Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadi22

Spodziewam się bliźniąt SYJAMSKICH

Polecane posty

Lekarze nie wykluczają,że dzieci mogą mie wady letalne.Nie wierze w jakąkolwiek pomoc od nich.Po powrocie z Warszawy chcieliśmy pokiazac wyniki lekarzowi z naszego szpitala ,by wydał opinie ,to nam tylko powiedział że ma dosc swoich opinii a poza tym jutro idzie na urlop...

Gość pozostaje Ci
szukanie nielegalnego źródła skoro tak albo urodzenie a potem podanie do sądu lekarzy, którzy odmówili

Tak naprawde to nie byli z nami szczerzy i nie wiem czy do teraz są.Wg nich blizniaki syjamskie nie kwalifikują się do usunięcia(choc wczesniej mówili inaczej), choc na USG napisali :\"mózgowia nieprawidłowe\"

Gość herbata z cytryna
popros o opinie krajowego konsultanta poloznictwa i prosze wejdz na strone DLACZEGO jest tam dziewczyna o nicku martus85 jej tez robili problemy z terminacja wiec skontaktowala sie z krajowym konsultantem i jego opini nie podwazyli z nia mozesz nawiazac kontakt poprzez www.mojeprosiaczki.blog.onet.pl nie zalamuj sie, wiem jak jest Wam trudno... zycze Ci duuuzo sily, jestem z Toba myslami ❤️

Gość Ja daje przyklad Tabea i Lea
Gość Laleh i Ladan...
Gość Laleh i Ladan...

Gość Pierwiosnek21
Droga EUGLENO! Nie prawie moim podopiecznym "gadek" na temat aborcji. Opiekuje się autystycznymi dziećmi. Nie mogę ich słuchać, bo nie mówią, ale jestem przy nich i do dla nich dużo znaczy. Widzę różnicę pomiędzy rozszczepieniem kręgosłupa, a DZIEĆMI( to są dzieci, a nie płody) zrośniętymi główkami, ale w jednym i drugim przypadku chodzi o człowieka. Jeśli by iść Twoim tokiem myślenia, to na tym forum moglibyśmy przeczytać tylko wypowiedzi pani Alicji Tysiąc, a chyba nie o to chodzi... Pozdrawiam, Pierwiosnek21

Gość Hmmmmm....

Gość Hmmmmm....
ten link.... hmmmm.... naklanianie do samobójstwa to nie mniejszy grzech, niz aborcja.... ... ale bedac fanatykiem, ma sie zwezony punkt widzenia.

Gość pro-life
To nie nakłanienie do samobójstwa... W ten sposób chce się tylko zwrócić uwagę na problem aborcji. Jak pomyślisz, że miałbyś się zabić, albo ktoś miałby Cię zabić, to wydaje Ci się to strasznym okrucieństwem. Ale jak myśli się o zabiciu własnego dziecka, to się tego wcale nie bierze pod uwagę. O to chodziło w tej kampanii

Gość Hmmmmm....
... no to dziwna ta kampania, po trupach do celu- a podobno cel nie uswieca srodków, czy moze jednak?! Sama nie jestem zwolenniczka aborcji, szczególnie "glupich" aborcji(wpadka, bo finanse nie te, bo kariera, itp.) ale nie misjonuje, bo uwazam, ze decyzje ZA czy PRZECIW kazdy musi podjac sam. A nie pomagaja w tym w zadnym przypadku takie tkliwe wierszyki ze strony tutejszej 3.

Gość Hmmmmm....
Poprawka: strony tutejszej 4.

Gość Hmmmmm....
Jestem tez ciekawa, w jakim sensie mozna oczekiwac pomocy od pro- life, jesli urodzi sie 8 dziecko, nie ma pieniedzy, dziecko chore, uposledzone, itd, ... bo duzo gadac czy wrecz sie madrzyc potrafi wiele fanatyków. Jak jest potrzeba, matka zostaje sie na lodzie. Urodzila, na tym temat dla "zwolenników zycia" sie konczy. Dlatego pytam tu o konkretna pomoc, udzielana w tym przypadku przez pro- life :-)

Gość annnnnannnna
Droga Nadi, sytuacja Twoja jest niełatwa, ale pomyśl - jeśli zdecydujesz się na usunięcie ciąży (według mnie po prostu zabicie dzieci, bo to przecież już w pełni ukształtowane dzieci) sumienie będzie ci to wyrzucać do końca życia. A jeśli zdecydujesz się urodzić, będziesz miała przynajmniej poczucie, że dla dwoich dzieci zrobiłaś wszystko, co mogłaś, że dałaś im szansę, a reszta już w rękach Boga. Ściskam Cię mocno!

Gość przyszła mama...
Nadi...to taka trudna sytuacja...Myślę,że najlepiej doradzi ci twój partner, twoi rodzice być może- bo to oni będą ci pomagać w wychowywaniu tych maluchów. Nikt z tego forum ci nie pomoże kiedy bedziesz na nie patrzeć, zastanawiać się czy dobrze zrobiłaś...Wiesz,że jeśli rzeczywiście urodzisz, bedziesz musiała podporządkowac im cały swój czas. Pierwiosnku- czy ty masz dzieci?? chyba nie. Ja również jestem przeciw aborcji, ale czasem zdarzają się takie sytuacje, w których nawet księza powinni zamilknąć. Owszem-życie nienarodzone trzeba chronić- ale dzieci ze zrośniętymi główkami, być może z wadą mózgu- chciałabyś być w takiej sytuacji jak autorka topiku? mówiłabyś to samo?? Nikt z nas nie może ci doradzać Nadi- musisz sama zadecydowac. trzymaj się 🌻

Gość no wlasnie wlasnie
będziesz miała przynajmniej poczucie ale tylko poczucie, uczucie, ale nic poza tym :-( Tak samo mozesz powiedziec: mi sie zdaje, ze krzywdy nikomu nie robie. A jesli bys kogos spytala, to moze by cie i wyprowadzil z tego bledu :-( bo my robimy wedlug nas, wszystko dobrze, ale nasi blizni moga to widziec inaczej. Mysle, ze wielu wytlumaczen na to nie trzeba 🌻

Gość Pierwiosnek21
Strona pomocowa dla kobiet w ciąży http://codalej.pl/ Oczywiście, że ruchy prolife udzielają wsparcia kobietom w ciąży. Na stronie można znależć szczegóły. Wiem, że mnie wszyscy zaraz wyśmieją, ale podam taki przykład: Polskie Stpwarzyszenie Obrońców Życia Człowieka organizuje pomoc materialną dla samotnych matek. To tak pierwsze z brzegu.

Gość Pierwiosnek21
Odpowiadam na pytania PRZYSZŁEJ MAMY Nie, nie mam dzieci, mam dopiero 19 lat. Ale wiem, że gdybym była w podobnej sytuacji, to bym urodziła. Pozdrawiam

Gość pierwiosnek jestes
głupią niedojrzała gówniarą, gówno wiesz o zyciu, mimo ze jestes wolontariuszką. ja pracowałam w hospicjum dla dzieci i wiem co to znaczy cierpienie, wiec zanim zaczniesz namawiac do urodzenia wadliwych płodów przemysl

Gość Pierwiosnek21
Nie namawiam do urodzenia "wadliwych płodów", tylko do urodzenia chorych dzieci.

pierwosnek, ty mi nadal nie odpowiedzialas na pytanie! co bys zrobila jakbys wogole nie miala kasy, 2 dzieci codziennie musi byc rehabilitowana, pomocy z nikad, jestem sama, nie pracujesz bo z dziecmi musisz byc 24h na dobe - i moje pytanie - co wtedy? dalej bylabys szczesliwa ze urodzilas chore dzieci? odp mi na pytanie

Gość Pierwiosnek21
I jeszcze jedno: niestety nic Cię ta praca nie nauczyła...

Gość zmotoryzowana
Nadi, mnie nie dziwi, że lekarze Cię wprowadzają w błąd, ignorują itd. To niestety norma wśród "specjalistów" w naszej służbie zdrowia. Pacjent to śmieć - chyba że zapłaci, a i to nie zawsze pomoże - ogólnie wszystkim robią łachę. Co mogę Ci poradzić, to zeskanować wszystkie wyniki i powysyłać za granicę - jest wiele klinik i wielu konsultantów, którzy udzielą Ci informacji bezinteresnie, za darmo. I będzie to informacja na poziomie światowym, a nie naszym, zapyziałym. Robiałm tak w innej zupełnie sprawie i naprawdę jest odzew. Jeśli zdecydowałabyś się usunąć, za granicą zrobisz to bez problemu. Jeśli zdecydujesz urodzić, przynajmniej będziesz wyposażona w wiarygodne informacje. W każdym razie będziesz mieć wybór i rzetelne dane, będące jego podstawą.

Gość Pierwiosnek21
Nie doczytałam, ale zdaje mi się, ze już raz Ci na to pytanie odpowiedziałam kiedyś:P Nie, nie byłabym szczęśliwa, że mam chore dzieci, bo to byłoby nieludzkie, ale cieszyłabym się, że mam je w ogóle. Tyle ludzi o tym marzy, a Ci co mogą je mieć, je zabijają...

Gość pierwiosnek jestes
własnie ze nauczyła. Nie wiesz jak wygląda cierpienie.... nie wiesz jak chore dzieci krzyczą, jak cierpią i płacza a ty patrzysz i gówno mozesz zrobic. co ty wiesz dziewczyno? tylko wklejasz wszedzie czyjes teksty.. ty chcesz moralizowac? achh.. nie wyrosłaś jeszcze z idealistycznych pieluch

no pierwosnek gdzie odpowiedz? jestes przeciwniczka aborcji ale co pozniej to juz nie chcesz odpowiedziec najlepiej jest mowic ze trzeba urodzic ale kurde czlowiek zostaje z porblemem sam tak jasne, sa jakies mopsy, niemopsy ale ile kasy z tamtad dostaniesz i na jakism poziomie jest to \'\'opieka\'\', jesli opieka to mozna nazwac.. pierwosnek bede tysiac razy pytac cie az mi odpiszesz!