Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

konwalia f

Jedzenie kompulsywne - komu jeszcze marnuje zycie?

Polecane posty

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
u mnie rozumiej膮 i widz膮 偶e wiecznie sie odchudzam a potem 偶r臋. Kiedy艣 m贸j m艂odszy syn mnie parodiowa艂, za艂ozy艂 moj膮 sukienk臋 i zacz膮艂 lamentowa膰.... ojej sta艂a si臋 tagedia..... przyty艂am 2 kg!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Ja mam z nimi raczej kumpelskie stosunki i czasami prosz臋 starszego 偶eby schowa艂 przede mn膮 p艂atki. Bior臋 wtedy do pracy garstk臋 do jogurtu a reszte ma on schowane w pokoju, ale jak mnie najdzie apetyt to znajduj臋 i zjadam albo jego prosz臋 i on mi daje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
yogus pisalas ze studiowalas odpisz --co iczy nadal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
czasami to pekam ze smiechu jak czytam ale jest fajnie i milo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Jak mnie napada tak naprawd臋 niekontrolowane jedzenie, to jem tak aby nikt nie widzia艂, jeszcze tydzie艅 temu zjad艂am ca艂e pude艂ko powide艂 艣liwkowych jeszcze dos艂odzonych s艂odzikiem i doprawionych cynamonem 偶eby by艂y jeszcze lepsze i jeszcze s艂odsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Dla mnie nasze zachowanie to normalka ale jak kto艣 kto nie ma takiego problemu to czyta albo s艂ucha to nie mo偶e w to uwierzy膰. Jak komus powiedzia艂am 偶e zjad艂am ca艂e pude艂ko ptasiego mleczka w 2 godziny to nie m贸g艂 uwierzy膰, jak to mozliwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
jak bylismy teraz u btatowej na imieninach to oczywiscie malo co jadlam -- no bo ze na diecie-- i dostalam troszke ciasta isalatki do domu to otworzylam juz w samochodzie ale mnie bylo wstyd meza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
teraz jest lepiej ale doniedawna dzieci nie spaly w nocy to ze zmeczenia i z nerwow cala noc przejadlam j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
myslalam zawsze ze tylko ja to mam i ze to zwykle obrzarstwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
jem tak zeby nie widzial maz ale czasami widzi i wtedy mi wstyd on widzi nieeraz ze jem duzo ale nie wie jaki mam klopot z tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yogu艣
Skonczy艂am w tamtymm roku pedagogik臋 specjaln膮. A co do ptasiego mleczka to uwielbiam i te偶 pochlaniam ca艂e opakowanie na raz.Kurcz臋 teraz to uzale偶ni艂am si臋 od tego forum, nie mog臋 przesta膰 zagl膮da膰.A co do s艂odyczy to korzystaj膮c ze starych do艣wiadcze艅 jak mam ochot臋 na cvo艣 s艂odkiego to przygotowuj臋 sobie jaki艣 niskokalorczny desre np. do joguru naturalnego dodaj臋 serek homgenizowany oraz s艂odzik i 偶elatyn臋, nastepnie wk艂adam par臋 mro偶onych truskawek do miseczki zalewam , do lod贸wki i jest pyszny deser. jeden warunek robi臋 tylko jedn膮 porcj臋, chyba 偶e odrazu kto艣 jest ze mn膮 co zje drug膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yogu艣
a moze pogadaj z m臋zem 偶e masz taki problem, mo偶e ci ul偶y jak on ci 臋 bedzie wspiera艂 w twoim postanowieniu.

Udost臋pnij ten post

Wlasnie wrocilam ze spacerku To sa wlasnie momenty kiedy moglabym sie rzucic na jedzenie. na szczescie jestescie Wy i moge sobie poczytac i sie opanowac. Ja tez mialam powiedziec mezowi ale uznalam, ze lepiej nie. Musze sie z tym sama uporac. Tyle razy kazalam mu sie pilnowac a potem wszystko konczylo sei jak zwykle. On musi miec dosc mojej niekonsekwencji. On juz pomaga mi nie znoszac do domu nic slodkiego, sam prawie przestal jesc slodycze a tez bardzo lubi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gadzikowa
ja nie potrafie jest 偶ywno艣ci typu light,do艣膰 偶e wog贸le nie ma smaku(a jedzenie ma byc te偶 dla przyjemno艣ci) to jeszcze jest mnie zdrowe ni偶 normalne,m贸wila mi to kolezanka kt贸rej kole偶anka si臋 zna bardzo dobrze na tyc sprawach sk艂adnikowych.Tak pozatym wiem co czujecie dziewczyny:) ja bije wszelkie rekordy,poch艂aniaj膮c tabliczke czekolady w 5 minut albo kg ciastek w 15 minut... a potem obiecuje sobie ze nic nie jem,chociaz to nigdy sie nie sprawdza bo na drugi dzien mi przechodzi.Na szczescie nie jestem jako艣 strasznie gruba patrz膮c obiektywnie(chocia偶 dla samej sobie jestem gruba jak 艣winia i musze zrzuci膰 ok.10 kg,przyda艂o by mi sie).Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
ze tescie dzialaja czasami mi na nerwy to wie ale nie wie ze sie objadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
ja potrawie w piec minut zjesc wiecej rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
tez sie uzaleznilam od forum i troche zaniepuscilam dom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
nikt kogo znam nie traktuje obrzarstwa jako choroby jak bym komus powiedziala ---powiedzieliby--- wariatka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
dobrze yogus ze probujesz ratowac malzenstwo chociazby dla dzieci ale wiesz ze na taka znowu wielka sile itylko dla dzieci to tez nie warto trzymaj sie czymamy kciuki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
man dobrego meza ale tez swoje ma napady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
kurde nie ma nikogo pisze sama do siebie no to spadam narazie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
z wami mi sie dobrze pisze nie musze udawac moge byc soba pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
widze dziewczyny ze nikt od ostatniego wpisu sie nie wpisal ---[[ nie chcecie ze mna gadac czy jak-]]]]]]]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
dobranoc myslalam jednak ze z kims pogadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaa
Ja te偶 si臋 uzale偶ni艂am. Dopiero wr贸ci艂am od narzeczonego, a ju偶 tu zagl膮dam przed snem. jad艂am u niego rybk臋 z ry偶em - ten ry偶 to moje pierwsze w臋glowodany od prawie tygodnia, ale czuj臋 偶e nie "pop艂yn臋" przez ten ry偶, zaskoczy艂am i jestem w transie odchuzania. teraz jestem g艂odna ale zaraz id臋 spa膰 i kolejny dzie艅 diety b臋dzie zaliczony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaa
Postanowi艂am od jutra wprowadzi膰 do mojej diety troch臋 w臋glowodan贸w, mo偶e tym razem nie wywo艂aj膮 ob偶arstwa. Jem teraz bardzo zdrowo ale jednak bardzo niskokalorycznie, g艂贸wnie zupy jarzynowe, chudy jogurt ze s艂odzikiem, ryba i pier艣 kurczaka, jak dodam ciut ry偶u, czy kaszy gryczanej to bedzie racjonalna dieta, kt贸r膮 mog臋 stosowa膰 bardzo d艂ugo. Id臋 spa膰 bo padam na twarz juz i g艂odna jestem. Do jutra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zjemtojemjemjemjem
witam.... mam dopiero 16 lat lecz niestety juz wykryto u mnie ta chorobe.... potrafie cale dnie nic nie jesc.....a potrafie cale dnie obzerac sie jak nainormalna jedzeniem ....;/ sa chwile ze nie potrafie o niczym innym myslec tylko o jedzeniu....:( jesli jestem choc troszke glodna od razu jestem nerwowa..... jem duuuzo lub wogole.....mam juz lekka nadwage. mam pytanie czy z tym mozna isc do psychologa? wogole JAK TO SIE LECZY??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
WITAM zjem tozjemzjemzjem dobrze ze napisalas i iszukasz pomocy ale moim zdaniem to ty masz dopiero 16lat i powinnas powiedziec o tym komus z rodzicow. MY JESTESMY STARSZE po dzieciach inaczej funkcjonuje nasz organizn . ty sie dopiero rozwijasz i przez diety w tym wieku -- uszkodzisz--- sobie metabolizm i tak jak my bedziesz miala z tym broblemy. Moja rada idz do psychologa albo szczerze porozmawiaj z mama ----- zadnych diet.Pozdrawiam ipozdrawiam wszystkich spiochow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Oczywi艣cie, 偶e do psychologa. Radze ci id藕 jak najszybciej bo potem bedzie gorzej. Jeste艣 bardzo m艂odziutka i na pewno 艂atwiej ci bedzie z tego wyj艣膰 teraz ni偶 za kilka lat. Ja w twoim wieku wa偶y艂am juz 80 kg. I ca艂e 偶ycie mam na tym punkcie obsesje.

Udost臋pnij ten post