Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
bl

A znacie taką sieć sklepów PEPCO?

Polecane posty

Gość gość
kpina to za mało powiedziane, towar leży na podłodze,że nie można dojśc do regałów, a jeszcze usłyszysz że nie jest tak żle bo można prześliznąć się jakos na socjal,masakra!!!!!!!

Gość gość
A jak u was przebiegają inwentaryzacje na nowych kodach?

Gość gość
No właśnie : a co z dostawami ? U mnie to jeżdżą jak i kiedy chcą , w tym tygodniu miałam 1 dostawę z 5 paletami a każda z przekroczoną dopuszczalną wysokością , wy macie za dużo towaru a u mnie na magazynie luzy , z obecnego folderu prawie nic nie mam . Tam chyba jest albo wielka rotacja pracowników albo połowa na urlopie i nie ma kto dostaw szykować

Gość gość
Inwentaryzacja to jedna wielka masakra. Ten kto wymyślił te kody SKU to zamiast ułatwić utrudnił prace wszystkim . I po co to... a po to żeby była zla sprzedaż wtedy inwentaryzacja źle wyjdzie a słaby wynik = brak premii . I zwykłe szaraki znowu dostają po d.... a góra ma na zabawy , konferencje .

Gość gość
wlasnie,trafilas w sedno,brawo!!

Gość gość
Witam wszystkie kolezanki. Czytam i nie wierze. Jestem kierownikiem od 4 lat i nigdy nie slyszalam zeby nie wolno bylo wykorzystac urlopu na zadanie w weekend, albo ze nie ma przerwy w ciagu zebrania. Jesli w tym dniu praca przekracza 12 godz to w grafiku planuje sie dodatkowa przerwe i mozecie z nia zrobic co chcecie, isc na obiad czy zakupy i zadna sila nie moze was zmusic zeby z tego nie korzystac!!!! Nie dajcie sie tez zwariowac bo jak widze niektore kolezanki kierowniczki wprowadzaja jakies wlasne standardy na sklepach!!!! Kierownik ma byc z wami a nie przeciwko wam!!!!

Gość gość
U mnie w sklepie takich rzeczy nie ma typu "urlop na żądanie " czy dodatkowe przerwy . Tyle jest dni wolnych że "urlop na żądnie " w sobotę czy niedzielę to wiadomo że ściema a ktoś inny za taką osobę musi przyjść do pracy i znowu grafik do zmiany...

Gość gość
No właśnie ktoś bierze opiekę na dziecko czy urlop na żądanie wtedy ktoś inny musi przyjść za tą osobę i to jest chore- grafik dostajemy na cały m-c , każdy wolny dzień jest zaplanowany (bynajmniej u mnie) a tu tel i masz przyjść

Gość gość
dokladnie,zeby z czystym sumieniem brac ur na zad,to trzeba byloby zwiekszyc etaty,zeby innych osob nie obciazac....bo wiadomo,ze urlopu na zadanoe nikt nie bierze od tak sobie tylko,zeby zalatwic jakas wazna sprawe,a kolezanki musza za nas zapieprzac,to nie sprawiedliwe.a skoro juz mamy grafik na caly niesiac to wiadomo,ze mamy ten niesiac rozplanowany,bo kazdy ma swoje zycie,poza PEPCo....

Gość gość
A jaką ważną sprawę można załatwić w niedziele?

Gość gość
I dalej ... Myślę że na takie branie urlopu jest celowe bo nie chce się pracować. Bo ciepło, bo to o tamto a że niestety niektórzy to samoluby wiec nie przejmują się że ktoś musi przyjść na ich miejsce. Dziwne ze z takiego urlopu korzystają cały czas te same osoby. Przynajmniej u nas na sklepie. Przykre ale prawdziwe.

Gość gość
no dokladnie u nas na sklepie tez wiecznie te same os wykorzystywaly urlop na zadanie,samoluby i tyle,nie chcialo im sie robic. No ale coz,kazdy ma niestety prawo do 4 uz,i nic na to nie poradzimy.

Gość gość
Chwileczkę to jesteś kierownikiem od 4 lat i nie znasz prawa pracy ?To może wykorzystaj internet w innym celu i trochę poczytaj.

Gość gość
no niestetu kolejne,prawdziwe zale umeczonej osoby pracujacej w pepco,tylko szkoda,ze nie daje to pozytywnego skutku,raczej odwrotny,bo jest coraz gorzej....nikt o nas nie dba,tak ja my o nasze sklepy...maja nas w dupie,bo zarabiamy z wywieszonymi jezorami na ich godne zycie,i konferencje wypasione.!!kutafony zlamane!

Gość gość
o jak ja bym chciala,zeby nasza kiero byla z nami,a nie przeciwko nam....do kolezanki ktora jest kiero 4 lata,gratuluje podejscia,niech wszystkie szuje,ktorym sie wydaje ze sa ponad wszystko,i pepkiem swiata,ucza sie od takich profesjonalistow jak pani wyzej....pozdrawiam i bije brawo.!oby wiecej takich zyciowych kierowniczek w pepco

Gość PRZYGNĘBIONA 7
PRZYGNĘBIONA 7 dziś a ja Wam powiem, że to już przestaje być śmieszne, tzn praca w pepco..... i to że tu pracuję to nie znaczy, źe pana boga za nogi złapałam i można ludźmi pomiatać, a tak właśnie się czuję teraz, jak szmata...... upał na dworzu ponad trzydzieści stopni , w sklepie pomimo kiepskiej klimy też gorąco, czują ją tylko przez chwilę klienci wchodzący do sklepu, ale na pewno nie pracownik zapiepszający między półkami na kolanach, z którego leje się pot...... pomimo tak wysokich temperatur nikomu do głowy nie przyjdzie , żeby zmniejszyć dostawy, np. do 1 palety i nikt tu nie mówi w ogóle o wstrzymaniu dostawy, ale o jej zmniejszeniu., tym bardziej że i tak mało klientów i mają gdzieś zakupy, wolą domowe zacisze w cieniu lub łono natury i na pewno przez zmniejszone dostawy firma by nie zbiedniała.... okres wakacyjny, wiadomo , że ludziom trzeba dawać urlopy, a niech się jeszcze coś zesra, np ktoś weźmie zwolnienie,kogoś trzeba wysłać do innego sklepu, bo potrzebuje pomocy, albo coś i robi się problem, bo pracuje się po dwie, dwie i pół osoby na zmianie i nikogo to nie obchodzi, że za mało etatów na tak wielki sklep i TAK WSZYSTKO MA BYĆ ZROBIONE NA JUŻ, A NAJLEPIEJ NA WCZORAJ !!! i tak wychodzi na to , że jeżeli są dwie osoby na zmianie, to jeżeli jedna osoba stoi na kasie, to wychodzi na to, że ta jedna co zostaje sama na sklepie ma do zrobienia : przyjąć dostawę, na ogół dwie, trzy palety, policzyć ją ( i nie oszukujmy się i nie udawajmy herosów, po policzeniu dostawy w taki upał człowiek ledwo żyje, mało tego , bo kretynowi który wymyślił głębokie kodowanie z przyjemnością dałabym w pysk, bo dostawy kiedyś liczyło się dwa, trzy razy szybciej niż obecnie, albo zaprosiła go do sklepu, żeby policzył ją szybciutko - ciekawe jak by wyglądał po jej policzeniu i gratuluję pomysłu, bo inwentaryzacja przy tym kodowaniu to jedna wielka porażka ) i wnieść na magazyn, a następnie wyciągać i wykładać na sklep, w międzyczasie robić korektę, przecenę jedną, przecenę drugą , zmieniać szczyty i nic tu nie pomoże , że przyjdzie jedna osoba na 15, bo i tak jesteśmy w d***e, a tyle roboty przed nami, bo jak dla mnie dwie osoby na zmianie pracujące na sklepie plus jedna na kasie , to za mało...... bo te dwie osoby, co wyciągają dostawę, robią przeceny, szczyty, korekty, nowe planogramy i jeszcze w międzyczasie układając magazyn , o godzinie 20, są na skraju wyczerpania fizycznego i ledwo stoją na nogach, a jutro też muszą przyjść do pracy i też na 12 h....... czy ktoś w ogóle pracujący w centrali zdaje sobie sprawę co to jest za mordercza praca w taki upał po 12 h i do tego fizycznie ??? czy ktoś zdaje sobie sprawę jak wyczerpująca jest taka praca ? nie mówię akurat o kasjerce, która może mieć kolorowe ładne pazurki, no bo stoi tylko na kasie , coś tam sobie wyciągnie i robi korektę i wieczorem wychodzi do domu z uśmiechem na ustach, ale o tej osobie co przez 12 godzin zapieprza na sklepie fizycznie, bo nie oszukujmy się , jest to praca fizyczna...... kto w ogóle pozwolił na pracę w takich upałach po 12 h i kto nam ciągle etaty zabiera ???!!! dla mnie to już nie jest ta sama, fajna, ciepła firma dbająca o swojego pracownika, teraz to się zrobiła firma, która zabierając nam etaty zmusza ludzi do morderczej pracy, bo trzeba otwierać kolejne sklepy...... i po co ? i w imię czego? ....... ale my sami założyliśmy sobie pętle na szyje, bo kiedy testowano w jakim czasie policzy się dostawe albo zrobi inwentury, pokazywałyśmy na co nas stać i biłyśmy kolejne rekordy, a teraz mamy to co mamy, czyli ucięte etaty i prace w dwie osoby...... od dziecka lubiłam pracę z ludźmi, nigdy nie chciałam iść na studia, nie wyobrażałam sobie siebie siedzącej w biurze, przychodząc do Pepco i składając swoje CV była to moja świadoma decyzja, po prostu chciałam tu pracować i kiedy odpowiedź była pozytywna, radość moja była wielka i pamiętam jak zaczynałam swoją pracę i to że pracowało nas o wiele więcej , i że często się śmiałyśmy ...... no cóż kiedyś było inaczej...... kiedyś to co teraz dwie osoby robią przez jeden dzień , cztery robiły przez dwa dni, a i tak było ciężko..... nie powiem, są dni kiedy faktycznie nie ma co robić, to znaczy można na spokojnie się zająć magazynem, salą slrzedaży i nic nas nie goni, ale takich dni jest na prawdę baaardzo malutko, a przez większość niestety harówa w pocie czoła....... chciałabym tu dalej pracować, bo cholera lubię swoją pracę, ale jak tak dalej będzie, niestety będę musiała iść gdzieś indziej, bo nie podoba mi się to, że wieczorem jestem tak zmęczona, że nie mam czasu dla rodziny...... chciałabym również , aby ktoś kto wysyła do nas instrukcje, wszystkie zmiany, aranżacje i foldery , nie robił tego wszystkiego na raz, w ciągu jednego lub dwóch dni, bo naprawdę bardzo ciężko jest samemu temu wszystkiemu podołać, przecież można to jakoś z głową i mądrze zaplanować, po prostu po kolei , a nie wszystko na raz..... , bo my tu w sklepach też jesteśmy ludźmi , a pracujemy niestety fizycznie......

Gość PRZYGNĘBIONA 7
i bardzo proszę nie likwidować moich postów, bo niczego obraźliwego nie piszę, każdy ma prawo tu wejść i wyrazić swoją opinię, tym bardziej kiedy pisze się prawdę.....

Gość gość
Zgadzam się z koleżanką PRZYGNĘBIONA 7 w 100 % Brawo!!!

Gość gość
Ja mam pytanie urlop na żądanie to 4 dni w roku ale czy jak ktoś z nich skorzysta to czy te 4 dni odejmują nam od urlopu wypoczynkowego rozwiejcie moje wątpliwości dziewczynki :)

Gość gość
Tak.

Gość gość
Trzy palety dostawy ? U mnie było 6 a jutro awizo na 5 . Fajnie ?

Gość gość
Jezu ludzie nic nie odejmują. Przykładowo masz 20dni urlopu na rok w tym. Jeszcze raz w tym! 4 dni możesz wybrać na żądanie.

Gość gość
Jak się wybierze odejmują jak nie to nie odejmują. Dokładnie tak jest. I przestańcie z tymi urlopach. Wystarczy w necie pogrzebać i wszystko jasne a tu non stop jedno i to samo. Koniec tematu proszę .

Gość gość
Zgadzam się w 100% z" Przygnębioną 7". Tak właśnie jest. Tylko dlaczego my ciągle siedzimy cicho i dajemy tak siebie traktować!!! Ktoś powinien w końcu pokazać co muszą robić na zmianie 2 osoby i jak pracują ponad swoje siły. Może jakiś film na konferencji? A jakie oklaski za to będą!!! To zrobiło się już tak żenujące, że aż straszne.

Gość gość
A jak czegoś nie zdążymy zrobić to oczywiście nasza wina. Jeszcze za mało z siebie dajemy. Jeszcze więcej i szybciej wszystko powinniśmy robić. Najlepiej w biegu i jednocześnie wykonując kilka czynności!!! Pepco to firma, która nie szanuje personelu w sklepach. "Szacunek" to przecież jedna z waszych wartości. Ale tylko na papierze. Wierzę, że kiedyś ta zła karma do Was wróci.

Gość PRZYGNĘBIONA7
też się z Wami zgadzam dziewczyny, czemu dajemy sobą pomiatać, czemu nic nie robimy ???? powiem tak, z własnego doświadczenia, jak próbowałam mówić swojej Rejonowej o tym, to usłyszałam odpowiedź , że nikt mnie na siłę nie trzyma i mogę się zwolnić...... niby ma rację, ale co , jak mnie się podoba moja praca, to co robię , tylko nie podobają mi się warunki i zasady jakie panują na sklepach i jakie nam się narzuca ? dlaczego nie można ich zmienić ? czemu nie pomóc pracownikowi, przecież zadowolony pracownik to bardziej wydajny i efektywny pracownik !!! kiedyś wydawało mi się , że Rejonowa to jest nasz taki łącznik ze " światem ", że jak mamy jakiś problem, obojętnie czy to z dostawami, z zatowarowaniem sklepu, czy że po prostu jesteśmy zmęczone i padamy na pysk, bo za mało jest etatów i przy takim upale człowiek po prostu po sześciu godzinach dostaje śpiączki i nie pracuje wcale szybko, to ona jest po to, żeby zebrać te nasze opinie i na swoim zebraniu przekazać je dalej, przecież gdyby docierały do góry takie informacje, może, mooooże coś by to dało !!!!! ale nie , po co sobie głowę zawracać, kiedy spytałam czemu tak nie jest, czemu one jako rejonowe nie mówią o tym, to usłyszałam : " i tak to nic nie da, nikt nie słucha nas to i was też nie będzie " , a potem to jeszcze że ja to starej daty jestem i po co w ogóle się napinam i chcę coś z tym robić, w większości sklepów nie mają takich problemów, więc co ja w ogóle chcę ???? a może chcę tego , żeby nie czuć się jak śmieć, kiedy po tyraniu kilkugodzinnym w półach, przy dostawie i na magazynie, podchodząc do klienta przepocona i brudna, nie czuć się źle sama ze sobą !!!! i tyle ! kiedyś miałyśmy więcej etatów i uwierzcie mi, że nikt nie leżał i się nie nudził, po prostu łatwiej było pewne rzeczy wykonywać, a i tak ciężko było, a teraz przy dwóch osobach na zmianie to brak mi słów , żeby nazwać to co się dzieje..... nie czuję się dobrze sama ze sobą, kiedy po sześciu , siedmiu godzinach tyrania przy dostawie i przy wykładaniu dostawy ( w międzyczasie oczywiście magazyn ) w taki upał, podchodzę do kasy na dzwonek kasjerki brudna, zapocona , a zdziwiony klient pyta kasjerkę z pięknie ułożonymi włosami, lśniącymi paznokciami , sarkastycznym głosem " to jest kierownik " ???? kiedyś pracowało się zespołowo, razem, wspólnie, teraz niestety nie oszukujmy się, praca zespołowa jest nie możliwa, no bo jak , skoro dajmy na to, ktoś trzy , cztery dni pracuje fizycznie na sklepie, a ktoś stoi tylko na kasie, ponakłada odzież na wieszaki, powiesi ją i zrobi korektę, to raczej się nie napracuje i nie ma nawet co porównywać pracy takiej osoby, do tej drugiej, pracującej fizycznie....... czytam tak te posty niektóre o tych biednych , uciśnionych kasjerach i kierowniczkach nic nie robiących i siedzących tylko w biurze i za łeb się biorę, bo nie mogę nijak pojąć jak one to wykonują, że przy dwóch osobach na zmianie , siedzą w biurze ?! no cud jakiś, istny cud wobec tego, no bo co z dostawą, co z wykładaniem towaru, co z magazynem ??? nie na moją głowę to widać !!! swoją drogą to bardzo bym chciała poznać takie kierowniczki, dziewczyny dajcie jakieś namiary, może i ja bym się czegoś od nich nauczyła, na prawdę, bo wychodzi na to , że to bardzo mądre i inteligentne dziewczyny od których można by się było dużo nauczyć ...... :-)

Gość PRZYGNĘBIONA7
a inwentaryzacje z głębokim kodowaniem ???!!!! ludzie , toż to istna granda, że nie można normalnie ułożyć całymi paczkami towaru na magazynie i go zeskanować z kodu na paczce, tylko trzeba wszystko rozwalać, bo każdy towar ma swój kod ???? co tu " gumkować " , co układać kodami ? pojedyncze sztuki ? ten dowcipniś co to wymyślił, powinien teraz na każdej inwentaryzacji być, liczyć i układać towar przed inwenturą !!!! zapewniam, że po kilku godzinach miałby dość, a po pierwszej inwentaryzacji wpadłby w szał !!!! to jest ułatwienie przy inwentaryzacji ???? widać mamy odmienne pojęcia co do ułatwienia, niestety...... aaaaaa i już nic nie wspomnę o tych drelichach, które niby są naszą odzieżą firmową, totalne nieporozumienie, taka bluzka, z takiego materiału, z taką długością rękawa na taki upał i tyranie fizyczne ???? ludzie, czy wy żeście się z kimś na rozumy pozamieniali, przecież to się nie nadaje w ogóle do chodzenia, leje się z człowiek w taki upał, guziki powyrywane po dwóch godzinach przy dostawie..... nie ma mowy żebym w tym chodziła i żadne baleriny, jeszcze mi życie miłe, a co na balerinki i drabiny lub skakanie po półach na magazynie komórka BHP ??? ha a swoją drogą takie bluzeczki, te ciemne, prawie takie same ma ekipa sprzątająca na zaprzyjaźnionej galerii ....... pozdrawiam Wszystkich , oby upały zelżały , trzymajcie się :-) czy są w Pepco Związki Zawodowe i jak się do nich ewentualnie zapisać ?

Gość gość
Należę do tej samej grupy co Pani. Urobie się jak głupia a i tak nie wszystko jest zrobione. Z miłą chęcią poznam te kiero które mają czas malować paznokcie i pić kawę. Jezu dziewczyny napiszcie w których sklepach tak jest. :-P

No pewnie, że znamy. W Starogardzie Gdańskim są aż dwa takie sklepy, jeden na rynku, drugi znajduje się w Galerii Neptun. Dużo ciekawych przedmiotów do łazienki i kuchni. Natomiast jeżeli chodzi o ubrania to są marnej jakości. Jakość idzie w parze z ceną.

Gość gość
W Radomsku tez jest taka kierowniczka ktora wieksza polowe dnia przesiedzi w biurze od niej byscie sie duuzo nauczyly ;-) ale za nia wszystko robi zastepca;-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować