Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość fiona35

Drogie mamy czy każecie swoim synom zakładac rajstopy/getry pod spodnie?

Polecane posty

Gość gość
Po co te rajtuzy na siłę niech sie dzieciaki hartują przed zimą mniej będą chorować. https://cutt.ly/WiD7p

Gość gość
Moja mama mówi dziecko nie dyskutuj ze mna bo ostatnie slowo i tak do mnie należy .Masz natychmiast zalozyc te rajtuzy które polozylam ci na krześle i bez dyskusji .Widze cie za chwile w kuchni.(Raz jedyny postanowiłem postawić na swoim i niezalozylem rajtuz ,skonczylo się to dla mnie nieciekawie dostałm lanie pasem ze tydzień miał]łem problem przy siadaniu a rajtuzy i ta musialem przy mamusi zalozyc co gorsza ,oznajmiłami ze przez miesiąc będę chodził a samych rajtuzach do szkoły rownież niebyło taryfy ulgowejPrzeszedlem gehennę samo chodzenie w rajtuzach to pestka ale jak mnie w szkole zobaczyli miałem przechalapne do końca roku szkolnego i wogole do końca podstawówki bo w rajtuzach dość często przychodziłem do szkoły nawet bedac w 8 klasie kilka razy w samych rajtuzach byłem mamusia stosowala te forme karania mnie za kazde wykroczenie nawet niezwiązane z samymi rajtuzami które nosiłem przez okragly rok bez względu na pogode jedynie grubość rajtuz się zmieniala.Praktycznie rajtuzy były moim podstawowym ubiorem .Spodni w zasadzie nienosilem czasami krótkie moglem zalozyc ale tylko i wyłącznie do rajtuz w samych nawet latem niemoglem chodzic nawet na zakończenie szkoły podstawowej poszedłem po odbior świadectwa w białych bawełnianych rajtuzach i krótkich granatowych spodenkach

Gość gość
Rajstopowy fantasta nie odpuszcza.

Gość gość
Ktoś się tu porządnie wygłupia pisząc te banialuki powyzej. Fakt faktem ze rajstopy noszone przez chłpoców w pewnym wielu u wielu budzą oburzenie . Mnie dziwia takie opinie. Nie mam nic przeciwko kalesonom ,ale z rajtopami jest o wiele łatwiej ,i praktyczniej. Jezeli komuś chodzi tylko i wyłącznie że to rodzaj ubioru dziewczęcy to nie warto przekonywać na siłę żeby chłopak je nosił.Jednak z pratycznego powodu rajstopy są lepsze i wygodniejsze.

Gość maryska83
Od ubiegłego piątku zimno na tyle, że moje ciepłolubne chłopaki rozpoczęli ubierać rajtuzy. Co prawda w czwartek wieczorem pogoda nie wskazywała na takie ochłodzenie, dlatego w piątek rano mieli skorygowane ubrania, a wśród nich rajtuzy. Moje poszukiwania rajtuz na okres przejściowy zakończyły się tym, że w KIK-u kupiłam im na próbę rajtuzy w prążki. Cena przyzwoita, w stosunku do innych, które brałam pod uwagę. Co prawda według mnie lepsze byłyby z dodatkiem elastanu, ale chłopakom bez różnicy.

Gość gość
Temperatura za oknem poniżej zera ,wiec moje chłopaki (10,12,13,42)codziennie bez zadnych oporów wskakują w bawełniane rajtuzy. Nikt nikogo do niczego niezmusza wzorują się na tatusiu.Skoro tatuś zakłada rajtuzy chłopcy ida jego śladem.Tyle by było na temat miłego dnia życzę

Gość gość
Mam pytanie do gość z dzisiaj z 7 godziny jeżeli chodzi o rajtuzy dla dorosłego mężczyzny jakie by były najlepsze aby w nich nie było za gorąco i żeby nie były za grube na wzrost 175 cm i wage 75 kg bo mogły by być alternatywą dla kaleson w których czasami jest za gorąco pod spodniami . Pozdrawiam

Gość gość
Rajstopy i cokolwiek pod spodnie dla chłopca w taką pogodę to normalna rzecz. Lepiej żeby nosił rajstopy niż smarkał i kichał po powrocie z podwórka. Jak jest pogoda na lekkim plusie to syn zakłada cienisze rajtuzy.W mróz dostaje grubsze.ale nie takie znowu całkiem ,bo w szkole wiadomo ze jest ciepło i może się przeziębić .Co do kolorów to ustalamy razem.Ale wiadomo że w jaskrawych żółtych czy czerwonych nie będzię chciał nosić. Wybór rajstop na rynku jest b.duży więc nie ma problemu .Pozdrawim cieplutko

Gość Wiola44
Mój syn zakłada do szkoły trykot gimnastyczny, jest dużo lepszy od rajstop / getrów z uwagi na to że chroni plecy przed zimnem. Jak ma wf pozwalam mu póki co zakładać getry bo obawia się reakcji kolegów jednak umowa miedzy nami jest taka że od początku grudnia będzie musiał się przełamać i zakładać trykot codziennie.

Gość gość
W jakim wieku jest Twój syn ? Trykot to typowo dziewczęcy stroj do gimnastyki ,niespotkalam się z trykotem dla chlopcow chyba ze w szkole baletowej gdzie chłopcy w czyms takim cwicza ,trykotem również określa się rajstopy baletowe.A w normalnej szkole chlopiec w trykocie wzbudzilby niemala sensacje i oczywiście bylby obiektem kpin .Uszlo by chłopcu w trykocie w przedszkolu,ewentualnie w 1 klasie ale nie wyżej ,sadze ze sa to wybujale twoje fantazje a tak na marginesie jakwedlug ciebie wygladaja te trykoty ? Pozdrawiam MM

Gość Wiola44
Trykot to coś w rodzaju kombinezonu. Nie wiem z jakiego powodu mój syn miałby być obiektem kpin z powodu noszenia takiego stroju, niczym się on nie różni od zwykłych rajstop/getrów i koszulki na ramiączkach oprócz tego że w trykocie te dwie rzeczy są połączone w całość. Wiek nie ma tu nic do rzeczy, zarówno w podstawówce, w gimnazjum jak i w liceum zdrowie jest najważniejsze

Gość gość
Co prawda jestem dziewczyną i mam dopiero (albo i już) 16 lat i u mnie też jest dyscyplina, m.in. z rajstopami... noszę je prawię cały rok szkolny, bo według mamy jest za zimno na gołe nogi w samych spodniach. Co z tego, że 95% dziewczyn w szkole nic nie zakłada pod spodnie, ale moją mame to nie interesuje. Ja jak wstanę i wrócę z porannej toalety to mam iść się ubrać, w tym założyć rajstopy, a zdejmuję je dopiero wieczorem przed pójściem się kąpać... mama codziennie mi sprawdza czy mam ubrane rajstopy, każąc mi podciągać nogawkę spodni (bo jak mam skarpetki to nie zawsze widać, że mam rajstopy) czy też podciągnąć bluzkę dla pewności, a jak nie chcę ubrać rajstop, to dostaję karę i i tak muszę je wtedy ubrać, więc buntowanie się nie ma sensu. Jak kiedyś spytałam ją czemu codziennie mi sprawdza czy mam rajstopy, to odpowiedziała, że dla dyscypliny, żeby mi nie przyszło do głowy kombinowanie z nimi... l tak już mam parę lat, odkąd zaczęłam nosić niebawełniane rajstopy... Koleżankom ze szkoły się nie przyznaję, że mama mnie tak kontroluje, bo by się śmiały ze mnie, myślą, że po prostu lubię je nosić i jestem zmarzluchem (w sumie jestem), z resztą jak się mnie pytają czemu noszę, to odpowiadam, że mi zimno.

Gość gość
Ty jesteś dziewczyną a ja jestem chłopakiem i mam znacznie gorzej

Gość gość
Dlaczego?

Gość gość
Bo jestem pod kątem ubioru jeszcze bardziej kontrolowany przez rodzicow

Gość gość
Jak?

Gość gość
rajtuzy, body, ocieplane majtki itp.klimaty przez większą część roku

Gość gość
A czy te body które nosisz to jest takie zapinane w kroku jak u kobiet ? a czy rajtuzy jak nosisz jak jest już ciepło to są grube bawełniane rajstopy czy to są cieńsze elastyczne takie 40 den bo w nich pod spodniami i tak jest ciepło i czy zamiast rajtuz mozeszzałożyć kalesony ? też będzie cieplej . Pozdrawiam cię .

Gość gość
Ja jestem dorosłym mężczyzną i jak jest bardzo zimno to nosze kalesony a jak jest nieco cieplej , czy jak są małe mrozy to zakładam pod spodnie rajtuzy prązkowane i jest w nich ciepło https://www.hurtownia-rajstop.pl/rajstopy-gatta-helanko-vintage.html?gclid=EAIaIQobChMIqqna4KX53gIViISyCh1kZAN0EAAYASAAEgK-VvD_BwE i nawet w lekkie mrozy czy jak jest w okolicach zera nie jest zimno

Gość gość
Ja też czasami zakładam body na rajstopy jak wychodzę na dwór i nie chcę by mi wiało w plecy i żebym rajstop nie musiała poprawiać tak często :D ale na codzień na górę do szkoły to podkoszulka w rajstopy, bluzka na długi rękaw i jakiś sweterek lub bluza :) plus już szalik, czapka i cieńsze rękawiczki... Najgorzej to na wf się rozbierać, ale czasami jak mi się nie chcę rozbierać rajstop to ćwiczę w R+legginsy :D ale Ty jako chłopak to podziwiam jak sobie musisz radzić z tymi rajstopami i resztą, co nie zmienia faktu, że rajstopy są chyba najwygodniejsze pod spodnie, bo chwilę po ubraniu ich nie czuć :) ja przy tej temperaturze to zakładam 80DEN pod spodnie, ale pewnie niedługo mi mama będzie kazała 100DEN. Zosia 16l.

Gość gość
Tak, body jest zapinane w kroku. Nie mam kaleson, zwykle noszę rajstopy i legginsy. Rajstopy mam przeróżne, najcieńsze mają chyba 40 den na ciepłe dni, najgrubsze są naprawdę ciepłe ale nie wiem ile dokładnie mają grubości

Gość gość
A czy te body zapinane w kroku to jest na zatrzaski ? i z rękawami długimi ? a czy jak zakładasz rajstopy to musisz jeszcze te Body zakładać czy same rajstopy wystarczą , szkoda ze nie masz możliwości wyboru że możesz założyć kalesony lub rajstopy a u ciebie widze że masz tylko wybór między rajstopami i leginsami , musisz przekonać mame do kaleson i nieraz je móc założyć , a czy jak nosisz te rajstopy grubsze czy cieńsze pod spodniami na nie zakładasz jeszcze skarpetki czy same rajstopy + te body i plus spodnie , jednak w porze chłodniejszej coś potrzebne jest pod spodniami mogą być też kalesony może się o to nie upominałeś może kalesony są lepsze na większe mrozy a jak jest nie zimno to i te cieńsze rajstopy 40 - tki czy podobne , tylko podejrzewam że Body jest troche kłopotliwe bo w toalecie trzeba te chyba haftki rozpiąć i sciągnąć rajstopy i póżniej majtki , może te body konieczne jest jak są duże mrozy bo dla chłopaka to troche uciążliwe . Pozdrawiam ciepło ciebie .

Gość gość
Nie wiem skąd tyle szczegółowych pytań.. ale odpowiem jeśli Cię to ciekawi. Nie robi mi różnicy czy nosze legginsy czy kalesony czy też rajstopy (tak naprawdę to one są najwygodniejsze z tego wszystkiego), nie widzę więc powodów żeby wnioskować o kalesony. Tym bardziej że w klasie wszyscy wiedzą że noszę rajstopy i era głupich uwag minęła. Body jest na 3 zatrzaski, z długim rękawem choć mam też 2 pary na ramiączkach ale rzadko mogę je zakładać (tylko w ciepłe dni). Body zakładam na rajstopy / legginsy żeby się nie obsuwały, poza tym wtedy mniej mnie uwiera. Cały strój jest uciążliwy zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim, nie tylko body. Rozpięcie i zapięcie body zajmuje chwile więc to nie jest wielki problem, da się przyzwyczaić.

Gość gość
Cześć jestem dorosłym facetem i uwielbiam nosić rajstopy i są to rajstopy damskie świetnie chronią przed chłodem są delikatne i przyjemne najczęściej zakładam cienkie 15-den beżowe,czarne ale mam również w swojej garderobie rajstopy, białe, czerwone żółte i wiele innych kolorów

Gość gość
Cześć jestem dorosłym facetem i uwielbiam nosić rajstopy i są to rajstopy damskie świetnie chronią przed chłodem są delikatne i przyjemne najczęściej zakładam cienkie 15-den beżowe,czarne ale mam również w swojej garderobie rajstopy, białe, czerwone żółte i wiele innych kolorów

Gość gość
A miałbym pytanie w okresie wiosenno letnim piszesz że ten strój jest uciążliwy to czy w lecie pod spodniami też musisz nosić te rajstopy bawełniane czy leginsy w nich będzie bardzo gorąco nawet jak do nich założysz body na ramiączkach to i tak będzie za gorąco i jeszcze na rajtuzach jakieś skarpetki to tym bardziej za gorąco w okresie letnim !

Gość gość
Nie wiem czemu tak drążysz ten temat.. no jest za gorąco, niewiele jednak mogę poradzić. Latem noszę pod spodniami legginsy albo cieńsze rajstopy (mam wrażenie że muszę je zakładać bardziej dla zasady niż ochrony przez zimnem ale to osobny temat), da się w nich wytrzymać.

Gość gość
Do gość z 17 /44 mam pytanie czy rajstopy 15 den chronią naprawde przed chłodem przecież to są bardzo cieniutkie rajstopki damskie na lato a jeszcze przy zakładaniu przez mężczyzne mogą się podrzeć czy zaciągnąć bardziej chronią przed zimnem rajtuzy bawełniane grubsze takie zimowe rajtuzy i do grubych rajstop już nie potrzeba skarpetek a 15 den to za cieńkie !

Gość 17 latek
Ja mam podobną sytuacje bo mimo że mam 17 lat dalej niestety musze od początku jesieni do póżnej wiosny nosic rajtuzy różnej grubości bo niestety mama nie uznaje kalesonów i nie ma zgody na kalesony i dalej musze nosic pod spodniami choć różnej grubości , zdarzało się jak nie założyłem to w domu za kare w samych rajtuzach chodziłem na szczęście nie musze nosić żadnego body bo to był by kłopot a tak jedynie jak sie zaczyna robic chłodniej na krzesle leżą rajtuzy różnej grubości w zalezności od temperatury niby alternatywa do kaleson i tyle choć wolałbym kalesony choć do rajtuz sie można przyzwyczaić i to jest że się nie przeziębiam bo zawsze to druga warstwa pod spodniami , dobrze że to tylko rajtuzy i tak jak wcześniej napisał chłopak że ma jeszcze dodatkowo body i to jakby trzecia warstwa na szczęscie u mnie tego nie ma tylko rajtuzy i spodnie .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się