Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kemii

Nowy topik dla 20-paroletnich mamusiek c.d

Polecane posty

czesc dziewczyny! dzisiaj sie wybralam do centrum z wozkiem a to kawalek...no ale jakos doszlam i wrobilam.Mala prawie caly dzien spala, ciekawe co bedzie robic w nocy? wczoraj ugotowalam jej zupke ale nie chciala jesc,uwielbia kaszki nasz wyjazd i slub sie troche przesunal...ale juz niedlugo,nie moge sie doczekac

Cześć dziewczyny!! No super że juz wam rosna dzieciaczki i że po mału mozecie sie wysypiac.Po mału :) :P :P Frania dobry pomysł. To ja pisze pierwsza:MAM DWÓCH SYNKÓW-5 I 7 LAT(ZA 5MIESIĘCY) Ja byłam dzisiaj na mamografi.Lekarz powiedział mi że jest ok,ale dziwi mnie to że nie dał mi wyniku do domu tylko powiedział że wysle do lekarza.Inne kobiety brały wynik ze sobą,a tylko ja i i nna pani popszłysmy bez wyniku :( nie wiem dlaczego??? Kacha czekaj to ty teraz bedziesz brała slub???Sory ze pytam,ale to całe zamieszanie że nie wiadomo kto i jak i gdzie :P :P :P Dziewczyny u mnie już powoli robi sie barrrdzo gorąco :)Zaczynaja sie upały hiszpańskie :O Na początku jest fajnie ,ale szybko radość mija ....:P

Wkleiłam juz dwóch synków,nie miałam na to nigdy czasu :P :P AAAA!! Kacha witaj czarnulku!!!Świetnie wygladasz:) ;) :P

Kemii to Ty mieszkasz w Hiszpanii? Jestem zakrecona ;) No to Ty na pogode na pewno narzekac nie mozesz ;) To ja druga;) Mam synka 4 miesiace i 20 dni dokladnie :p Moj synek ma na imie Collin :p Mieszkam w Holandii i pogode mamy do dupci ;) Pozdrawiam Panie

Dobry wieczór Kochane Babeczki🌼🌼 kemii na pewno wszystko jest oki:):) troszkę Ci zazdroszczę tego ciepełka u nas jest zimno...choć już coraz cieplej hehe frania śliczne imię ma Twoje szczęście:) kacha 🌼 dobranoc papa

No wiecie co dziewczyny jak tak można żeby jeszce nikt nie zajzał :) :P kiciaaaa to ty jeszcze nie masz dzieci??:)I nie napisałaś gdzie mieszkasz :P :P ;) Frania widzisz dobrze było sie przedstawić jeszcze raz :P :P U nas dzisiaj pogoda tez do dupci:P bo lało od samego rana,jak dzieci zaprowadzałam do szkoły to buty miałam całe mokre :P Lece zajzeć do zupki-dzisiaj pomidorowa :)-uwielbiamy :PCo dziewczyny gotujecie wy??BO pewnie troche pózniej macie obiad niz ja-my jemy 0 13 a potem spowrotem do roboty:P Frania w Holandii tez tak jest że pracujesz do południa-13-i pózniej znowu na 15??

Hej babeczki ;) To pochawililam moje slonko ostatnio, dzis budzil sie za to trzy razy w nocy ;)Nie da mamie pospac hehe. Kemii niestety tutaj tak nie jest idziesz rano do pracy i wracasz wieczorem. My jemy kolo 18.30 obiad bo tak maz z pracy wraca. Pomidorowa to tez moja ulubiona zupka i ostatnio mam na nia chrapke, chyba jutro ugotuje, bo zes mi smaka narobila ;) My dzis jemy spaghetti ;) Dzis o 15 do lekarza z ta egezema. Uwierzycie, ze pierw musi zobaczyc to domowy lekarz(poraz 4) i wtedy on zadecyduje, czy to jest cos co trzeba odrazu leczyc. Jak tak to zadzwoni do lekarza dzieciecego i moze bedzie szybciej wizyta. |Inaczej dopiero 28 kwietnia. Ta egzema jest straszna, maly obudzil sie caly w krwi, tam mu sie ciagle cos saczy ja nie wtyrzymam do 28 kwietnia :( Pozdrawiam

Witajcie 🌻 To ja bede trzecia mam 1 synka Szymonka i jutro skonczy 7 miesiecy mieszkam w Polsce;-) lubuskie;-) U nas dzis znow pogoda straszna niech ja szlag trafi siedze i sie kisze w domu.Wczoraj po nocy wyszedl malemu drugi ząb;-) Pozdrawiam 👄 👄

FRania co to jest ta egezema??Pierwszy raz o takim czymś słysze:(Miałąm juz wczoraj spytać ale mi wyleciało z głowy,napisz coś wiecej jak byś mogła

kemii mam cudowną córeczkę, która 22 skończy 14mc to moj nawiększy skarb na świecie:):):)mieszkamy w Kielcach co do obiadku to u nas tez pomidorowa hehe przerabiamy rosołek:)

No i jestem juz w domciu. Pani doktor obejrzala i mowila, ze postara sie cos zalatwic, no i udalo sie. W poniedzialek do specjalisty!!! Kemii egzema to jakies zapalenie skorne. Moj Collinek ma to na policzkak w zgieciu kolan i w zgieciu dloni. Na twarzy mu sie to otwier i sie saczy. Z rana ma cala zakrwawiona i zaropiala kolderke. Bylam z tym juz kilka razy u lekarza i tylko dawali mascie, a to nic nie pomoglo, wrecz jest jeszcze gorzej. W sumie nie wiadomo od czego to jest. Moze to byc alergia pokarmowa, ale raczej nie. Wiecej dowiem sie w poniedzialek, a teraz musze leciec i nakramic mojego glodomorka. Bede pozniej. Papatki

No wiec kemii, frania i ja jestesmy na emigracji.U mnie raczej deszczowo.Kemii jak Ty znosisz te upaly? Frania egzema to chyba atopowe zapalenie skory, nie? Gohasia ja oryginalnie tez z lubuskiego:) Mojej coreczki temperatury ciag dalszy:(

Kacha Adusia moze ma trzydniowke? Moj synek mial tez i tem siegala nawet do 40 stopni. Tak to jakies zapalenie skory, ale ja tego jeszcze tak nie nazywam, bo nikt tegu tutaj jeszcze nie stwierdzil. Teraz jeszcze czekac do poniedzialku :( Mowie Wam dziewczyny strasznie to wyglada, a mnie sie ryczec chce. Niewiem jak o to dbac, bo woda podobno jeszcze pogarsza sprawe :( Ach zawsze cos:(

Kacha biedna niunia a :(,mam nadzieję że szybko minie:) Wiesz co my jak mamy te upały to dzień i noc chodza wiatraki-i tak dziwne ze sie nie popaliły :P :P Cały dzień musza być zasłoniete okna żaluzjami bo jak nie to mozna zwariować :O 🌼 Frania,wiesz nie słyszałam o takim czymś nigdy.Biedny Collinek:(Nie boli go to jak sie otworzy??:( Wiesz dziwne że tak jak ppiszesz dają ci cały czs maś i nikt tego nie przebada lepiej. No całe szczęście że w poniedziałek zrobia jakies badania,bo szkoda dziecka. Mam nadzieje że dadzą jakies leki i bedzie juz lepiej :) 🌼 Kacha wiesz u mnie przed chwila przeszła burza i taaak lało że ho,ho :P U nas deszcz sie przydaje bo jest go bardzo mało,zwłaszcza w te upały.Jak pokropi to ludzie juz się ciesza :P Wiecie co ale najgorsze jest to że na swieta nie ma u nas sniegu :(.W zeszłym roku nawet nie pokruszyło nic :(Masakra :P

Lece robic sałatke,wstawiłam pare ziemniaczków i zaraz bedzie gotowa :P No i lece zaraz po chłopaków do szkoły🖐️

nie ma 3 dniowki bo to trwa juz jakies 2 tygodnie, o od tygodnia ma naprawde wysoka temperature, frania ja na poczatku dolewalam do wanienki takiego plynu do kapieli i to bylo tez dla dzieci z egzema, musisz zapytac w aptece i pozbyc sie wszystkich pluszakow z domu, kemii, z czym robisz ta salatke?

Kacha mój mały jak miał 1 miesiac i miałam zastój w peirsiach to podałam mu mleko i powyskakiwało mu takie cos jak opisujesz na policzku i zgieciach.Lekarka powiedziala ze to atopowe zapalenie skóry.Jak poczytałam w inetrnecie o tym to bylam załamana.Poszłam na koultacje do specjalisty i okazało sie ze to nie AZS.a Ty czym karmisz??

Gochajsia pewnie chodzi Ci o mnie. Do 4 miesiaca karmilam swoim mlekiem, a potem przeszlam na mieszanke. Pierwsze krostki pojawily sie u malego jak mial 4 tyg. Wygladalo to niewinnie i lekarka mowila, ze to normalne jak karmie piersia. Potem bylo coraz gorzej i gorzej, a to co teraz jest to brak mi slow. Od jakis trzech tygodni tak to zle wyglada i bylam z tym 4 razy u lekarza. Tez sobie przed chwileczka poczytalam o tym zapaleniu skory, wszystko sie zgadza :( Dodatkowo moj maz ma alergie na pylki, kurz, pierze itd, to zapalenie skory jest dziedziczne :( Kacha kapie malego juz od jakiegos czasu w Balneum dla skory mocno wysuszonej i swedzadzej. Pomaga na cialko, ale za wyjatkiem tych miejsc, w ktorych ma ta egzeme.

miałam chęć na sałatkę jazynowa.Dałam kilka ziemniaczków,jajka,ogórek,kukurydza i cebulka.W majonezie i wyszła pyyycha!!!:)

Witajcie 🌻 Ojjj cos znów pokreciłam Frania lekarz kazał mi natłuszczac neurogeną ,plus rano i wieczorm przez 3dni na ranki elocom po 2 dniach zeszlo.Teraz próbowłam podac małemu gluten i na szczescie nic nie wyskoczyło.Być może tak jak piszesz moze to byc dziedziczne,moi tesciowie to tez alergicy i troche sie obawiałam ze maly moze miec to po nich.Ide ogarnąć troche w domu bo mały spi;-)

Gochasia dziekuje :) W poniedzialek wizyta, musza mi pomoc, bo zrobie dym!!! Dzis juz sa wielkie strupy, ale moj urwisek pewnie i tak je rozdrapie :( Pozwolilam sobie obejrzec zdjecia Szymonka :) Sliczy bobasek z niego ;) Pozdrowienia

Cześć mamuski!!:) Wpadłąm się przywitać i lece robić obiadek,zajze pózniej 🖐️

Kemii a co masz dzisiaj na obiadek? Bo ja robie pomidorowke ;) Co jest tradycyjna potrawa hiszpanow? A gdzie dokladnie w Hiszanii mieszkasz? Rodzina sie wybiera w tym roku do Hiszpanii na wakacje ;)

Frania ja mieszkam koło LLeidy,a jak b y ci było łatwiej to godzine drogi od Barcelony:) Tutaj w hiszpanii szczególnie jedza owoce morza.Uwielbiają to jeść,a ja ci powiem że nie próbowałam i nie chce:P-w przeciwieństwie do mojego meza który się tym wszystkim zachwyca :) :P Ja dzisiaj mna obiadek miałam nózki z kurczaka w piekarniku,do tego frytki i mizeria:) Dzisiaj u nas znowu leje,za chwile wychodzi słoneczko,zagrzmi i tak w kółko,troche boli mnie głowa,to pewnie przez ta pogode ;)

No to rodzinka bedzie bliziutko, bo tez niedaleko Barcelony ;) Tutaj tez lubia owoce morza, krewetki, malze itd. Tutaj zreszta preferuja wszystkie kuchnie swiata pewnie z tego wzgledu, ze tu mieszka pelno przeroznych narodowosci. Ja szczerze mowiac tez za tym nie przepadam i probowac nie chce ;) Ja lubie dania lekko pikante, wiec myslalam, ze morze cos hiszpanskiego polecisz ;) Wogle uwielbiam ten jezyk ;) Mam tutaj przyjaciolke, ktora pochodzi z Ameryki, ale jej babcia wywodzi sie z Peru. Kolezanka mowi bardzo ladnie po Hiszpansku i mnie sie to tak podoba. Znasz troche Hiszpanski? Ja musialam tu do szkoly isc i sie jezyka uczyc, ale nie zaluje ;) Wykapalam synka i teraz spi, ciekawe jak dlugo. Troche mnie dzis energia rozpiera, za sprzatanie sie wzielam ;) Pozdrawiam