosujac tabletki antykoncepcyjne, stało się i musiało się ułożyć, ale nie żałuję. Jest cudownie :)

Trójmiasto :-) Przy tabl. ??? Niestrasz...Ja tez biorę i właśnie dzisiaj doszłam przypadkiem,że ostatnie opakowanie zaczęłam o 1 dzień później, więc cały cykl miałam zaburzony. Czekam dzisiaj na okres i nic. Ale to może przez antybiotyki, które brałam. A jak tobie to się zdarzyło??? Z mężem przed slubem postanowilismy, że będziemy czekać co najmniej 3 lata, czyli po moich studiach. A jak się pobieralismy to miałam 19 lat. Tak, taka młodziutka .... i nie w ciąży :-) Znalismy się juz 4 lata więc po co czekać. A że chciałam na studia to i od razu łatwiej by nam było zamieszkać razem. A bez slubu nie chcialibysmy mieszkać razem... Ale sie rozpisałam. Ale w skrócie rok po ślubie jestem szczęsliwa mimo tego,że tak wcześnie wyszłam za mąż. Niczego nie żałuję.... :-)

ja też często brałam antybiotyki, ale jak to sie stało to nie wiem. Tabletki brałam o czasie i nigdy nie przeoczyłam żadnej.

witajcie . Ja mam 25lat. 4letniego synka i 4 miesięczna córeczke. Jestem szczęśliwa młodą mama.

Witaj Aniula Minimka jescze nie wiem na jakie studia i nie wiem czy napewno teraz zaczną, nie wiem czy dam rade pracować, studiować i mieć czas dla dziecka. Mam nadzieję, że dam. Chociaż teraz jak mi szef podrzuca jakąś robotę (pracuję czasami w domu, mimo wychowawczego, ale mamy taki układ) to ciężko się skupić i ciężko cos zrobić, chyba ze mały śpi. Nie chcę siedzieć za biurkiem przez całe zycie, myślałam o kierunku artystycznym, kiedyś malowanie było moją pasją, teraz jedyne co maluje to bajkowe obrazki dla małego, ale uwielbiam to robić, boję się jednak egzaminu z historii sztuki, o której nie mam prawie w ogóle pojęcia.