Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domi26

ABORCJA zdjecia, cos strasznego.Dlaczego zostało usuniete?

Polecane posty

Gość aleeeeeee pustaki
wy tylko kościółumiecie atakować a gdzie racjonalne myslenie? wasza głupota normalnie powala.Przykre:(

Gość A co prawda w oczy kole
To nie są głupoty,to jest prawda.

Gość Byłam skrzywdzona
jako dziecko przez księdza, na religię chodziłam 3 lata , a pózniej zrezygnowałam, bo nie mogłam znieść tego człowieka. Więc nie dziw się,że nie cierpię kościoła.

Gość psychiatra z zawodu
Nareszcie ktoś rozsądnie zauważył, że większość kobiet leczonych psychiatrycznie to ofiary gwałtów, poronień i depresji poporodowych a nie aborcji. Może w klechistanie wreszcie dostrzeże się złożoność psychiki kobiety i przestanie się sprowadzać jej rolę do chodzącego inkubatora. Czego też wszystkim kobietą życzę.

Gość psychiatra z zawodu
* kobietom ;)

Psychiatrop z zawodu.Ja tobie zycze z calego serca -lekarzu-doktorku !! Lecz sie sam !!!

Nie do wiary,ze mozna napisac tyle klamstw na temat sprawy wydawaloby sie tak calkiem prostej jak zabojstwo.Tak.Sprawa tzw.aborcji jest zupelnie prosta.jest to najzwyklejsze w swiecie morderstwo. Niektorzy o tym nie wiedza,a raczej udaja,ze nie wiedza.Ta cala dyskusja pozwolila tez niektorym oczernic jak zwykle tych,ktorych na codzien nienawidza najbardziej,a wiec osoby wierzace,kochajace Boga.W tym oczywiscie znalazl sie ksiadz.A jakze.Tym razem ks.Jankowski.Jakas "kochajaca"inaczej obrzucila go stekiem kalumn i oszczerstw,a na koncu,jak przystalo na osobe niewierzaca,ale kochajaca napisala,ze to dobrze ze ks.Jankowski mial wylew.Nic tylko pogratulowac.W takim wlasnie bagnie sie niektorzy grzebia.A dlaczego sie grzebia?Bo nienawidza Boga.To jest korzen tych wszystkich problemo.

Gość zajawkaa
tylko psychicznie chore osoby są przeciwko aborcji nawet jak kobieta została zgwałcona,albo wie ze urodzi upośledzone dziecko.to co przeżywa kobieta po gwalcie,albo ta wiedzaca ze jej dziecko bedzie trwale usposledzone wiedza tylko one same I ONE (PODKREśLAM) TYLKO ONE POWINNY DECYDOWAć O ZACHOWANIU CIążY. przestańcie pierdolić głupoty,jesteście chorzy umysłowo.jak można zmuszać kobietę która na skutek gwałtu jest w ciązy,do zachowania jej?czy wy ludzie jesteście normalni? w wielu przypadkach nie znają one ojca dziecka,a szok związany z samym gwałtem i nienawiść do "potencjalnego taty" moze się przenieść na dziecko,krzywdząc taka istotę nawet do końca życia,albo zamieniając życie takiego dziecka w piekło. puknijcie się w te durne,puste głowy zanim cokolwiek nastukacie,bo brak tam szarych komórek. KURWA NIE OśMIESZAJCIE SIE PO PROSTU!!!

No i oczywiscie-Kuraiko-zdjecia klamia.To nie byly zdjecia z aborcji.To byl fotomontaz.......Ja bym powiedzial,ze aborcji sie w ogole nie wykonuje.To propaganda katoli.No ,nie?

Tak-zajawka.jestem chory umyslowo,bo bronie bezbronnych przeciw jednemu z najgorszych przestepstw.Przeciw jednej z najgorszych niesprawiedliwosci.Przeciw odbieraniu komus zycia.To doprawdy ciezka choroba psychiczna.

Gość zajawkaa
idz się leczyć idioto,jak można wypisywać brednie o ratowaniu kogoś.jeśli matka znienawidzi swoje dziecko,które było wynikiem gwałtu TO TY nie kto inny sprawisz mu pieklo na całe jego życie.gratuluję i pozdrawiam szkoda czasu na dyskusje z...

Rosalinda Paczeko.Zwroc uwage na to.Tu tobie przeszkadza wulgarnosc:' 01:31 ROSALINDA PACZEKO Asiuka000 - Ładnie się odzywasz Tacy ludzie właśnie nie mający szacunku do nikogo i niczego nazywają się wielkimi katolikami i bronią płodu Banda opętanych świrów Będziesz utrzymywać mnie i moje dzieci wtedy będziesz decydować o moim brzuchu. Na razie utrzymuje się sama i sama decyduje o sobie ' ----------------------------------------------------- a tu jakos nie widze protestow. upalalala k**wa laska z jakiego kólka rózancowego sie urwał ----------------------------------------------------- A wiec jak ci pasuje,tak krytykujesz.Tak to wlasnie wyglada,ta wasza'moralnosc'inaczej. No i masz na dokladke cytat jednej z tych-po twojej stronie.Tych'kulturalnych'.Oczywiscie inaczej.Ta kulturalna inaczej pisze do mnie..... ' 09:40 zajawkaa idz się leczyć idioto,jak można wypisywać brednie o ratowaniu kogoś.jeśli matka znienawidzi swoje dziecko,które było wynikiem gwałtu TO TY nie kto inny sprawisz mu pieklo na całe jego życie.gratuluję i pozdrawiam szkoda czasu na dyskusje z...'

zajawka-przestan pisac te madrosci.Twoim zdaniem nalezaloby usprawiedliwic wiele np.zwyklych marderstw.No bo mordercy tez czesto morduja z nienawisci.....Szkoda czasu na dyskusje z toba-sorry.

Oczywiście kobieta po gwałcie może nienawidzić swojego dziecka ale istnieje możliwość oddania noworodka od razu po porodzie. Jest tyle małżeństw które nie mogą mieć dzieci i zrobiły by wszystko żeby je mieć. Są inne rozwiązania oprócz aborcji - dużo bardziej humanitarne!!!

16:01 'co za problem. ale to są ledwo co wykształcone płody, to jeszcze nie jest świadomy niczego i myślący człowiek. Zresztą nie ma chyba sensu zaczynać kolejnej takiej dyskusji, każdy ma prawo mieć swoje zdanie' --------------------------------------------------- To jest plod.Tak.Tak sie nazywa czlowieka we wczesnym stadium rozwoju.CZLOWIEKA.Tak wygladalismy my wszyscy.Ty,ja i inni.Czy to naprawde takie trudne do zrozumienia? O sprawach moralnych nie powinno sie dyskutowac,czy ktos jest za,czy przeciw.Ta sprawa nie powinna podlegac dyskusji.Po prostu powinna byc zakazana,podobnie jak zakazane jest mordowanie doroslych.Jaka jest roznica miedzy zabiciem doroslego,a zabiciem dziecka?Dlaczego nikt o zabijaniu,czy niezabijaniu doroslych nie dyskutuje(a przepraszam-o eutanazji juz dyskutuja tzw.postepowi).Zycie czlowieka powinno byc chronione od momentu poczecia,az do momentu naturalnej smierci.Kazdy czlowiek ma prawo do zycia.KAZDY.Nikt nie ma prawa decydowac o tym,kto bedzie zyl,a kto nie.

Gość psychoterapeutka
To może ja też wtrącę swoje "trzy grosze". Bo jestem kobietą i dlatego, bo leczę kobiety, które poddały się zabiegowi aborcji. Zakaz przeprowadzenia legalnie tego zabiegu jest ubezłasnowolnieniem, uprzedmiotowieniem i złamaniem podstawowych swobód obywatelskich kobiet. Dopóki będzie dominowała postawa katolickiego ciemnogrodu, dopóty Polki będą trafiały do rzeźników a nie lekarzy, dopóty będziemy znajdować dzieci w beczkach po kapuście i dopóty młode matki będą popełniały samobójstwa bo społeczeństwo będzie karcić je za samo wspomnienie na temat depresji poporodowej.

Gość oczywiście domy dziecka
świecą pustkami i należy je dopełniać:O

Gość A istnieje jeszcze
Coś takiego jak adopcja ze wskazaniem. Taka kobieta może sobie znaleźć jakieś dobre małżeństwo, które (nie za darmo) adoptują jej dziecko. Myślicie że takich chętnych jest mało?

choterapeutko.Ja bym tobie wydal natychmiastowy zakaz wykonywania jakiejkolwiek 'psychoterapii'.Ty sama wymagasz pomocy.Twoja nienawisc jej wymaga.Jak mozsz zatem komus innemu pomagac?Jak ktos taki moze w ogole funkcjonowac w sferze pomocy innym ludziom?,skoro sam tych innych-szczegolnie wierzacych,nienawidzi?

Gość ja nie jestem moherką
nie chodzę do kościoła i nie podzielam jego poglądów, jestem osobą młodą, ale jestem przeciwko aborcji, uważam, że kobieta nie ma prawa sama decydować o dziecku tylko dlatego ,że zanlazło się w jej brzuchu. Kobieta powinna wiedzieć, że każde zbliżenie intymne może doprowadzić do ciąży i musi się z tym liczyć. Dziecko, które w niej rośnie, nie jest niczemu winne, nic złego nie zrobiło, nie pchało się samo na świat. Jeżeli stosunek jest w brew jej woli to należy ukarać sprawcę a nie dziecko, bo to nie ono zrobiło jej krzywdę. Nie oglądałam tych zdjęć i nie mam zamiaru, bez nich dobrze wiem, że aborcja jest czymś złym i nie powinna być legalna. Jednakże nie potępiam kobiet, które się jej poddały, bo sądzę, że one tak bardzo cierpią z tego powodu, że jest to dostateczna dla nich kara, Ja dzięki swoim poglądom uratowałam jedno życie. Rozmawaiłam z matką, która chciała iść na zabieg, była już umówiona na wizytę. Nie pokazywałam jej zdjęć, nie mówiłam o Bogu ani o karze. Porozmawiałam z nią, wysłuchałam jej, powiedziałam spokojnie co o tym myślę, a dziewczyna była w bardzo kiepskiej sytuacji, na koniec powiedziałam jej, że decyzja należy do niej i będę ją wspierać cokolwiek postanowi, chociaż serce mi drżało na samą myśl, że jednak zdecyduje się to zrobić. Zdecydowała urodzić, dzień po porodzie podziękowała mi, nie za to że jej to odradziłam, ale za to że ją wspierałam. Dziś dziewczynka ma 5 miesięcy jest zdrowa, śliczna i wszyscy ją kochają. Czasami kobieta podejmuje decyzje o aborcji bo sądzi, że to najlepsze wyjście z sytuacji, w której się znalazła dobrze byłoby aby w takiej chwili był przy niej ktoś, kto pomoże jej spojrzeć obiektywnie na problemy, które na nią spadły, aby ją wspierał, nie nalegał, nie namawiał tylko wspierał

kiedyś czytałam topik, w którym dziewczyna dopuściła się aborcji farmakologicznej bo: jest chyba z rok po ślubie, kupili samochód i mieszkanie na raty, i NIE STAĆ ich teraz na dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I co wy na to?

Gość Wattcher jest sam wielkim
problemem, nie zna kobiecej psychiki, co on może wiedzieć o życiu naszym, to zły człowiek, jakl on śmie mi mówić,że jestem niewierząca, a czy go obchodzi co czyje skrzywdzona kobieta .O krzywdzi i rani niewinnych ludzi.

Gość Poczytajcie kącik
zgwałconych, to włosy wam staną dęba.

Gość tyle że
nie wszystkie kobiety dopuszczające się aborcji przeżyły gwałt. Nie generalizujcie ludzie!!!!!

wattcher w swoim chorym humanitaryźmie, przeszłeś pewne granice. Człowiek , który morduje z zimną krwią kobietę w ciąży nie ma prawa do życia, jeśli uważasz że ma , niech z tobą zamieszka i żyj z nim.......

Gość nie czytałam
całego topiku ale było tam coś o zabijaniu kobiet w ciąży???? Ludzie nie popadajcie w przesadę. To miał być top o aborcji.

Gość Na kąciku zgwałconych
Jeden chłopiec powiedział jak jego dziewczyna miała 16 lat, zgwałcili ją znajomi sąsiędzi [ byli dużo starsi] , dusili, o mało nie umarła, przeżyła, ale ma uraz psychiczny do końca życia, na szczęście nie była w ciąży, rodzice nią się nie interesowali, bo są alkocholikami. Chłopiec bardzo ją kocha i wspiera , to pomaga, jest wrażlwym człowiekem, a Watcher nie, nie jestem inaczej kochająca, tylko normalną i wrażliwą dziewczyną, oraz osobą wierzącą, nie grzebię się w nienawiści, tylko mam żal i czuję bezsilność.

Gość Watcherze
Mam pytanie do ciebie, gdyby ktoś zgwałcił twoją żonę i zaszła w ciążę, czy zaopiekowałbyś się tym dzieckiem, myślę,że nie. Ono pytałoby się kim jest mój ojciec,bałbyś się takiej rozmowy.Dzieci nie można okłamywać, bo prawda wyjdzie na jaw.