Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 SPANIA

THERMAGE czy kto艣 z was jest po tym zabiegu??????

Polecane posty

Dzi臋kuj臋 Pani OTC za podj臋cie tematu gdy偶 od jakiego艣 czasu mnie ten problem nurtuje. Problem z chi艅skim sprz臋tem a w艂a艣ciwie sprz臋tem kosmetycznym polega na tym ,偶e podlega o wiele s艂abszej kontroli ni偶 sprz臋t medyczny - klientki powinny sprawdza膰 certyfikat urz膮dzenia - jak jest zarejestrowany jako sprz臋t medyczny - vat 7% to jest to o wiele bezpieczniejsze. Waga problemu nie dzia艂ania r贸偶nych cud贸w za mega okazyjne super ceno promocje tkwi w tym , 偶e nieraz by艂oby juz faktycznie lepiej gdyby nie dzia艂a艂y wog贸le ni偶 偶eby zadzia艂a艂y 藕le - Je艣li emituj膮 jedynie cieplo z jakiej艣 kolorowej zamontowanej w 艣rodku 偶ar贸wki to p贸艂 biedy natomiast je艣li wysy艂aj膮 jednak promienie o r贸偶nej mocy i cz臋stotliow艣ci to powik艂ania spowodowane \"promocyjnym zabiegiem\" mog膮 by膰 naprawd臋 r贸偶ne- typu os艂abienie wzroku, poparzenie , rak sk贸ry (m贸zgu - to sa przecie偶 zabiegi na twarz) W przypadku niekt贸rych RF i ultrad藕wi臋k贸w d艂ugo艣膰 fali mo偶e uszkodzi膰 narz膮dy wewn臋trzne w spos贸b trwa艂y i nieodwracalny - np Lipo shock . Niestety ne ma nic za darmo- albo decydujemy si臋 na zabieg w gabinecie i p艂acimy za lata bada艅 i gwarancje firmowego sprz臋tu oraz czyj膮艣 wiedz臋 albo ryzykujemy swoje zdrowie po to aby i tak nie uzyska膰 efektu jakiego si臋 spodziewa艂o . W tym wszytskim zastanawiam si臋 gdzie jest sanepid i inne instytucje bo problem zaczyna si臋 robi膰 powa偶ny - wystarczy spojrze膰 na Allegro ile jest \"supersprz臋tu\" a przecie偶 to wszytsko sa technologie zaczerpni臋te z medycyny wcale nie oboj臋tne dla cz艂owieka. Jest poprostu niemo偶liwe technicznie aby thermage lub Rf czy cokolwiek innego nie przynios艂o rezultatu - naprawd臋 wystarczy jedynie popatrze膰 do karty produktu- ka偶de urz膮dzenie ma co艣 takiego i nie ma si臋 co ba膰 o to ,偶e kto艣 pomysli ,偶e si臋 jest podejrzliwym czy te偶 niekluturalnym

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Hania GD
do MIMMIZIMMER OTC to jest PAN a nie PANI tak przynajmniej wynika z wczesniejszych wypowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OTC
Owszem zgadza si臋 .. jak dot膮d jestem „panem” i chyba tak pozostanie dalej :) Mam nadziej臋 偶e nie zanudzamy czytelniczek nasza dyskusj膮 (w gronie u偶ytkownik贸w sprz臋tu), poniewa偶 temat bezpiecze艅stwa powinien by膰 w艂a艣nie dla nich (klientek) najistotniejszy. Odnosz膮c si臋 do mojej wypowiedzi „do OTC” chyba nie do ko艅ca odgad艂(a) moje intencje. Nie twierdz臋 偶e zawsze to co drogie jest najlepsze. Bro艅 Bo偶e. Dajesz dobry przyk艂ad 偶e mo偶na wypromowa膰 cokolwiek na super maszyn臋 pos艂uguj膮c si臋 odpowiednio PRem ( wg mnie klinicznym przyk艂adem jest tu np. Fokus czy np. Thermage [ BTW jest kilka ciekawych publikacji na temat tego jak Ophra wypromowa艂a Thermage w USA, warto poczyta膰 :)]). Nie zaprzeczysz je艣li powiem 偶e z pewno艣ci膮 sprz臋t (chi艅ski), kt贸ry jest oferowany (a maili na ten temat dostaj臋 dziennie ze 20) za 20% jego ceny w Polsce, to musi by膰 „szmelc”. Cena zapewne nie jest tu do ko艅ca determinantem jako艣ci … ale tak jak pisa艂em s膮 jakie艣 granice rozs膮dku. I nie chodzi mi tu o omijanie zmowy producenta z dystrybutorem, bo rzeczywi艣cie nasi dystrybutorzy w Polsce czasem robi膮 wra偶enie jakby na ka偶dej maszynie chcieli zrobi膰 interes 偶ycia :), ale chodzi mi raczej o sprz臋t masowo importowany i oferowany na rynku jako ultra nowoczesny, bezpieczny a przy tym mocno tani … cud贸w nie ma ! Mo偶na wywalczy膰 cen臋 ni偶sz膮 ale nie o 70%! Uwierz mi bo zanim zaj膮艂em si臋 „upi臋kszaniem” prowadzi艂em firm臋 kt贸ra sprowadza艂a bardzo specjalistyczne maszyny z ca艂ego 艣wiata. Znam nieco rynek Chi艅ski i wiem 偶e jak zap艂acisz to chi艅czyk napisze Ci na maszynie Rolce-Royce a w opisie 偶e „艣piewa, ta艅czy i stepuje …” a jak chcesz do艂膮czy wszystkie mo偶liwe za艣wiadczenia i certyfikaty. Bywam te偶 regularnie na targach i widz臋 co si臋 dzieje. Zar贸wno dla nas jak i klientek, bezpiecze艅stwo powinno by膰 zagadnieniem kardynalnym. Dlatego bezwzgl臋dnie nale偶y wymaga膰 certyfikat贸w CE. Najlepiej je艣li certyfikat 贸w jest zarejestrowany przez jakiego艣 uznanego audytora/certyfikatora. Jest te偶 dobrze je艣li producent mo偶e pochwali膰 si臋 ISO 900X. Jakim艣 argumentem potwierdzaj膮cym technologi臋 zastosowan膮 w urz膮dzeniu mo偶e by膰 patent lub zg艂oszenie patentowe. Je艣li chodzi o tzw. VAT 7% i oznaczenie w PKWiU jako urz膮dzenie medyczne .. to sprawa nie jest jednoznaczna i dotyczy bardziej kwestii fiskalnych. Ale tylko jeden certyfikat daje potwierdzenie nie tylko zgodno艣ci z dyrektywami ale i skuteczno艣ci w zakresie opisanym na certyfikacie, my艣l臋 tu o FDA, nie mniej niezmiernie ma艂o urz膮dze艅 ma t臋 certyfikacj臋 ( i trzeba tu te偶 odr贸偶nia膰 certyfikacj臋 dopuszczenia do u偶ytku i certyfikacj臋 skuteczno艣ci) Jak wida膰 sprawa nie jest taka prosta. Aczkolwiek ZAWSZE !!! mo偶na i trzeba pyta膰 o certyfikaty, dokumentacj臋 z bada艅 i potwierdzenie parametr贸w. W naszym centrum certyfikaty maszyn s膮 og贸lnie dost臋pne, a podczas pierwszej wizyty proponujemy naszym klientkom zapoznanie si臋 z dokumentacj膮 poszczeg贸lnych maszyn. Us艂ugodawca kt贸ry nie ma nic do ukrycia ch臋tnie sam przedstawi stosowne certyfikaty i pe艂n膮 dokumentacj臋. Odr臋bn膮 kwesti臋 stanowi weryfikacja rzetelno艣ci prezentowanych dokument贸w. Jasne jest 偶e je艣li wylegitymujemy si臋 48- kopi膮 z kserokopii jakiego艣 certyfikatu wype艂nionego chi艅skimi krzaczkami i podpisanego przez dr Lee :) mo偶e to (i s艂usznie ) wzbudzi膰 pewien niepok贸j klientki. Wracaj膮c za艣 do cen zabieg贸w … po pierwsze to w艂a艣nie zabiegi na Focus RF (czyli Melody) wyceniane by艂y na 1200 (sic) obecnie 800/600 wi臋c jest to strza艂 w kolano :) …. hmm w odpowiedzi (chyba)Pani kt贸ra napisa艂a 偶e RF jest bezkosztowy bo zu偶ywa si臋 tylko pr膮d i 偶el :) .. gratuluj臋 serdecznie oszcz臋dno艣ci i jak sadz臋 zadowolonych klientek :) … nie b臋d臋 uczy艂 na forum jak robi膰 skuteczny zabieg RF w pe艂nym zakresie, ale zapewniam 偶e nigdy nie stosowali艣my do zabieg贸w 偶elu (cho膰by ze wzgl臋du na wod臋 w nim zawart膮 bo przy RF o emisji ci膮g艂ej stosowanie preparatu wodnego to ryzyko), stosujemy za艣 dosy膰 kosztowne preparaty zar贸wno przed, po jak i w trakcie zabiegu. Pozwoli Pani 偶e spytam .. kto Pa艅stwa szkoli艂 i kto potwierdzi艂 rzetelno艣膰 nabytych umiej臋tno艣ci, je艣li kupili艣cie Pa艅stwo Chi艅sk膮 maszyn臋 w USA (przy okazji zauwa偶y艂em 偶e adres Toplaser [chi艅ski producent Melody, zwanego w Polsce FocusRF] w USA znikn膮艂 ze strony)? 呕eby by艂o jasne, ca艂kowicie popieram Pani walk臋 o cen臋 i szukanie korzystniejszych warunk贸w. Nie chodzi mi o obni偶enie ceny zabiegu o kilka % z powodu okazyjnego zakupu urz膮dzenia. Je艣li znajduje Pani jaki艣 DOBRY sprz臋t, udaje si臋 Pani zakupi膰 go powiedzmy 30% taniej ni偶 w kraju.. czy obni偶y Pani cen臋 zabiegu o 70% ? To o czym pisa艂em to „gabinety” kt贸re pseudo RFa kupuj膮 za np. 800 USD (bo i tak mo偶na) w Chinach , nie maja poj臋cia o tym jak robi膰 zabiegi ani co tak naprawd臋 siedzi w maszynie i oferuj膮 zabieg za 50 z艂otych. Zdarza si臋 te偶 偶e komu艣 uda si臋 poza oficjalna dystrybucj膮 kupi膰 maszyn臋, ale zazwyczaj bez szkolenia i bez suportu. Efekt bywa wtedy niestety podobny (chyba 偶e kupuj膮cy wyka偶e si臋 inwencj膮 i w jaki艣 spos贸b rozwi膮偶e ten problem :) ) Reasumuj膮c: Drogie potencjalne klientki. Nie do ko艅ca dowierza艂bym firmie kt贸ra oferuje us艂ug臋 70% taniej ni偶 艣rednia cena rynkowa .. bo takich cud贸w to nawet w „ERZE” nie ma :) :) :) .. Tak jak pisa艂em s膮 przegi臋cia zar贸wno w g贸r臋 jak i w d贸艂, rozs膮dnie wi臋c wybra膰 z艂oty 艣rodek. Nie wstyd藕cie si臋 pyta膰 ! O certyfikaty, o badania, o szkolenie, o opinie na temat salonu. Salon kt贸ry nie ma nic do ukrycia przedstawi wam w/w z przyjemno艣ci膮. Je艣li po w odpowiedzi na w/w pytania s艂yszycie „opowie艣ci rzewnej tre艣ci” … lepiej sobie podarowa膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

My艣l臋 ,偶e Panie z Forum nie powinny si臋 czu膰 znudzone - dowiedzia艂y si臋 czego艣 nowego. Ludzie 偶yj膮cy w kraju w kt贸rym obowi膮zuja przepisy i instnieje tyle r贸偶nych instytucji sanitarnych mogli czu膰 si臋 bezpiecznie id膮c do salonu kosmetycznego - a teraz dowiaduj膮 si臋 ,偶e maj膮 sprawdza膰 dokumentacj臋 i uwa偶am ,偶e KONIECZNIE MUSZ膭 TO ROBI膯!!!!!! bo jak wynika z dyskusji wszystko wymkn臋艂o si臋 z pod kontroli i wydaje mi si臋 ,偶e ca艂膮 spraw膮 powinien si臋 kto艣 zaj膮膰( mam na my艣li jaki艣 nadz贸r urz臋dowy) Uwa偶am ,偶e przeci臋tny obywatel po to p艂aci podatki aby kto艣 pilnowa艂 takich pa艅, kt贸re pisz膮 ,偶e do RF u偶ywa si臋 pr膮du i 偶elu. Tak po prostu nie mo偶e by膰 - RF kosztuje co najmniej 100 000 z艂 zabiegi musi wykonywa膰 wykszta艂cony pracownik KT脫RY PRZEDE WSZYSTKIM WIE 呕E NIGDY DO RF NIE U呕YWA SI臉 呕ELU PONIEWA呕 ZAWIERA WOD臉 !!!! Jednak偶e zabieg nie mo偶e kosztowa膰 po艂ow臋 艣redniej pensji bo 偶eby to by艂o nie wiem jakie urz膮dzenie to nie jest to tyle warte. I z tego wszystkiego wpad艂am na pomys艂 aby stworzy膰 inicjatyw臋 ustawodawcz膮 i wprowadzi膰 przepisy , kt贸re ukr贸ci艂y by mo偶liwo艣膰 sprowadzania i dopuszczenia do handlu i u偶ywania sprz臋tu bez bada艅 technicznych . Takie dyskusje jak ta czy thermage lub RF dzia艂aj膮 i ceny po 50 lub 1200 z艂 to jakas totalna pomy艂ka- dziedzina us艂ug , kt贸ra dotyczy ludzkiego zdrowia nie mo偶e byc pozbawiona norm bezpiecze艅stwa i traktowana jak dziki rynek. Trac膮 na tym wszyscy zar贸wno oszukiwane klientki jak i uczciwe gabinety , kt贸re kupuj膮 markowy sprz臋t.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mimizimmer
Na tegorocznych targach kosmetycznych w Bolonii spotka艂em si臋 z oko艂o 10 producentami urz膮dze艅 wykorzystuj膮cych fale radiowe g艂贸wnie by艂y to firmy w艂oskie, niemieckie i brytyjskie. Ceny ich urz膮dze艅 waha艂y si臋 od 2 500 EUR do 18 000 EUR. Czy wed艂ug Ciebie oznacza to, 偶e ka偶de urz膮dzenie RF poni偶ej 100 000 z艂 jest nieskuteczne???? Mo偶e ma艂o kto wie, 偶e p艂yty CD (przy niewielkim wsparciu sony) stworzy艂 Philips i na pocz膮tku kosztowa艂y krocie. Wi臋c wed艂ug twojej teorii tylko oni powinni mie膰 najlepsze no艣niki, a na rynku p艂yt CD philips si臋 praktycznie nie liczy. Podobnie jest w ka偶dej innej bran偶y 艂膮cznie z kosmetyczn膮 - ten kto pierwszy wykorzysta艂 fale radiowe w kosmetyce niekoniecznie produkuje najlepsze urz膮dzenia. O艣rodki badawcze pracuj膮 nad udoskonaleniem wykorzystania fal radiowych i oferuj膮 coraz skuteczniejsze urz膮dzenia. Podobnie jest obecnie z tzw. kawitacj膮 ultrad藕wi臋kow膮 niskiej cz臋stotliwo艣ci wykorzystywan膮 do redukcji miejscowej tkanki t艂uszczowej jako alternatywa dla liposukcji chirurgicznej i wielu innych. Ale mam wra偶enie, 偶e w Polsce du偶o czarnego PR na temat skuteczno艣ci nowych technologii wykorzystywanych w kosmetyce robi 艣rodowisko lekarzy dermatolog贸w. Mo偶e jestem w b艂臋dzie ale 艣ledz膮c liczne wypowiedzi typu " 偶e tylko iniekcyjne zabiegi s膮 skuteczne" dochodz臋 do takich wniosk贸w. A co do kwestii inicjatywy ustawodawczej to jest odpowiednie prawo unijne, kt贸re reguluj臋 dopuszczenie do obrotu urz膮dze艅 na jednolitym runku europejskim i odpowiedzialno艣ci firm ze nieprzestrzeganie regu艂. Natomiast jest prostszy spos贸b zagwarantowania klientkom wysokiej jako艣ci us艂ug oferowanych przez dany salon kosmetyczny, wystarczy wdro偶y膰 system zarz膮dzania jako艣ci膮 wed艂ug mi臋dzynarodowej normy ISO 9001-2009, kt贸ry kompleksowo reguluje poruszane w tym w膮tku kwestie zaczynaj膮c od kwalifikacji personelu, ko艅cz膮c na bezpiecze艅stwie urz膮dze艅, obs艂ugi klienta i wielu, wielu innych kwestiach. Ale jestem pewien, 偶e rynek sam wyeliminuje nierzetelne salony kosmetyczne. Je偶eli maj膮 sprz臋t i us艂ugi w膮tpliwej jako艣ci, bez zadowolonych klient贸w nie przetrwaj膮 zbyt d艂ugo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OTC
Droga Pani mimizimmer, Pan kt贸ry odpowiedzia艂 na Pani wpis ma 100% racji. Uregulowania prawne ju偶 s膮. Obowi膮zuj膮 w ca艂ej Unii. S膮 odpowiednie dyrektywy. W艂a艣nie CE to deklaracja zgodno艣ci z dyrektywami. Zgodno艣膰 deklaracji ze stanem rzeczywistym, najcz臋艣ciej stwierdza si臋 na podstawie przedstawionej przez producenta dokumentacji. Wprowadzenie ISO jest oczywi艣cie rozwi膮zaniem, ale trzeba mie膰 na uwadze 偶e w przypadku gabinetu kt贸ry zatrudnia 6 os贸b, mo偶e by膰 to proces troch臋 k艂opotliwy :) i stosunkowo kosztowny. Ale odno艣nie nadzoru nie trzeba tu jaki艣 specjalnych dzia艂a艅, wystarczy 偶e SANEPiD podczas kontroli sprawdzi dokumentacj臋. U nas tak robi膮. Zawsze w protoko艂ach jest opis przegl膮du dokumentacji. Odno艣nie cen sprz臋tu, to urz膮dze艅 jest takie multum 偶e a偶 g艂owa boli a zatem ceny spokojnie mog膮 waha膰 si臋 od kilku do kilkudziesiesi 臋ciu tys eur. Cz臋sto to nie cena przes膮dza o jako艣ci i skuteczno艣ci. Rynek RF si臋 nieco wysyci艂 (bo nie du偶o mo偶na tu jeszcze wymy艣li膰), teraz w艣r贸d producent贸w wida膰 tendencj臋 do oferowania maszyn o skojarzonym dzia艂aniu RF i innch technologii, i to najcz臋艣ciej wp艂ywa na cen臋. Problem, je艣li chodzi o sprz臋t z Chin, polega na nierzetelno艣ci producent贸w, kt贸rzy podaja cz臋sto nieprawdziwe dane odno艣nie sprzedawanego sprz臋tu. I z tym nic nie zrobimy, bo powr贸t do naszego starego znaku B, kt贸ry by艂 nadawany po badaniach, jest z wielu powod贸w niemo偶liwy i by艂by nieporozumieniem. Zgadzam si臋 z przedm贸wc膮 tak偶e i w tym 偶e rynek w konsekwencji powinien samoistnie wyeliminowa膰 salony z艂e i niekompetentne, ale ! Zanim to nast膮pi czeka nas kilka 艂adnych lat, poniewa偶 Polska by艂a jest i chyba jeszcze jaki艣 czas b臋dzie tzw. „rynkiem ceny”. Wystarczy popatrze膰 na ulice, ile kobiet biega z torebkami „Versace” „D&G” czy „Vitton’a” … przecie偶 艣wiadomie kupuj膮 n臋dzne podr贸by, baa wszyscy kt贸rzy widz膮 to na ulicach te偶 wiedz膮 偶e to podr贸by i one te偶 wiedz膮 偶e wszyscy wiedz膮 :) .. pytam wi臋c PO CO ? ta maskarada ? My艣l臋 偶e analogicznie jest w naszej bran偶y .. i to zar贸wno w gronie w艂a艣cicieli jak i klient贸w. Mam ostatnio przyk艂ad pewnego urz膮dzenia do Oxy (lub) Aquabrazji . Przelecia艂em rynek, poje藕dzi艂em troch臋 po targach i … stwierdzi艂em 偶e ludzie wol膮 kupi膰 Chi艅sk膮 imitacj臋 zamiast urz膮dzenia na kt贸rym Chinole si臋 wzorowali. Ale naj艣mieszniejsze jest to 偶e na tych samych targach mo偶na spr贸bowa膰 jak dzia艂a orygina艂 i jak dzia艂aj膮 imitacje … por贸wnanie jest proste, nie trzeba si臋 wg艂臋bia膰 w szczeg贸艂y technologiczne, wystarczy podda膰 si臋 zabiegowi .. i wszystko staje si臋 jasne. Niestety cz臋艣膰 kole偶anek i koleg贸w z bran偶y jak wdzia艂em, wychodzi z za艂o偶enia 偶e „co z tego 偶e chi艅szczyzna nie dzia艂a, albo dzia艂a na poziomie 15% w stosunku do „orygina艂u”, ale cena jest 3 razy ni偶sza.. zrobi si臋 zabiegi za 100 albo 50 z艂otych .. i klienci b臋d膮 przychodzi膰” I niestety maj膮 racj臋, bo klienci b臋d膮 przychodzi膰, a potem odchodzi膰 z opini膮 偶e „to nie dzia艂a”. I tu dochodzimy do clou problemu. Jak wyedukowa膰 klient贸w? Tak aby, podobnie jak w przypadku podr贸bek torebek, ubra艅 czy czego tam jeszcze, mieli 艣wiadomo艣膰 , 偶e oczywi艣cie mo偶na skorzysta膰 z us艂ugi „u Pani Heli w pokoiku”, kt贸ra to Pani Hela jest dog艂臋bnie przeszkolona po obejrzeniu kilku filmik贸w na Youtube i oferuje „mezoterapi臋 bezig艂ow膮”, „RF” czy np. „kawitacj臋”, w bardzo przyst臋pnej cenie korzystaj膮c z preparat贸w kupowanych B贸g wie gdzie , a wykonuje te „zabiegi” na „nieprzep艂aconych” maszynach kt贸re s膮 prawie takie same jak te w innych salonach :), ale w takim wypadku trzeba liczy膰 si臋 z tym 偶e skuteczno艣膰 i bezpiecze艅stwo mog膮 by膰 problematyczne. Jak sprawi膰 by jednocze艣nie klientka by艂a 艣wiadoma , 偶e ten sam zabieg wykonany w innym miejscu na innym sprz臋cie i przy innych kwalifikacjach obs艂ugi mo偶e da膰 bardzo dobry efekt. Chodzi o to jak u艣wiadomi膰 klientkom 偶e „prawie .. robi wielk膮 r贸偶nic臋” :). I 偶e po niepowodzeniach i rozczarowaniach zwi膮zanych z wykonaniem jakiego艣 zabiegu w miejscu X, powinny spr贸bowa膰 w miejscu Y, dla por贸wnania. Zawsze b臋dzie rynek na „ta艅sze” perfumy, torebki, ubrania i zabiegi. Wiadomo 偶e nie jeste艣my spo艂ecze艅stwem miliarder贸w. Tu decyduje klient .. ale niech decyduje klient 艣wiadomy. Drogie Panie (zwracam si臋 do klientek) niestety nadmierna oszcz臋dno艣膰 w dziedzinie zabieg贸w mo偶e okaza膰 si臋 pora偶k膮, poniewa偶 wydaj膮c swoje pieni膮dze (co prawda mniejsze) de facto wyrzucicie je w b艂oto. Najwa偶niejszy jest „z艂oty 艣rodek” i rozs膮dek. Pozdrawiam. Jestem bardzo ciekaw opinii klientek na ten temat. Na ile dla Pa艅 istotna jest cena? Jak weryfikujecie Panie salon oferuj膮cy interesuj膮ce Was zabiegi? Co jest dla Was wyznacznikiem rzetelno艣ci salonu? Co decyduje 偶e obdarzacie zaufaniem ten jeden konkretny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ckl
Rynek us艂ug kosmetycznych jest tak szeroki pod wzgl臋dem ceny, 偶e ka偶dy znajdzie co艣 dla siebie. Nie wyobra偶am sobie aby Pani zarabiaj膮ca 2 tys z艂 miesi臋cznie, maj膮c rodzin臋 na utrzymaniu nagle wyda艂a 800 czy 600 z艂 za zabieg RF. Po prostu j膮 na to nie b臋dzie sta膰. Ale czy to oznacza, 偶e nie ma prawa skorzysta膰 z takiego zabiegu? Mo偶e ma 艣wiadomo艣膰, 偶e zabieg w innym salonie by艂by wykonany lepiej ale c贸偶. Segmentacja rynku dokonuje si臋 samoistnie i zawsze b臋dzie zapotrzebowanie na ni偶sze cenowo us艂ugi i nikt tego nie zmieni. Warto wi臋c aby skoncentrowa膰 si臋 na swojej grupie docelowej klient贸w i podj膮膰 dzia艂ania promocyjne. W tym przypadku dla nas nie s膮 konkurencj膮 "pseudo salony" ale salony o tym samym poziomie cen i jako艣ci sprz臋tu. I tutaj warto w艂o偶y膰 wysi艂ek i energi臋. Pani, kt贸ra np. ma w艂asn膮 firm臋 i zarabia miesi臋cznie 30 tys z艂 nigdy nie skorzysta z zabiegu RF za 50 z艂 ale jest w 100% poszuka salonu z wy偶szej p贸艂ki. To tak jakby firma Ferrari konkurowa艂a z Oplem o klient贸w. Czy by艂oby to mo偶liwe? Odpowied藕 jest prosta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awm3
to ja sie wypowiem jako zwyk艂a szara klientka zarabiam przeci臋tnie wiem ze kto tanio kupuje to i tak drogo p艂aci;) najwa偶niejszy jest dla mnie EFEKT rozumiem ze technicznie nie ma mowy 偶eby nie by艂o rezultatu po Rf nie wybor臋 zabiegu za 100z艂 tylko po to 偶eby zaoszcz臋dzi膰 ,ale jednoczesnie przekonac sie ze nie mam oczekiwanego efektu (czy jakiegokolwiek efektu) Czy zbrodni膮 jest napisa膰 na publicznym forum jesli si臋 wie (tak jak np OTC)co jest szajsem , co jest podr贸b膮 , co nie wniesie nic ? Ok ja szukam dr膮ze po czasie znalaz艂am gabinet , znalaz艂am zabieg , ofert臋 , poczyta艂am o urz膮dzeniu mowa o tym zabiegu http://www.q10.com.pl/kompleksowe-odmladzanie-laserowe.html Pojecha艂am na konsultacje i .....Pani mowi ze nie wie...nie wie jak b臋dzie , 偶e mo偶e tak , a mo偶e siak I szlag mnie trafi艂 na miejscu! Mam ochot臋 zrezygnowa膰 , bo w taki sposob to klientka jest chyba tylko zniech臋cona , czyz nie? Nie dam 1500 - i bedzie siak Wiec jak to sie ma do tego ze na po偶adnym sprzecie nie ma mowy zeby nie zadzia艂a艂o???????????? owa Pani nie wie zeby super sprz臋t?;)CZy nie chc膮 mie膰 klient贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awm3
swoj膮 drog膮 strasznie si臋 zdziwialam ze to akurat taki wielce niepozorny gabinecik w niepozornym miasteczku ma taki super sprz臋t normalnie miedzy innymi ten fakt budzi we mnie podejrzliwo艣c;))) tak 偶le i tak niedobrze;)

Udost臋pnij ten post

do AWM3 Piekary nie s膮 takie niepozorne to cz臋艣膰 du偶ej aglomeracji a z drugiej strony patrz膮c - w mniejszych miejscowo艣ciach ludzie staraj膮 si臋 zapracowa膰 na opini臋 i jej nie straci膰. Nie mog膮 liczy膰 na przypadkowych klient贸w . Je艣li za艣 chodzi o normy prawe to one s膮 z tym ,偶e nie przestrzegane . Najwa偶niejsz膮 rzecz膮 w systemie prawnych nie jest jedynie tworzenie przepis贸w ale ich nieuchronno艣膰 egzekwowania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Milka100
Mam wra偶enie, 偶e ten portal jest oblegany przez w艂a艣cicieli salon贸w kosmetycznych, kt贸rzy podszywaj膮c si臋 cz臋sto pod klientki wystawiaj膮 swoim salonom i urz膮dzeniom pozytywne opinie. 偶enada. ja da艂am si臋 nabra膰, zrobi艂am zabieg focusem melody, bez 偶adnych efekt贸w. dodam, 偶e mam 29 lat, wi臋c odpada argument, 偶e jestem za stara na ten zabieg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do Milka
Mo偶e jeste艣 za m艂oda ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Milka 100
Nie za m艂oda. Producenci urzadze艅 RF (zw艂aszcza focusa) jak i osoby wykonuj膮ce te zabiegi m贸wi膮, 偶e im sk贸ra m艂odsza, tym efekt szybszy i lepszy. Cz臋sto brak efektu u kobiet po 40 t艂umacz膮, 偶e sk贸ra jest za stara by urz膮dzeniem RF pobudzi膰 produkcj臋 kolagenu. Tymczasem ja jestem przyk艂adem, 偶e to nie dzia艂a nawet na do艣膰 m艂odej sk贸rze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do milka 100
Jestes jeszcze bardzo mloda ciekawa jestem na jakie zmiany liczylas po zabiegu? Przeciez nie masz jeszcze zmarszczek.Ja tez slyszalam,偶e fokus to pic na wode.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awm3
Milko piszesz "zrobi艂am zabieg" - jeden? a co chcia艂a艣 poprawi膰? j臋drno艣膰? Ja mam 35 - zmarszczek jeszcze nie widz臋 , bardziej o j臋drno艣c i sp臋偶ysto艣c sk贸ry mi chodzi A us艂ysza艂am ze "niewiadomo jak b臋dzie" To do cholery do jakiego albo od jakiego wieku to mam sens! Mia艂am w planach ok 5 zabiegow TRINITI ale jak mam marnowac czas , (5 mies ostatni zabieg +kolejne p贸艂 roku czekania na efekty) i pieniadze bo nikt nic nie gwarantuje ( a wr臋cz mowi ze niewiadomo) to ja wole Volume , hialuron i pewnie cos tam jeszcze za ta kase moge zrobic i efekt bedzie C贸z wola艂am jeszcze zmusic moja skore do dzia艂ania a nie zaczac od wype艂niaczy Nawiasem mowiac dr Kecki z Brzegu z gory mi powiedzia艂 ze on nie lubi nic poza botoksem i wypelniaczami bo potem sie musi z klientkami wyk艂ocac o efekty a tak s膮 , dosc spektakularne , natychmiastowo - on zadowolony bo klientka nie marudzi eee bez komentarza...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 __Aga
Ja robi艂am kilka miesi臋cy temu serie zabieg贸w Focusem RF na cia艂o a potem na po艣ladki. Na po艣ladkach efekt super - w艂asnie wybieram sie na zabieg przypominajacy. Na twarz - bez rewelacji - duzo lepsza jak dla mnie jest mezoterapia beziglowa - serdecznie polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 __Aga
Jeszcze do awm3 botox, kwas tez robi艂am a nad voluma sie zastanawiam. Ale to zupelnie cos innego. To Ci nie zmieni kondycji sk贸ry jako takiej. Wyg艂adzi zmarszczki - ale pono膰 ich jeszcze nie masz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Milka 100
Chcia艂am troch臋 podni艣膰 opadaj膮ce poliki. Ale przy okazji focus mia艂am te偶 robiony na oczy, gdzie mam ma艂e zmarszczki, ale nawet na te nie pom贸g艂. Mia艂am 5 zabieg贸w, tyle ile zalecano dla mojego wieku. pewnie zaraz odezw膮 si臋 gosy, 偶e za ma艂o - jasne, zr贸b 10 i wydaj wi臋cej kasy. a efekt贸w pewnie te偶 nie b臋dzie. Po zabiegu buzia wygl膮da troch臋 na bardziej wypocz臋t膮, ale to chwilowy efekt - moim zdaniem skutek drena偶u (pani wykonujaca zabieg mocno przyciska艂a g艂owic臋 do sk贸ry, czym powodowa艂a usprawnienie przep艂ywu limfy i krwi). To samo by艂oby po masa偶u twarzy, tyle, 偶e kosztowa艂oby 10 razy mniej :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 awm3
zg艂upiec mozna od tych nazw kopiuje fragmenty wypowiedzi Celesty z jej w膮tku "Bardzo dobrym zabiegiem RF jest zabieg ReFirme, du偶o lepszy i bezpieczniejszy od thermage czy focus." oraz "Pozw贸l , 偶e nie b臋d臋 si臋 rozpisywa膰 na temat Focusa, bo to jest tylko zabawka kosmetyczna . Nie ma si臋 co spodziewa膰 jaki艣 spektakularnych efekt贸w tego zabiegu" Opiera艂am sie mi臋dzy innymi na tych wypowiedziach Jak rozumiem focus r贸zni si臋 od ReFirme)Elos) Milko mo偶e dlatego nie by艂o efektu jesli to by艂 Focus? Bo jak inaczej- 偶eby w wieku 29lat nie podnie艣c jak mniemam lekko opadaj膮cych policzk贸w! Moze jest jak pisze Celesta? Aga wiem jakie efekty mog臋 miec po volumie I napewno sie na nia zdecyduje (chcia艂am po Rf) nie ze wzgledu na kondycje skory . Mam jak mi sie wydaje taka p艂ask膮 twarz i napewno wystaj膮ce lekko policzki sprawi膮 ze b臋de sie czu膰 lepiej i lepiej wygl膮dac;) A o mezoterapii mysla艂am ale ig艂owej (jakos nie wierz臋 w t膮 drug膮) Z reszt膮 my艣la艂am o wszystkim;D tYlko decyzje podj膮c trudno i najgorsze ze trzeba wybierac samemu bo o m膮drego lekarza tez trudno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aboramento
dziewczyny...je艣li wam to pomo偶e to jestem po 5 zabiegach na zaffiro....i jestem zadowolona jak obieca艂am to napisa艂am o moim nastroju :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam36
By艂am na pi臋ciu zabiegach na lavatronie. Za szyj臋, ca艂膮 twarz i oczy zap艂aci艂am 250z艂 ( oczywi艣cie razy pi臋膰 ). Efekt nie powala, ale nie mog臋 powiedzie膰 偶e i nie ma. Powieki i czo艂o lekko si臋 podnios艂y, oceniam 偶e jakie艣 3mm. Widz臋 po powiekach g贸rnych, cz臋艣膰 ruchoma jest bardziej widoczna. Poprawi艂o si臋 te偶 napi臋cie sk贸ry na policzkach, pod oczami najbardziej. Kobiety piszcie jakie ceny, i jakie efekty !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I LavaTron
jest do niczego? Podobno taki cudowny mia艂 by膰 - w OTC Gdynia go robi膮 i zachwalaj膮. Ja ju偶 naprawd臋 nie wiem co o tym my艣le膰! Wychodzi na to, 偶e focus do bani, lavatron do bani, zaffiro niezbyt, thermage r贸偶nie to bywa............. Chyba pozosta艂 elos, bo do tej pory jeszcze nikt go nie schlasta艂 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam36
do I LavaTron Ja nie pisz臋 偶e jest do bani ... Tylko trzeba mie膰 realne oczekiwania. Jestem zadowolona. By艂am wcze艣niej na innych zabiegach z falami ( inna marka sprz臋tu ) i efekt by艂 zerowy ( przemilcz臋 co to by艂o ), wi臋c teraz te 3mm wprawia mnie w zachwyt. Nie nale偶y oczekiwa膰 efektu cofni臋cia czasu o 10 lat;) Kobiety, napiszcie prosz臋 o efektach i cenach ? ! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OTC
Bez „艣ciemy” jako u偶ytkownik Lavatrona wyt艂umacz臋 w du偶ym uproszczeniu dlaczego moim zdaniem jest skuteczny. Ot贸偶 : unikaln膮 cech膮 tego RFa jest to 偶e w czasie rzeczywistym podczas zabiegu mierzy, ustala i ustawia temperatur臋 wykonywania zabiegu. Dlatego : 1. Zabieg jest zawsze bezpieczny 2. Zabieg zawsze mo偶na wykonywa膰 optymaln膮 temperatur膮 bez wzgl臋du na wszelkie indywidualne warunki jak: r贸偶ne uwodnienie, przewodnictwo i grubo艣膰 sk贸ry. Oczywi艣cie, 偶e cud贸w nie ma ! Dlatego opowie艣ci pt. „by艂am na jednym zabiegu na fikus rf i wysz艂am 10 lat m艂odsza” to czysty PR, reklama i bajki. W przypadku thermage, istotnie mo偶na zauwa偶y膰 zmiany po 1 zabiegu, ale po jakim艣 czsie, a poza tym Thermage jest to emisja ogromnej energii jednokrotnie, a jak dowodz膮 badania, to nie jest najefektywniejsza metoda. Wiadomo 偶e standardowo konieczna jest seria i to 30 – 50 min zabieg贸w do tego wykonywanych odpowiedni膮 temperatur膮 ( za wysoka mo偶e uszkodzi膰 , za niska nic nie da). Dlatego te偶 tak si臋 z偶ymam na „salony” gdzie oferuj膮 zabiegi 10 min. Ponad to do zabiegu powinno si臋 stosowa膰 odpowiednie preparaty a nie np. 偶el do USG. Wtedy mo偶na z czystym sumieniem zapewni膰 klientk臋 偶e b臋dzie efekt. Wiadomo 偶e RF to nie skalpel, ale chyba nie o to Paniom chodzi. My w celu najlepszego efektu stosujemy programy skojarzone , czyli po艂膮czenie kilku technologii i r贸偶nych preparat贸w. Do tego na bie偶膮co modyfikujemy program je艣li zauwa偶amy niezadowalaj膮ce post臋py. I o to w艂a艣nie chodzi … RF to nie maszynka samograj ! Trzeba w艂o偶y膰 troch臋 pracy aby osi膮gn膮膰 efekty (mam na my艣li salon oczywi艣cie). Ja wychodz臋 z za艂o偶enia 偶e je艣li klientka p艂aci kilka tysi臋cy, to moim zadaniem jest stan膮膰 na g艂owie 偶eby jak najbardziej zbli偶y膰 si臋 do jej oczekiwa艅. Oczywi艣cie 偶e nie zawsze to mo偶liwe, ale mamy przynajmniej spokojne sumienie 偶e zrobili艣my co si臋 da艂o a klientka widzi 偶e do艂o偶yli艣my wszelkich stara艅 a nie tylko 艣ci膮gamy kas臋. Musz臋 powiedzie膰, 偶e efekty mamy dobre i ogromna wi臋kszo艣膰 klientek wychodzi , mo偶e nie m艂odsza o 20 lat : ), ale zadowolona. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do OTC
CZy mog艂bys powiedziec co s膮dzisz na temat sprz臋tu rf firmy ,,rubica"'?wiesz cos mo偶e na temat tego urz膮dzenia?z gory vdziekuje za odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SABINA53
Chcia艂am sobie zrobi膰 zabiegi fal radiowych w Krakowie i posz艂am do jednego z salon贸w na D艂ugiej... niby wszystko ok ale jako艣 Pani by艂a zbyt natarczywa. Posz艂am jeszcze do innego r贸wnie偶 w centrum gdzie odm贸wili mi wykonania zabiegu. Jestem p贸艂 roku po walce chorob膮 nowotworow膮 i podobno do dw贸ch lat od zako艅czenia terapii nie mo偶na poddawa膰 si臋 temu zabiegowi. Czy mo偶e mi kto艣 udzieli膰 informacji czy tak faktycznie jest? Bo jestem przera偶ona na sam膮 my艣l, 偶e mog艂abym przechodzi膰 to drugi raz tylko dla tego, 偶e kto艣 chcia艂 zarobi膰 na mnie pieni膮dze i nie liczy si臋 z nikim.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywiscie 偶e nie mozna
ja jak zaczynalam fale radiowe musialm wypelnic ankiete i tam miedzy innymi pisalo jak byk- CZY NIE MA LUB NIE BYLO CHOROBY NOWOTWOROWEJ!!!!!!!! KU呕WA JAK MOZNA BOGACIC SIE W TEN SPOSOB????? wie pani co?na pani miejscu wrocilabym do teggo zakladu i powiedzila tej pani co o niej mysle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do SABINA53
to jest takie gdybanie... 偶e fale zrobi膮 Ci nawr贸t choroby. W艂a艣cicielka brzydko si臋 zachowa艂a, to fakt. Staraj si臋 nie panikowa膰 je艣li mo偶esz. Ludzie jedz膮 byle co, stresuj膮 si臋 na pot臋g臋 itp a potem si臋 dziwi膮 偶e im si臋 kom贸rki mutuj膮.

Udost臋pnij ten post