Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazonaaa

PROGRAM O OPETANIU DZIEWCZYNY Z NIEMIEC NA 2-KTO OGLADAL??MAKABRA

Polecane posty

Gość emilyrose
Oczywiście ze wiara i polityka to 2 sprawy. ale wydaje mi sie ze na starość zaczynają odczuwać strach przed śmiercią i stąd wiara w księdza który rzekom jest wysłannikiem Bog a pisałam to odnośnie defnicji parafianina którą ktoś tu przytoczył.

:) A skoro Bóg dał nam już tą wolną wolę- to po co tyle zakazów i nakazów? :) I po co ta cała bojaźń boża... głupota..jedno przeczy drugiemu.. A co do 10. przykazania to tak się smiałam kiedyś, że gdyby się jakiś zagraniczniak innego wyznania spytal o nasze przykazania i kazał powiedzieć 20. To był mu powiedziała "ani żadnej rzeczy która jego jest" I Zonk;-D Nie wiadomo o co chodzi- dlatego się z tego brechtam bo to jest naprawde śmieszne i żałosne zarazem...A w beretach wkurza mnie najbarsziej to, że one zamiast w biblie to w Rydzyk wpatrzone- i słowo jego święte- rentę odda bidna ... na bazylikę da ... a chleb z woda będzie żarła i narzekała wiecznie na sytuację w kraju...

Emily coś w tym jest,ale chyba taka jest kolej rzeczy młodość ma swoje prawa wtedy nie myśli się o śmierci ,chorobach ,kiedy człowiek się starzeje i jest coraz bliżej kresu życia modlitwa daje mu ukojenie i nadzieję ,że śmierć nie jest końcem tylko początkiem -tak myśle.

kościół jest potrzebny, dla wielu to jedyne kryterium jak żyć, więc nie narzekajcie, bo co słabsi psychicznie nieźle by nam tu świrowali na świecie i jak byście sobie żyli ze swoja ateistyczno-hedonistyczną filozofią? ;-)

to tera powinni to update'ować i zarzucić tekst typu " ni żony, ani męża, ani Porshe, ani Silikonowych Cycków, ani super wypasionej komórki z 24k złota, ani wygranej w totka, ani domu z 5 sypialniami..." eh no może jednak by się nie sprawdziło;-D Kiedyś do szczęścia potrzebowali ino żony i wołu;-D

Gość Live free or die
Ludzie, wiecie, co to są benzodiazepiny i ich pochodne? To nie żadne opętanie, tylko leki, ciemnogrodzie Śmierć Ostatni egzorcyzm miał miejsce 30 czerwca 1976. Tego dnia Anneliese poprosiła kapłana o rozgrzeszenie. Po tym jak uczynił to ks. Renz, poszła spać i już się nie obudziła. Zmarła w Klingenbergu nad Menem 1 lipca 1976. Według wyroku sądowego Anneliese zmarła w wyniku zagłodzenia. Niektórzy twierdzą jednak, że prawdziwą przyczyną śmierci miałoby być przedawkowanie tegretolu, który przez wieloletnie przyjmowanie i nagromadzenie się w organizmie spowodował śmierć. Lek ten przy długotrwałym zażywaniu powoduje uszkodzenie ciałek krwi, w szczególności trombocytów. Leczenie medyczne Jak wynika z dzienników, które prowadziła, a także świadectw lekarzy i egzorcystów, nie zrezygnowała z pomocy medycznej. Poddawana była systematycznemu leczeniu medycznemu (które - jak się okazało - nie przynosiło żadnych rezultatów). Sama poszkodowana podkreślała jednak wielokrotnie, iż stosowane od wielu lat leki nie przynosiły żadnych pozytywnych rezultatów, a wręcz przeciwnie - zwiększały dolegliwości. Według niej znaczną ulgę w cierpieniu przynosiła jej natomiast pomoc duchowa.[potrzebne źródło] Stosowane leki antyepileptyczne zentropil, aolept i tegretal, mogą wywołać poważne skutki uboczne. Badania dr Theo Weber-Arma Lektura prac prof. F. Goodman zainspirowała do badań także szwajcarskiego naukowca dr Theo Weber-Arma. Zajął się on analizą przebiegu choroby z medycznego punktu widzenia. Odkrył on, że badania EEG robione w 1969, 1972 i 1973 r. nie wykazały u Anneliese śladów epilepsji, natomiast wycieńczenie organizmu podane jako przyczyna jej zgonu jest identyczne ze skutkami zatrucia wywołanymi długotrwałym przyjmowaniem leków antyepileptycznych. Doszedł do wniosku, że na ławie oskarżonych powinni zasiąść nie egzorcyści, lecz lekarze, którzy błędnie zdiagnozowali religijny stan wyjątkowy jako padaczkę. Twierdził, że \"nie sposób za objawy epilepsji uznać wstrząsania głową w prawo i w lewo z taką szybkością, że świadkowie mieli wrażenie, jakby oglądali film na przyspieszonych obrotach\".

Gość emilyrose
voodnica co do beretów masz racje, sama mamw rodzinie przedstawiciela tego gatunku. I głównie na nich opiera sie fenomen kościoła.

Voodica weź trochę już zmniejsz natężenie tego swojego sarkazmu, robi się to niestrawne jak byś nie rozumiała normalnych historycznie zmian w mentalności i postrzeganiu świata przez ludzi

Gość miśkaaa
no żaden człowiek nie będzie aniołem przez sowje (załóżmy 60-letnie ) życie

"Ludzie, wiecie, co to są benzodiazepiny i ich pochodne? To nie żadne opętanie, tylko leki, ciemnogrodzie" a to niby do kogo?

Gość emilyrose
kościół jest potrzebny, dla wielu to jedyne kryterium jak żyć, więc nie narzekajcie, bo co słabsi psychicznie nieźle by nam tu świrowali na świecie i jak byście sobie żyli ze swoja ateistyczno-hedonistyczną filozofią? dokładnie, narobiłoby sie samozwańczych zbawicieli i tłum ludzi pragnących dostąpić zbawienia

Gość Live free or die
Komiczne, do ciebie, to psychotropy a nie opętanie, po co dorabiać do tego ideologię?

Gość A ja mam pytania-
dzieki Komiczne za objasnienie. Poczekam jednak na wiecej odpowiedzi. Moze ktos jest w stanie rozwinac te moje pytania??

Gość Live free or die
O Jezu, ogólnie mówię, a więc do wszystkich tych, co wierzą w baje o opętaniu

"O Jezu, ogólnie mówię, a więc do wszystkich tych" Jezu tez nie bronil tej teorii :P:P zreszta nie widzialem tu nikogo o nicku Jezu :P:P

Gość ja bym napisała tak
ludzie przypominają sobie o Bogu w Swieta,lub kiedy czegoś chcą.Wojny głód i wszystkie ohydy swiata zwalają na NIego.(No przeciez gdyby był cos by z tym zrobił)Szatan jest potrzebny gdy zrobimy cos złego.Wtedy mowimy ze nas opętał.Tak naprawde to kosciól nam przypomina o tym jak zyc ale według starych norm,zupełnie nie przystosowanego do czasów obecnych.

ja np. nie mam zdania co do tej dziewczyny, myślę, ze większość historii o duchach itp jest wymyślona przez ludzi, którzy się nudzili (szczegolnie w czasach przedtelewizyjnych) ale część z nich chyba musi byc prawdą, takie mam wrazenie po obejrzeniu kilku reportazy w TV i talk show na ten temat

Co najsmieszniejsze to ja sam pisalem ze identycznie zachowuja sie osoby na glodzie narkotykowym :D

aha, i znam trzy relacje bezośrednich swiadków zjawisk paranormalnych, moje kolezanki plus nauczycielka, raczej normalne osoby i niechętnie o tym opowiadały (wiec nie chodziło o wzbudzenie sensacji)

Gość Live free or die
komiczne, dokładnie, bo benzodiazepiny to narkotyki, uzależniają silniej niż heroina ale w tamtych czasach mogli jeszcze tego nie wiedzieć, do tej pory nie wiedzą

a jak się potrafią zachowywać wieloletni narkomani z odłożonym w mózgu THC (nie rozkłada się i nie wydala)... to są dopiero historie :-D

Gość emilyrose
trzeba w coś wierzyć żeby nie zwariować, i nadać sens zyciu.

Gość poziomkowy-sorbet
smiesza mnie okreslenia [ poczatek topiku ] opetalo ja 6 diablow. to demony . a nie diably poza tym bylo ich chyba 3 Feinberg .. jakos tak, ksiadz ktory zostal potepiony za sprawowanie zle swego urzedu, Kain i Lucyfer a dla tych ktorzy nie ogladali wejdzcie tu : http://pl.youtube.com/watch?v=x4n9vK0_mdk

łaaa w ogóle oświeciło mnie;-D Oni mają w dupie kobiety..... Jak to z tym przysłowiem " nie będziesz porządał żony bliźniego swego...ani wołu.." A żona nie może porządać męża? :) Pfff w ogóle obraza majestatu- istny szowinizm...

ale jednak bez sensu te twoje argumenty, kobieto to było kilka tysiecy lat temu, czego się czepiasz?