Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatika*

Termin czerwiec 2008

Polecane posty

Ja Eryka rodzac 1 okres mialam 4 godz. 2 okres 10 min.a 1 porod trwal 1 okres 14 godz. 2 okres 25 min.a wiec jest roznica,mysle ze 2 porod jest szybszy i latwiejszy,chociaz to roznie z tym jest.

Obca ja wychodzac ze szpitala w sobote malutkiego ubralam w kaftanik,spioszki,czapeczke,bylo bardzo cieplo.a pielegniarki od noworodkow nam mowily zeby dzieciaczkow nie przegrzewac,bo one tak samo czuja jak my dorosli i tez jest im goraco.

ja nie mam miec zadnego szczepienia przed cc jedynie ta lewatywa trzebaby se jakos zaaplikowac :-P napisalam do milki sms ale cisza...hmm moze odsypia?

no własnie ciekawe jak tam u niej... no dziewczynki która następna bo ja nie chciała bym się wprosić tak bez kolejki:):):)

Witajcie mamusie.Dzisiaj pozwalam sobie na lekkie lenistwo obiad wlasnie robie gulasz ze schabu z kukurydza i marcheweczka, suroweczka z kapustki pekinskiej i ziemniaczki narobialm duzo tak wiec zapraszam:) Dzis myslalam ze wody zaczely mi sie saczyc ale okazalo sie ze to tylko falszywy alarm szkoda:( Juz chce rodzic ,jeej czas tak sie dluzy gdy sie na cos czeka z utesknieniem. Upał u mnie a ja o dziwo mam wilczy apetyt:P Wcinam i wcinam, w piatek na wizycie zwazylam sie i w 3 tyg. 3 kg tak sie zastanawiam czy ja aby to zrzuce bo teraz wygladam jak duza baryłka;) U mnie juz az wstyd sie przyznac 18 kg na plusie :( Ale najwazniejszy jest Tomuś tylko to jest wazne a kg ....mam nadzieje ze spadna;)

Witam wszystkie mamusie!!!Ja się mało odzywam bo po prostu nie mam już siły,serio.Zresztą widzę że większośc z nas już ledwo funkcjonuje.Tak bardzo bym chciała żeby już się zaczęło,wypatruje znaków na niebie i ziemi a tu nic:(Dzisiaj jadę sobie do fryzjera żeby odświeżyc włoski przed porodem bo pózniej pewnie nie będe miała czasu,może to mi poprawi nastrój.Jutro idę na badania kontrolne do szpitala,ciekawe co mi powiedzą,najbardziej martwi mnie ta wysypka którą mam na brzuszku i rękach,piję wapno i nic to nie daje,a swędzi chwilami bardzo,pokażę im jutro ciekawe czy będą wiedzieli o co chodzi,jednym słowem mam już dosyc ech...Idę na interię pooglądac foteczki:)

NICK/WIEK...........MIEJSCOWOŚĆ.........PŁEĆ.....TP....T C...IMIE karka81............Stalowa Wola............synek........01.06...39..x aspira/31..........Rumia......................x......... ...03.06....27....x mierzejka/28........Nowy Dwór Maz.....córeczka....05.06..40.......x *Melania*/27..............Jasło.......synuś......05.06.. ...40...Mikołaj kirysek...........Bialystok.........synuś.........08.06. ....40...Tomaszek AnetkaG27.......Siedlce................córunia....10.06. ...26......Julcia surferek78/29.......Szczecin..............córeczka...12 .06....26.....x Milka/31...........Bremen.........coreczka.......12.0 6....37......Zosia Goba1/26......... Poznań....... synek..........13.06...........39. Kubuś malgonia80/27........okol. Kraków....synek.....13.06.....39.....Kubuś Surfitka/28...........Krakow/NY.....córeczka.........14. 06..39..Nina majka81/27............Szczecin.......córeczka...... 15.06....26..Zuzia abii/32..............Chorzów.................córka...... .16.06.....38....x masterek28/24.....Bielsko=Biała.........syn.......18 .06.....38..Franuś kasia78/29.............łódz..........córunia.........19. 06.....34...Jula Jotka79............Lublin............synek.......19.06.. .....38............x gosia29.................Mainz..................syn..... ...20.06......36....X karolinna7...........Wrocław..............syn........... 20.06.......38....X Demiluna..27..........Anglia.............syn........ ..21.06....38...Julian beja1981.......Toruń...........córcia........ .21.06...........35....Kinga katrina0408/30........Irlandia......x.....21.06 ...37.......x Alkatraz/28............Elbląg........córeczka.....23.06. ... ..35....Hania Perłakrynicy/32.......Pajęczno....synek....23.06........ .35....Mikołaj klakowska84..........Głogów..........córa..........27.0 6...33 Alicja Monika82...............Kraków.......córeczka......... 28.06......34..Anna Obca/24................Wołomin.....synek...28.06.08..... 37....Kubuś el-mir-ka/22..........Brzeg.......córeczka......29.0 6.......37...Kaja martusia 82/25....Deeping st.James.....córeczka......29.06....37..Julia oliwka100...........Wrocław........córcia....29.06...... 35.....Oliwia mala_mi27/30.........Szczecin....córeczka 09.07.......35....Hania guska***.............cork..........x.............13.06.. ......37.....x tak tylko/21........ Bielsko-Biała.....córcia...12.06.....39..Julka NASZE URODZONE DZIECI Nick--------D.P.-----P.D.P.-----DŁUGOŚĆ----WAGA-----IMIĘ ------PORÓD Iza_-------18.04------15.06-------43 --------1380-------Bartosz-------CC malinka***-9.05------21.06-------------------2300------- Emilka-----------SN przyszła 13.05---------28.05----51----------3480-----Eliasek--------- -CC Merana 23.05 -------5.06-----52-----------2700-----Aleksander------SN Ewcia24--28.05------2.06-----52----------3200--------Ery k-------------SN bezire 31.05--------7.06---------51----------3000----krystianek---- ----cc Hej dziewczyny mam chwilkę żeby do Was napisać, mam nadzieję że teraz częściej będę mogła do was zaglądać. Bardzo brakowało mi naszego forum. Tak w skrócie co u mnie Mieszkamy sobie od miesiąca w nowym domku, super się mieszka, mamy bardzo ładny duży ogród, w końcu Wiki ma gdzie szaleć, a i ja jak tylko pogoda pozwala dużo siedzę na świeżym powietrzu.Niestety w związku z przeprowadzką pokomplikowały nam się sprawy z przedszkolem małej (za duża odległość) i w efekcie tego mała idzie od września do szkoły. Tak jak i Wam coraz ciężej mi chodzić, brzuchol wielki, wydaje mi się że bardzo się obniżył, coraz częściej odczuwam skurcze-ostatnio nawet myślałam że coś się zaczyna bo skurcze powtarzały mi się co 20 min. Ale przeszło. Tak jak wam wcześniej pisałam bąbelek może się urodzić duży, wg pomioarów położnej wielkościowo jest 2 tygodnie do przodu. Jutro mam wizytę u położnej zobaczymy co wyjdzie tym razem. Ostatnio robili mi wymaz z nosa żeby sprawdzić czy nie mam jakiś infekcji. Torba od kilku dni stoi spakowana i gotowa do wyjazdu(ale chyba dorzucę kilka większych ubranek dla maluszka, bo spakowałam same na noworodka a może się okazać że będą za małe-zważywszy że mój mąż jak się urodził miał ponad 60 cm) Wózek łóżeczko i przewijak stoją już gotowe, jutro przyjeżdża moja mama, czyli teraz już tylko czekać pozostało na decyzję małego odnośnie dnia wyjścia.

trzebaby tu troche jakos pozytywnych fluidow na forum sprowadzic...tylko skad... cos ostatnio takie przygaszone jestesmy i marudzace :-/ ciaza nam ciazy hehe ale kobitki jeszcze troche...a potem sie zacznie :-P nieprzespane nocki i walka z kilogramami :-P od milki zero wiadomosci :-( ja latam sprzatam cos tam i obiad robie, dzisiaj nietypowo...miesko mielone owiniete na patykach takich do szaszlykow z przyprawami tureckimi i pieczone na grillu a do tego salatka i chleb :-) aa i zaziki obowiazkowo :-) w zyciu tego nie robilam , przepis w necie znalazlam no i testuje :-P

gosia jak skończysz to podrzuć co nie co dobrego... kurcze jakiś dziwny ten ból mam nie boli mnie brzuch tylko tam w dole ciągnie mnie strasznie i jak by rozerwać mialo wystarczy że na chwile tylko wstane... niedługo mąż przyjedzie i jedziemy po syna do szkoły bo sama chyba bym dzisiaj rady nie dała po niego dojśc.Mówiłam mojej położnej że mnie tak boli i nawet przy badaniu brzucha mialam duży skurcz to stwierdzila że to normalka a o jakim kolwiek badaniu od sirodka mogłam sobie tylko pomażyć.Mam nadzieje że nie długo urodze i przestane się stresować o małą.Dzisiaj mnie ogarnoł taki dziwny nie pokój o nią....

martusia to tak jak u mnie mały dzisiaj tak spokojny że szok,aż się martwie bo normalnie daje troche w kość,a dzisiaj ja go pobudzam-cisne delikatnie na brzuch albo pukam do niego.zastanawia mnie bardzo. dzisiaj mam zebranie w szkole na 17 dla rodziców zerówkowiczów przyszłorocznych. upał jak niewiem-a mnie przychodzi na myśl ze mały się urodzi po terminie i bedzie to poród wywoływany-tak jakoś myśle ze moje nie spiesza się na świat:-):-/

Melania, super brzuszek a jakie śliczne widoki będziecie mieć z tego poddasza. Zazdroszczę Wam ich. Martusia to może już u Ciebie niedługo się zacznie.

u mnie mała wręcz odweotnie tak się wierci ze sprawia mi spory bół...a tu ciągle padai chłodno brrrrrrrr.Podzielcie się troche tym ciepełkiem...

Wpisałam imię mojej córci, Monika dopiero zauważyłam że u Ciebie tez ma byc Ania:) NICK/WIEK...........MIEJSCOWOŚĆ.........PŁEĆ.....TP....T C...IMIE karka81............Stalowa Wola............synek........01.06...39..x aspira/31..........Rumia......................x......... ...03.06....27....x mierzejka/28........Nowy Dwór Maz.....córeczka....05.06..40....Ania *Melania*/27..............Jasło.......synuś......05.06.. ...40...Mikołaj kirysek...........Bialystok.........synuś.........08.06. ....40...Tomaszek AnetkaG27.......Siedlce................córunia....10.06. ...26......Julcia surferek78/29.......Szczecin..............córeczka...12 .06....26.....x Milka/31...........Bremen.........coreczka.......12.0 6....37......Zosia Goba1/26......... Poznań....... synek..........13.06...........39. Kubuś malgonia80/27........okol. Kraków....synek.....13.06.....39.....Kubuś Surfitka/28...........Krakow/NY.....córeczka.........14. 06..39..Nina majka81/27............Szczecin.......córeczka...... 15.06....26..Zuzia abii/32..............Chorzów.................córka...... .16.06.....38....x masterek28/24.....Bielsko=Biała.........syn.......18 .06.....38..Franuś kasia78/29.............łódz..........córunia.........19. 06.....34...Jula Jotka79............Lublin............synek.......19.06.. .....38............x gosia29.................Mainz..................syn..... ...20.06......36....X karolinna7...........Wrocław..............syn........... 20.06.......38....X Demiluna..27..........Anglia.............syn........ ..21.06....38...Julian beja1981.......Toruń...........córcia........ .21.06...........35....Kinga katrina0408/30........Irlandia......x.....21.06 ...37.......x Alkatraz/28............Elbląg........córeczka.....23.06. ... ..35....Hania Perłakrynicy/32.......Pajęczno....synek....23.06........ .35....Mikołaj klakowska84..........Głogów..........córa..........27.0 6...33 Alicja Monika82...............Kraków.......córeczka......... 28.06......34..Anna Obca/24................Wołomin.....synek...28.06.08..... 37....Kubuś el-mir-ka/22..........Brzeg.......córeczka......29.0 6.......37...Kaja martusia 82/25....Deeping st.James.....córeczka......29.06....37..Julia oliwka100...........Wrocław........córcia....29.06...... 35.....Oliwia mala_mi27/30.........Szczecin....córeczka 09.07.......35....Hania guska***.............cork..........x.............13.06.. ......37.....x tak tylko/21........ Bielsko-Biała.....córcia...12.06.....39..Julka NASZE URODZONE DZIECI Nick--------D.P.-----P.D.P.-----DŁUGOŚĆ----WAGA-----IMIĘ ------PORÓD Iza_-------18.04------15.06-------43 --------1380-------Bartosz-------CC malinka***-9.05------21.06-------------------2300------- Emilka-----------SN przyszła 13.05---------28.05----51----------3480-----Eliasek--------- -CC Merana 23.05 -------5.06-----52-----------2700-----Aleksander------SN Ewcia24--28.05------2.06-----52----------3200--------Ery k-------------SN bezire 31.05--------7.06---------51----------3000----krystianek---- ----cc

mirzejka coś właśnie tak czuje ale chciała bym chociaż do końca tygodnia wytrzymać bo dzisiaj jest 36+2 dni.Ale jak patrzeć z daty ostatniej@ to jest 38+5 dni więc zobaczymy jak to będzie wszystko tylko od niej zależy:):):)

NICK/WIEK...........MIEJSCOWOŚĆ.........PŁEĆ.....TP....T C...IMIE karka81............Stalowa Wola............synek........01.06...39..x aspira/31..........Rumia......................x......... ...03.06....27....x mierzejka/28........Nowy Dwór Maz.....córeczka....05.06..40....Ania *Melania*/27..............Jasło.......synuś......05.06.. ...40...Mikołaj kirysek...........Bialystok.........synuś.........08.06. ....40...Tomaszek AnetkaG27.......Siedlce................córunia....10.06. ...26......Julcia surferek78/29.......Szczecin..............córeczka...12 .06....26.....x Milka/31...........Bremen.........coreczka.......12.0 6....37......Zosia tak tylko/21........ Bielsko-Biała.....córcia...12.06.....39..Julka Goba1/26......... Poznań....... synek..........13.06...........39. Kubuś malgonia80/27........okol. Kraków....synek.....13.06.....39.....Kubuś guska***.............cork..........x.............13.06.. ......37.....x Surfitka/28...........Krakow/NY.....córeczka.........14. 06..39..Nina majka81/27............Szczecin.......córeczka...... 15.06....26..Zuzia abii/32..............Chorzów.................córka...... .16.06.....38....x masterek28/24.....Bielsko=Biała.........syn.......18 .06.....38..Franuś kasia78/29.............łódz..........córunia.........19. 06.....34...Jula Jotka79............Lublin............synek.......19.06.. .....38............x gosia29.................Mainz..................syn..... ...20.06......36....X karolinna7...........Wrocław..............syn........... 20.06.......38....X Demiluna..27..........Anglia.............syn........ ..21.06....38...Julian beja1981.......Toruń...........córcia........ .21.06...........35....Kinga katrina0408/30........Irlandia......x.....21.06 ...37.......x Alkatraz/28............Elbląg........córeczka.....23.06. ... ..35....Hania Perłakrynicy/32.......Pajęczno....synek....23.06........ .35....Mikołaj klakowska84..........Głogów..........córa..........27.0 6...33 Alicja Monika82...............Kraków.......córeczka......... 28.06......34..Anna Obca/24................Wołomin.....synek...28.06.08..... 37....Kubuś el-mir-ka/22..........Brzeg.......córeczka......29.0 6.......37...Kaja martusia 82/25....Deeping st.James.....córeczka......29.06....37..Julia oliwka100...........Wrocław........córcia....29.06...... 35.....Oliwia mala_mi27/30.........Szczecin....córeczka 09.07.......35....Hania NASZE URODZONE DZIECI Nick--------D.P.-----P.D.P.-----DŁUGOŚĆ----WAGA-----IMIĘ ------PORÓD Iza_-------18.04------15.06-------43 --------1380-------Bartosz-------CC malinka***-9.05------21.06-------------------2300------- Emilka-----------SN przyszła 13.05---------28.05----51----------3480-----Eliasek--------- -CC Merana 23.05 -------5.06-----52-----------2700-----Aleksander------SN Ewcia24--28.05------2.06-----52----------3200--------Ery k-------------SN bezire 31.05--------7.06---------51----------3000----krystianek---- ----cc

mierzejka ty też niedługo,ale ja wam zazdroszcze mnie nawet nie zbadał i niewiem czy mam rozwarcie czy nie? a gdzie beja?nawet surfitki dzisiaj niema/ marta a twój wózek już stoi?bo mój nadal w kartonie w piwnicy.

widze ze cc i sn porówno ale ciekawe co tam u naszej milki mam nadzieje że nie długo się odezwie bo ciekawość mnie zżera...

już dawno stoiac na zdjęciu widać tylko folią go nakryłam bo jak z kartonu wyciagłam to musiałam odrazu rozlożyc a potem szkoda bylo mi go składać..

goba mnie tez nie zbadała tylko brzuch pomacała a o badaniu od sirodka to moge tutaj zapomnieć....

masz ten sam jak ja tylko ja mam inny kolor,ale mój mąż rozkręcił i spakował,a niedługo znowu wyciągnie bo musi się odstać i wyprostować materiał bo pognieciony w kartonie,a kącik dla małej super

marta a ty z @ na kiedy masz termin? u mnie nie patrzą na usg tylko na @ przy obliczaniu terminu-usg nie podaje miarodajnie wagi i terminu a @ wiesz na 100%kiedy miałaś.

termin według ostatniej @ mam na 12 czerwca bo tak mi jeszcze lekarz w polsce wyliczył na pierwszej wizycie i tutaj tak samo.A jak zrobili usg to mi zmienili na 29.06.więc zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce...

ja mam kolor czekoladowy jest na interii ale gdzieś na początku. a tym terminem to ja sugerowałabym się tym z @

uciekam bo zaraz mąż po mnie przyjedzie jak wroce to sie odezwie a krocze boli jak cholera:(:(:(:( buziaki😘😘😘

goba tez tak myśle i wszystko się na to zapowiada więc się ciesze bo wczesniej zobacze swoja niunie no to pa

Czesc babulce. Myslalm ze milka juz da znak zycia. Mam nadzieje, ze wszystko u naiej dobrze i cieszy sie juz swoja corcia :) I widze ze coraz wiecej bierze sie za rozpakowywyanie.I dobrze. A ja zazdrosna jestem :P Chociaz czuje sie ostatnio dobrze, nie mam skurczy, jakos nic mnie nie boli ( do bolu krocza juz sie przyzwyczailam) i spokojnie czekamy na amerykanski dzien taty :D Wtedy pewnie urodzi sie nasza Ninka. Moj wozek i kojec tez stoi rozlozony, bo te materialy takie pomiete na nich byly, niech sie rozprostuja troche. A usg w pierwszym trymestrze wlasnie najlepiej okresla termin porodu i wiek plodu :) Ale najlepiej to takie w 7-8 tc. Martusia, wiec twoja mala sama zdecyduje..ale cos mysle, ze nie doczekasz terminu z usg. Goba i ty tez w przyszlym tygodniu pojedziesz, glowa do gory.