Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Osio艂_patentowany

Nier贸wny marsz r贸wno艣ci.

Polecane posty

Go艣膰
czarno to widz臋 :( niestety, dziewczynki w wieku 13 lat trac膮 dziewictwo, zdrady, rozwody, narkotyki, wyuzdanie... tylko przywr贸cenie pierwotnych zasad moralnych mo偶e uzdrowi膰 spo艂ecze艅stwo a ja id臋 do pracy, pozdrawiam, jeszcze tu wpadn臋 :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
I na tym polega ten brak sensu, ja ci bede wciskac argumenty przeciwko nie podlegajace dyskusji (kafe nie podlega dyskusji) a ty bedziesz je odpierac. I dobrze, kazdy ma prawo miec swoje zdanie - kosciol jest tematem bardzo, bardzo kontrowersyjnym, ale jak kazdy ma swoje dobre i zle strony. Dlatego wedlug mnie przebijanie sie na argumenty nie ma sensu. Jest piatek, laski, weekend sie zbliza, ja zaraz przestaje myslec i ide do domu! (ale moze wieczorem zajrze w domu jak sie temacior rozkrecil :P)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale schizy niekt贸rzy maj膮
katolicyzm to nie jest pierwotna wiara Europejska :) gardz臋 ludzmi kt贸rzy pr贸buj膮 co艣 zmienia膰-zdziwacza膰

Udost臋pnij ten post

ill_, jestem gorliw膮 racjonalistko - ateistk膮 i nie wierz臋 ani w kazania g艂oszone przez ko艣ci贸艂ek katolicki ani w apele duchownych, nie wierz臋 te偶 w tezy o bogu, zbawieniu i s膮dzie ostatecznym, ale to nie zmienia faktu, 偶e lubi臋 u偶ywa膰 argument贸w duchownych w tego typu dyskusjach. to moje zboczenie.

Udost臋pnij ten post

Miedzy nami jest taka roznica, ze wierze w Boga ale nie wierze w tezy gloszone przez kosciol. dobra, ja spadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jedediasz
ale schizy niekt贸rzy maj膮 - czy masz co艣 do mojej wiary przyjacielu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale schizy niekt贸rzy maj膮
tak ! Ju偶 po imieniu mi nie pasujesz ! odrzucam twe kl膮twy i smutn膮 tw膮 moc !!! wierze艅 si臋 nie zmienia bo to najwi臋kszy grzech :p

Udost臋pnij ten post

das ja w ogole nie rozumiem przeciwnikow homoseksualizmu wiekszosc z nich - jak widac tu, to ludzie prosci i agresywni nie maja zadnych osiagniec wiec szczyca sie rzeczami, na ktore nie milei wplywu - ze sa polakami lub heteroseksualistami Nie wiem na czym opierasz takie stwierdzenie?? Napisa艂em temat, bo uwa偶am, 偶e r贸wno艣ci膮 by艂oby, gdyby nie by艂o 偶adnych marsz贸w a 偶ycie intymne nie by艂o sposobem na podzia艂 spo艂ecze艅stwa. To sami homo.. tak dziel膮, czy偶by czuli si臋 nier贸wni?? (czyt. gorsi??) Nie mam problemu, nie przeszkadzaj膮 mi inni ludzie, chyba 偶e nie maj膮 umiaru i to co robi膮 jest wulgarne, chamskie itp. I wi臋kszo艣膰 my艣li tak jak i ja.

Udost臋pnij ten post

kurcze ale si臋 topic rozwin膮艂....odpowiem na pytanie kt贸re neurosa zada艂a mi na stronie 3 ...nie moja droga nie nienawidz臋 m臋偶czyzn mojej matki...i by艂am lesbijk膮 od zawsze taka si臋 urodzi艂am taka jestem i taka b臋d臋 ...:) nie nienawidz臋 facet贸w ...:) :P Koniec...:) je艣li masz jeszcze jakie艣 pytania odno艣nie mojego 偶ycia prywatnego i jakie艣 teorie to prosz臋 bardzo :)

Udost臋pnij ten post

Dobrze szybka wypowied藕 Ciii... na ten temat....: A) Nie jestem zboczona chce 偶eby m贸j zwi膮zek opiera艂 si臋 na mi艂o艣ci wzajemnej opiece wsparciu i poczuciu bezpiecze艅stwa. B)Homoseksuali艣ci nie pior膮 m贸zg贸w ludziom o s艂abej psychice cz臋sto pokazuj膮c si臋 ostatnimi czasy w mediach-nie poszerzamy szereg贸w.nie namawiamy nikogo do zmiany orientacji bo nie da si臋 zmieni膰 orientacji. C)Homoseksualizm jest wrodzony nie wyuczony...jak w og贸le mo偶na si臋 wyuczy膰 bycia hetero bi lub homo...??;/ Wi臋kszo艣膰 z nas by艂o wychowywanych w zwyk艂ych hetero rodzinach wi臋c to absurdalne.Przez wi臋kszo艣膰 mojego 偶ycia nie zna艂am 偶adnego homoseksualisty. D)Gej,lesbijka nie znaczy pedofil ...oczywi艣cie na pewno zdarzaj膮 si臋 i takie przypadki zar贸wno jak i w hetero orientacji ale to 偶e jestem lesbijk膮 nie znaczy 偶e b臋d臋 gwa艂ci膰 dzieci. E)Dzieci wychowywane w homo rodzinach nie s膮 homo -przynajmniej z tych przypadk贸w kt贸re ja znam. F)Nie jestem marginesem...tylko normaln膮 kobiet膮...nie 膰pam nie pije nie uprawiam seksu z byle kim. G)Moje dzieci艅stwo nie ma nic wsp贸lnego z tym 偶e jestem lesbijk膮 ...bo w takim razie ka偶da molestowana zgwa艂cona czy chocia偶 藕le traktowana przez ch艂opc贸w dziewczyna powinna by膰 przecie偶 lesbijk膮. H)Stereotyp geja w r贸偶owej koszulce 艣rednio ma si臋 do rzeczywisto艣ci...s膮 kluchowaci zniewie艣ciali geje i s膮 normalni faceci kt贸rych nikt by nie pos膮dzi艂 o homoseksualizm...A i nie ka偶da lesbijka to ch艂opczyca z kr贸tkimi w艂osami.ja np. lubi臋 obcasy i mam d艂ugie w艂osy :P I)Homoseksuali艣ci nie robi膮 parad po to 偶eby \"normalnym\" ludziom 偶ycie upierdza膰 ani zmusi膰 kogo艣 aby zacz膮艂 si臋 ugania膰 za t膮 sam膮 p艂ci膮 ...A po to a偶eby艣cie nie zapomnieli 偶e my jeste艣my ...i b臋dziemy walczy膰 o swoje prawa kt贸re nam si臋 nale偶膮 tak samo jak hetero.:)m贸wicie my nie wychodzimy na ulice i nie manifestujemy tego 偶e jeste艣my hetero...a po co mieliby艣cie to robi膰?? Przecie偶 wy macie prawa ...przecie偶 to nie w was rzucaj膮 kuflami po piwie...musicie walczy膰 aby m贸c normalnie 偶y膰 ?? Wy mo偶ecie bra膰 艣luby adoptowa膰 dzieci mo偶ecie i艣膰 przez park za r臋k臋 mo偶ecie si臋 przytuli膰 ...wy nie musicie o to walczy膰...my walczymy...tak jak kiedy艣 kobiety walczy艂y o r贸wno艣膰 o to aby mia艂y prawa tak jak m臋偶czy藕ni... J)Dzieci mnie lubi膮 :) mo偶e by艂abym dobr膮 matk膮 ale jako艣 nie specjalnie u艣miecha mi si臋 zmienianie pieluch :) K)Nie jestem chora...ani zboczona...nie mam odchy艂u ani dewiacji :) czyta艂am kiedy艣 spis dewiacji i nie by艂o tam nic o homo...ale by艂o o seksie po ciemku w wodzie itp. :) to podobno dewiacja...skoro tak cz臋sto u偶ywacie tego s艂owa to przynajmniej dowiedzcie si臋 co ono oznacza :) Jak na razie tyle na ten temat.:)

Udost臋pnij ten post

Ciii... \"Homoseksualizm jest wrodzony nie wyuczony...\"..masz tu racj臋!! Ale sama te偶 wiesz, 偶e ludzie widz膮c co艣 nowiego, pr贸buj膮 zmiania膰 swoj膮 orientacj臋, cho膰 wcale nie s膮 \"dotkni臋ci\" homoseksualizmem. Wielu z homoseksualist贸w jest nimi z powodu s艂abo艣ci emocjonalnej, 艂atwizny...kompleks贸w, nie dlatego 偶e tak czuj膮 jak Ty. Sama, skoro deklarujesz si臋 homo, powiedz, czy nie wola艂aby艣 stanowi膰 pewnej normy i kocha膰 m臋偶czyzn tak jak to robi膮 inne kobiety? Chodzi o tryb: je偶eli mia艂abym wybra膰 to...

Udost臋pnij ten post

Ciii Argument godny Ciebie.. Czepianie si臋 mojego nicka... Nie przeszkadzacie mi...o ile nie w艂azicie w moje 偶ycie z butami- propagand膮, fa艂szyw膮 tolerancj膮 i populizmem. Dla mnie s膮 rzeczy oczywiste i nie zas艂onisz ich niby tolerancj膮 do hetero.. tak! Uwa偶asz si臋 za norm臋, a ja hetero..jestem bee.. Jakie to mi艂e!! Tolerancyjne!! Pozdrawiam! I co to niby znaczy hmmm?? Sugerujesz mi 偶e nie jestem tolerancyjna wobec hetero ?? ;/Nie w艂a偶臋 w niczyje 偶ycie z buciorami a tym bardziej nie z FA艁SZYW膭 tolerancj膮...dla mnie liczy si臋 cz艂owiek a nie to z kim sypia co ubiera r贸wnie dobrze mog艂abym si臋 przyja藕ni膰 z transwestyt膮 gejem hetero itd. ka偶dy ma swoje 偶ycie i p贸ki nie krzywdzi innych swoimi czynami to czemu mam go traktowa膰 藕le,i jakie to s膮 te rzeczy oczywiste ???To 偶e niby jestem dewiantk膮 ?? A na jakiej podstawie tak s膮dzisz i uwa偶asz to za najwy偶sz膮 racje???jakimi argumentami -prawdziwymi- to popierasz?Tym co ci si臋 WYDAJE albo co sobie wydumasz?I tak...homoseksualizm jest dla mnie norm膮 tak samo jak heteroseksualizm czy biseksualizm a i transwestytyzm...musisz si臋 jeszcze m贸j drogi troch臋 nauczy膰...nie ma jednego koloru.艣wiat jest r贸偶norodny i podzia艂 na normalne nienormalne to tylko stereotypy - Z nickiem sobie za偶artowa艂am i nie u偶y艂am tego jako jakikolwiek argument .-

Udost臋pnij ten post

homoseksualizm nie jest wyj艣ciem z opresji...nie jest 艂atwizn膮 ani konsekwencj膮 zachwiania emocjonalnego...nie da si臋 zmieni膰 orientacji ...nie mo偶na sobie wybra膰...a bo tak b臋dzie mi lepiej tak b臋dzie mi 艂atwiej...nie da si臋 tak...i 偶adne kompleksy 偶adne problemy nie s膮 wstanie kogo艣 zmieni膰 pod tym wzgl臋dem...owszem kto艣 mo偶e sobie pomy艣le膰 偶e si臋 da i spr贸bowa膰...ale je艣li jest hetero a nie bi to nie zakocha si臋 nie poczuje czego艣 wyj膮tkowego przytulaj膮c si臋 do osoby tej samej p艂ci...mo偶e nawet nie osi膮gnie satysfakcji seksualnej je艣li t膮 sfer臋 te偶 mamy rozpatrywa膰...hetero to hetero ...bi to bi a homo to homo...mo偶na by膰 bi mniej lub bardziej ...bardziej na stron臋 homo albo hetero...ale 100% homo to homo i nie stanie si臋 hetero cho膰by nie wiem co i je偶eli mia艂abym wybra膰...?? Ale nie mog臋 wybra膰.jestem kim jestem...i nie b臋d臋 udawa膰 k艂ama膰 czy zmusza膰 si臋 do zwi膮zk贸w z m臋偶czyznami je艣li jestem lesbijk膮 nie poci膮gaj膮 mnie i nie potrafi臋 ich pokocha膰 tylko po to aby spo艂ecze艅stwo mnie zaakceptowa艂o.

Udost臋pnij ten post

ty chyba nie do ko艅ca wiesz co znaczy s艂owo homoseksualizm ...

Udost臋pnij ten post

i co do zwi膮zk贸w ma艂偶e艅skich 3 osobowych...a co mi tam do tego...je艣li komu艣 taki uk艂ad odpowiada ta 3 si臋 kocha emocjonalnie to prosz臋 bardzo...nie jestem pewna czy wielu znajdzie si臋 takich co sie b臋dzie chcia艂o dzieli膰 ukochan膮 osob膮 z kim艣 jeszcze ale je艣li s膮 ludzie kt贸rzy kochaj膮 swoj膮 os贸bk臋 tak bardzo 偶e b臋d膮 potrafili podzieli膰 si臋 ni膮 z kim艣 jeszcze no to prosz臋 bardzo :) 呕ycz臋 szcz臋艣cia :D

Udost臋pnij ten post

Ciii... Ju偶 wszystko napisa艂em. Posk艂adaj sobie to tak jak masz ochot臋.:) Wiem to wszystko o czym piszesz. Jednak nie mog臋 si臋 zgodzi膰 z wszystkimi tezami. Z reszt膮... http://pl.youtube.com/watch?v=vnRqYMTpXHc :) To o tej palecie barw..;) Wiem te偶, 偶e nic nie da艂o t臋pienie inno艣ci przez wieki. Ale nie uwa偶am za stosowne przyjmowa膰 za norm臋 zachowa艅 dla mnie nie do akceptacji. Tyle! :)

Udost臋pnij ten post

no to ja ci臋 osio艂ku m贸j drogi pytam na jakiej podstawie tego nie akceptujesz...to proste pytanie :) jakie masz argumenty na poparcie swoich racji :) ??:)

Udost臋pnij ten post

zastanawiam sie, po co w tej dyskusji taki rozbudowany watek o kosciele? i tak odnosze wrazenie, ze wiekszosc homoseksualistow w Polsce to ateisci, co zreszta jest dosyc zrozumiale, a potwierdza to przyklad mojego dobrego kumpla - geja, ktory rowniez nie wierzy w bogow i religie, wiec po co niby mialby sie przejmowac tym, co katolicyzm mowi na temat homoseksualizmu? tak przy okazji, jest on magistrantem psychologii, wlasnie niedawno opowiadal o kursie seksuologii, podejrzewam, ze na te tematy wie znacznie wiecej od wiekszosci przeciwnikow homoseksualizmu. do autora - alez NIKT nie zabrania Ci manifestowac na ulicy swojej preferencji seksualnej. co wiecej, jesli masz dziewczyne, to jestem przekonana, ze bardzo czesto manifestujesz te preferencje, tylko jest to dla Ciebie tak oczywiste, ze nawet tego nie zauwazasz. jesli tylko idziesz ze swoja dziewczyna za reke na ulicy, albo na ulicy dajecie sobie buziaka - TO JUZ MANIFESTUJECIE SWOJE PREFERENCJE NA ULICY. jest to cos, co homoseksualisci tez chcieliby moc robic, bez narazania sie na glupkowate spojrzenia, pokazywanie palcami lub jeszcze agresywniejsze reakcje. i po to sa wlasnie parady.

Udost臋pnij ten post

no moja droga...ja jestem ateistk膮 :) Nie ze wzgl臋du na to co wypisane jest w biblii na m贸j temat ale poniewa偶 jestem realistk膮 i w膮tpi臋 aby to co tam jest napisane -og贸lnie- by艂o prawd膮 i by istnia艂 b贸g ...:)

Udost臋pnij ten post

Ciii - tak, czy owak, potwierdzasz regule :) oczywiscie nikt chyba nie zostaje ateista tylko dlatego, ze jedna rzecz mu sie w biblii nie spodoba, ale dlatego, ze nie widzi sensu w calosci religii. podobnie, jak i ja :) przy czym wydaje mi sie, ze homoseksualista wychowany np. w rodzinie katolickiej, wczesniej i wyrazniej poczuje, ze wiara katolicka nie jest mu do niczego potrzebna, a wrecz jest sprzeczna z jego \"ja\". i jesli do tego jest czlowiekiem myslacym, bez trudu odnajdzie wszystkie sprzecznosci i bezsensy, nad ktorymi przecietny wierzacy nigdy sie nawet nie zastanawia.

Udost臋pnij ten post

osio艂ku m贸j drogi....poczyta艂am sobie twoje wypowiedzi z pierwszych stron i musz臋 z przykro艣ci膮 stwierdzi膰 偶e to co piszesz to nie poparte 偶adnymi racjonalnymi argumentami bzdury...przynajmniej wi臋kszo艣膰...wybacz ...:) wiesz troch臋 mnie 艣mieszy 偶e ludzie kt贸rzy nie wiedza tak na prawd臋 co to homoseksualizm,nie mieli z nim najmniejszej styczno艣ci nie znaj膮 bli偶ej 偶adnego homo a ich wiedza na ten temat ogranicza si臋 do tego co zas艂yszeli lub wydumali tak 艣mia艂o g艂osz膮 swoje pogl膮dy popieraj膮c je argumentami kt贸re nijak maj膮 si臋 do rzeczywisto艣ci ...:)To jakby kto艣 kto nie umie gotowa膰 poucza艂 kucharza jak nale偶y robi膰 zup臋 bo us艂ysza艂 od babci 偶e najpierw dodaje si臋 kostk臋 roso艂ow膮 ...:)

Udost臋pnij ten post

tak any偶贸wko zgadzam si臋 z tob膮 :) ale nie uog贸lniajmy bo s膮 r贸wnie偶 homo katolicy...a i musz臋 powiedzie膰 偶e wiara w boga i bycie praktykuj膮cym katolikiem nie znaczy 偶e nale偶y wyzby膰 si臋 prawa do w艂asnych pogl膮d贸w i kierowanie si臋 w ka偶dej sprawie bibli膮 ...:)

Udost臋pnij ten post

w膮tek o Ko艣ciele wcale nie jest taki rozbudowany. Co do wrodzenia b膮d藕 te偶 nabycia homoseksualno艣ci ju偶 napisa艂am, 偶adne badania nie stwierdzi艂y obecno艣ci gen贸w powoduj膮cych ow膮 preferencj臋 seksualn膮, wi臋c b臋d臋 podtrzymywa艂a fakt, 偶e nie jest wrodzony.

Udost臋pnij ten post

wrodzony nie oznacza genetyczny. obecnie uznawana teoria mowi o wplywie hormonow plciowych na rozwoj mozgu w okresie prenatalnym. pewne nieprawidlowosci w poziomie hormonow u matki w okresie ciazy sa wiec odpowiedzialne za takie, a nie inne rozwiniecie sie osrodkow w mozgu odpowiedzialnych za orientacje a takze poczucie przynaleznosci do danej plci. sa to wiec cechy wrodzone, choc nieokreslone przez geny, a przez warunki rozwoju prenatalnego.

Udost臋pnij ten post

Nie stwierdzono te偶 genu heteroseksualizmu ...ale skoro wed艂ug ciebie bycia homo lub hetero mo偶na si臋 wyuczy膰 to dlaczego homo s膮 z hetero rodzin ???Uwa偶asz 偶e wszystkie zgwa艂cone kobiety s膮 lesbijkami a wszyscy m臋偶czy藕ni z potulnymi ojcami i dominuj膮cymi matkami gejami :D ;/ :P To absurdalne...:) i my艣lisz 偶e mo偶e kiedy艣 spotkam faceta kt贸ry mnie zmieni??;D ja potrafi臋 np. pisz膮c z jakimi艣 facetem sms flirtowa膰 :) ale kiedy rozmawiam z jakim艣 to nie szukam nigdy kontaktu fizycznego...a z kobietami owszem ...dostrzegam pi臋kno ka偶dej kobiety itd. nie mam urazu do facet贸w...mog臋 si臋 do jakiego艣 przytuli膰...ale nic nie czuje ...kompletnie nic i nic nie sprawi 偶e co艣 poczuje...nie czuje obrzydzenia wzgl臋dem m臋偶czyzn...po prostu nie widz臋 ich jako atrakcyjnych ludzi...nie liczni s膮 艂adni...ale 艂adni tak jak hetero kole偶anka ocenia drug膮 hetero kole偶ank臋 np. masz dobr膮 figur臋 i 艂adnie wygl膮dasz w tej bluzce...

Udost臋pnij ten post

z tym, 偶e ta teza nie zosta艂a potwierdzona naukowo. 偶adne badanie bowiem nie stwierdzi艂o jednoznacznie o odkryciach biologicznych 藕r贸de艂 homoseksualizmu.

Udost臋pnij ten post