Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

ciążowe staranka

Polecane posty

powiecie ze jestem wariatka ale który rozek wybrac, jeden jest frotte a drugi bawełniany http://www.allegro.pl/item462387011_rozek_becik_podusia_mis_lux_frotte_od_ss.html http://www.allegro.pl/item462386587_rozek_becik_z_haftem_lux_bawelna_od_ss.html moja mama mowi ze sa niemal identyczne ale ja mam problem wogole jakos ciezko mi sie decyzje podejmuje :)

Ten z króliczkiem chyba ladniejszy.Tak w ogóle to strasznie się wczułaś w rolę,Maniu. Ja na razie nic nie kupuję,gdyż kilka moich koleżanek z pracy niedawno rodziło i już się zaofiarowały,że mi rzeczy pożyczą lub oddadzą.Jedna już mi dała mini-wyprawkę dla noworodka (no,niemowlaka do 3 miesięcy).Jeśli będę chciała skafandry,śpiwory itp, to też mam jej dać znać,bo urodziła niedawno 3 dziecko i więcej nie planuje więc wszystko mogę już zabrać na zawsze.Resztę rzeczy postaram się odzyskać po Danielu,nie wiem tylko gdzie jest becik i kocyk do wózka,ale może się odnajdzie.Wózki mam też 2 obiecane,za jeden mam dać 100zł,jeszcze go nie widziałam,ale był używany tylko pół roku więc stan idealny podobno.No i fotelik tez mam obiecany.Łóżeczko mam po Danielu,muszę tylko wyprać pokrycie od materaca a drugie łóżko mąż weźmie od kolegi,który już też nie planuje dzieci.Tak,że widzisz Maniu,nic chyba nie będę kupować,no może oprócz wanienki i nocnika,smoczków,butelek itp.

robur--- u mnie jest tak ze wsród moich kolezanek takich bliższych pierwsza bede miała dziecko, wiec musimy kupic sobie wszystko sami. na pewno niektóre rzeczy dostaniemy w prezencie od rodziny i przyjaciół z tym ze ja juz zaznaczam zeby to były rzeczy dla starszego dziecka bo na poczatek wszystko miec bedziemy. w sumie dla takiego maluszka to sama wole wybrac by były dla mnie wygodne i praktyczne

hej dziubasku--- fajnie ze sie odezwałaś i ze lepiej u Ciebie :) oby tak dalej i zagladaj do nas kochana 👄

hejka! no i sie posikalam!!!!! :P a wiec pizdziochy! :D :D :D :D heheheh Fisiol! Ty mi tuszu w drukarce nie wystarczy! heheheh chyba na zmiane z Koug bedziem drukowac, ona jedna strone ja druga! :P Anus nie jestem pewna soboty, mezowi nie chce sie nigdzie jechac, a ja mam wyrzuty sumienia, bo psiapsiola moja ktora mieszka rowniez w dublinie ma juz 3miesieczna corcie a ja jej jeszcze nie widzialam... jak ja niecierpie tej stolicy i mam potwornego lenia w duuupie! dam znac jak zmienie nastawienie. a co do \"rosne i rosne\" wygladasz bosko! Maniu ale jestes zorganizowana! a rozek podobal mi sie ten ostatni z kroliczkiem! Jesli chodzi o nawilzacze to ja z Andzia nie mamy z tym problemu bo tu wilgotno jest ze hej! Validku ciesze sie ze udalo mi sie przeslac Ci troche cieplego slonca, dziekuje za zyczonka i fluidki od dwoch serduszek dla swoch kreseczek :) ❤️ A ja powiem Wam dziewczynki, ze tak mysle i mysle i wymyslilam... ze troszke jest mi zle, i pewne sprawy mnie przerastaja, moja sytuacja, zachowanie meza, i ogolnie zycie, mysle o powroceniu do antykoncepcji, dokladniej tabsow...w zasadzie nie staram sie o dzidzie jak mialo to miejsce ma przelomie kwietnia do lipca, gdzie mocno wierzylam w dwie kreseczki... w serduszku mam kopmletna pustke, bo mam wrazenie ze moje malzenstwo sie wypala... w pogoni zycia nie mamy czasu na zastanawianie sie nad nim samym i dlatego tez czesto tego nie czynimy, ale w chwilach zupelnie wolnych takie rzeczy mnie dopadaja...powatpiewam wtedy w uczucie, czuje jego zanikanie... albo sie starzeje dziewczeta... spogladam w lustro i widze pierwsze zmarszki, dla wlasnego meza nie czuje sie atrakcyjna, nie czuje sie kobieta, brak mi ego czegos - tych motylkow w brzuszku, emocji, rozmowy... bo w zasadzie we wszystkich dziedzinach sie mijamy... nie wiem czy to za sprawa pogody badz pory roku... ciezko mi jakos... pitole i zasmucam...ale jakos nieswojo sie czuje...

Demiluna zapomnialam wspomniec kilka slow do Ciebie i Julianka to na prawde wspaniale ze mozesz przespac cala noc, malusi spi duzo i pewnie je duzo wiec i ladnie nam przybiera na wadze! masz jakies aktualne fotki naszego topikowego synusia? :) Malwinka nie smutasz nie nie! chyba nas tu wszystkich dopadlo przesilenie :) Kurde no gdzie podpis i relacje? czekamy! wracaj pizdziocho :P (to jest Fisi nowe haslo jak co!) bo tyle do Ciebie napisalam i sie zaangazowalam w temat, ze pragne slyszec wiesci, obstawiam jak i zycze na dobre, a jak sa i zle to i te przejdziemy razem. :) oki uciekam dziewczeta dobranoc

Kaska pewnie ze Cie pamietamy! zagladaj czesciej! Dziubassku! ❤️ jak ja sie ciesze ze wrocilas! o rany! sluchaj Ty wcale a wcale sie niczym nie przejmuj! tylko jak Ci smutno to dawaj z tematem postaramy Ci e rozweselic, sama widzisz ze z tymi nastrojami ciezko i mnie dopada zwatpienie... jutro postaram sie wyslac CI cos na maila, jutro nieco wczesniej bede w domku... trzymaj sie sloneczko i czekam na wiesci!

a wlasciwie dziewczeta to dzis 23-ci wiem ze juz takie wisielcze humory juz przechodzilysmy, i Cebulce sie ten dzien zle kojarzyl i w sumie wpadlysmy wtesy na pomysl o wymazaniu go z naszego kalendarza... wiec chyba przyszedl czas na powtorke. :) oki juz lece.

tituś--- ale sie nam rozpisałaś :) wiedze ze i Ty nie masz najlepszego nastroju... trzymaj sie! 🌻 na pewno duzo robi ta pogoda ze wszystkie chodzimy takie zasmutane i mamy rozne rozterki a ja spac nie moge jak zwykle, goraco mi strasznie i duszno--- zamówiłam ten nawilzacz, moze rzeczywiscie bedzie sie spało lepiej. kupiłam tez na poczatek 1 butelke na wszelki wypadek, mam nadzieje ze uda sie cycem karmic :)

Allo piździoszki Tituś mi się 23ci tak samo kojarzył jak Cebulce dopóki mi Emilcia go nie odczarowała. Dziś skończyła 2 miesiące,dlatego nie będę narzekała na ten dzień. Dziubassek -widzę że położyłaś już lagę na bloga-w sumie zdjęcia ze spotkań albo nasze dzieciaczki wysyłamy sobie mailem ale trochę szkoda bo trochę czasu Tobie i Fisi zajęło żeby wyglądał on tak jak wygląda... Ja postanowiłam wrzucać sobie na blogi zdjęcia Emilki co miesiąc dopóki nie skończy 2 lat.Mam nadzieję że będę wytrwała. Dobra spadam bo czas na wieczorne karmienie...🖐️

Koug przepraszam ale teraz mam zły okres i nie dam rady nic z blogiem porobic:O zreszta w pon wracam do szpitala na kilka dni wiec narazie nie mam nawet mozliwosci...

czołem Piźdźioszki koffane Dziubasku fajnie ,że wróciłaś.dużo zdrówka dla Ciebie i dzidka a co to za opierdzielanie się w pisaniu ??????????pytam sięęęęe weeken się zbliza to milczycie:D:D i z kim ja kawe wypije?

dzień dobry fisiu zapraszam na kawusię, jakies ciacho sie też znajdzie. Mój Julek ucina sobie drzemkę więc mam chwilkę. Wikusia zazdrosna nie jest, pobawi się czasem z małym, pospiewa piosenki i ogólnie jest grzeczna i ciągle mówi że kocha juleczka bo jest słodki. Często pomaga przy kąpieli i uwielbia zmieniać mu pieluszki - tzn zapina mu je. Wczoraj prosiłam by przypilnowała małego bo leżał na kanapie, wróciłam po minutce, patrzę a ona leży koło niego i przytulaja się - rozczulający widok. Najlepsze że często pyta kiedy bedziemy mieć jeszcze jednego dzidziusia bo ona chciałaby jeszcze siostrzyczkę. Może za 2-3 lata bo mężuś też myśli o jeszcze jedneym maluszku - najlepiej córeczce. No zobaczymy co czas przyniesie. Tituś chetnie prześlę ci zdjęcia ale chyba nie mam twojego maila. Dziubassek trzymaj się buziaczki dla Was

dzieki kochane jestescie,ze sie tak o mnie martwicie ja narazie czuje sie wyssana z wszystkich dobrych uczuc:( nerwica jest straszna przykre,ze w tak wspanialym dla mnie okresie jak ciaza ja nie moge sie cieszyc z malenstwa bo nie umiem poradzic sobie z sama soba:(

Dziubassek musisz sie ostro wziąśc za siebie bo później jak urodzisz maleństwo to nie bedziesz miała czasu na dołowanie się.trzymam kciuki za Ciebie i ciesz się każdą chwilą bo okres ciązowy jest wyjątkowy cos bym zjadła

Dżem dobry Piździszki!!!!! Ale się dziś wybyczyłam :P prosto z przedszkola wskoczyłam do łóżeczka i pospałam prawie do 12 :) Tituś ja myslę, że dziś masz już lepszy humorek, wczorajsza pogda mogła wykończyć nawet największego optymistę. Dziś mamy mroźny ale słoneczny dzień bez jednej chmurki :D aż żyć się chce!!! No i długi weekend przed nami... Dziubassku cieszę się że odezwałaś się do nas. Trzymaj się i szybko dochodź do formy bo po nowym roku to już hop siup i Maleństwo będzie z Wami a wtedy to koniec bajki ;) zacznie się nowy rozdział w Twoim życiu 😘 Powodzenia Kochana Fisia ja też cos bym zjadła... podrzuć no jakiś pomysł bo nie wiem na co mam smaka. Nie lubię tego zdecydowanie wolę gdy mam konkretną zachciankę bo wtedy łatwiej ją spełnić. Koug ucałuj Emilkę od nas. mam nadzieję, że moje Maleństwo też będzie takie kochane i towarzyskie jak Emilka :) Demi wyobraziłam sobie tą scenę z Wikusia i Julkiem i aż mi się ciepło na serduchu zrobiło wielkie 😘😘 dla Twych cudnych Dzieciaczków. Dziewczyny zaraz wkleję tabelkę i poproszę o podawanie aktualizacji bo już dawno tego nie robiłyśmy - zwłaszcza tam na górze będzie baaardzo nieaktualnie ;) Buźka

hej aniu--- ja tez pospałałam sobie i wstałam ok 13-tej, ale w nocy za to oka prawie nie zmrużyłam, nie dosc ze było mi goraco i duszno, to dopadła mnie okropna zgaga :O dziubasku--- dziewczyny maja racje, bierz sie ostro ze siebie teraz bo jak bedzie maluszek na swiecie to bedziesz musiala jego potrzeba sprostać. ale my wierzymy ze bedzie dobrze wszystko, dzielna dziewczyna z Ciebie :) demulina--- rzeczywiście słodki obrazek 🌻 tez zawsze chciałam miec troje dzieci, ale zobaczymy jak to bedzie po jednym, na pewno bede chciała troszke popracowac, a z synkiem chce zostac przynajmniej rok w domku no a potem pewnie z 2-3 latak odczekamy i znów do pracy, choc tak naprawde pewnie wszystko zycie zweryfikuje :) fisia--- jak chcesz moge poczęstowac kruchymi rogalikami z budyniem z cukierni :) ostatnio mam strasznego smaka na nie i mąz mi musi kupowac jak wraca z pracy niemal codziennie :) słuchajcie.... zrobiłam podsumowanie, jesli chodzi o wyprawke to juz wszystko zamówiłam, zostało jeszcze kupic kosmetyki dla dzidziusia i kilka rzeczy dla mnie do szpitala a co do pogody to jest ona znacznie lepsza, i nastrój też od razu bardziej pogodny :) oj jak na spacer bym poszła... miłego dnia!

❤️🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻❤️ 🌻NICK .........WiEK...MIEJSCOWOŚĆ..POTOMSTWO....CYKL....OSTAT.@ 🌻Schering.......36....Wrocław...............................6 cykl....07.08 🌻Gooosha.......25.....Ballymena.............................7 cykl....20.07 🌻Majek123......23 ....Zakopane.............................0 cykl....22.06 🌻Titowa1........28.....Irlandia...............................7 cykl....04.09 🌻Anucha26......27.....Śląsk..................................2 cykl....20.07 🌻Wiola30........30.....Kuj.-Pom........Angela 7lat.........2 cykl....04.09 🌻Anna6889......40.....Kłodzko......Gosia 18l..Ola 11 l.....8 cykl....15.08 🌻Bolerka34......34.....Warszawa.............................1 cykl....15.07 🌻Azifik...........27.....Police/Szczecin......................1 cykl....06.06 🌻Karla31.........31.....Warszawa............................10 cykl....05.08 🌻Kama26.........26.....Jelcz-Laskowice......................2 cykl....22.08 ❤️🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻❤️ 🌻...........................ZACIĄŻONE...........................termin porodu 🌻Kasika1..........23....Rzeszów...Kacper 2lata........ciąża.......02.11.08 🌻Zuzita............25....Pomorskie........................ciąża......07.11.08 🌻B_eata22........22....Wielkopolska.....................ciąża......21.11.08 🌻Gargamelka.....25....Chorzów..........................ciąża......21.11.08 🌻Fisia**............30.....śląskie........Marta 4lata.....ciąża.......21.12.08 🌻Mania23..........24....Warszawa........................ciąża......23.12.08 🌻Validos27........28....Kraków............................ciąża......25.12.08 🌻Agi37.............37....Warszawa........................ciąża......26.12.08 🌻Maliwina29......30.....Warszawa........................ciąża......09.01.09 🌻Ania.K_81.......27.....Dublin.......Weronisia 2lata....ciąża......11.01.09 🌻Kołderka*........24....Żyrardów..........................ciąża......13.01.09 🌻Banitka27........26....Koszalin...........................ciąża......19.01.09 🌻Lorunieczka......24....UK.................................ciąża.....22.01.09 🌻Cebulka30.......30....Piotrków Try....Nadia 6lat.......ciąża.....05.02.09 🌻Nuczka............28....podlaskie.........................ciąża.............. 🌻Robur.............30....Zach.pom.....Daniel 8 lat.......ciąża.....27.02.09 🌻Kaśka_n......................................................ciąża.....05.03.09 🌻Dziubassek.......22....Trójmiasto........................ciąża.....20.03.09 🌻Basiunia*.........29....śląsk...........Szymon 4 lata....ciąża.............. ❤️🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻❤️ 🌻.................Planowane imiona dla dzidziusiów........................... 🌻Kasika1.................Karolinka 🌻Fisia**...................Bartuś 🌻Mania23................Szymon 🌻Validos27...............Maksymilian 🌻Agi37....................Lenka 🌻Ania.K_81..............Adrianek/Basia 🌻Banitka27..............Bruno/Filip ❤️🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻❤️ 🌻.........................SZCZĘŚLIWE MAMUSIE................................... 🌻Mar—gerita....26..Warszawa................chłopczyk ur. 16.06.08 🌻Madziulek81...27..Gdańsk...................Kacperek ur.17.06.08 w.2380 45cm 🌻Sylwia .........29..Trójmiasto...............Natalka ur.20.06.08 w. 3690 54cm 🌻Demiluna......26..Anglia.....Wiki 4 lata...Julian ur.27.06.08 w. 3640 🌻Harbatka......29..Warszawa.................Bartuś ur.27.06.08 w 3300 54cm 🌻Agital..........26..Żywiec.....................Piotruś ur.18.07.08 w. 3450 58cm 🌻Avinion........30..Kraków....................Martynka ur. 08.08.08 w. 3700 54cm 🌻Koug...........35..Opole..Michał 11,Ola 7..Emilka ur.23.08.08 w. 3245 54cm 🌻Dafodilek .....28..Wrocław...................Karolek ur.12.09.08 w.3400...... ❤️🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻❤️

Witam dziewczynki dziubassku bardzo się ciesze że jesteś juz z nami pamiętaj kochana musisz być silna ten trudny czas minie na pewno ,ale co przejdziesz to Twoje dbaj o siebie i maleństwo jestem z wami z całych sił aniu kochama ja bardzo bym już chciała by wszystko z mym zdrowiem sie wyjaśniło ,ale narazie leczą mnie sterydami i dotego po tamtych lekach doszły problemy sercowe chodze codzień na EKG dostałam leki wyciszające i na serce jestem już zmęczona mąż rozumie mnie ale mów że nie ma zemnie pożytku bo nawet nie umiem tak się śmiac jak do niedana a co danych do tabelki to ostatnia @ była 4.10 dziękuje Ci kochana za troskę to miłe wiedząc że ktoś trzyma kciuki dziewczynki powiem wam że czasami was podczytuje ale nie mam pomysłu co napisać bo nie chce wam tu smęcic kiedy wy się cieszycie ja o czywiśćie jestem z wami zawsze myślami pozdrawaim was wszystkie i każdą z osobna 👄👄👄👄👄👄👄

aaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllloooooooooo pizdzioszki! salut salwe ciao bao unga bunga biii biiii ułaaa! tru tu tu tutu! no to takie allo nowe przywitanie! :P humor dziewczeta nieco lepszy ale i tak nie ten co zawsze... Dziubalku zbieraj sily i ciesz sie macierzynstwem, gadaj do dzidzi jak ja bardzo kochasz, i to ze doczekac sie jej nie mozesz, i ze ja masz. widzisz jestes w domku z dala od tej popierdzielonej pracy i ludzi ktorych tam nie lubilas, i z mezem sie przytulacie i mocno kochacie, a tyle jeszcze przed Wami... Anus 🌻 Koug 🌻 to fakt 23ego Emilcia urodzona, skarbek jeden kochany! Manius 🌻 Cebulcia ❤️ pizdzioszko napisz cosik... Fisiaczek 🌻 nasz kawoszku maly! Roburek 🌻 ide wstawic kalafiorka, a pozniej na zakupy...bo pusta lodowka i echo slychac... 😘

Wiolcia my mi sie tam nie chowaj tylko jak cos gnebi to pisz! po to tu jestesmy! :) sterydy to nieza fajnie...trzymaj sie zdrowo... Aneczka a jak juz wprowadzasz dane do tabelki to maznij 13.10 ost @ w sumie to trudno wyczuc w ktory dzien sie zaczela, no ale ustalmy na 13tego... i jeszcze jedna prosba, mozesz pominac ilosc cykli staran? bo sprawa ta nieco nieaktualna... od nastepnego cyklu zamierzam wrocic do tabsow... dziekowac dziekowac

Wiola Powiem Ci,że wczoraj się zdenerwowałam na tej wizycie u lekarza jak mi powiedziała,że mogę mieć skurcze.Ten brzuch mnie boli od mniej więcej tygodnia,nie jakoś mocno,to takie ćmienie bardziej ale dziś to mnie dość bolał,chyba ze strachu po tym co mi powiedziała lekarka.Zwiększyłam dawkę magnezu na 3X2 dziennie oraz wzięłam te 2 tabletki No-spy.No i pani w aptece powiedziała,że to żelazo to bardzo ważna rzecz na tę hemoglobinę i namówiła mnie żebym wykupiła ten Sorbifer na anemię.No i pozbyłam się kolejnych 40zł.na lekarstwa.Ale chyba lepiej żebym brała lekarstwa skoro lekarz tak zaleca,w koncu ja nie jestem lekarzem i powinnam się stosować do zalecen ginekolog.

ale sie wkurwiłam dzis, szykowalismy z mężem auto na sprzedaż i dzis cos sie popsuło, a juz kupca szukac mieliśmy, no cholera jak pech to pech, tylko znów kasa pojdzie i mąz sie tylko stresuje. ale u nas tak zawsze, poprzednio jak sprzedawaliśmy samochód a kupilismy ten to w tamtym ktos nam na ulicy lusterka po obrywał i znaczek ukradł. ja to zaczynam zartować ze autka sie do nas przyzwyczajaja i nie chca isć do żyda, za wszelką cenę. ale tak naprawde to nie ma sie co smiac, znów nieprzewidziany wydatek brrr :O wiola--- ty tez czasem nie mysl ze nie bedziesz tu zagladac, jak cos Cie trapi to zalić sie raz dwa, zawsze któras jakoś pocieszy :) titku--- nie wracaj do tabsów bo znów sie jeszcze rozreguluje @ :( ja nie wiem jak bede sie zabezpieczac po urodzeniu synka ale tabsów nie chce brac, miałam z nimi rozne kłopoty robur--- pewnie, stosuj sie do zalecen lekarza, i wypoczywaj ile sie da. a przede wszystkim bierz przepisane leki i bedzie dobrze.

dziewczyny czy to normalne,ze mam strasznie niskie cisnienie, czesto kreci mi sie w glowie , mam mroczki, jest mi słabo, szybko sie mecze i ogolnie jestem osłabiona? czy to wina ciazy?czy tez cos jest nie tak?

Manius otoz cykle mam od sasa do lasa... humorzasty jak trzymal sie tak trzyma, tak za kazdym razem robie test, nawet w dzien @ jak leic tez robie, by sprawdzic czy czasem nic nie bylo...nie rozmyslam tak o dzidziusiu jak kiedys, a cos w srodeczku mowi mi bym z ta sprawa poczekala... Roburku zrelaksuj sie i wypoczywaj, Ty i dzidzia najwazniejsza, mam nadzieje ze bóle sa tylko przejsciowe i dotrwacie do konca :) Demiluna w stopce masz moj adres i czekam na nowe zdjecia Julianka :)

Dziubuss moze najlezysz do niskocisnieniowcow, ale z drugiej strony powinnas w takim przypadku lepiej znosic ciaze, bynajmniej tak mowia... ja tez niskocisnieniowcem jestem, i byle zmiana aury sprawia ze jestem ciagle zmeczona i spiaca, nawet kiedys morfologie zrobilam w tym okresie, a wyniki wyszly w normie, wiec wyglada na to ze symuluje :P

Dziubassek Te objawy co podajesz są typowe dla niedociśnienia.Ja jestem niskociśnieniowcem i czasami jestem tak senna,że cały dzien ziewam.Natomiast w ciąży takie objawy są charakterystyczne dla niedokrwistości (anemii).Jaką masz hemoglobinę i hematokryt?

Titowa A Tobię współczuję tych długich cykli,plamień i różnych innych chec.Czasem tak miałam i myślałam,że się wścieknę.tylko,że wtedy bardzo nie chciałam zajść w ciążę i bałam się,że środki zawiodły itp.Dlatego przez wiele lat brałam tabletki anty i wtedy z cyklami a właściwie ich wahaniami był spokój. Ale Tobie nie polecam tabletek anty jak myślisz o dziecku.Jeśli tylko chcesz starania przełożyć to używaj prezerwatyw albo czegoś innego.