Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tabaluga

Wasz pierwsza jazda na kursie prawka

Polecane posty

Gość ff....
a w jaki sposob wrzuca sie ten bieg na luz?

Gość a na skrzyzowaniu zawsze
sie daje na luz czy moze byc na1?tak samo z postojem , tez zawsze musi byc na luzie czy moze byc na 1?

Gość daje
sie luz nawet na takim skrzyzowaniu gdzie tylko zwalniamy i nie musimy sie zatrzymac?czy tylko wtedy kiedy sie tam zatrzymujemy?

Gość a jak to jesttt
z tym ruszaniem.Kiedy np. jezdze sobie po placyku na samym sprzegle i instruktor mówi mi ze wyjezdzamy na miasto...a ja w tym momencie mam tylko popuszczona na maxa sprzegło bo na placu tylko tak jezdze, wiec co powinnam zrobic? znow noga nacisnac sprzegło(ale wtedy mi sie samochod przeciez zatrzyma)i dodac gazu , czy jak?

Gość ma ktos
a mozna tak , ze jade na placyku na popuszczonym spzregle ma maxa i cche wyjechac na miasto to daje noge na gaz bez dawania nogi na sprzegło(naciskania sprzegła)?

moja pierwsza jazda odbyła się w ulewę:P wsiadłam do auta i chcialam odsunąć siedzenie bo miałam kolana na kierownicy ale zamiast tego otworzyłam bagażnik:D

Gość ma ktos

Duzo pytan. Z tymi biegami to instruktora dokladnie musicie sie pytac, bo kazdy uczy inaczej. Ja na skrzyzowaniu nie musialam dawac na luz i recznego zaciagac, stalam na jedynce, a na tych skrzyzowaniach gdzie dlugo czerwone sie palilo stalam na luzie. Egzaminator ktorego mialam kazal mi na kazdym stac na luzie z zaciagnietym recznym, ale nie kazdy tego wymaga. Co do placu kochana jezdzisz na pol sprzegle, ale odrazu na miasto przeciez nie wyjedziesz, bo jeszcze musisz ruszyc na wzniesieniu, a tam ruszasz z gazem. Z placu jasne, ze z gazem sie wyjezdza, a nie na pol sprzegle.

Gość przed egzaminem
tak czytam sobie Wasze pytania i zastanawiam się - czy instuktor nie uczy Was podstawowych rzeczy? W sumie najlepiej uczyc się i zapamietac to wszystko,gdy siedzi się w aucie:) Jeśli postój ma byc krótki to nie ma potrzeby dawania na luz. A jak sie wrzuca na luz? - tu juz nalezy zaznajomic sie w którym położeniu jest 1,2 etc...i luz:)

Gość A po co wogole daje
A jak bieg jest na luzie np. na skrzyzowaniu to musi wtedy tez byc zaciagniety hamulec reczny, albo hamulec nozny? ktory musi byc zaciagniety? I po co wogole daje sie ten bieg na luz, w jakim celu tak musi byc?

dajesz nozny, ale jak stoisz np w korku, to ile wytrzymasz z noga na hamulcu? Wtedy luz i reczny i wygodnie rozkladasz sie w fotelu czekajac az zator minie ;)

Gość A po co wogole daje
a jak stoje na luzie ,to piszesz ze nie musze trzymac nogi na sprzegle....a na hamulcu musze trzymac noge?

Gość A po co wogole daje
daje bieg na luz? i czy jak stoimy autem to zawsze musi byc na luzie?np, stoimy sobie przed torami czy na skrzyzowaniu czy pod sklepem, to zawsze musi byc na luzie?

Gość A po co wogole daje
jak bieg jest na luzie to nie musze trzymac nogi na sprzegle i hamulcu?

wez to na logike, jezeli stoisz dlugo to dajesz na luz, bo chyba nie chcesz rozsprzeglic auta? I wciskasz nozny hamulec, ale jak stoisz dlugoi, stoisz na luzie, to zaciagasz reczny, bo nie chcesz, aby zdretwiala ci noga. Musisz to robic intuicyjnie a nie zastanawiac sie nad kazda czynnoscia, bo wtedy nie bedziesz jezdzic bezpiecznie.

Gość nie bardzo rozumiem
co to znaczy''rozsprzęglić'':(

Gość czyli- suama sumarum
jak stoje na luzie to nogi nie trzymam na sprzegle, jedynie druga noge na hamulcu noznym, ale zaciagam hamulec reczny i wtedy nie musze trzymac nogi na noznym i wtedy mam nogi wolne i moge sobie wygodnie siedziec, dobrze mysle?

Gość czyli- suama sumarum
ZŁOSLIWA CIUPAGA- wielkie dzięki:)

Gość 007 zgłos sie
A w jakich sytuacjach, miejscach jedzie sie tylko na sprzęgle?

Gość 007 zgłos sie

Gość 007 zgłos sie
a mozna jechac na sprzegle na maxa i dopiero wtedy wcisnac gaz? powiedzmy ze jade sobie po placyku na sprzegle i chce wyjechac na miasto, to mam dodac tylko gazu, czy wcisnac spowrotem sprzegło i dopiero wtedy dodac gazu?

Gość Dlaczego jak auto jest
na luzie to musimy trzymac noge na hamulcu?? a na sprzegle wtedy nogi nie trzymamy?

Na psrzegle robisz tylko luk na placu, nic wiecej. Na miasto bedziesz wyjezdzala na gazie, tlumaczylam juz, ze po luku robisz ruszanie na wzniesieniu, a tam ruszasz z gazem wiec i jedziesz dalej z gazem. Bylo pisane, ze na hamulcu trzymasz tylko wtedy gdy sie toczy. Jak sie nie toczy tylko luzik i nogi z pedalow.