Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazonaaa

PROGRAM O OPETANIU DZIEWCZYNY Z NIEMIEC NA 2-KTO OGLADAL??MAKABRA

Polecane posty

właśnie oglądałem przed chwilką opętanego muzułmanina facet się wydzierał w niebogłosy, rzucał rękami, przewracał oczami ale nie było w tym nic nadzwyczajnego pod koniec było słychać jakiś dziwny głos, jakby nieludzki ale ja myślę że to był głos \"lekko\" zmodulowany przez odpowiedni program tak że nie wierzę by to było coś nadzwyczajnego :-)

Gość emilynrose
a mi sie wydaje że część tych rzeczy może być prawdziwa, a część wyreżyserowana np sprawa Giorgio Bongiovaniniego. I tak z takich domnniemywań nic nie wynikia, albo ktoś wierzy albo nie.

Skoro opierasz to wyłącznie na indywidulanym przeżyciu, nie dogadamy się nigdy, bo ja oczekuję DOWODU takiego jakiego oczekuje nauka. Nie jesteś w stanie go podać, odwołujesz się tylko do subiektywnego przeżycia. Otóż zbiorowa histeria, autosugestia sa zjawiskami znanymi i wielokrotnie obserwowanymi i stosunkowo łatwymi tez do wywołania. Oczekuje twardych dowodów a nie poszlak i to słabych. Jesteś Ty i podobni tobie świadkowie. I NIC WIĘCEJ. W takich kwestiach to ZA MAŁO. NIe proponujesz niczego ponad bycie takim świadkiem, czyli kimś kto zobaczy i uwierzy. Nie cenię zbyt wysoko zmysłów człowieka, więc nie dam wiary również gdy zobaczę. Samo doznanie nie musi świadczyć o obiektywnym istnieniu zjawiska je wywołującego.

Gość ugjgjggujgjgiluy
"Nie próbowaliście trącać ją kijem?" to mnie rozwaliło, jakbym ducha zobaczyła to napewno bym zawału dostała a nie kijem próbowała go dotknąć:)

Gość emilynrose
też racja, ale twardych dowodów też nie ma. Nauka też nie jest w stanie wytłumaczyćwszystkiego- czytaj nie jest nieomylna. więkoszość trudnych spraw np. opętanie-epilepsja jestrozpatrywana przez pryzmat doświadczenia, objawów , podobnych spraw. A nie koniecznie jest tym samym.

Gość _dlaczego
Anneliese Michel tak sie nazywała. wpiszcie w wyszukiwarce to znajdziecie repotraż nakręcono w 2007 roku i tego samego roku utajniono na 40 lat akta tej sprawy - dlaczego? w procesie w którym uznano winych śmierci dziewczyny rodziców i księży egzorcystów nie brano pod uwagę 50 taśm szpulowych z nagraniami z egzorcyzmów - dlaczego? egzorcysta wypowiadał się że dziewczyna pod koniec byla już tak nieustannie dręczona przez zło że nie miała nawet chwili wytchnienia aby coś zjeść, napić się od czasu do czasu wypijała 2 litry soku lub gryzła w pośpiechu banana. egzorcyzmy wielokrotnie powtarzano ale okazywało się ze tych 6 demonów nadal wchodziło w nią, tłumaczono to tym, że dobrowolnie przyjęła na siebie te cierpienia aby ratować od piekła dusze grzeszników. jej matka mówiła że miała na stopach ogromne rany - stygmaty, stygmaty na dłoniach pojawiły się później.

Gość _niesamowite
egzorcysta obecny podczas wszystkich egzorcyzmów wypowiadał się że widział jak dziewczyna zębami wygryzała kamienie z muru, złamała sobie ząb

Gość emilynrose
bo kościół wie co robi. dlatego nie ujawnili, zresztą było wiele spraw na temat których nie było nic oficjalnego. Boją sie histerii i niemocy, co by było gdyby wierzącyn dowiedzieli sie ze kościół nie może nad czymś zapanować?

Gość Estymona
Dzięki Bogu wreszcie jacyś normalnie myślący ludzie się tu pojawili :) A już myślałam, że sami nawiedzeni tu piszą. Z tym kijem to dobry pomysł. Można też spróbować zagadać do "zjawy" ;) Albo kawą poczęstować czy ciachem.

Estymona ,to zapraszam do mnie na wieczorną kawkę ,szybko zmieniłabyś zdanie ,moja niedoszła bratowa była bardziej sceptyczna od ciebie a rano jej mina była bardzo zabawna ,ty pewnie też miałabyś taką.

Jest dokładnie tak, jak to frk napisał... oczywiscie w domu Krwawej Manki duchy urządzaja sobie po prostu pikniki.... dzieja sie cuda wianki, wszyscy to widzieli.. tzn Włosi jacys i kolezanka i sąsiad, albo nawet kilku... i oczywiscie kuzynka brata ojca ciotki przyjaciolki i mozna by tak wymieniac tłumy \"wiarygodnych\" :P swiadkow, tylko że nikt nic nie potrafi udokumentowac... mozna oczywiscie przyslac TVN, ktory... tez oczywiscie niczego nie udokumentuje, ale podkresla, ze wyraznie czuli jakas obecność :P:P i ogolnie bardzo źle sie czuli :D:D A jesli juz przyjedzie grupa naukowcow... wtedy objawia sie kolejna cecha duchow - złosliwosc :P Bo nagle wszystkie objawy zniakaja... nie ma ektoplazmy rozbryzganej po scianach, nie ma latajacy przedmiotow :D A wszystko da sie wytlumaczyc, tylko jak to ktos tam wyzej napisal - poziom nauki jest niestety jeszcze w powijakach... urządzenia przestaja dzialac? wystarczy mala anomalia w przyciaganiu ziemskim... albo inna mozliwość - promianiowanie gamma rozwala wszystkie urządzenia elektroniczne.... ale je mozemy wykryc... zapewne jest 100 innych rodzajow promieniwania, ktorych wykryc nie potrafimy i moze nigdy nie bedziemy potrafic.. co do wyczucia czyjejs obecnosci - czysta autosugestia - ja nie wierze w zadne duchy, ale idac nocą przez cmentarz, bede sie czuł nieswojo... Ps a te argumenty o tym, ze film jest prawdziwy bo na internecie są jej zdjecia i filmy o niej :D:D:D:D Masakrycznie przekonujące...:D Filmy sa oczywiscie na youtube obok wywiadow z dwugłową kobietą i relacji amerykanskiej sriptizerki z pokazu jaki musiala wykonac, gdy porwali ją kosmici :D Kiedy czytam ten temat, nie dziwie sie, ze PiS ma nadal takie poparcie.... ludzie wierza we wszystko, wystarczy tylko troche nimi wstrząsnąć...

Szkoda ze nie wpadłam na ten temat wczoraj, bo prawie zeszłam na zawał po tym programie ( ja z tych strachliwych jestem ) Jakaś chora ciekawość mi kazała to obejrzeć. Najgorsze było to darcie \" nadchodzi ONA \" :o

nadchodzi ona :D:D dobrze, ze nie nadchodzil on :D bo to juz bylaby prawdziwa masakra... Ps widzieliscie kiedys ludzi na glodzie narkotykowym? ale takich prawdziwych narkoli, degeneratow? widza takie rzeczy i tak krzyczą, że dupa odpada.... a sile potrafia miec taka jak 3 mężczyzn....

bardzo śmieszne :P Ja mam koszmary po byle horrorze, a gdzie tu takie wrzaski, i jeszcze sama byłam. Co do ludzi na głodzie narkotykowym nie Ale widziałam na alkoholowym :D Liczy się ? :P

alkohol chyba nie powoduje tak silnych zmian i uzaleznien jak narkotyki - ale nie bede sie wypowiadal bo nie znam sie na tym... Ps podobno ma byc druga czesc tego filmu... kulminacyjnym elementem bedzie krzyk "nadchodzi ONO" :P:P Ps po co kobiety ogladacie takie filmy skoro sie boicie...?? Moja laska po filmie "Wzgorza maja oczy" bala sie do pomieszczenia gospodarczego isc... mialem niezla polewke, bo na mnie takie rzeczy kompletnie nie dzialaja i traktuje je komediowo :D

rade nadzorczą mialem i dlatego caly dzien mnie nie bylo... i teraz jeszcze troche siedze :)

W moim przypadku to była czysta, głupia, babska ciekawość. Zreszta jak gadali księża to calkiem ciekawe było, gorzej jak tasmy wlączyli :o Na drugą część chyba nie starczy mi odwagi :P

Przypuszczałam ,że mało kto mi uwierzy ,bo sama pewnie też bym nie uwierzyła gdybym sama tego nie przeszła,ale co tam śmiejcie sie do woli,mi to zwisa.

Gość złośliwa samica 30
Ja Ci wierze.Nie przeżyłam tego,ale znam kogoś kto miał podobnie.Wyprowadziła sie z mieszkania,bo nie mogła wytrzymać.

Krwawa - ja Ci wierze, ze Ty wierzysz w to co piszesz... ale padasz po prostu ofiara iluzji oraz anomalii fizycznych na naszym poziomie rozwoju nauki niewytlumaczalnych

ja nocowalem kiedys w domu, gdzie PODOBNO sie wlasnie cuda dzialy... szuflady trzaskaly na gorze, same sie maszyny włączaly (bo w domu byl warsztat stolarski), swiatlo sie zapalalo i gaslo.... i poza tym, ze slychac bylo faktycznie wyrazne odglosy pochodzace ewidentnie z rozsychajacego sie drewna i zbyt ścislo polozonych desek nic innego sie nie dzialo

Komiczne ,nie będę sie z tobą spierać bo tu dyskusja nie ma sensu ,są rzeczy niewytłumaczalne i żadne naukowe parametry i przyrządy tego nie wyjaśnią,myślę że kiedyś sam na własnej skórze przekonasz sie ,ze ta druga strona istnieje ,

Zresztą z wiarą w wędrówkę dusz jest tak jak religią ,każdy ma swój poglad na pewne sprawy i tyle.wiem co widziałam i słyszałam i nie ma racjonalnego wytłumaczenia tego co sie działo,mam nadzieje ,ze uspokoiło sie na stałe ,bo cieżko jest życ z dzikim lokatorem.

"i żadne naukowe parametry i przyrządy tego nie wyjaśnią" ale ja to napisalem... zadne obecnie dostępne...