Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazonaaa

PROGRAM O OPETANIU DZIEWCZYNY Z NIEMIEC NA 2-KTO OGLADAL??MAKABRA

Polecane posty

Hakuna ,to nie takie proste wyprowadzić się,sporo pieniędzy włożyłam w ten dom ,sprzedać sie go nie opłaci ,dokąd pójdziemy z dwójka dzieci nie jestem panem komiczne i nie kupuję apartamentów.

hm a w ogóle propos tematu- to ja myślałam, że diabeł jest tylko jeden- a tu taki zaskok- 6 diabłów... no no ciekawe...gdzie ona to wszystko pomiesciła...a jeżeli dusze stają się \"diabłami\" za takie błahostki to boshesh ty mój- więcej diabłów niż karaluchów na tym świecie...z resztą co drugi ksiądz diabeł wcielony... sodoma i gomora- porządna zaraza by się nam przydała- albo jakiś meteoryt... bo innego wyjścia nie widze...a tymczasem modlić się modlić..niewiadomo kiedy diabeł czmychnie pod spódnicę...

no wlasnie - testament? i tak sobie tylko podpidali i juz? a cóz to za nowa forma testamenu allograficznego? :D

diebel nie jest jeden... albo inaczej - jest wiele demonow, ktore wg jednej wersji są aspektami jednego tzw diabla, wg innych jego slugami, lub tez jakimis inkarnacjami w naszej rzeczywistosci... jest Szatan (bo to imę a nie synonim diabla) jest Lucyfer, Asmodeusz, Abaddon, Moloch, Baal, Azrael itp..

Gość komiczme mój misiu
ignorujesz mnie :(

heh tjaaa.Mefisto...Lucek...Bafomet...bla bla bla Szatan jest jeden- lecz wiele ma imion... a imiona te pochodzą z różnych kultur... co do sług:) A ktush to wie czy w ogóle istnieje jakiś szatan:) Skoro potrafili księża naginać religię i łączyć ją z "pogaństwem" to dlaczego nie mieliby wymyśleć szatana- przeciesh czegoś trzeba się bać...i trzeba mieć jakąs wymówkę jesli płonie na stosie 50tysięcy kobiet rocznie podczas chrystjanizacji...:) Bo przeciesh tylko ciemnota przyjmie religię tak pokręconą i tak ogłupiającą i tak ograniczającą...

Manka - interesowalem sie kiedys demonologią i ogolnie lubie poczytac o Starym Testamencie w opracowaniach naukowych... wierzenia hebrajskie tez mnie interesuja... po prostu lubie wiedziec duzo na rozne tematy..

Taaa,czasy płonących stosów mamy dawno za sobą ,w dobie lotów kosmicznych ,komputerów i innych wynalazków ludzie nadal wierzą w Boga i szatana -jakie to dziwne...

Gość komiczme mój misiu
:(

"heh tjaaa.Mefisto...Lucek...Bafomet...bla bla bla Szatan jest jeden- lecz wiele ma imion... a imiona te pochodzą z różnych kultur.." no to tak nie do konca - wiekszosc to imiona hebrajskie... i nawet jesli zalozymy, ze ten diabel wlasciwy jest jeden, to demonow jest juz wiele - jak np wspomniany przeze mnie Moloch... a ich piekielna natura, wspomniana chocby w Biblii sokojnie pozwala nazywac je diablami

komiczne spójrz łaskawszym okiem na swoją wielbicielkę bo dziewczyna nie zaśnie w nocy ,chociaż jej pomachaj.

"Taaa,czasy płonących stosów mamy dawno za sobą ,w dobie lotów kosmicznych ,komputerów i innych wynalazków ludzie nadal wierzą w Boga i szatana -jakie to dziwne..." Mentalnosc czlowieka nie zmienila sie prawie wcale... Zreszta postep techniczny jest tez mocno naciagany... bo tak naprawde to co my osignelismy - wynalezlismy troche gadzetow, kilka wynalazkow zwroticowych.. nie ma zadnych lotow kosmicznych... jedno co potrafimy, to poleciec na wlasna orbite i tez zajmuje to lata przygotowan... na ksiezyc tez juz nie latamy.... postep jest pozorny

Nie wyobrażam sobie mieszkać w domu, w którym dzieją się takie rzeczy:O Jak siebie znam to zeszłabym na zawał albo w najlepszym razie wylądowała w psychiatryku... Straszne, mam nadzieję, że nigdy mnie to nie spotka...

Gość komiczme mój misiu
jesteś niegrzeczny:(

na pytanie "co tam" odpowiadam - tam... tam....NADCHODZI ONA!!! :P i pewnie ma rogi - tak jak ja :)

Do Boju Rycerze Chrystusa- w zasadzie ciekawi mnie fakt- dlaczego kościół nie mówi o tym jak to kiedyś mordował w imię Boga tylu ludzi:) I dlaczego nie ukorzy się przed historią i nie padnie na kolana błagać samego Boga o wybaczenie:) Dlaczego ważniejsze od tego jest napychać sobie kieszenie forsą i jeździć furami- mieć kontrole nad najmniejszą wsią i robić ludziom wodę z mózgu... Dlaczego ukrywać Necromonicon... dlaczego ukrywać "Zakazane Księgi" w Watykańskiej Bibliotece... Ej jaka ta religia jest popierdolona- i że jeszcze w tych czasach są ludzie którzy w to święcie wierzą- będąc jednocześnie tak zakłamani sami w sobie- weżmy np. Polacy- ludzie z Xenofobią- prawie każdy w niedziele na sume zapiepsha w odświętnym ubranku- bo trzeba pokazać Zoście z sąsiedztwa nowe buty... jadą po żydach a wyznają religię w której główny bohater jest, tu niespodzianka Żydem.... tyle sie mówi o miłosierdziu- tylko jakoś tego miłosierdzia nie widać za cholerę... ale co tam-zawsze można ogłaszać wszem i wobec, że jest się katolikiem, chrześcijaninem czy jak zwał tak zwał... Aha i jak Bóg ma na imię? :) Takie pytanie odskocznia- czy ktoś może mi odpowiedzieć?:) Bo wiadomo jest Maria, Józef, Jezus, i inni..ale Bóg...sam w sobie jakie ma imię? Bo chyba nie "Pan" Co nie? :)

Gość komiczme mój misiu
akurat teraz (wyjątkowo) nie pytałam co tam. chciałam Ci tylko pomachać:( (czy już Cię wkurzam ? ;) )

Voodica - Moim zdaniem prawdziwym Chrześcijaninem jest osoba, która postępuje wg Pisma św. a nie wg tego co mówi Kościół, a przynajmniej nie we wszystko. Bo tak naprawdę nauka Jezusa i nauka Kościoła różni się i przykładów na to można podać wiele. A Bóg ma wiele imion w różnych religiach, tak naprawdę jednak Bóg jest jeden. U nas to "Jahwe" o ile mi wiadomo ;)

osoby przez Ciebie wymieniony byly ludzmi i stad ich imiona - Boga jako taki imienia nie potrzebuje

Gość bedzie jakas powtorka
wiele razybna zywo widzialam takie rzeczy ale yo jest pewnie sztucznie nagrywane :/

Kler to jedno a wiara to drugie ,są prawa ludzkie i Boskie kazdy z nas ma swoje zasady których sie trzyma ,nie ma ludzi do końca złych ani też nieskończenie dobrych.

Gość y45645
komiczne co robisz na forum o tej porze?

a czemu mnie wkurzasz? mnie bardzo trudno wkurzyc... a przez net, to praktycznie niemozliwe.... a do Hakuny - gdybysmy postepowali wg Pisma Swietego, to by kamien na kamieniu tutaj nie zostal.... Chyba nie czytalas Starego Testamenu... Zreszta - jakie pismo swiete???? Opierasz nie na tekscie vulgaty - tlumaczenia i kompilacji Św Hieronima - wiec jesli koles byl kiepskim tlumaczem, to wierzysz w bajki, bo teks Pisma dawno juz nie istnieje

A ja wciąż uważam, że to ludzie wymyślili Boga i całą tą biblię... bo w coś trzeba wierzyć... nie ma na świecie plemienia które by w coś nie wierzyło- nawet w najgłębszej dżungli ludzie w coś wierzą- ino w dobie racjonalizacji i umysłu- nie da rady ogarnąć rozumem tematu- Zawsze będzie więcej pytań niż odpowiedzi- a w zasadzie odpowiedzi nie ma żadnych bo nikt nie jest w stanie nic udowodnić...Dlatego coraz częściej ludzie olewają sobie religię ogólnie tylko mówiąc o sobie, że są wierzący albo stają się częściowymi bądź całkowitymi ateistami.. tudziesh przejmują inne religie... Ja osobiście uważam, że coś tam musi być gdzieś ponad nami- niekoniecznie w tym śmiesznym "niebie" ... jakaś siła...sprawcza... ale nie nazywam jej Bogiem... Nie wierzę w instytucję którą jest kościół...nie wierzę, że coś co zbudowano na krwi, płaczu, krzykach i cierpieniu jest dobre... niewierzę w nic co wychodzi z ust tych zidiociałych, zawistnych, ograniczonych, podstępnych, wszystkomogących, rozpychających się w pańszczyżnianym foteliku lepiej niż król na tronie, pchających paluchy w politykę księżulków, kardynałów, biskupów..i innych PappaRazzich