Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Ale dziś dałam po robocie!! Masakra! Ale domek lśni czystością :D Na zakupy oczywiście nie wyruszyłam bo wybrałam randkę z mopem :) Eeee... może do jutro nie urodze :) Gandziulka---> Twoja Królewna jest przepiekna :) Oby zawsze była takim słodkim aniołkiem :) Kamika ---> usiądź kochana i sie nie przemęczaj. Ja dziś tez dałam czadu a to jeszcze nie koniec bo gości dziś mamy i musze przygotowac jakieś żarełko. A rozstępami sie nie martw. Dziś mozna takie cuda robić z defektami na ciele że szybko o nich zapomnisz :) Myśli poświęć dzidziusiowi. A co do niespakowanej torby to witaj w klubie. ja sie pakuje już tydzień i nawet torby nie wyciągnęłam :)

nisia - ja miałam przed ciążą E a teraz to H:( Zawsze marudziłam, ze mam wielki biust ale teraz już nie będę! kamika - nie martw się, wykopki niedługo się kończą a przez zimnę nie ma w polu roboty (moi rodzice mają gospodarstwo, więc wiem jak się czujesz, choć ja teraz z nimi nie mieszkam, ale wiem jaka to praca). A rozstępami to ja już się nie przejmuję. NAjdroższe kremy nie pomogły, cały brzuch mam siny. I mam to szczerze mówiąc w dupie! kamika_25 - nie słyszałam nic o tym, że po cukrzycy nie można od razu zachodzić w ciążę... Kami - miłe to:P

Hej!Dawno mnie nie bylo,bo zylam w stresie.Na USG wyszlo za malo wod plodowych i straszyli mnie szpitalem.Ale tydzien pozniej w stresie przeogromnym pojechalam gdzie indziej zrobic USG.I wyszlo,ze AFI 8 (poprzednio 3)-to nie tak duzo ale troche lepiej. I waga z 1800 na 2330.Troche sie uspokoilam.... Co do skurczy...Ja pierwsza ciaze przezylam \"ksiazkowo\"i zadnych skurczy az do dnia porodu nie mialam.Ciaza ciazy jednak nierowna,bo teraz czasami (w 6 m-cu tez) mam takie male skurcze jak w czasie okresu.

No i nie popisze,bo synek kaze mi czytac ksiazeczke :-/ Ja nie wiem jak to bedzie,jak dzidzia sie urodzi...czy ja dam rade z dwojka dzieci???

Kilka godzinek mnie nie było, a tu tyle stron! Artigiana--> będzie dobrze :) jak skurcze się powtarzają to na pewno Twoje maleństwo dziś lub jutro będzie z Tobą :) trzymam mocno kciuki :) Kamika--> nie smuć się! goja-->ja natomaist zawsze uważałam, że mam mały biust i bardzo bym chciała chociaż mieć teraz D, no ale muszę się zadowolić skokiem z B na C :) gandziulka-->zazdroszczę takiej ślicznej córeczki :) i tego że możesz ją całować, przytulać! też już chcę :) ja natomiast marzę żeby zapiąć się w jesienny płaszcz i wciągnąć na tyłek ukochane rurki! a najbardziej za większymi "figlami" w łóżku ;)

Wiem, że nie mam co się przejmować rozstępami bo brzuch to już sporo smarowałam balsamem i po prostu mam taką skłonność i to przeżyję :) A w końcu udało mi się trochę dłużej położyć niż 5 min (bo od poniedziałku nie miałam kiedy) A co do pakowanie torby to nawet jej nie mam bo ją zabrał mąż :) a w tym tyg miałam zamiar poprzeglądać ciuszki po siostrzeńcach ale mama mnie namówiła żeby poczekać do przyszłego tyg jak ciotka w końcu wróci do swojego mieszkania ale teraz widzę, że jej tu mimo wszystko wygodnie i w przyszłym tyg trzeba będzie się za to zabrać :) chociaż siostra mnie uświadomiła, że miała dane ciuszki szwagierce i tam może nie będzie nic ciekawego a co do zakupów to marnie to widzę :( bo nie mam z kim jechać a sama głupia nie mam prawka :(

w końcu wstałam, Falsa mi świetny pomysł podsuneła i wyciągnełam bluze i podkoszulek meza, troche za duze, ale ciepło i nic mi nie wystaje. Cały czas cos jest nie tak z tymi dusznościami. Duszności to moze za duzo powiedziane - taki ucisk. I jeszcze ucho mnie pobolewa. Szczerze Wam powiem ze zaczynam miec naprawdę dość.

paula ja też mam dość, przynajmniej dziś, ząb mnie pobolewa a do dentysty iść po co nie mam, bo z wierzchu jest zdrowy. powiedział mi że prześwietlenie trza zrobić a nie ma jak teraz :( musze się pomęczyć. mam jednak nadzieję że mi się nie nasili ten ból tylko przejdzie. pozatym z tego co piszecie to chyba po ciąży to nadrobie najpierw zaległości łóżkowe, figle jak pisze kamika, bo teraz to kiepściutko a ubrania mężowi kradne odkąd się chłodno zrobiło:) szczególnie lubie bluzy bo ma fajne i na mnie pasują:)

kamika: odpocznij sobie.Ty i maleństwo jesteście teraz najważniejsi🌻 Pochwalę się Wam,że w końcu się spiełam i spakowałam torbę do szpitala:-) Na pewno czegoś zapomniałam ale w końcu mam jeszcze czas:-) A wzięłam się za to pakowanie po tym jak mąż stwierdził,że brzuchol mi \'zwisł\'. Dziś zaczynam 36tc więc jeszcze troche i mogę rodzić:-D

heh...a ja chodzę non stop w jednych spodniach bo mam 1 parę długich, i po prostu nie zapinam swetrów... Mój mąż ma pełną szafę koszul i garniturów, a z \"normalnych\" ubrań to dosłownie 2 pary spodni (nigdy nie wie gdzie jest ta druga para...), kilka bluzeczek i może z 1 sweter... i przez 7 lat próbuję go co jakiś czas namówić na zakupy, a on twierdzi że je zrobi - jak schudnie... W tym roku jak w końcu nakrzyczłam że się z nim nigdzie nie pokażę, to kilka t-shirt\'ów kupił na wakacyjne wyjazdy, bo chodził w takich 15-letnich, z liceum pewnie jeszcze, co to nawet nie było wiadomo jaki mają tak naprawdę kolor... A pakowanie torby jakoś słabo mi idzie, wczoraj kupiłam pampersy i jakoś tak dziwnie mi się zrobiło, łzy mi w oczach stanęły że to już zaraz i szybko wyszłam z tej alejki żeby się na dobre nie popłakać :-)

Dziewczyny: właśnie dostałam wiadomość od ARTIGIANY, prosiła żebym Wam przekazała,że najprawdopodobniej dzisiaj jednak nie zostawią jej w szpitalu:-( Pewnie szczegóły Wam sama przekaże jak wróci do domu.

kurcze ta nasza Artigianka to ma pecha albo trafia na jakiś niezdecydowanych lekarzy- tak czy siak w końcu będzie musiała urodzić :) Mój miś to ma sporo fajnych ciuszków i też mu podkradam tylko nie chciałabym mu ich porozciągać no ale w czymś trzeba chodzić i nawet jedną kurtkę dorwałam w której się zapinam :) ale mam nadzieję ze jeszcze się choć troszkę ociepli- ponoć od połowy przyszłego tygodnia ma być lepiej aniołeczek napewno dasz radę z dwójką, bo my kobiety to zawsze sobie umiemy poradzić szczególnie z dziećmi :) juz nas tak zaprogramowano więc nie martw się na zapas.

a co do figli :) to nawet mi nie mówcie bo ja ze względu na plamienia na początku miałam kategoryczny zakaz aż do 5 ms a potem to juz taki strach został że w efekcie mam post od 8 ms :( :( :( już nawet nie mogę patrzeć na jakieś sceny łóżkowe na filmie bo mnie normalnie skręca.... jak już urodze to chyba zostanę nimfomanką :) ojej jak mi tego brakuje !!!!!!!!!!!!!!! teraz nawet jak bym chciała to raz że czuję się jakaś taka nie atrakcyjna, a dwa że mój miś jest tak przerażony że zrobi małemu krzywdę że nie docierają do niego żadne argumenty :( no i tak sobie poszczę ....ochhhhh ale los :(

wiedziałam, że Wy także jesteście stęsknione za figlami łóżkowymi :) :) :) dzagusia--> ja mam to samo z moim facetem! już go nawet nie namawiam i nie tłumaczę, że nie zrobiłby krzywdy dzidzi! straszny ten nasz los, oj straszny ;) czuję się prawie jak zakonnica ;)

kami dobre to z tą zakonnicą hi hi hi trafiłaś w samo sedno !!!! ja mam jeszcze nadzieję że jak będę się zbliżała do terminu to go może namówię tłumacząc że to najprawdopodobniej przyspieszy poród :) sam słyszał jak położna o tym na szkole rodzenia mówiła więc jest jakś szansa ...

dzagusia też o tym myślałam :) że właśnie może tym argumentem Go przekonam ;)

dzagusia84 nie jesteś jedyna na takim długim poście od figli :) my też ze strachu po poronieniu unikaliśmy tego a nadal unikamy i pewnie nawet na przyśpieszenie to z tego nie skorzystamy ale poczekamy aż będzie bezpieczniej :) i mam nadzieję, że ta inf o ciąży po cukrzycy jest fałszywa i że nie trzeba będzie ewentualnie za długo czekać :)

Dzieki dziewczyny za pocieszenie :) 🌻 No mam nadzieje,ze mlody bedzie mi pomagal a nie marudzil,ze za malo czasu mu poswiecam ;) Ostatnio we wszystkim mi pomaga ,taki chetny-najbardziej lubi wkladac ubranie do pralki a ostatnio pralismy ubranka dla dzidzi(co prawda nie sa typowo dziewczece,bo po synku :) )ale zrozumial juz chyba o co kaman,ze bedzie dzidzia taka malutka jak on byl jeszcze nie tak dawno tyci tyci. Oj czuje,ze roboty bedzie co niemiara , ale z jednej strtony juz chce miec porod za soba bo duzo rzeczy mi brakuje :P Schylania,skakania,oo!I figli w lozku...my celibatu nie mamy.W pierwszej ciazy bylo do samego konca :P...ale czuje sie...nieatrakcyjna i... bierna... Kamika ja nie slyszalam o czyms takim,ze z cukrzyca nie mozna szybko miec dzieci.Po cesarce trzeba czekac min.2 lata ale cukrzyca nie jest wg mnie przeciwskazaniem ...

A!! i plus dla sexu taki jest,ze pochwa przygotowuje sie niezle do tego najwiekszego wydarzenia :P Nawet w ksiazkach zalecaja sex w ciazy,oczywiscie jesli nie bedzie zakazu wydanego przez lekarza :)

co do tej ciąży po cukrzycy to niby chodzi o to żeby cukrzyca ciążowa po prostu spokojnie minęła bo ponoć na niedoleczoną kolejna ciąża mogła by wpłynąć tak, że zostałaby na stała i to chyba tez ma się niby tyczyć tarczycy. Ale spoko bo jak nie zapomnę to się poprostu zapytam lekarza i się dowiem :)

czesc dziewczyny - tak was podczytuje od niedawna :) - ja jestem na innym topiku - ale termin porodu mam na 19 października - więc łączy nas bardzo wiele :) ja już od tygodnia mam bóle przypominające miesiaczkowe - czasem trwają godzinkę czasem mniej a czasem póltora, raz nawet zdarzyło mi sie że czuąłm takie kłucie i parcie na koś łonową - chyba się mój synek układał do kanału rodnego :).... to moje pierwsze dziecko więc jak kilka z was mam ostra peniawkę przed tym co nieuchronnie sie zbliża = czyli porodem... jestem jak już sie domyslacie w 36 tyg. ciązy - i powiedzcie mi czy wasze dzieciatka sa ruchliwe - czy juz mało co ?? bo moje dziecko moze nie kopie ale wygina sie bardzo jakby kocie grzbiety robiło i prostuje nózki wypychajac mio brzuch co bardzo mocno mnie boli.... czy też tak macie??? i mnie sie wcale brzuszek nie obinizył jeszcze....

Fasolka81 Witaj :) Moje maleństwo też jest ruchliwe ale tak nie kopie jak właśnie się wyciąga :) Najbardziej mi daje we znaki przy zlewie jak muszę stać ale czasami nie daję rady bo się wciska w różne kości :) A najbardziej lubi się przeciągać jak siedzę wygodnie na fotelu prze kompem :)

w ciagu dnia to on jest bardzo bardzo aktywny ten mój dzieciaczek :) czytałąm że rozmiawiałyscie o wadze maleństw waszych - ja ide do gina - moze zrobi mi usg - to napisze wam ile mój wazy - bedzie lepsze porównanie - :) miesiac temu jak byłam to tylko ktg mi robił i wtedy skurcze macicy miałam na 60 % - ciekawe jak mam teraz ? bede do was zagladac i odzywac sie - u mnie na topiku to jestem teraz pierwsza w kolejce do porodu - bo my tam taka rózna zbieranina jestesmy... a tu u was to wszytkie jednkowo - wiec jakos mi raźniej sie zrobiło :)

Fasolka81 no to czekamy na wieści :) Będę mogła z tobą porównać wagę bo w/g mojego gina mam termin na 21 października ale w/g moich obliczeń od ostatniej miesiączki to wychodzi mi tez na 19 października :) Ja może dowiem się czegoś więcej w środę bo idę sprawdzić jak tam te moje wody ale jak już tu się dowiedziałam że jak mam =8 to to jeszcze znośnie więc jestem dobrej myśli :) Miłej nocki ciężaróweczki :) mężuś w końcu wrócił a w poniedziałek dalej jedzie więc muszę się nacieszyć :D

na pewno sie odezwe :) ide sie myc - wiec miłego wieczoru zycze wam wszystkim - ja i mój mały wiercipięta :)

Hej dziewczyny, a ja już po zajęciach w szkole rodzenia, wykąpana szykuję się do spania:) Cwiczyliśmy dzisiaj na lalkach pielęgnacje i przewijanie. Fajnie było:) NAuczyłam się jak zakładać tetrową pieluszkę. I uczyliśmy się fazy wypierania (oczywiście ćwicząc z nogami rozkraczonymi w górze:) Ale było śmiechu! We wtorek mamy ostatnie zajęcia i chyba będzie mi ich brakowało... Fasolka - znam to uczucie wbijania nóżek w żebra! Już czasem usiedzieć nie mogę z bólu. A z figlami to u nas podobnie. Już zapomniałam jak to jest:( Chociaz teraz to nawet nie mam ochoty, bo nie mam po prostu ani siły ani nastroju. Boję się jak będzie po porodzie, bo z tymi rozstępami czuję się tak nieatrakcyjna, że chyba trudno będzie mi się przyzwyczaić. Zobaczymy.

hej, jeszcze jestem:) ktoś wie jak z Artiganą? mi z dnia na dzień coraz cięzej, juz chyba chce żeby wyszedł.