Go艣膰 mr贸wczak Napisano Listopad 2, 2008 z tym dobrym punktem tez r贸偶nie bywa, to jest tak jak napisa艂em wcze艣niej. Sklep w kt贸rym pracuj臋 jest 艣wietnie ulokowany, obok biedronki utargi rewelacja, 10 z zerami wi臋c jest ok, ale przy tym plany sa takie ze prawie nie mo偶liwe do zrobienia :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jupikk Napisano Listopad 2, 2008 dokladnie, jak robilismy plan to namm podniesli ale to chyba wszystkim zeby tylko nie zarobic zza duzo wiecej bo przeciez wyplata bylaby wieksza a tak psikus bo jak podniesli to momentalnie nie da sie robic takich planow ;/ tio ciekaw jak bedzie na swieta... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 vvvvvvvvvvvvvv Napisano Listopad 2, 2008 dlaczego wszystkie wypowiedzi s膮 do usuni臋cia ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Sovereign Napisano Listopad 2, 2008 Zastanawiam si臋, co Szanown膮 Firm臋 sk艂oni艂oby do podniesienia zarobk贸w ( szczeg贸lnie szeregowych pracownik贸w). W przypadku Biedronki by艂a to nagonka medialna- (sk膮din膮d s艂uszna, cho膰 pewne wypowiedzi pracownik贸w wydawa艂y si臋 przesadzone-ale chyba jednak prawdziwe). Mo偶e nale偶a艂oby powo艂a膰 Zwi膮zek Zawodowy? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mr贸wczak Napisano Listopad 2, 2008 By艂y plany ze zwiazkiem zawodowym ale po ko艣ciach si臋 rozesz艂o :) jak wszystko zreszt膮, ten Pan co mia艂 w planach za艂o偶enie zwi膮zku zawodowego dosta艂 awans i finito ze zwiazkiem. Tyle wiem ja, mo偶e si臋 myl臋 ale co艣 tam kiedy艣 mi si臋 o uszy obi艂o Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mr贸wczak Napisano Listopad 2, 2008 VVVVVVVV odpowiedzi nie s膮 do usuni臋cia, tylko tak膮 opcj臋 nowa zrobili 偶e masz mo偶liwo艣膰 zg艂oszenia operatorowi forum ze wypowiedz jest wulgarna lub oszczercza, w ka偶dym razie taka ze nale偶a艂o by j膮 usun膮膰, pozdrawiam :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slow life ONa Napisano Listopad 3, 2008 Zamie艅 z艂o艣膰 w si艂臋 do dzia艂ania Nikt jeszcze nie wyzdrowia艂 od narzekania (WWO) Pracuj臋 ju偶 troch臋 w Pepco (kasjer) i jest spoko:) Posty, kt贸re tu czytam w wi臋kszo艣ci mijaj膮 si臋 z prawd膮. Jest dobrze!!! Emmma dla ludzi, kt贸rzy wiedz膮 po co 偶yj膮! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pecio Napisano Listopad 3, 2008 dawnooo temu pracowa艂em w TEScO, by艂y rokowania do za艂o偶enia zwi膮zk贸w zawodowych, ale na rokowaniach si臋 sko艅czy艂o, bo pomys艂odawc臋 zwolnili. Ciekawe czemu? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 klient Napisano Listopad 4, 2008 cytat z ustawy o zwi膮zkach zawodowych http://www.idn.org.pl/sonnszz/zwiazki_zaw.htm "Art. 12. [Powstanie zwi膮zku zawodowego] 1. Zwi膮zek zawodowy powstaje z mocy uchwa艂y o jego utworzeniu, podj臋tej przez co najmniej 10 os贸b uprawnionych do tworzenia zwi膮zk贸w zawodowych. 2. Osoby, kt贸re podj臋艂y uchwa艂臋 o utworzeniu zwi膮zku zawodowego, uchwalaj膮 statut i wybieraj膮 komitet za艂o偶ycielski w liczbie od 3 do 7 os贸b." To tyle je偶eli chodzi o zwi膮zek zawodowy musia艂y by si臋 dogada膰 przynajmniej trzy sklepy ok 20 ludzi (jedni si臋 przestrasz膮, drugich zwolni膮 pod byle pretekstem, mo偶e utrzyma艂o by sie 10) Ma艂o realne. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slow life ONa Napisano Listopad 4, 2008 Po prostu wymi臋kam. :D:D Dajcie sobie siana z tematem zwi膮zku zawodowego. Podajcie chocia偶 jeden rzetelny a przede wszystkim prawdziwy przyk艂ad 艂amania przez w艂adze pepco praw pracowownik贸w. To forum staje si臋 dla mnie sposobem na popraw臋 humoru. Naprawd臋 mo偶na po艣mia膰 si臋 z tych bredni Zwi膮zki zawodowe sugeruj膮, 偶e wzrost p艂ac prowadzi do silnej gospodarki, podczas gdy jest odwrotnie deformuj膮 rynek pracy przez podwy偶szanie p艂acy minimalnej, co powoduje, ze praca os贸b niewykwalifikowanych staje si臋 nieop艂acalna i ro艣nie w艣r贸d nich bezrobocie nacisk na wcze艣niejsze emerytury zmniejsza poda偶 na rynku pracy i w efekcie prowadzi do ub贸stwa spo艂ecze艅stwa wysokie 艣wiadczenia spo艂eczne dzia艂aj膮 demotywuj膮co pakiety socjalne utrudniaj膮 dostosowanie struktury zatrudnienia do potrzeb firmy, zmniejszaj膮 dochody firmy i hamuj膮 wzrost wydajno艣ci pracy zatrzyma艂y si臋 z my艣leniem o gospodarce w poprzedniej epoce. Broni膮 np. sztywnych nie偶yciowych przepis贸w o rozliczaniu czasu pracy zamiast budowa膰 etos przedsi臋biorczo艣ci i pracowito艣ci przedstawiaj膮 pracodawc贸w jako krwiopijc贸w (藕r贸d艂o:http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_zawodowy) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Sovereign Napisano Listopad 4, 2008 Zwi膮zek zawodowy wcale nie musi by膰 odpowiedzi膮 na 艂amanie praw pracowniczych. Powinien s艂u偶y膰 interesom pracownik贸w, broni膰 ich praw (w tym prawa do godziwego wynagrodzenia za- to chyba nie podlega dyskusji- ci臋偶k膮 prac臋). Ale inicjatywa musi by膰 oddolna, przecie偶 Szacowna Firma nie podniesie p艂ac powodowana np. wra偶liwo艣ci膮 spo艂eczn膮. Dlaczego ma zrezygnowa膰 z wy偶szych zysk贸w, skoro mo偶e wyp艂aca膰 pracownikom pensje niewiele przewy偶szaj膮ce najni偶sz膮 krajow膮? Z kolei pracownik MA PRAWO walczy膰 o polepszenie swojego bytu i MA PRAWO korzysta膰 z praw obywatelskich ( a jednym z nich jest prawo do powo艂ywania dzia艂aj膮cych na jego rzecz instytucji). A tak na marginesie- pracownicy Pepco (r贸wnie偶 kasjerzy), wcale nie s膮 zbieranin膮 ludzi pozbawion膮 kwalifikacji. To mit, 偶e w sklepach pracuj膮 g艂贸wnie ludzie z wykszta艂ceniem zawodowym. Pewnie zaraz podnios膮 si臋 g艂osy, 偶e osoby te mog膮 sobie znale藕膰 lepsz膮 prac臋. Zgoda, ale mog膮 te偶 podj膮膰 decyzj臋, 偶e teraz pracuj膮 w艂a艣nie tu i tu chc膮 podj膮膰 dzia艂ania dla dobra swojego i wsp贸艂pracownik贸w. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mr贸wczak Napisano Listopad 4, 2008 Soverengin, jestem z tob膮, tylko jak to wszystko ruszy膰? to problematyczne jest Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pecio Napisano Listopad 4, 2008 a no w艂a艣nie, u mnie w sklepie 3/4 os贸b to ludzie po studiach... chcieli tu pracowa膰... ja z reszt膮 te偶 bardzo lubi臋 swoj膮 prac臋! dlaczego mam z niej zrezygnowa膰 i wyje偶d偶a膰 na przys艂owiowe saksy! chc臋 by膰 nagradzana adekwatnie do swojej pracy, chc臋 偶eby firma w kt贸rej pracuj臋 by艂a na unijnym poziomie i tyle!!! to 偶e chc臋 mie膰 wy偶sz膮 pensj臋 za prac臋, kt贸r膮 lubi臋 i tyrk臋 kt贸r膮 odwalam ka偶dego dnia to chyba nic z艂ego!!! prawda??? pozdrawiam wszystkich, kt贸rzy lubi膮 swoj膮 prac臋 i chc膮 pracowa膰... :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slow life ONa Napisano Listopad 5, 2008 Nie mam ochoty polemizowa膰 na ten temat. Powodzenia :D:D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 beno Napisano Listopad 6, 2008 zgadzam si臋 z wypowiedzi膮 Pecia... a ja, czyli Nasz Sklep, jeste艣my w tym momencie w euforii, bo inwentura nam spad艂a o prawie 2 procenta, i jeste艣my w tym momencie przeszcz臋艣liwe, bo i premia b臋dzie ( licha co prawda, ale zawsze ... ) i ochron臋 mamy i patologia do nas ju偶 nie przychodzi ( bo si臋 zwiedzieli ) , no i Nasz Rejonowy jak by艂 to te偶 wida膰 , 偶e szcz臋艣liwy... No inny ch艂opak od razu, a偶 si臋 chce z Nim gada膰... Oby Taki by艂 zawsze, no zachwycone Nim jeste艣my... :-) a Pani kt贸ra by艂a na inwentaryzacji to po prostu REWELACJA... ( naprawd臋 )... :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pecio Napisano Listopad 6, 2008 no po prostu ttttttto jaka艣 patalogia... kierownik i zastpca w 呕-wie to jaki艣 szok...] jedna ciuchy uk艂ada, a druga dwadzie艣cia pi臋膰 razy uk艂ada przemys艂o贸w臋... obie szurni臋te.. :-) aaaale i tak je lubi臋.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 PECIOP Napisano Listopad 6, 2008 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 PECIOP Napisano Listopad 6, 2008 A czemmmmmmmmmmmu uuuuuuuuuuuu taka patologiia jest obecna!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dimara Napisano Listopad 6, 2008 No w艂a艣nie ale 偶eby艣cie ta ochron臋 dosta艂y to ile czasu bez premii???jaki艣 rok, bo o ile mi wiadomo to 偶eby dosta膰 jak膮艣 ochron臋 to inwentura ze 3-4 razy pod rz膮d musi by膰 powy偶ej 3,6% czy jako艣 tak. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 beno Napisano Listopad 6, 2008 no u mnie w sklepie to chyba zawsze inwentury 藕le wychodzi艂y, teraz z ochron膮 jest troch臋 lepiej, bo przynajmniej troch臋 pewniej si臋 czujemy, a i stali bywalcy jako艣 dziwnie omijaj膮 nasz sklep... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dimara Napisano Listopad 6, 2008 w ka偶dym sklepie powinna by膰 ochrona, 偶eby mo偶na by艂a zawsze spokojnie wype艂nia膰 swoje obowi膮zki a nie ca艂y dzie艅 my艣le膰 o tym, czy kto艣 co艣 wynosi b膮d藕 chowa do torby w przymierzalni.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 xdxsd Napisano Listopad 7, 2008 hej pracuje w Pepco w Bydgoszczy sluchajcie jak wyglada sprawa bonow? Byly w zeszlym roku czy jakies paczki? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slow life ONa Napisano Listopad 7, 2008 Czas poszuka膰 sobie nowej pracy... Dzisiaj zobaczy艂am stan mojego konta, niewiele ponad 900z艂 Oni udaj膮 偶e mi p艂ac膮, a ja nie potrafi臋 udawa膰, 偶e pracuj臋... Za tak膮 kas臋... o jejku nawet nie chc臋 mi si臋 pisa膰!!! Dzi臋ki Mamo za wszystko i przepraszam za problemy...;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Je偶ynkaaa 0 Napisano Listopad 7, 2008 hmm Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jolanka Napisano Listopad 7, 2008 pewnie , teraz to si臋 nie dziwi臋 ze w Rawie wynosili torbami i takiie przekrety robili ze g艂owa ma艂a, za tak膮 pensj臋 te偶 bym tak robi艂a g贸wnian膮 pensje maj膮 dziewczyny to trza se dorobi膰, jednym s艂owem kazdy orze jak moze Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dimara Napisano Listopad 7, 2008 nawet za te pieni膮dze....to dzi臋kuje ze kto艣 da艂 mi szanse na wykazanie si臋 i wie ze si臋 nie pomyli艂..a kasa??c贸偶....pepco to pierwszy przystanek do...mojej kariery zawodowej... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jupikk Napisano Listopad 8, 2008 slow life ONa>>> jak to mozliwe ze 7 juz masz pensje na koncie???? a co do premii to by sie przydala kazdemu jakas pozadna a nie jakies marne 100-150 zl. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slow life ONa Napisano Listopad 8, 2008 To zale偶y od banku, w kt贸rym posiadasz konto. Ja mia艂am wczoraj. Pozdr Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jupikk Napisano Listopad 8, 2008 bank zachodni wbk a myslalam ze kzdy ma 10 :( lipa troche ale coz... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach