Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazonaaa

PROGRAM O OPETANIU DZIEWCZYNY Z NIEMIEC NA 2-KTO OGLADAL??MAKABRA

Polecane posty

Gość szukamŁadnej
Piekło was pochłonie bluzniercy

"A ja wciąż uważam, że to ludzie wymyślili Boga i całą tą biblię..." wskazują to proste analogie do mitologii starozytnych... niby Bog jest jeden, ale w 3 osobach (czyli identycznie jak w mitologii greckiej - nawet liczby sie nie chcialo im zmienic) a za poszczeglne dziedziny odpowiadaja świeci i aniołowie a wczesniej byli to pomniejsi bogowie... takie unowoczesnienie

Czyli wszystko to bujdy? Nie ma Pisma świętego, a więc idąc dalej, być może wcale nie było Jezusa ani apostołów? Komiczne, niech zgadnę - jesteś ateistą?

Gość komiczme mój misiu
wcale Cię nie wkurzam? nic a nic?:o ale dziwny z Ciebie egzemplarz, od jednego "pana" po takiej akcji dostałam porcję wulgaryzmów której żaden menel by sie nie powstydził. Nie pasujesz do kafe, za niski poziom frustracji ;)

wiele dziwnych rzeczy zrobiliśmy z religią, ale to nie znaczy, ze Boga nie ma... On po prostu dał nam wolną wolę, a poza tym chodzi o to, zeby uwierzyć, gdybyśmy niezaprzeczalne dowody to nie mogłoby być mowy o wierze

Gość szukamŁadnej
piekło Was pochłonie jak nic.

yhym skoro u nas Bóg nazywa się Jahwe- czy Jehowa jak kto woli ( nie jestem świadkiem Jehowy jesli idzie o ścisłość) to dlaczego w Piśmie Świętym nie ma ani razu wymenionego imienia Boga? A do któregoś wieku to imię pojawiało się w przekłądach bibli- jednak zostało usunięte całkowicie- bądź prawie całkowicie... dlaczego? A przeciesh na końcu Bili jest napisane "Że jeżeli ktoś sam od siebie będzie chciał zmienić choć słowo zawarte w biblii jak i jej treść bla bla bla zostanie potepiony bla bla bla" Więc nie wierzę w autentyczność tejże księgi... A w ogóle co do przykazań- bo to też mnie śmieszy:) 10. Ani żadnej rzeczy która jego jest... Co to w ogóle za przykazanie buahahaha - nie ma to jak ucinać, docinać, dopasowywać do własnych potrzeb.. A i jeszcze jedno- dlaczefgo dopiero od 2 czy 3 lat- nie pamiętam dokłądnie zostało wydane "pozwolenie" na spożywanie mięsa w BN . To jest śmieszne- śmieszne i jeszcze raz śmieszne... Bluźnie? :) A tam bluźnie;-D Stwierdzam niezaprzeczalne fakty...

z tym piekłem to nie wiadomo, każdy może się nawrócić, zawsze, Bóg jest miłosierny :-)

Gość emilyrose
I bardzo dobrze, że ludzie się boją i wierzą, dobrze że kościół nie mówi o wszystkim bo byśmy sie cofneli kilka wieków. Zaczęły by sie znów krucjaty i polowanie na czarownice, heretyków i innych

aha Parafianin- człowiek zacofany, bez ogłady, niewykształcony:) Szara masa:) Tja czy to nie jest obraźliwe moi wierzący parafianie? :) Tja zło zło jeszcze raz zło:) Ave Satan po prostu:) 666 jak nic..Szatan Mrok Cały Rok;-D

Ateista kończy żywot,jego dusza oddziela się od ciała idzie sobie to tunelu ze światełkiem i widzi kogoś o kim dzisiaj dyskutujemy,to musi być ZONK.

przestań bluźnić kobieto!! niektórzy ludzie są po spowiedzi i nie życzą sobie czytania Twoich bluźnierstw w Wielki Piątek :-O

Ta pierwszą krucjatę bym zaproponowała do Torunia;-D Co do mitologi- ogólnie w naszej słowiańskiej wierze były identyczne odpowiedniki ;-D Perun- Zeus Neptun- Posejdon Także trzeba było sobie jakoś tłumaczyć zjawiska atmosferyczne i zaskarbiać przychylność losu;-D Eh ta korupcja;-D nic tylko byśmy w łape dawali dla świętego spokoju;-D

Gość emilyrose
dlaczego paafianiny to niby ktoś taki?

Nikt nie wie, czy to bujda, czy nie... ale Ty nawolujesz do czerpania z Biblii... ludzie nie czytaja jej... Nie wiedza, ze Bog wcale nie jest tam takim dobrym i milym dziadkiem.... anie wie, ze aniolki to ie dobroduszne istotki, tylko potężne... demony Archaniol Michal wycinał w pien cale miasta, gdy byly niepokorne... a co do Biblii to tak jak pisalem - znasz tylko jej przeklad i kompilacje, ktora stworzyl czlowiek.... a do milosniczki rogaczy - nie pojmuje jak cos takiego moze wkurzac

Gość emilyrose
z jednej strony rzeczywiście mogło i pewnie było np jak w Apocalipto:), ofiara-dla ich boga- zaćmienie- kara, i możliwe ze tak sobie to tłumaczyli

stary testament to inne czasy, widać też potrzebne, żeby możliwa była dobra nowina i przyjście Jezusa .. no i ludzie mieli wtedy zupełnie inną mentalność

oj to przeżegnaj się 3 razy;-D żeby zło odgonić... :) Przecie nie bluźnie- nie sądziłam, że rozważania filozoficzne sa bluźnierstwem- ale chyba jednak odrobina potrzeby myślenia nad tym jest niemile widziana w tej akuratnej religi;-D Co do Jana Pawła- myślę, że był po prostu dobrym człowiekiem- a do tego nie trzeba szaleńczo w coś wierzyć- on zapewne wierzył- ale potrafił się przyznać do zbrodni kościoła i za nie szczerze przepraszać- np. W Ameryce zamordowano setki tysięcy indian w bestjalski sposób... podczas nawracania na jedyną prawdziwą wiarę... J.P.II Przepraszał ich najmocniej za to wszystko- po czym Papa Razzi- po wizycie tam zdążył zauważyć i wywołać skandal- twierdząc, że przeciesh nic się nie stało... i chrześcijanie za nic nie odpowiadają...Jak widać co człowiek to inne zdanie na temat masowych mordów w imię Boga.

Biblię napisali Żydzi a Żydzi to naród o mentalności totalitarnej o czym świadczy ich religia oraz ideologie przez nich stworzone (socjalizm, komunizm, anarchizm, syjonizm, etc.) na szczęście są wśród nich chwalebne wyjątki takie jak Rothbard, Mises, Rosenbaum, Szpilman, Friedman, Hayek, Heydel.

Gość komiczme mój misiu
może i nie może ale wkurza-przynajmniej tych, na których testowałam. po ilości czasu potrzebnego aby delikwenta wkurzyć oceniam poziom frustracji, brak dystansu oraz chamstwo.wiem-mam bardzo głupie hobby, ale ludzie są tu tacy zabawni ;) dobra, idę już 🖐️

co do parafianina- poszukaj sobie znaczenia tego słowa- i sama dojdz do wniosku dlaczego tak nazwano owieczki chrystusa;-D Mam tylko głęboką nadzieję że po to aby je oświecić:)

Gość emilyrose
tak czy inaczej ludzie zawsze zabijali się w imię religii.

wg mnie bez sensu są argumenty że kościół popełniał/a błedy (ludzie z wolną wolą) nikt nie dał kościołowi kredytu na nieomylność chodzi o wiarę chyba, nie?

Gość A ja mam pytanie-
jakie sa imiona tych wypedzonych upadlych aniolow? kto to jest szatan? czy diabel i szatan to to samo? czy szatan moze wchodzic pod rozne postacie?