Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania-84

dziewczynki- rocznik 1984

Polecane posty

witam wszystkie dziewczynki i te nowe i te \"stare\" ja jak zawsze wieczorkiem dostać się na komputer nie mogę i dopiero rano jak moje kochanie do pracy wyjdzie to mogę sobie was poczytać i coś wyskrobać :) mój R nie lubi jak na kafe wchodzę, ale co mi tam, ja też wielu rzeczy nie lubię u niego :P i zawsze wchodzę jak tylko on wyjdzie z pokoju, potem wraca i jest draka,ale jakoś mi to zwisa, bo on taki kochany jak się złości ;) ech a mi dziś całą noc ten cholerny egzamin się śnił :( ale co tam już się obudziłam, jest nowy dzień i dziś zabieram się do pracy! mam nadzieję że chociaż z 10 stron tej mojej magisterki napiszę, bo jak tak dalej pójdzie to i do grudnia z obroną się nie wyrobię :P agnes - jejku ty tak bliziutko do porodu już masz! zaraz będziesz miała Zuzię, albo i Zuzka przy sobie :) mi też bardzo się podoba imię Zuzanna, od zawsze chciałam tak nazwać córeczkę (pierwszy raz nazwałam tak lalke jak miałam jakieś 5 lat i od tej pory zawsze mówiłam, że moja córeczka będzie Zuzia) ale teraz nie wiem. takie popularne się zrobiło :( a mi tak się podoba :) z tego co się dowiedziałam to moja praprababcia tak się nazywała :) sniadanko - no to życzę powodzenia! być może właśnie twoje maleńkie się tam zaczyna rozwijać! dbaj proszę op siebie, bo to zarówno w przypadku ciąży, jak i tak normalnie jest porządane :) ciamciaramciam - gdzie tam staro się poczułaś!!! ja też jeszcze w ciąży nie jestem, nawet staranek na dobre nie zaczęłam. co prawda ja planuję je rozpocząć jakoś po wakacjach, tak żeby do końca roku się wyrobić, bo wiem że u mnie z tym zajściem mogą być problemy, a chciałabym urodzić w wieku max 25-26 lat, bo ja dużą rodzinkę planuję :D a rodzinką się nie przejmuj, oni zawsze gadają i coś tam mają przeciw naszym planom, ale to twoje życie, twoje plany i już!!! no dobra na razie uciekam! zajrzę jeszcze później 🌼 dla was

agatko- wasnie doczytalam topik i widze ze slub bralismy w Twoje 23 urodzinki :D na temat zwiazkow na odleglosc moglabym wiele napisac- mieszkam w Niemczech, meza mam Polaka ponad dwa lata sie meczylismy na odleglosc 850km i nigdy nie bylo na 100% wiadomo kiedy nastepnym razem sie spotkamy :( teraz jest juz obok mnie od 1,5roku :D ja tabletki bralam ponad rok az do momentu gdy cos we mnie peklo- odstawilam je rok temu a pol roku przed slubem, chcialam odzwyczaic organizm od hormonow, oczyscic sie i potem zaczac starana a widze ze Ty starsznie duzo ich bralas i tyle roznych- no w szoku jestem :D

jakoś mi nie idzie to pisanie :( wcale mi się nie chce. jeszcze tak jakoś fatalnie mnie mdli od rana, że chyba zaraz umrę normalnie :( ale to przez nerwy, bo ostatnio troszkę ich miałam i teraz muszę odchorować co swoje ;) sniadanko - też bym się przeraziła tą ilością. ostatnie trzy rodzaje (czyli harmonet, stediril i yaminelle) brałam od lipca do grudnia 2007. żadne mi już nie podchodziły, ciągle coś było nie tak, a brać musiałam, bo mi się torbiele na jajnikach robiły i brzusio bolał okropnie. ale już odstawiłam i nie dam się w nie wplątać znów! nawet jak te cholerstwa znów się przyplączą. :) taka jestem! ale powiem ci że znów mnie brzuszek boli, ciągle mam taki ból jak na miesiączkę i raz na jakiś czas okropne skórcze :( jajniki to kłują cały czas. zobaczymy co z tego wyjdzie :) dlatego chcę się starać o dziecko jak najwcześniej, żeby się potem nie okazało że nie mogę zjaść i żeby tragedii nie przeżywać :) co do tych związków na odległość to faktycznie co swoje przeszliście, ale najważniejsze że wszystko się ułożyło i teraz już jesteście razem :) a i po takiej rozłące człowiek bardziej docenia obecność tej drugiej osoby :D

hej dziewuszki sniadanko ja pierdziu tyle czasu wytrzymalas tak na odleglosc..... oj musialas mocno kochac z wzajemnoscia, ja to bym uschla z tesknoty. chociaz u mnie bylo ze poznalam mojego na wakacje jak bylam w Anglii trzy miesiace i pozniej 7 go nie widzizlam tylko eski, ale jakos tak kwitlo to wszystko, obronilam inzyniera przylecialam i tak sie zaczelo mala agatka no termin za dwa dni i to juz drugi termin, pierwszy przeskoczylam 5 lutego :O cos mnie tam gniecie na dole ale to wszystko, a dzis to juz mi sie snilo ze sobie lewatywe robilam i trafilam do szpitala i dali mi zastrzyk oksytocyny hehe i ze dalej nie rodzilam :O jesli chodzi o prace to juz raz dwa!!!! do pisania!!! ja moja inzynierska w tydzien napisalam, ale wiem ze to nie ma porownania do magisterskiej.... moja miala 73 stronki i kazdy rozdzial robilam w jeden dzien bo jak przerwalam w srodku to na drugi dzien nie wiedzialam od czego zaczac. a tak to skonczylam mysl i dawalam spokoj do drugiego dnia :) egzamin na prawko tez po nocach mi sie snil :P musze sie szykowac na miasto jeszcze pilnie musze jechac :O

agnes- a co mialam zrobic??? oj kochalam, kochalam, nadal kocham :D dla niego rzucialm chlopaka tu w DE a on wlysnie sie rozstal ze swoja i juz do niej nie wrocil :D ja jakos odrazu wiedzialam ze to ON, a najsmieszniesze jest to ze znamy sie od dziecinstwa a Ty nas jakos powiadomisz??ß czy jak juz Cie pare dni nie bedzie, mamy sie domyslac ze dzidzia na swiat juz sie pcha ???

sniadanko, żeby wiedzieć co się z agnes dzieje to najlepiej będzie wejść na topik luty 2008, bo to jest \"jej\" temat :) tam dziewczyny znają jej numer i na pewno szybciutko będą miały najświeższe informacje :) ale fajnie z tym Twoim facetem wyszło :) a ja niewiele napisałam, musiałam wyjść na 12.30 i właśnie wróciłam. jeszcze zakupy zrobiłam po drodze i obiad gotuję. dziś będzie pyyyyszna zupka warzywna (dla kogo pyszna dla tego pyszna bo mój R jej nie jada, ale on je obiadki w pracy, więc się nim nie martwię). moja praca to jakiś gigant będzie. na razie mam 150 stron, a jeszcez badań nie robiłam! jeszcze opracowanie...uff jak się w 300 zamknę to moja pani promotor się ucieszy.

Witam Was moje drogie bylam dzisn na usg i jestem w szoku, mam 37 tydzien a moja dzidzia wazy juz 3400!!! Boje sie ze jak dochodze do 40 tygodnia bedzie wazyc ok 4500!!! Cieżko widze moj porod:(

elenas wiesz te pomiary z usg mogą się mylić i to dość znacznie! moja ciocia jak rodziła to mały miał ważyć 3900 a ważył 3180 i co? i lekarze się pomylili :) więc trzymajmy się tej myśli, bo takiego dużego bobaska to bardzo ciężko będzie ci urodzić. a może cc ci zrobią jak on taki gigantek będzie? no i jeszcze jest taka możliwość że on postanowi jednak szybciej wyjść i zaskoczy mamunię za jakiś tydzień :) wesolutka sniadanko proszę bardzo :D

no to sie przylacze. nie pamietam nicku kolezanki, ktora jest w ciazy ale ja tez na twoim miejscu nie sugerowalabym sie obecnymi pomiarami. moja kolezanka 9 dni temu urodzila dziecko zdrowego synka. ma tez starszego i przy pierwszej ciazy usg wskazalo dobrze wage, syn urodizl sie wazac 4000, rodzila sama. drugie dziecko mialo wazyc wg ginekologa 3700- 3900, w szpitalu przed porodem tez miezyli i niby mialo byc 3500- 3600, a chlopak urodzil sie 3200 wiec widzisz jaka rozbierznosc :) pozdraiwam serdecznie rocznik 84 ja z listopada :D

elenas- duzo tez zalezy od Twojej budowy ciala moja przyjaciolka rodzila w grudniu, drobniutka, niska, biodra waskie i oni czekali az urodzi i jak sie okazalo mly sie zaklinowal w miednicy i robili cc i jej go wyszarpywali i co??? mierzyli miednice, dzidzie, wszystko a jak sie okazalo to mial duza glowke i sie nie zmiescil

hej dziewczynki jak to fajnie jest przyjsc z miasta i wejsc na forum i zobaczyc ze ktos o kims pisze i pamieta :) 🌻 tak siedze na luty 2008 ale jak bedzie sie cos dzialo to moze zdaze szybciutko napisac Wam ze np jade :) bo tu jest tak ze jak skurcze sie zaczna to mam dzwonic do szpitala i czekac na instrukcje typu jak bedzie pani miala co 5 minut to prosze zadzwonic i przyjechac :D no wiec bede miala czas. chyba ze wody mi odejda to tez moze zdaze szybko napisac tymczasem ide cos amciu zrobic :)

hej dziewczynki u mnie sie zaczelo, odszedl mi czop z duza iloscia krwi i mam skurcze co 5 minut, minutowe. kazali przyjechac wiec jade juz. buzka trzymajcie kciuki

witam wszystkie panie z \'84 :D agnes - powodzenia!!! szybkiego i łatwego porodu życzę!!! już niedługo będziesz mogła przytulić swoją Zuzię :) ... a może już ją tulisz, w końcu pisałaś już dawno :D

witaj agatko- no agnes moze juz tuli swoja Zuzanke- miejmy nadzieje ze miala bezproblemowy porod :) a Ty keidy masz @ dostac?

Czesc dziewuszki :) O jak fajnie ze Agnes juz rodzi :) :) Moze juz urodzila..

sniadanko szczerze to nie wiem. to jest mój pierwszy cykl "potabletkowy", więc różnie może być. postanowiliśmy z R że jak nie dostanę do 27, czyli do dnia mojego egzaminu na prawko, to 28 zrobię test, bo kilka razy zdażyło się nam zaszaleć i nie byłabym zdziwiona jakbym okres dopiero za 9 miesięcy dostała :D wiem że lepiej poczekać, ale ... jakoś tak wychodzi :)

Sniadanko - Bylam umowiona dopiero na 9-ego kwietnia, ale kiedy zaszlam w ciaze tak szybko to bylo moim gustem troche za daleko. Dzisiaj dzwonilam i umowilam sie na 4-ego marca, bedzie to w 6-ym miesiacu ciazy, tzn od zaplodnienia. A jutro ide do rodzinnego lekarza, mysle ze mnie skieruje na te \"generalne\" badania (toxo itd.)

karo- czyba tygodniu a nie miesiac, co?? :D agatko- ja po odstawieniu mialam cykl 26dnowy ale wiem ze to roznie bywa :( trzymam kciuki zeby sie udalo!!!

no właśnie ja ostatnio jak odstawiłam (rok temu) to miałam baaaardzo różnie. pierwszy coś koło 40-dniowego, a potem to już wywoływane luteiną wszystkie. mój R ostatnio powiedział, że wolałby wpaść teraz, przed upływem zaleconych 6 miesięcy, niż potem przez kilka lat starać się o bobaska. ja też tak wolę. boję się tylko bliźniaków, albo i trojaczków. ale on mnie pociesza i mówi że nawet z czworaczkami damy radę :D ale on nie wie co mówi :D ja tam wolę jedno dzieciątko. ale najważniejsze żeby zdrowe było, nawet jakby cała drużyna na raz się pojawiła to jak zdrowe będą to damy radę :D

to dlugi cykl mialas ja teraz mysle ze lepiej byloby poprosstu wpasc bo jak sie stara to i ciagle sie mysli a tabsy odstawilam i nie chcialam zaskoczyc- balam sie powiklan :( kuzynka brala i ma blizniaki i jedno mocno chore, druga miala trojaczki a urodzila jedno :(

Sniadanko - no tak o tygodniach myslalam! Oj chcialabym zeby byl to 6sty miesiac! Juz sie nie moge doczekac :)

hej to znów ja. jak tak dalej pójdzie to naprawdę będę się bronić w czerwcu, ale 2010 a nie teraz :( zupełnie mi się nie chce. i jeszcze ta pogoda, taka depresyjna strasznie :( widziałam agnes na lutówkach, biedną do domu wypuścili i kazali czekać na regularne skurcze :( co tam u was? ja już pewnie dziś nie zajrzę bo niedługo kochanie wraca i idziemy do sklepu meble oglądać. musimy kupić łóżko, szafę i inne pierdoły do sypialni. ech nie lubię takich zakupów, bo potem za dużo przemyśleń jest i znając nas dziś obejrzymy, do niedzieli będziemy dumać nad tym i w końcu może za tydzień kupimy. ale cóż jak trzeba to trzeba.