Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BIBISI

mikrodermabrazja diamentowa-kto byl na zabiegu?

Polecane posty

Gość Elamela1980
Dodam jeszcze ze po mikrodermabrazji miałam rbiony peeling migdałowy

Byłam 3 dni temu na mikro.Wrażenia raczej kiepskie.Jakby kosmetyczka nie przyłozyła się do roboty.Używała to urzdzenie jakby haotycznie.Efaktów nie widzę żadnych.Skóra się łuszczy mimo smarowania.Byszczę się cały dzień.Dobrze,że mam urlop!Kloleżanki mówiły,że kosmetyczka daje jakieś kremy z filtrami, które należy stosować po zabiegu a moja powiedziała,że po mikro nic specjalnego się nie stosuje tylko należy nawilżać.Czekam,aż skórka się złuszczy i zacznę wyglądać normalniej

Gość Elamela1980
Minęły dwa dni odkiedy zrobiłam mikro. Z tego co już widzę to jednak są to malutkie brązowe strupeczki i czekam az zejdą:) Ale myslę ze było to przebarwienie ktore zamieniło sie w strupek, bo dzien po zabiegu nie miałam szorstkiej skóry w tej okolicy i nic nie wskazywało na to ze to strupek.

Gość niezdecydowana**
zastanawiam sie nad zabiegiem mikrodermobrazji mam duzo blizn po pryszczach czesciowo z mojej winy bo wyciskam czytam tak co ludzie na ten temat piszą jedni chwalą a inni nie wiec mam mieszane uczucia chciała bym sie wkoncu pozbyc tych okropnych blizn przeraza mnie jednak to ze u niektorych stan skóry sie pogorszył wyskoczyły jakies plamy czy pryszcze no i nie wiem jak bedzie wyglądała twarz po takim zabiegu czy nie bedzie zbyt czerwona bo musze sie jakos pokazac w pracy gorzej jak stan skóry sie pogorszy i pieniądze pójda na marne

Gość gfdgdfgdgdgdg
ja mialam,rozszerzyly mi sie pory po niej,do tej pory walcze zeby je z powrotem zmniejszyc,skora moze gladsza jest ale moje pory po tym zabiegu wygladaly tragicznie,wiecej nie zrobie

Gość niezdecydowana**
No to mnie zmartwiłas zna ktos jakis prosty sposób na pozbycie sie blizn zaznaczam ze stosowałam kremy na blizny i nic nie pomogły nawet w aptece kupiłam zestaw do mikrodermobrazji firmy vichy dałam chyba z 200zł i tez efektu zadnego nie było tylko zmarnowane pieniadze

Gość nie-nastolatka
Ja byłam dzis na zabiegu, skóra była zaczerwieniona ok godziny. Jutro napiszę co dalej.

Gość ona niejest na blizny
już prędzej dermabrazja, ale nie mikrodermabrazja. Nią blizn na pewno nie zliwkwidujesz.

Gość nie-nastolatka
Melduję (dzień 2-gi)-zaczerwienienie znikło , skóra się nie łuszczy wygląda normalnie. Tylko miejsca gdzie miałam "liszaje", są jescze lekko zaczerwienione.

Gość nie-nastolatka
Dzień 3-ci cera wyjątkowo gładka, bez żadnych łuszczeń, ale rozjaśniona, piegi pobladły, co mnie bardzo cieszy, za 2-tyg, idę na powtórkę (moja kosmetyczka powiedziała że tydzień to stanowczo za krótko i Ona się tego nie podejmie).

Gość nie-nastolatka
dzień kolejny - piegi znikły, cena jak pupa niemowlaka, jędrnośc jak u 16stolatki, tylko dla dziura po diamencie w poliku

Gość niezdecydowana**
od czego to zalezy ze jedni chwala mikrodermobrazje a inni nie twierdza ze jest gorzej niz było przed zabiegiem moze od typu cery

Gość nie-nastolatka
To zależy głównie od umiejętności kosmetyczki. Jeżeli pojawiają sie jakies strupki (jak pisały panie wcześniej)to jest zabieg wykonany zbyt mocno, zbyt głeboko , takie cos nie powinno mieć miejsca.Najlepiej wybrac sie na taki zabieg do kosmetyczki z dobrymi już opiniami (polecane zabiegi przez znajome) Ja też tak zrobiłam pomimo że kosmetyczka jest moją dobrą znajomą , to najpierw posłuchałam opinii innych "pacjentek"

Gość nie-nastolatka
A i po zabiegu tylko kremy i maseczki najwilżająco odzycze, ŻADNYCH PEELINGÓW !!! I oczywiście chronić twarz przed słońcem ok. 2 tygodni.

Gość niezdecydowana**
nie nastolatka dzieki za dobre rady napisz skąd jestes moze z mojej okolicy to sie wybiore do tej co Ty kosmetyczki skoro dobra i sprawdzona a ile kosztuje taki jeden zabieg i ile ich trzeba zrobic zeby był jakis efekt

Gość nie-nastolatka
Oj chyba Ci nie pomogę :( mieszkam w niemczech, w Koeln, a tu taki zabieg kosztuje 45 euro, ale podobno w Polsce juz od 100 zł. A co chcerz tym osiągnąć ? To spytam moich koleżanek, kosmetyczek. Bo widzisz ja chcę trochę się odmłodzić i to jest głównym celem, a likwidacja piegów i oczyszczen9e to będzie miły efekt dodatkowy :)

Gość a tu cos super
Aktualna oferta Groupon.pl w mieście Kraków:49 zł zamiast 140 zł za Zabieg Mikrodermabrazji Diamentowej Twarzy z Serum, Sonoforezą oraz Maską Kremową i Masażem Twarzy w Studio Piękna Dodatkowo 20% Zniżki na Makijaż Permanentny i Zabiegi Medycyny Estetycznej http://www.groupon.pl/in/.Cw5MFQ/,105263?nlp

Gość niezdecydowana**
Głównie to chce się pozbyc blizn po pryszczach nie są to jakies głebokie blizny wiec mysle ze ten zabieg bedzie odpowiedni a przy okazji jak pozbęde sie piegów i drobnych zmarszczek tez będzie dobrze. Ja mieszkam na śląsku blisko katowic u nas jest pełno gabinetów co tego typu zabiegi wykonuja ale chciałam kogos dobrego i sprawdzonego a wogóle czym rózni sie dermobrazja od mikrodermobrazji

Gość zuber_z_lasu
robilam w Denqiue, efekt swietny

Gość Ca.
Ja jestem po zabiegu (dzis mialam) i jestem zadowolona, skora czysta i gladka, kosmetyczka zrobila delikatne oczyszczanie na pierwszy raz. Za 2 tygodnie znowu ide i jestem pozytywnie nastawiona. Robie mikrodermabrazje dla oczyszczania i zlikwidowania malych blizn i przebarwien

Gość niezdecydowana**
A ile trzeba takich zabiegów zrobic zeby przebarwienia i blizzny całkowicie znikneły

Gość nie-nastolatka
Podobno 3-5 , zależy od wielkości plam i blizn, , Ja w piątek idę na 2 zbieg , poczekaj jeszcze troszkę to będę informować na bieżąco. chyba że ktoś inny poda lepsze informacje. :)

Gość niezdecydowana**
Ja dopiero na wiosne chce sie wybrac teraz to juz lada chwila zima a miedzy jednym a drugim zabiegiem musi byc przerwa z tydzien a podobno nie wolno robic tego zabiegu jak jest mróz albo ostre słonce wiec wiosna bedzie odpowiednia

Gość nie-nastolatka
Słusznie , poczekaj do wiosny . Ja też czekałam na jesień , ostre słońce może spowodować trwałe plamy. Teraz po drugim zabiegu mam jeszcze jaśniejsze piegi i plamy po tabletkach hormonalnych. Całkiem nie aniknęły , nie widzę też jeszcze pomiejszania blizn (choć mam tylko dwie maleńkie,po trądziku)Nie polecam co tydzień , bo skóra nie zdąży się zregenerować i będzie sie dłużej łuszczyć , u mnie po drugim zabiegu było tylko troszkę łuszczenia na drugi dzień.

Gość niezdecydowana**
a skóra po tym zabiegu jest jasniejsza bo ja mam bardzo jasną karnacje i nie chciała bym byc jeszcze bardziej blada

Gość nie-nastolatka
Ten zabieg poprawia ukrwienie, więc może u Ciebie byc inny efekt, u mnie piegi troszkę zbielały, dlatego napisałam że cera stała się jaśniejsza. Czy cała skóra pojasniała, to trudno mi powiedzieć.

Gość bnh
ja miałam w piątek robiony ostatni 5 zabieg mikrodermabrazji,i te zabiegi miałam robine co 4 dzień.kurcze czytam a tu pisze że dobrze jest robić co tydzień. Ja płaciłam za jeden zabieg 120 zł. Kosmetyczka zmywała mi twarz następnie mikrodermabrazja,po tym zabiegu miałam wcieraną kapsułke kolagenu i czymś zimnym przykładane,następnie nakładany miałam jakiś żel i niby mezoterapia (czy coś takiego) a na koncu trzymałam 30 min maseczke i oczywiście po zmyciu jej nakładany miałam krem.Najbardziej byłam zadowolona z 1 zabiegu kolejne nie widziałam poprawy yhm :( może troszke moja twarz delikatniejsza była w tym dniu. Ja chciałam pozbyć się dziurek potrądzikowych - ale niestety nieudało mi się to :( teraz kosmetyczka zaproponowała mi piling yellow peel,,,,, i co ja mam zrobić,już sama nie wiem ?:(

Gość niezdecydowana**
dziurek to sie juz raczej nie pozbedziesz bo to ubytek w skórze

Gość bnh
kurcze to ja zielona :O a pani kosmetyczka zapewniała mnie,że po mikrodermabrazji dziurki będą prawie niewidoczne