Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guest30

czy jest możliwość ciąży - jestem przerażona

Polecane posty

Gość guest30

Witam, mam pytanie odnośnie pominięcia tabletki. Otóż tabletki biorę od 2 lat zawsze o godzinie 19, jednego dnia zapomniałam wziąć tabletki (była to 9 tabletka). Tego samego wieczoru około godziny 23 kochałam się ze swoim chłopakiem, który nie zakończył we mnie. O zapomnianej tabletce przypomniało mi sie następnego dnia jak brałam koleją, wiec od razu wzięłam dwie. Boję się ryzyka zajścia w ciążę. Niby chłopak nie skończył we mnie,ale słyszałam ze w śluzie który wydala penis przed erekcją także znajdują sie plemniki. Bardzo proszę o odpowiedź, bo jestem naprawdę przerażona :(((

Gość amilkaja
Ryzyko ciąży jest znikome... musiałabyś mieć niezłego pecha... Ale myślę, że możesz być spokojna...

Gość szajn
a czemu wziełas dwie na raz????powinnas pominąc ta o której zapomniałas,bo i tak minęło już 12 h.co do ciąży to ryzyko owszem jest.ale bez przesady.

Gość jola87
przez 7 dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie

Gość guest30
wzięłam dwie tabletki na raz, ponieważ tak było napisane na ulotce, że bez względu ile czasu minęło mam wziąć zaległą tabletkę nawet jeżeli miałabym wziąć dwie na raz. czyli nie powinnam iść do lekarza po "tabletkę po"??

Gość susukiiii
nie sadze... mysle ze mozesz byc spokojna :) fakt faktem przed wytryskiem "wychodzi" plyn ejakulacyjny ale to sa znikome ilosci plemnikow. tym bardziej aby doszlo do zaplodnienia musialabys pominac przynajmniej 2 tabletki bo kiedys musialo by dojsc do owulacji i jeszcze zapolodnienie... dluga droga. badz spokojna :)