Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadi22

Spodziewam się bliźniąt SYJAMSKICH

Polecane posty

myślę, że ze wględu na nadi nie powinnaś umieszczać takich zdjęć, ona wciąż jest w ciąży i wciąż nie wie jak ta ciąża sie zakończy- więc oszczędź jej szczegółów- troche wyobraźni dziewczyny...........

Gość a ja myslę
że to jej moze pomóc podjąc ostateczną decyzję zresztą na pewno sama w necie szuka roznych rzeczy żeby się dowiedziec jak najwiecej o swoim przypadku

a jak sie mylisz to co??? jesteś teraz w ciąży, chcialabyś zobaczyć jak może się zakończyc??? poprosiłam o skasowanie zdjeć - bo to co tu wyprawiacie to nieludzkie- to nie topic \" jesteś za aborcją czy nie\"

a pomyślałaś , że w tak późnej ciąży decyzja już nie zależy od niej???

Ludzie, chyba się posunęliście za daleko. BEZ PRZESADY. Myślicie, że takie fotki jej pomogą w podjęciu decyzji? Nie macie prawa tak wpływać na nią.

Gość Pierwiosnek21
Zobaczyłam te zdjęcia do których linka zamieściłaś i zdania nie zmieniam. Ale przykro mi, że mnie nazywacie niedorozwiniętą, a same postępujecie nielogicznie. Miało nie być agitacji, każdy miał wyrazić swoje zdanie-tak przynajmniej za każdym razem mi pisałyście. A Ty co robisz?? Zamieszczasz te zdjęcia tylko w jednym celu: żeby Nadia usunęła ciążę. To jest dopiero wtrącanie się w cudze życie. Pozwól, że Nadia sama podejmie decyzje. Ja jej nie zmuszam do urodzenie dzieci, ja ją tylko do tego zachęcam, więc proszę Ty nie wpływaj na jej decyzję w ten sposób. Jeśli jesteś wierząca, wiesz może co to grzech cudzy. Jeśli nie, szkoda...

wiesz co pierwiosnek zal mi Ciebie, rozumiem jak ktos chce usunac dziecko bo nie czas, bo wpada, bo go nie stac, bo cos tam, ale nie w takim przypadku, Ty sobie dziewczyno naprawde nei zdajesz sprawy ile kosztuje utrzymanie zdrowego dziecka, nie mowie o pieniadzach tylko a co dopiero dwójki ewentualnie chorych, Ty chyba nie wiesz co piszesz , piszac o opiece rzadu, pieniadzach, jestem obecnie w ciazy i co raz bardziej mnie wydatki przerazaja, bedzie ciezko, a co dopiero rehabilitacja poswiecenie, i w ogiole, nie chce mi sie juz wszytskich argumentow przytaczac, jestes tylko w jedna strone zaslepiona, nie rozumiesz prozy zycia, ... ech brak mi słow wybacz, jak poznasz jaki jest nasz rzad ile kobieta jest w stanie dostac pieniedzy i jaka pomoc, i na ile trzeba byc silnym by sie z tym wszytskim zmagac...... dobra nic nie pisze bo jak czytam Twoje zaslepione wypowiedzi to mnei z lekka skręca

Gość pierwiosnku drogi
tu nikt nie zamieszczal zdjec, naklaniajacych nadie do usuniecia ciazy... ... jak sama widzisz, wszystkie te nieboraczki sa DONOSZONE :-O

Gość Pierwiosnek21
Wiem, że te dzieci się urodziły, ale chodzi mi o to, że kiedy Nadia zobaczy takie zdjęcia, to może to wpłynąć na jej decyzję o zabiciu dzieci. Tylko tyle...

Gość Pierwiosnek21
Beybe, mnie też z lekka skręca, jak czytam posty. Ale cóż, mamy inny światopogląd. Zdarza się...

Gość o maj gad
to co zobaczyłam na tych zdjęciah mną wstrząsneło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Ale to sa realia zycia
o których pare idealistek nawet bladego pojecia nie ma. Mimo wszystko, uwazaja, ze same by cos tam lepiej zrobily *confused*

Gość fakt te zdjecia to był
jeden wielki koszmar

Gość te zdjecia byly
realiami zycia, ale nie IDEALISTKI pierwiosnka

Gość in memorian...
http://www.stern.de/_content/52/95/529542/Zwillinge500_500.jpg to sa blizniaczki syjamskie Lea i Tabea, krótko przed operacja ich rozdzielenia. Maja wszczepione pod skóre glowy ekspandery, zeby te skóre naciagnac, bo po operacji ma ona starczyc na pokrycie 2 czaszek. Lea przezyla operacje, Tabea zmarla z wykrwawienia. Mozna to nazwac iskierka nadziei, takze dla Nadii. Blizniaczka, która przezyla, jest oczywiscie uposledzona, po wylewie, sparalizowana, pólslepa, ale podobno rehabilitacja przebiega stosunkowo dobrze, jesli wezmie sie pod uwage warunki wyjsciowe Lei.

Dziewczyny weźcie przystopujcie trochę. Zachowujecie sie jakby do was należala dezycja Nadii. Nie zapominajcie że to ONA jest w ciąży i to ONA musi podjąć trudną decyzję. Jakby na to nie patrzeć każda decyzja jest ciężka dla matki. Sama mam dziecko i wiem że zrobiłabym wszystko żeby mój synek nigdy nie cierpiał. Takie sa juz matki, więc żadna z was nie może negowac decyzji Nadii jeśli zdecyduje sie usunąć tą ciążę. Również żadna z was nie ma prawa decydowac za nia ze ma urodzić, że ma dac szansę dzieciom - bo aborcja jest zła i tak musi być!!!!!!!!!!!! Moim zdaniem - mój tyłek moja sprawa - i każda kobieta powinna mieć wolny wybów co do tej decyzji. Pierwiosnek - nie możesz wzsystkich zmuszac do tego że muszą mysleć tak jak ty. Każdy z nas ma mózg i sam potrafi mysleć i decydowac za siebie. Niby nie piszesz tego wprost ale dedukując po twoich wpisach tak to wygląda. To jest naprawdę tragedi dla każdej matki jak cos takiego się zdaży i nie zamieszczajcie tutaj takich zdjęć - jestescie bez serca!!!!!

ja już raz prosiłam o usunięcie zdjęć- teraz chyba poproszę o usunięcie połowy topicu.............chcecie sie wymieniać fotkami i udiwadniać która jest mądrzejsza i lepsza- to idźcie sobie na inne forum- bo wam powiem szczerze- jesteście takie same i siebie warte- żadnej z was sądząc po tym co sie tu wyprawia nie zależy ani na autorce topicu , ani na jej dzieciach- same jesteście dzieciuchy straszne bez serca i współczucia- reszta tych waszych mądrości to tylko pozory- o człowieku świadczą czyny nie słowa- a wy tu piaskownice sobie niezłą usypałyście- wstyd!

Gość annak
własnie nie kumam o co ike robisz taki problem? najlepiej udawac ze sie nic nie dzieje? moze usg zabronisz robic kobietom w ciązy co? bez sensu!

a nie uważasz , że zadna z nas tymi sposobami nie ma prawa wywierać presji na matce postawionej przed dylematem?? wiem co to są chore dzieci- kiedy chodziłam z synem na rechabilitację- widziałam na żywo chore dzieciaczki z waszych durnych zdjęć- ale na pewno ten topik nie jest odpowiednim miejscem na tego typu rzeczy.

Gość annak
zdjęcia nie sa durne - sa PRAWDZIWE :( niestety

Uważam, że Ike ma rację. Czemu ma służyć zamieszczanie takich zdjęć? Autorka pewnie już tu nie zagląda, bo topik na poczatku był na poziomie, a teraz zmienił się w magiel. A szkoda, bo choc nadi pewnie nie znalazla tu rady, to może znalazla jakieś pocieszenie w trudnej sytuacji.

każdy psycholog powie wam- że to nie metoda na ciężarną kobietę.......... niedawno byłam w ciąży i pamiętam jak to jest- wy chyba daaawno nie byłyście w ciąży albo wcale.............żeby ciężarnej podsuwać do pooglądania- ona ma i tak wielkie dylematy i tak cierpi- żeby jeszcze musieć przechodzić przez wasze szkoły światopoglądów.

annak nie rob takiej smutnej miny na pokaz- bo zeby naprawde ci zalezalo- to bys ta biedna matke i jej dzieci zostawila w swietym spokoju... nie mowiac juz o tym- ze te wszystkie chore dzieciaki to nie malpy w cyrku- zeby ich zdjeciami rozgrywac kolejna wojne slow

Gość annak
ike- peace

Ike - mysle ze nie masz racji. Co do zdjec. Mysle ze wlasnie obejrzenie ich pozwoli dziewczynie w sytuacji Nadii rzeczywiscie podjac decyzje. Czy decyduje sie na takie dziecko? Jesli tak - wiem co mnie czekam, wiem jak sie na to przygotowac. Jesli mnie to przeraza, jesli liczylam na cos innego, to naprawde lepiej wiedziec juz teraz. Bo mysle ze kazda matka, nawet majac wszelkie przeslanki przeciwko temu, w glowie ma obraz rozowego bobaska ktorego az bierze ochota przytulic. A zywa rzeczywistosc niestety powala z nog. Lepiej do tego sie w pelni przygotowac wczesniej, moim zdaniem. A w takej sytuacji jak opisana na aborcje nie jest za pozno. Przynajmniej wg polskiego jeszcze nie zmienionego prawa.

to fajnie- tylko chyba nie jestescie w temacie- nadi jasno napisala- ze decyzja nie nalezy juz do niej- bo nie pozwalaja jej usunac ciazy- wiec sobie moze poogladac co ja czeka i nie przespac kolejnej nocy bo wlasnie pokazujecie jej najgorszy wizerunek... tak sie dziewczynki kochane z pomocą rwały że nawet nie przeczytały co pisze autorka topicu................

swoje napisałam - do waszej wspaniałej i \"na poziomie\" ( piszę tu o nicach pomarańczowych) wymiany zdań sie nie przyłącze- bo nie będę sie różniła od was reszta to wasze sumienie...

jeszcze jedno- jesli autorka zechce sama poszuka w necie i znajdzie- nie musicie byc aż tak nadgorliwe ;) bo zawsze pozostaje pytanie czy zechce ;)

noooo- to ci dopiero argument... od razu widać jak sledziśz topic podejrzewając nadii o naiwnośc...... i od razu widac, ze ci chodzi o jej dobro zeby sobie nie daj boże 2 spacerówek nie kupiła..............