Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneti23

Nie ma kobiet niezrozumiałych, są tylko mężczyźni niedomyślni

Polecane posty

Gość Aneti23
To może kolejny przykład dwa lata temu byliśmy na ślubie jego ciotecznego brata...Nie interesowałam się sprawą jego gajerka(nie mieszkamy razem) ..wiedziałam, że ma !!Kupiliśmy razem koszule i krawat ! W dniu ślubu już mamy wyjeżdżać on przyjeżdża do mnie w gajerku spodnie ledwo zapięte, opięte na dupie jak cholera, widać że za małe już w pasie....jak tu można się nie domyślić że gajer może być na niego za mały!! Kupił go w 1999 , wesele 2005. Nie wiedziałam kiedy kupował ten gajer...okazało się że na studniówkę...w tym roku miał pogrzeb w rodzinie oczywiście wcisnął się w ten sam za mały gajer, na święta 2007 oświadczał mi się też w nim pomimo tego że jest ewidentnie za mały !!!! Nic nie mówiłam czy to nie brak domyślności???

Gość Aneti23
Odyna no pewnie że warto! Ale czy takie zachowanie cię nie wkurza?

W sytuacji z szafą zgadzam się z ill - trzeba było jasno powiedzieć o co chodzi a nie kręcić. Facet nie jest jasnowidzem...Ale znowu sytuacja z grillem to ewidentny egoizm...Dla mnie to oczywiste - przyjeżdżasz z kimś to robisz dla 2 osób, albo chociaż pytasz a nie smażysz tylko dla siebie :O Kurcze ill, czy Ty wszystko swojemu facetowi musisz mówić? Nawet tak banalne i logiczne sprawy jak smażenie dla dwojga nie tylko dla siebie? Musisz mieć anielską cierpliwość albo zostałaś tak wychowana...Ja bym nie zniosła takiego samolubstwa. Partnerstwo to też dzielenie się i DOMYśLANIE a nie tylko łażenie za facetem i mówienie mu wszystkiego bo się biedaczek nie domyśli sam :o

Gość Aneti23
Hakuna mata och Dzięki !!!! ktoś mnie rozumie !!!!popieram w 100% światełko nadziei jest!

Nie wiem no może to ja jestem przewrażliwiona, ale kurcze nie mogłabym być z kimś komu trzeba na każdym kroku mówić co ma robić. Czy facet nie ma swojego rozumu i sumienia?...

wyraznie napisalam, ze nie mam takich sytuacji, poniewaz zawsze jemy razem. sluchajcie dziewczyny, tutaj nie ma miejsca takie cos, ze moj np. slynie z takiego \"niedomyslania sie\". to ja robilam problemy, bo cos tam bo cos tam. i jak napisalam wczesniej - chodzi tylko o sytuacje spelniania oczekiwan kobiety, a nie normalnego codziennego zycia. moj chlop pierze swoje smrody, zmywa naczynia i zawsze robi obiad - wraca wczesniej z pracy i sila rzeczy musi go zrobic pierwszy. wypowiadam sie o sytuacji, gdy pomysle cos w swojej glowie i oczekuje, ze jak powiem jakies niezobowiazujace zdanie to on odkryje o co chodzi. rozumiecie wy to :o

zaczerniam swój nick i mykam;) Dzięki za wszystkie wypowiedzi, czekam jeszcze na odzew !!!

chyba sie nie rozumiemy, albo temat poszedl za daleko. ja caly czas wypowiadam sie w kwestii odgadywania zyczen kobiety. i tym samym - o tym, jak powiedziec zeby bylo dobrze. a nie zle.

oj ill_ ale ja podałam przykłady sytuacji o jakie mi chodzi a nie o takie domyślanie że coś pomyślę a on tego nie robi!! cytat: \"wypowiadam sie o sytuacji, gdy pomysle cos w swojej glowie i oczekuje, ze jak powiem jakies niezobowiazujace zdanie to on odkryje o co chodzi.\" nie o to mi chodzi!!!

Chyba, że tak..Ale Twoja reakcja na sytuację z grillem mnie naprawdę zaskoczyła. Błagam, nie róbmy z facetów takich sierotek, którym wszystko trzeba mówić bo nie mają swojego rozumku i nie znają podstawowych zasad wychowania!...

:) jasne, szkoda że nie nauczono go tego w domu. Ale skoro już tak sie stało, to masz do wyboru, powiedzieć, że jest ci przykro kiedy zachowuje się w taki sposób i stopniowo nauczyć go podstaw współżycia z ludźmi. Albo uznajesz, że jest to dla Ciebie praca ponad siły i nieopłacalna i dajesz sobie spokój :D My po prostu ustaliliśmy reguły i staramy się żyć tak, by nie było konieczności chodzenia na paluszkach i domyślania się. Mam alergię na święte krowy, niezależnie od płci i wieku, nie tolerowałabym faceta wyzywającego się na żonie, dziecka skaczącego po głowach rodzicom ani królewny na ziarnku grochu. Ale wiem też, że niewiedza czy brak doświadczenia nie jest grzechem. Co innego, jeśli ktoś nie chce się uczyć, bo tak mu wygodniej.

jak nie? powiedzenie ze \"mogl sie domyslec ze chcialam zeby pomogl z ta szafa\" \"mogl sie domyslec zeby cos kupic\" - to jest wlasnie odgadywanie zyczen. twoich zyczen, o ktorych nie mowisz jasno i jeszcze masz do niego pretensje. sytuacja z grillem - moge jedynie sie DOMYSLAC ze, skoro juz tak sie krecisz w swoich wypowiedziach, nieopacznie chlapnelas ze nic nie bedziesz jesc, albo klapiesz od miesiaca ze sie odchudzasz, albo co tam jeszcze... jesli jest inaczej i facet postapil chamsko (hm no coz, kazdemu sie zdarza) - moge tylko powiedziec, ze daleko nie zajedziecie. moze lepiej sie rozstac zamiast truc obcym ludziom na ogolnie dostepnym forum zamiast powiedziec prosto w oczy co i jak.

zgadzam się z Odyną! Po prostu muszę go nauczyć że w pewnych sprawach trzeba się domyślić, oczywiście ni mówię tu o gwiazdce z nieba ale prostych codziennych sprawach!

Jeśli Twojemu facetowi wystarczy powiedzieć raz i przy następnej okazji już inaczej się zachowa - to ok. Wybaczamy i zapominamy. Nikt święty nie jest, każdy popełnia błędy. Ale jeżeli on wycina takie numery za każdym razem...To sorry Winnetou. Mój ojciec taki jest. Można mówić 100 razy a on i tak nie zapamięta :o

Aneti23 ---> w tych prostych codziennych sprawach NIE chodzi o domyślanie się, tylko o zmianę przyzwyczajeń! Już Ci dziewczyny tłumaczyły to wcześniej, a Ty dalej ciągniesz swoje :p:o

ill nie musisz się wypowiadać skoro Ci truję !!! Chciałam tylko pogadać! sytuacja z szafą: skoro prosiłam go w poniedziałek i wtorek a szafy nie było i miała być dziś to wpadłby na pomysł że w środę by się przydał żeby coś kupić: no bez przesady kobieto!!! sama robisz zakupy? albo wszystko karzesz ?? sam facet nie wpadnie że trzeba kupić chleb bo nie ma??? a jak ty nie powiesz to no nie kupi?? to jest chore na maxa sytuacja z grillem: nic takiego nie mówiłam i to było z jego strony chamskie

grill: reakcja \"dziekuje ze zrobiles mi kielbaske\" i ryk to naprawde sytuacja nieco smieszna i typowa dla dziecka, nie dla kobiety zyjacej w zwiazku. jak tak zalatwiasz swoje sprawy, dopiero po fakcie, chociaz pewnie z gory wiedzialas ze \"znowu\" chamsko zrobi i zamiast zareagowac od razu, przeczekalas moment i foch. jesli naprawde zapomnial cie nakarmic (jakbys nie miala rak? skad ja to znam? facetowi nie trzeba robic jedzenia, niech sobie sam zrobi, rece ma. kobiecie natomiast trzeba smazyc i podawac pod nos, ok) trzeba bylo mu powiedziec ze ci przykro i jak sie poczulas. dlaczego wobec obcych ludzi potrafimy stwarzac pozory i udawac ze jest ok, natomiast w domu robimy sobie wzajemnie pieklo z zycia?

wielbiciel może złych słów używamy!! domyślił się = zmienić przyzwyczajenia

Aneti23 ---> Najwyraźniej używasz złych słów. Przydałoby się, żebyś popracowała nad swoją komunikatywnością, sama widzisz, że nie najlepiej z nią u Ciebie ;)

Ill zrozum powiedziałam!!!!! kurwa mać sobie zrobił griila usmażył kiełbachę mi nie!!! no super podejście a ja co a nie zrobił to miałam sobie sama zrobić skoro wcześniej smażył!! ILl kogo z siebie robisz?? i ze swojego partnera?? bez przesady ..No tak jakby twój facet tak zrobił to byś zrobiła sobie sama bez żadnych pretensji

jeszcze raz, jak do malego dziecka: mowie o sytuacjach, gdy cos sobie wymysle, gdy pomysle och jak pieknie, niech moj facet pomoze mojemu tacie w sorde zaniesc szafe i nie mowie konkretow tylko rzucam aluzjami. kupowanie jedzenia do domu, pranie, sprzatanie, zmywanie, myslenie ze sie przechodiz przez ulice to nalezy patrzec czy nic nie przejedzie... :o - nalezy do naszych obowiazkow, wiec nie musze mu cokolwiek mowic na ten temat, poniewaz on to ROBI. on MYSLI i ZYJE, nie musze do niego dzwonic i mu mowic tylko nie zapominaj oddychac! mowie o moich wymyslach, o pomyslach, o potrzebach, ktore JA sobie wymyslam. mowie o tym, ze nalezy jasno precyzowac swoje potrzeby wobec faceta a nie krazyc po kanalach i potem sie obrazac, ze nie zrozumial. jasne?

kurwa ill ja nie mowie o takich sytuacjach!!!!!! pisze jasno o jakie sytuacje mi chodzi!

jestes glodna? idziesz i robisz sobie jedzenie, nie czekasz na lokaja ktory przyniesie i jeszcze posprzata - oczywiscie uprzednio sie domysli ze ma to zrobic. ile jeszcze przykladow podac, zebys zrozumiala, ze nie rozmawiamy o sprawach oczywistych - tylko tych \"wymyslonych\" przez kobiety?

a sytuacja z garniturem - może on tego nie widzi, ze źle wyglada ? Nie widzisz na ulicy pełno takich co chyba lustra w domu nie mają i ubierają się w rzeczy za ciasne albo w ogole nie pasujące. Skoro on tego nie widzi ( a może tak być, uwierz mi) to chyba nic prostszego jak powiedzić \" czy nie uważasz że ten garnitur jest za ciasny ? Moim zdaniem powinieneś kupić sobie nowy w odpowiednim rozmiarze\" A ty co ? Nie powiedziałaś bo on popełnił ten sam błąd ubierając się w niego na kolejne uroczystości ... Ech ... kobieto ...

noo, to skoro dla ciebie zaniesienie szafy to sytuacja codzienna, to ok. koncze te gadki szmatki bo z reguly glupio zajmowac sie czyms, co nie przynosi zadnego rozwiazania. zycze powodzenia w komplikowaniu sobie zycia, zycze rowniez pozniejszego przekonania sie, ze zycie mamy jedno i opierdalanie faceta za glupoty jest marnowaniem cennego czasu, ktorego mamy baaardzo malo.

Kobieto opanuj się !!!!! Błagam ja nie czekam na lokaja !!! zrozum to w końcu!!! Ja nie chce być służką dla niego i nie chcę żeby on bym służącym dla mnie...ale skoro on robi grilla dla siebie to dlaczego nie może zrobić dla mnie?? skoro ja robie w domku kawkę dla siebie to pytam czy on też chce? a nie czekam jak sam powie jak już sobie zrobię! no pomyśl trochę kobieto

ruda Skoro ciśnie w pasie , zapina na wciągnięty brzuch czy to nie ejst oznaka że jest za mały?

Dobra, spokój, bo się robi niefajnie... Podsumujmy: Aneti, jeśli Twój facet przy następnej okazji wywinie Ci taki sam numer, czyli np.usmaży tylko dla siebie albo zrobi cokolwiek innego tylko dla siebie, chociaż będzie z Tobą, to koniecznie coś z tym zrób. Nie może być tak, że facet ma gdzieś Twoje potrzeby!:O Każdy niech sobie żyje jak chce i nic nikomu do tego. Mam nadzieję, że czegoś się każdy z tej dyskusji nauczył. Koniec, finito :)

dokladnie, koniec, finito zycze wszystkim milego dnia i... spelnionych potrzeby :P ;)