Gość to ja Napisano Marzec 12, 2019 A jak człowieku piszący jako gość gosć ,stwierdzisz że dziecko nie chcąc założyć np getrów., powie ci prawdę że jest za ciepło by je założyć.? Każdy odczuwa chlód inaczej, to fakt. Dzieciak będzie ci wmawiać że jemu jest za ciepło w getrach czy rajstopach ,bo chodzi tylko o wymówkę ,ze tak moda na marznięcie. Jak byłam w wieku szkolnym tez mi sie to nie podobało ,ze muszę rajstopy nosić .Brat miał jeszcze gorzej .bo musiał nosić rajstopy z których ja wyrosłam. Różnie bywało z tym noszeniem .Na pewno nie było tak jak tu ktoś pisze że musi do maja je nosić. Ale jak były przymrozki lub kilka stopni to było mus. Rajstopy wówczas były inne dużo gorsze jakościowo niż dziś mamy.Były grubsze ,a niektóre nie przyjemne ,takie gryzące.Lepsze były te elastyczne. W ogóle to wyboru duzego nie było ,a nie jak dziś do wyboru i koloru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karol Napisano Kwiecień 2, 2019 Ja musze jeszcze nosic rajstopy pod spodniami ale cienkie i to już nie potrwa długo, za 2-3 tygodnie będę miał z nimi spokój na kilka miesięcy. Powtórka z rozrywki czeka mnie od września / października. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2019 Do gość Karol mam pytanie odnośnie tych cieńkich rajstop - jakie sa to rajstopy bawełniane czy cieńkie 20 den czy inne i jakie sa te cieńkie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karol Napisano Kwiecień 3, 2019 Nie wiem jaką mają grubość, w porównaniu z tymi co mam na zimę są bardzo cienkie ale są grubsze od takich typowo damskich przezroczystych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota Napisano Kwiecień 4, 2019 Gdy mój syn buntował się przeciw noszeniu rajstop kupiłam mu trykot. Raz kazałam mu założyć go do szkoły po czym sam doszedł do wniosku, że bardzo chętnie będzie nosił rajstopy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota Napisano Kwiecień 4, 2019 Gdy mój syn buntował się przeciw noszeniu rajstop kupiłam mu trykot. Raz kazałam mu założyć go do szkoły po czym sam doszedł do wniosku, że bardzo chętnie będzie nosił rajstopy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Kwiecień 5, 2019 Do Gość dorota: W jakim wieku jest syn? Do szkoły też zakłada?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota Napisano Kwiecień 5, 2019 Głownie do szkoły. Ma 15 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2019 gość dorota trochę przesadza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2019 gość dorota trochę przesadza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość samansara Napisano Kwiecień 6, 2019 Ja nie daję żadnych getrów bo w szkole jest gorąco, a w drodze do szkoły nie zmarźnie. Na zimę spodnie z grubszego matariału wystarczą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2019 8 godzin temu, Gość samansara napisał: Ja nie daję żadnych getrów bo w szkole jest gorąco, a w drodze do szkoły nie zmarźnie. Na zimę spodnie z grubszego matariału wystarczą. Święta racja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Kwiecień 6, 2019 Do Gość dorota: To są rajstopy bawełniane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2019 Dnia 4.04.2019 o 22:41, Gość dorota napisał: Gdy mój syn buntował się przeciw noszeniu rajstop kupiłam mu trykot. Raz kazałam mu założyć go do szkoły po czym sam doszedł do wniosku, że bardzo chętnie będzie nosił rajstopy Jaki ten trykot? To chyba przesada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota Napisano Kwiecień 7, 2019 ZWY 14 godzin temu, Gość gość napisał: Jaki ten trykot? To chyba przesada. Trykot to tak jakby rajstopy połączone z koszulką na ramiączkach, coś w rodzaju dopasowanego do ciała kombinezonu. Kazałam synowi założyć ten trykot tylko 1 raz (nie miał wf-u więc nikt oprócz niego o tym nie wiedział) tylko po to żeby doszedł do wniosku że rajstopy nie są takie złe - pomogło. Jest to tylko straszak na wypadek kolejnego buntu, normalnie nie każę mu tego zakładać więc nie wiem o jakiej przesadzie mowa. Co do rajstop to są to bawełniane i z mikrofibry w stonowanych, chłopięcych kolorach (może wybierać sam) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GOŚĆ Napisano Kwiecień 8, 2019 Do Karol: w jakim jesteś wieku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mnb Napisano Kwiecień 8, 2019 Ja do szkoły też nie muszę nic zakładać, bo mam blisko, a poza tym w szkole jest ciepło, a rajstopy muszę nosić gdy wychodzę na zewnątrz. I owszem gdybym musiał je zakładać do szkoły to bym może się buntował, ale tak to ich nikt nie widzi, więc zakładam je bez problemów/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karol Napisano Kwiecień 8, 2019 2 godziny temu, Gość GOŚĆ napisał: Do Karol: w jakim jesteś wieku? Tak jakoś koło trzydziestki mi leci.A bo co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2019 5 godzin temu, Gość mnb napisał: Ja do szkoły też nie muszę nic zakładać, bo mam blisko, a poza tym w szkole jest ciepło, a rajstopy muszę nosić gdy wychodzę na zewnątrz. I owszem gdybym musiał je zakładać do szkoły to bym może się buntował, ale tak to ich nikt nie widzi, więc zakładam je bez problemów/ Nie zakładam w ogóle i jakoś nie marznę. Nawet na nartach. Ale wtedy mam grube ocieplane spodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ada Napisano Kwiecień 9, 2019 Różne są sposoby żeby nie marznąć. Można i w grubych spodniach jak komuś to odpowiada. Nikt chyba nie będzie teraz tu krytykował kogoś kto tak sie ubiera.. Moim zdaniem lepiej jest ubierać sie na tzw cebulkę. Syn 12 latek i starsza córka noszą rajstopy.Córka również tak jak syn pod spodniami a czasami do spódniczki. Kiedyś wybrałam sie do rodziców z dzieciakmi Była tak pogoda jak teraz ,troche ciepło ,ale ranki były rześkie. I przed wyjazdem powiedziałam do nich że spakuje im rajstopy ,bo moze być chłodniej nazajutrz. Oczywiście marudzili. I tak jak przypuszczałam ranek sobotni był zimny. No to musieli zakładać Rajstopy kupuje obojgu więc problemu nie ma. Zdarzało sie parę razy ze syn dostał rajstopy po córce. Była nawet sytuacja na jesieni że syn przekonywał ze jest za ciepło na rajstopy i nie chciał ich założyć .Trochę grymasił to wybrałam mu cieńsze z córki szafki i pomogłam mu założyć.Córka powiedziała że jak ona musi to on też . Rajstopy jeśli sie je normalnie traktuje są dużo lepsze jak inne ocieplacze ,i można je dobrać do pogody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ??? Napisano Kwiecień 9, 2019 Dnia 7.04.2019 o 11:22, Gość dorota napisał: ZWY Trykot to tak jakby rajstopy połączone z koszulką na ramiączkach, coś w rodzaju dopasowanego do ciała kombinezonu. Kazałam synowi założyć ten trykot tylko 1 raz (nie miał wf-u więc nikt oprócz niego o tym nie wiedział) tylko po to żeby doszedł do wniosku że rajstopy nie są takie złe - pomogło. Jest to tylko straszak na wypadek kolejnego buntu, normalnie nie każę mu tego zakładać więc nie wiem o jakiej przesadzie mowa. Co do rajstop to są to bawełniane i z mikrofibry w stonowanych, chłopięcych kolorach (może wybierać sam) Gdzie można kupić taki trykot? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Kwiecień 9, 2019 Do gość Ada mam pytanie jak syn dostał od córki te cieńsze rajstopy to mam pytanie to były takie elastyczne z lycry 40 den rajstopy ? czy grubsze bawełniane a jak piszesz że 12 letni syn nosi pod spodniami rajstopy , a córka czasami do spódniczki to może lepiej niech nosi córka stale spodnie bo jest cieplej bo czasami córka zakłada spódniczke to chyba jak jest cieplej ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 9, 2019 6 godzin temu, Gość ??? napisał: Gdzie można kupić taki trykot? Po co ci go kupować? Bo straszenie dzieci nie jest ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorota Napisano Kwiecień 9, 2019 4 godziny temu, Gość gość napisał: Po co ci go kupować? Bo straszenie dzieci nie jest ok. Chyba najlepiej kupić na Allegro, my mieliśmy coś takiego: https://allegro.pl/oferta/kostium-baletowy-rozmiar-xl-25-kolorow-7484207448 Nie nazywajmy straszeniem mobilizacji do ciepłego ubierania się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kosi_kosi_łapci 0 Napisano Kwiecień 10, 2019 Moja mama normalnie kazała nakładać getry pod spodnie bratu, ale on wtedy miał góra 8-9 lat. Później normalnie już chodził w spodniach, ale jak jest zimno to czemu nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2019 17 godzin temu, Gość dorota napisał: Nie nazywajmy straszeniem mobilizacji do ciepłego ubierania się. Sama napisałaś, że to "straszak". A zresztą nikt mnie nie zmusza do ubierania czegokolwiek, nie mój problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość gość gość Napisano Kwiecień 11, 2019 Po co rajstopy jak można kazać synowi nosić obcisłe rurki. To jeszcze większa kontrola bo rajstopy sobie zdejmie a tego nie bo nie będzie chodził w majtkach po ulicy. No i rurki są lepsze bo pasują na wszystkie pory roku. Latem jest ciężko, zwłaszcza w tych woskowanych ale dziewczyny uwielbiają to u chłopców. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2019 10 godzin temu, Gość gość gość gość napisał: Po co rajstopy jak można kazać synowi nosić obcisłe rurki. To jeszcze większa kontrola bo rajstopy sobie zdejmie a tego nie bo nie będzie chodził w majtkach po ulicy. No i rurki są lepsze bo pasują na wszystkie pory roku. Latem jest ciężko, zwłaszcza w tych woskowanych ale dziewczyny uwielbiają to u chłopców. Rurki dla faceta?? Pedała tak ale nie prawdziwego chłopa. Facet ma być dobrze zbudowany i mieć luźne spodnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2019 19 godzin temu, Gość gość gość gość napisał: Po co rajstopy jak można kazać synowi nosić obcisłe rurki. To jeszcze większa kontrola bo rajstopy sobie zdejmie a tego nie bo nie będzie chodził w majtkach po ulicy. No i rurki są lepsze bo pasują na wszystkie pory roku. Latem jest ciężko, zwłaszcza w tych woskowanych ale dziewczyny uwielbiają to u chłopców. Podoba mi się ten pomysł z rurkami jednak rajstopy muszą zostać. Czy takie rurki będą cieplejsze od zwykłych jeansów? Czy koledzy nie będą dokuczali z powodu takich spodni? Jak bardzo dopasowane mogą być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach