Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

Frania powiem ci że ja tak wogóle to pracuje w restauracji,wiec znam duzo dań hiszpańskich,tylko ze oni robia to całkiem inaczej niz my ;) Co do języka to nieznam go perfekcyjnie ale dogadam się z kazdym i nie mam z tym problemów,na poczatku było to okropne.Ludzie do ciebie mówia,pytaja się a ty nic kompletnie nie rozumiesz :P :P Teraz juz mineło 3 lata jak jestem tutaj więc nie jest tak zle. Tylko powiem ci że tutaj gdzie mieszkam ja ludzie mówia i po Hiszpańsku i po kataluńsku.Dlatego ze mieszkamy w kataluni,zbliżony język ale bardzo zakrecony.Dzieci w szkole rozmawiaja w tym własnie jezyku. Na poczatku nie mogłam dojść do ładu co i jak ale teraz jest juz ok :) No dzieczyny ja niedługo szykuje się do roboty,dzisiaj ide na wieczór,miłego wieczoru 🖐️

Frania napipsz mi gdzie jada to powiem ci czy może znam :)A ty nie jedziesz?? ;)

Kemii napisze Ci jak tylko sie dowiem, bo nazwy nie zapamietalam, ale zapamietalam, ze blisko Barcelony ;) Ja w Holandii tez juz prawie 4 lata mieszkam, kurcze jak ten czas leci. Rozumiem Cie dokladnie co to znaczy jak ludzie do Ciebie mowia a ty nic nie kapujesz;) Milej pracy

Hej dziewczyny! Ja nie mialam takiego problemu o angielski znalam ze szkoly, teraz proboje sie uczyc portugalskiego ale mi nie za bardzo wychodzi,ide cos ugotowac bo moj ukochany zaraz wraca z pracy

Gdzie jestescie dziewczyny??? Zajadam sie teraz chinszcyzna:) Wiecie co :przymerzylam dzisiaj spodnie sprzed ciazy: SA DOBRE!!! Zostala mi tylko mala faldka na brzuchu

Hej mamusie :) Ale cichutku sie tu zrobilo, hop hop pisac co u Was :p U mnie dzis piekna pogoda, bo az 19 stopni :) Mezu wybral sie na przejazdzke motorowa i do tej pory cwaniak nie wrocil :( Jutro jade z malym do szpitala z ta egzema i juz sie doczekac nie moge, bo tak bezradnie siedziec to nielubie :( Kemii rodzinka bedzie w miejscowosci Plaja...cos nie wiem jak to sie pisze, wiec sie nie smiej :) Pozdrawiam babeczki

Cześć mamuski!! Frania dobrze piszesz ze ttaj tak puściutko..;) Powiem ci że nie mam pojęcia gdzie jest ta miejscowość gdzie przylatuje twoja rodzina,nie słyszałam o niej...ale napewno piekna:) No trzymam kciuki zeby poszło wam wszystko ok w szpitalu na wizycie :)Mam nadzieję że dadza ci jakies leki i bedzie ok :)Napisz jak przyjedziesz co powiedzieli :) U mnie dzisiaj od samegorana leje deszcz:(Ale naprawde leje :O A co do męzów to tak jest jak puścisz to nie wiedza kiedy wrócić :O :P :P :P

Frania - dobrze, ze idziesz, na pewno cos doradza, kemii - masz racje co tych mezow.Moj dzisiaj rano pojechal do Londyny i jeszcze nie wrocil:(

Hej mamusie:) jak wam minął weekend? Nam upłynął na generalnych porządkach:):) a wczoraj na spacerku i karmieniu gołąbków-choć dośc zimno było brrr marzę o ciepełku:) miłego dzionka i pisać co uwas

hej dziewczyny!!:) Czemu nic nie piszecie??:( Ja wczoraj pojechałam do miasta na wieksze zakupy :P :P :PKupiłam co nieco i jestem zadowolona,gorzej z kasą bo poszło wiecej niz myslałam,no ale znowu nie tak strasznie :P :P :P Frania a jak tam dziecko???czemu nic nie piszesz???Co powiedzieli lekarze??Jak bedziesz miała czas to się odezwij:)

Witam kolezanki :) Nie pisalam, bo znowu sie nikt nie odzywal :( No ale juz sie poprawiam. No wiec bylismy wczoraj i w sumie nic sie niedowiedzialam :( Kazali smarowac te sama mascia, ktora wczesniej nie pomagala no i pobrali krew do badania. Moze bede wiedziala na co maly jest uczulony. Kolejna wizyta dopiero za miesiac, wiec dzisiaj sama zmienilam mu mleko. W nocy budzil sie czesto z placzem i z zakrwawiona buzka, wiec musz sama zaczac dzialac.Na lekarzy nie ma co liczyc. A dzisiaj moj urwisek pierwszy raz przekrecil sie z pleckow na brzuszek. Alez ja dumna z niego jestem. Maly wazy juz 7220g i mierzy 67cm :) Troche byl dzis marudny, ale juz sobie smacznie spi :) Jutro mamy szczepienie, wiec znowu ciezka noc przed nami :( Poprzednim razem maly mial 40 stponi goraczki po szczepienie, oka nie zmruzylismy. Wczoraj zabralam sie za czyszczenie kafli w ogrodzie i dzis skonczylam, ale teraz to jest czysciutko.Jeszcze jakies kwiatki dokupic i bedzie git. U nas dzis bylo ok 20 stopni :) Lece ogladac CSI Miami :) Pozdrowienia mamusie co u Was? Nie dajmy umrzec naszemu topikowi:)

czesć Frania chyba my tu same zostałysmy:(,no ale nie ma co -piszemy:) Słuchaj no szkoda że nic ci nie powiedzieli ,dobre tyle że pobrali chociaz krew,to porobia badania. Powinni jeszcze zając sie mlekiem,jeżeli dziecko ma problemy to powinni chociaż doradzić jakieś mleko do czasu aż bedą zrobione wyniki. Szkoda tylko że nastepna wizyta dopiero za miesiac a dziecko do tego czasu musi tak cierpiec :( :( No i jak piszesz jutro jeszcze to szczepienie :(Po tak wysokiej goraczce sama bym się bała jechać,myslac co bedzie w nocy.miejmy nadzieję że akurat jutro obejdzie sie bez goraczkowania :) :) U nas też dzisiaj było ciepło,troche wiaterek,ale po takich deszczach nic dziwnego.Dobra Frania do jutra,napisz jak po szczepieniu i jak mleko.PA!!! 🖐️

hej Kochane🌼 ja też z Wami zostanę:) tylko miałyśmy dziś dzień marudy-chyba przez paskudną pogodę cały dzień pada deszcz i wieje wiatr brrrr strasznie zimno się zrobiło:( Dobranoc zajrzę jutropapa

czesc dziewczyny! ja tez sie ostatnio nie odzywalam, mialam mnostwo spraw na glowie no i pochlonelo mnie zycie towarzyskie( czyli spotkania z innymi mamami:) dzisiaj bylo cieplutko, czuc juz wiosne.Moja Ada na szcescie dobrze znosila szczepienia.Gotuje jej zupki ale nie bardzo chce je jesc.Woli owoce albo sloiczki.Odezwe sie jutro.Dobranoc

Cześc dziewczyny!! Ale się rozpisałyście >>>:) :P :P :P U nas też dzisiaj cieplutko!!JUz naprawde robi sie lato!!:) kicia i kacha ,piszcie kochane,piszcie :) :DKicia u mnie tez ostatnio padało 4 dni pod rząd,popadało ,wiatr,słońce,i tak na przemian alke już poszło i mamy słoneczko:) Ja dzisiaj mam juz obiadek gotowy bo wstawiłam do piekarnika i już się reszta zrobi sama,kurczak z piwem :) Zaraz lece jeszcze pozbierac pranie i wszytko porobione,wczoraj wysprzatałam sobie w całym domu,to dzisiaj mam spokój ;) :P :P Frania napisz jak tam po szczepieniu,jak tam dziecko,mam nadzieję że może dzisiaj przejdzie łagodniej to szczepienie :) U mnie cos dzieci pokasłuja,muszę dzisiaj zastosowac dla nich po dawce syropku na noc,tak jest jak idzie ciepło puszczą dzieci na dwór,wylataja się i mokre chodza po boisku...i co się dziwic że pózniej kaszla :O

kemii to życzę zdrówka maluszkom :) u nas pogoda taka sobie niby słoneczko, ale jest zimno a moja mała znów ma dzień marudy:( kochane macie założone profile na NK???

Hej mamusie :) I u mnie dizsiaj pieknie az sie zgrzalam na spacerze:) Dzieki dziewczyny za wsparcie. Fajnie,ze jestescie. Chcialabym juz wiedziec co jest przyczyna. Co do mleka to od wczoraj podaje, ale jeszcze oczywiscie zmian nie ma, jeszcze za wczesnie!!!!!!!! Kicia ja mam ostatnio tez czesto dzien marudy, albo to zabki, albo ta egzema :( Kemii duzo zdrowka dla chlopakow, to taka radosc,ze sobie moga pobiegac po dworze, no ale niestety zimowe oslabienie sie daje we znaki. Odezwe sie po sczepieniu!!!!!!! Kicia ja mam, a Ty? Mozesz mnie szukac na Ania Meyer, Tczew :) Pozdrawiam

hej dziewczyny mozna sie przylaczyc??? tez jestem mloda mama mam 21 lat i 14 miesiecznego synka rozrabiake

jestem na drugim roku studiow kierunek:pedagogika opiekunczo-wychowawcza teraz bede miala praktyki w przedszkolu a jak maly skonczy 3 latka to mam nadzieje ze razem do przedszkola pojdziemy tylko ja jako wychowawczyni lub pedagog:P

Cześć katharsis_ pewnie że że się przyłączaj!! Moja siostra też skończyłą studia ale kierunek polonistyka,już uczy w szkole,jest bardzo zadowolona,ale też mówiła ze mogła iść na ten kierunek co ty i uczyć w przedszkolu:) Kicia wyslę ci swoje dane na naszą klase meilem,napiszę dlaczego bo pewnie bedziecie myslały :P :P,dlatego że kolezanki z tad co mieszkam pytały się ostatnio czy pisze na kafe??Nie wiem dlaczego ale sa bardzo wścibskie-a nawet za i dlatego napiszę ci w emeilu. Frania do ciebie już wysąłąłm zaproszenie :) :P Ciekawe czy odgadniesz kto ja jestem :P :P NO chyba że wczesniej wejdziesz na forum i przeczytasz ze ci wysłałam :P Wiecie co lece troche na taras i poopalam sobie buzię,bo tak słońcde daje że...mam nadzieje że chociaz się zaczerwienię :P :P

Hej kochane:) kemii odnalazłam Cię na NK i wysłałam zaproszonko-fajnie zobaczyć jak wyglądasz:) Frania Ciebie nie mogę odszukać:( katharsis_witamy na forum-moja córunia też ma 14mc miłego wieczorku kochane🌼🌼 zajrzę do was jutro papa

ja ide spac:D jutro zajze i poczytam topik dzis opanowalam 2 pierwsze str hehe kiciaa____a jak twoja coreczka mojemu chyba zabki wychodza bo jakis niespokojny a dzis wieczor straszny jeszcze chyba nigdy taki marudny nie byl dalam dawke nurofenu i spi :)

Hej :) Witam nowa mamusie :) Ja mysle, ze mojemu tez zabki wychodza, bo ma spuchniete dziaselka i troszke marudzi. Kemii milo mi Ciebie poznac :) Kicia Ciebie rowniez, tym razem ja wyslalam zaproszenie ;) Po szczepieniu narazie dobrze, chociaz juz sie maly obudzil i marudzi, mam nadzieje, ze noc bedzie bez przygod. Musze konczyc bo chlopak mi placze, ide zobaczyc czy ma goraczke. Odezwe sie pozniej lub jutro jak nie zdaze :) Pozdrowienia

Frania twoj synek ma tak niebieskie oczy jak mój Adaś:)śliczny chłopczyk:)Dobrze ktoś tam napisał(jak się nie mylę)że dziewczyny już są jego :) :P :P Mam nadzieję że spokojnie prześpicie całą noc :) Ja dzisiaj jak wróciłam z tarasu-a byłam 30 min-jak na pierwszy raz wystarczy to powiem wam że byłam zaczerwieniona,czyli jednak już grzeje :P A jak leżałąm to myslałam że się usmaże jak na rożnie,tyle tylko że byłam w spodniach i bluzce z krótkim rękawkiem :) Mogę smiało napisać że zaczyna się dla nas lato,w tym roku to i tak pózno bo w tamtym w kwietniu już mieliśmy upały ;) Muszę iść jeszce powiesić pranie jeszcze jedno bo lepiej niech nie lezy przez cała noc w pralce . Do jutra dzieczyny!!Spokojnej nocy !:)😴 Dziewczyny napiszcie rano jak bedziecie miały czas,bo ja rano lece do roboty,ale araz jak przyjde wadnę się przywitać!PA!

Czesc dziewczyny! katharsis - moja mama tez skonczyla pedagogike i od wielu lat pracuje w przedszkolu. Frania - widzialam cie na naszej klasie.Moze to glupie ale fajnie zobaczyc ze pod jakims tam nickiem kryje sie prawdziwa dziewczyna:) Slicznego masz synka, dzisiaj caly dzien pralam...pralke melismy zepsuta prawie 3 tygodnie zycze wszystkim przespanej nocy;)