Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

Gochasia moj maly tez dzis dal mi popalic, teraz juz spi, ale zobaczymy jak dlugo. Masz jakies fajne przepisy dla bobaskow na zupke. Tylko, ze moj to bedzie 5 miesiecy dopiero mial. Pozdrowienia

Gość kacha112
Gohasia, tez poprosze przepis na zupke... wiecie co,bylam z ta moja noga u lekarza moze minac miesiac zanim wydobrzeje...moze ktoras wpadnie i zrobi mi herbatki bo kuchnie mam na dole i nie moge zejsc..

kacha z checia bym wpadla ;) A gdzie mieszkasz? Moze sie okaze, ze to rzut beretem hehe.

Gość kacha112
Frania - srodkowa Anglia

Gość betix
ja mam22 lata i synka ktory ma 19 miesiecy. niewiem czy odwaze sie na drugie jakos brak mi odwagi . pozdrawiam wszysykie szczesliwe mamusie.

Gość kacha112
czesc betix o dugim to jeszcze nie milysmy tu dyskusji ja planuje za 10 lat

Czesc dziewczyny wyobrażcie sobie ze malemu wybija sie ząbek i dlatego byl taki marudny wczoraj.Dzis jest ok.Widac dosłownie mala kropeczke.Zupki gotuje rózne z kalarepka z buraczkiem z dynią.Podstawą jest ziemniak marchew pietruszka seler plus dodatki te co wymienilam.Teraz wprowadzam mu juz miesko ale nie za bardzo chce jesc.

Betix witaj ja chciałam bardzo szybko miec drugie dziecko ale kolki tak dały mi popalić ze chyba szybko sie nie zdecyduje;-) Chyba tez za 10 lat hihihhi

Cześć dziewczyny!!:) Własnie wróciłam od lekarza z moim dzieckiem,lekarz powiedział że musi iść na operacje wyciecia migdałów:( Bardzo ma duze migdały i dlatego ma mała dziurkę na przepływ powietrza. Juz zadzwonili do mnie ze na 28 jedziemy robic wynik,i i pewnie pózniej na dniach zadzwonią po nas do szpitala:( Martwie się tym ze jest mały i nie wiem jak mu powiem że idziemy na operacje:( Kacha miałas się zmienić z pomarańczki na \"nasza mamuske \":P :P No mam nadzieje że szybkowydobrzejesz,wiesz wpadła bum ci zrobić tą herbatke ale z hiszpanii do ciebie tez spory kawałek ;) :P Gochasia wiesz to dobrze że juz małemu wychodza ząbki,im sazybciej tym lepiej dla ciebie,przynajmniej ja tak sądze,bo dziecko im mniejsze tym wiecej śpi i przespi to najgorsze :) betix cześć,ja nie planowałam drugiego dziecka ;)Jak się dowiedziałam że jestem w ciazy to byłam w szoku :P ale teraz nie żałuje bo dzieci bawia się razem i już można powiedzieć że mam \"odchowane\",no nie całkiem bo kawalerów jeszcze nie mam ,no ale koniec z pieluchami i wstawaniem w nocy :)

witam mamusie:) fajnie, że powstał nowy topik dla mamuś🌼 dołączam do was:) ja mam 13mc córunie teraz śpi więc czytam co napisałyście kochane kobietki:)

dejzi69 ja 16kwietnia skończę 26 latek i mam roczną córunie myślę, że 25 latek to odpowiedni wiek na maluszka...przynajmniej dla mnie:) wydaje mi się że dorosłam do mycia mamą...a 30-zastanawiam się czy to aby nie za późno na pierwsze dziecko? ale tak naprawdę indywidualna decyzja:)

Dejzi ja tez sadze że 20-pare lat to nie za wczesnie na bycie mama, ja niedługo skończe 26 lat i ciesze się że mam dwójke dzieci.I powiem jeszcze że nie brałam slubu ze wzgledu na ciąze(pisze to bo jestem chyba tu jedyna mamą która ma dwójke dzieci) :) Wiesz nieraz myslałam tak jak by to było jak miała bym 30 pare lat i dopiero planowała bym dzieci. Duzo kobiet sadzi ze najpierw dobra praca a potem dzieci,ale 26 lat to nie za pózno na \"robienie kariery\":) :P ;) Dobra bo sie rtak rozpisałam....;)

Gość kacha112
wiem kemii, niedlugo sie zmienie:0 dezi coz jestem chyba najmlodsza - mam 23 lata zalety i wady ciazy w mlodym wieku: -ciaze zadko sa zagrozone -matki sa zdrowsze i dzieci tez -szybko przebiega porod -mlode matki maja inne podejscie, bardzo spontaniczne wady: - niektorzy wola sie w mlodosci wyszalec Ja urodzilam pare miesiecy po obronie pracy licencjackiej.Mialam gdzie mieszkac i z czego zyc bo moj chlopak byl 10 lat starszy.Przez okres sudiow zdazylam sie wyimpezowac. A jak zareagowalo otoczenie:wspolczucie i drwiny, ze juz sie skonczylo, tzn.moja mlodosc.Dziwie sie dzis temu.No ale tak jest w Polsce: trzeba rodzic dzieci po 30.Ja nie mialam zadnej kolezanki( i nie mam w Polsce) z dziecmi.Nie wiem kiedy moje rowiesniczki beda rodzic.Na szczescie w Anglii jest duzo mlodych matek:)

czesc dziewczyny. mam prawie 22 lata( 27 czerwca skończę) I synka który ma 6 miesięcy i 20 dni. Mam wscibskie pytanie: wasze ciaze byly planowane? Bo przyznam szczerze ze moja nie ale teraz nie byobrazam sobie zycia bez mojego kochanego synka, mimo ze musialam przeniesc sie na studia zaoczne i zrezygnowac z pracy przynajmniej dopoki nie skonczy roczku ciesze sie ze go mam. Pozdrawiam

czesc dziewczyny. mam prawie 22 lata( 27 czerwca skończę) I synka który ma 6 miesięcy i 20 dni. Mam wscibskie pytanie: wasze ciaze byly planowane? Bo przyznam szczerze ze moja nie ale teraz nie byobrazam sobie zycia bez mojego kochanego synka, mimo ze musialam przeniesc sie na studia zaoczne i zrezygnowac z pracy przynajmniej dopoki nie skonczy roczku ciesze sie ze go mam. Pozdrawiam

Gość kacha112
czesc kolezanko! tez mam urodziny 27.06!!!:) co do ciaz, przeciez to niewaznie jaka, grunt ze kochasz swoje dziecko.

Do dejzi69 gdyby każdy chciał żyć tak jak mówią badania naukowe to świat byłby szalony hehehe Poza tym moja droga są kobiety które w wieku 26lat mają więcej niż te starsze panie w wieku 30!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wyobraź sobie, że mnie nikt nie utrzymuje mam własną pracę i nieźle zarabiam:):):) Zresztą ja nie chciałabym aby mnie dzieliła taka przepaść pokoleniowa z moja małą!!!!! P.S. proponuje abyś skupiła się na topiku \"do dejzy69\" hehehe

jakaś TY ograniczona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Myślisz, że starsze to znaczy lepsze????? No cóż jakbym była starą zgorzkniałą kobietą też bym tak uważała. Rozumiem, że zazdrościsz młodym ślicznym mamusią które mają piękne maleństwa super pracę i potrafią sobie radzić w życiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To cóż Twoje pokolenie jest już jakby niereformowalne hehehe P.S. Myślisz, że kobiety po 30tce się nie k.......????? I takie matki tez niejednokrotnie porzucają swoje maleństwa. A co do naukowców to radzę spytać pierwszego lepszego ginekologa to powie Ci w jakim wieku powinno być pierwsze dziecko STARUSZKO

Radzę Ci się odwalić od mojego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zakompleksiona maszkaro poprawiajaca sobie humor ublizaniem innych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej dziewczyny! ja mam 23 latka i coreczke kalisie >>>>>>>>> kiciiaaa nie zawracaj sobie glowy tym prymitywem... a imie piekne, bardzo orginalne >>>>>>dejzi co masz do mlodych mam, ze nie wydolne finansowo???hehehehehehehehehe....chyba zartujesz? to samo mozna powiedziec o kobiecie w kazdym wieku... a nie heheheheh bo po 30 to juz wszystkie sa wydolne...heheheheheh

Hej babeczki, Nie ma sensu dyskutawac z dejzi69, ona lata po wszystkich topikach i oczernia wszystkie mlode mamusie. Pewnie sama chcialaby miec bejbika i jej zle z tym, ze nie moze. Wyladowuje swoja frustracje na innych szczesliwych kobietach, bo sama pewnie nieszczesliwa jest hehe. Trzeba jej wspolczuc ;) Jezeli Cie temat macierzynstwo jeszcze nie interesuje to co robisz na kafe? Kazdy ma swoje zycie i robi tak jak chce. Jezeli chcesz czekac, to czekaj mnie to wcale nie interesuje. Twojego faceta moze i rodzice dobrze wychowali, ale Ciebie to chyba nie bardzo, bo kultury Ci brak i poszanowania dla innych. Ja niezamienilabym mojego zycia na zadne inne. To tyle i nie zamierzam dalej z Toba dyskutowac, nie chce sie do Twojego poziomu obnizac. Pozdrawiam

Gość babyland
Witam serdecznie wszystkie Panie, Mam pytanie do wszystkich przyszłych lub obecnych mam dzieci w wieku do 16 lat. Prowadze badanie rynku dotyczące sklepu internetowego z markową używaną i nową odzieżą angielską dla dzieciaczków, od noworodków do ok. 160cm wzrostu. Trwają przygotowania do uruchomienia takiej strony, dlatego musimy wiedzieć ile osób byłoby zainteresowanych zakupami w takim sklepie? Ceny produktów od 3zł w górę. Koszt przesyłki od 6zł do 13zł(w przypadku pobrania). Główna dewiza: Odzież tylko dobrej jakości w przystępnych dla wszystkich cenach ( wszyscy wiemy jakie są teraz czasy, więc staramy się aby ceny były jak najniższe). Odzież takich firm jak next, cherokee, st.bernard, marks&spenser, disney i wiele wiele innych. Dlatego miałabym prośbe, jeżeli to nie problem to prosiłabym o wysłanie do mnie maila o treści TAK, jeżeli ktoś byłby zainteresowany takim sklepem. Żeby strona ruszyła musimy otrzymać conajmniej 300 pozytywnych opini. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka i powodzenia dla wszystkich mam i ich maluszków:)

Gość kacha112
kicia...masz sliczna coreczke, imie nicola tez mi se podoba.Moja kolezanka tez ma coreczke nicole. Rzeczywiscie nie ma co wdawac sie w dyskusje.To ze mamy 20 kilka lat nie znaczy ze jestesmy smarkulami bez kasy.Czasem bywa tak ze 20 latka po szkole fryzjerskiej ma duzo wiecej pieniedzy niz 35 letnia nauczycielka czy urzedniczka po kilku fakultetach.Jestesmy mlode i mamy duzo energii.Badania naukowe dowodza ze ciaze do 30 roku zycia sa zagrozone w zdecydowanie mniejszej ilosci.Po 30 wzrasta tez znacznie ryzyko urodzenia dziecka np.z zespolem downa co nie znaczy oczywiscie ze wszystkie ciezarne po 30 urodza chore dziecko.Mysle ze wiele kobiet nam zazdrosci.Ale nie ma co sie przejmwac.Bog obdarzyl nas slicznymi, zdrowymi dziecmi i to jest najwazniejsze.

cześc dziewczyny!!:) A co tutaj sie porobiło ;O Dejzi a to tobie jak się nie podoba to ze jestesmy \"takie młode\"to po co wogóle wczodzisz na nasz topik??Są topiki dla starzsych mam i tam możesz sobie spokojnie podyskutowac na ten temat z mamami w twoim wieku. Dzieczyny nie pisałam tyle bo ostatnie 2 dni byłam u lekarzy.Czekałam na bardzo waz ny dlk amnie wynik i powiem wam że wyszło wszystko ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jestem bardzo szczęśliwa!!!! Dzisiaj pracuje wiec nie mam , za duzo czasu na pisanie,ale pozdrawiam was wszystki!:D Buziaki!:) Jak uda mi sie wpaść jeszcze to zajze ajak nie todo usłyszenia!!🖐️

Gość kacha112
kemii, co z topikiem? nikt nie pisze

Hej dziewczyny co z Wami??????Czemu nikt nic nie pisze????HOP>>:(

Hej :) Ja chetnie bym sobie popisala, ale nikt nie pisze 😭 wiec i ja nie pisze :( U nas ok, pozatym, ze maly dzis marudny jest i pogoda do kitu :( Pada :o Sprzatac musze, ale mi sie nie chce :( Wogle jak wiosna nie przyjdzie w najblizszym czasie to depreche zlapie :o Piszcie dziewczyny co u Was, bom ciekawa !!!!!!!!!! Pozdrawiam

Hej Frania!!:) NO u mnie dzisiaj świeci słoneczko ale troche mamy wiaterek :O Wiesz ja tez muszę sprzatac a tez tak mi sie nie chce,jedyne co na razie zrobiłam to wstawiłam pranie:P :P :P Zaraz ide zadzwonic do mamy na małe pogaduchy:) Wiesz w srode jade na mamografie,jeszcze nigdy nie byłam,pobolewa mnie cos pod pacha i lekarz wysłał mnie na mamograf.:(Mam nadzieję że to tylko takie tam pobolewanie :) Frania miałas może termometr dla dzieci do mierzenia w uchu?Widziałam w jednym sklepie ze jest promocja i zastanawiam się,może kupie,Słyszałam gdzies że ponić jest lepszy od tych zwykłych:)