Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

donoś dalej -->> pewnie już się tu nie pojawisz , i nawet dobrze, bo ten topik jest dla zainteresowanych , anie dla złośliwców i ignorantów. polo -->> witaj w \"klubie\" Panie Szczepanie , ja też proszę o podawanie na tym forum wszelkich informacji dot. sprawy psów z zamku,bądź na Waszej stronie internetowej towarzystwa. Pozdrawiam wszystkich !!

Gość klara1001
witam wszystkich. Ja też podnoszę temat i bardzo dziękuję TOZ i Fundacji za działanie w Kamieńcu, odezwę się póżniej.

cześć TOZ Wrocław Gratuluję,dopinguję,popieram i wszystkich miłośników futrzaków bardzo ciepło pozdrawiam. Mam dwa psy.Jednego kundelka uratowałam zabierając z opolskiego schroniska.

Gość las palomas
zainteresujcie sie wpierw naszymi,polskimi dziecmi.Dopiero moze pozniej-psami,co?Jak myslicie?Pies,czy czlowiek wpierw?

Gość klara1001
Witam. Ze wszystkich informacji wynika, że wójt sprawę spłyca do zera i liczy na to, że znów wszystko ucichnie i cała skandaliczna sprawa wróci na gminne "tory"! Bardzo proszę przedstawicieli TOZ i Fundacji "MRUNIO" aby przy kolejnym spotkaniu z wójtem nie podawali mu ręki!! Wójt na ten gest nie zasługuje, on nie jest dla Was partnerem! Bardzo proszę.To wyjątkowo negatywny typ i szkodnik, nie zasługuje na szacunek. Swoim postępowaniem udowodnił, że jest "mocnym gościem gminnym". Do takich ludzi należy podchodzić z kijem i walczyć o prawa dla skrzywdzonych. A dlaczego Wł. Sobiech - dzierżawca i oganiacz pałacowy nie chce rozmawiać z mediami, jest pierwszym katem dla zagłodzonych psów i chyba "ważną" postacią w tym upiornym "biznesie". Czego się obawia? Wielkim skandalem jest postawa PIW (i reszty towarzystwa) oni tylko reagują na ptasią grypę, psy czy koty dla nich nie istnieją! Stawiam pytanie. Czy gmina Kamieniec Z. poczyniła starania o dotacje unijne na odbudowe i remont zabytkowego zamczyska? Czy w tym przypadku gmina ma osiągnięcia? Czy może pochwalić się przyznanymi dotacjami unijnymi, które są b. duże i ratują wiele bezcennych zabytków? Czy całym ratunkiem dla gminy i starego zamku jest jeden Sobiech? Co na to powiedzą władze gminne i mieszkańcy Kamieńca Ząbkowickiego którzy składają swoje pieniądze (podatki) na miesięczną wypłatę dla wójta i innych włodarzy?????????????? Z całego serca popieram działania TOZ i Fundacji i wszystkich którzy ratują udręczone zwierzęta i proszę nie zrażać się trudnościami (i małym brzęcącym tutaj "komarem") , bo tylko tak można dojść do celu. Pozdrawiam

las palomas - zanim zaczniesz pouczac pochwal sie swoimi osiagneiciami w pomocy biednym dzieciom. Z checia posluchamy rad osoby, ktora na pewno aktywnie pomaga, moze sie czegos nauczymy od Ciebie. No nie daj sie prosic!

Gość Babcia kociara
a wy bezbozniki - czemu sie biednymi kotkami nie zajmiecie, co to musze dokarmiac w piwnicach ?

Gość TOZ Wrocław
Serdecznie dziękuję za wszystkie głosy poparcia i również za głosy odmienne. Tych, którzy negują nasze działania odsyłam do lektury choćby "Elementarza Św. Franciszka", bardzo pouczająca lektura. W poniedziałek złożyliśmy odwołanie od decyzji Wójta o odebraniu tylko kilku psów zamiast wszystkich. Przygotowujemy zawiadomienie do prokuratury, na stronie staram sie zamieszczać wszystko, ale brakuje mi doby na wszystko. Postaram się uaktualnić, zaglądajcie na www.wroclaw.toz.pl a propos kotków - TOZ we Wrocławiu ma 200 wolontariuszy, którym pomaga pomagać kotom piwnicznym, których mamy w ten sposób kilka tysięcy. Jeśli jest Pani z Wrocławia to proszę sie do nas zgłosić...

Gość TOZ Wrocław
aha, to forum jest poświęcone pomocy zwierzętom, a w szczególności pomocy psom z Zamku, a z całą pewnością nie jest forum na którym należy się czymkolwiek chwalić, ani pomocą zwierzętom ani pomocą dzieciom, czy ludziom starszym albo ludziom chorym itd...

Gość podnosicielel
podnosze

Gość www.toz.pl
podnosze

Gość podnosicielel
podnosze temat

Gość artystka z wielką pupą
wiesz kreca mnie te klimaty umierających piesków

Raju, czy zawsze jakiś "psychol" musi się wtranżolić, choć nic go to nie obchodzi, normalnie ręce opadają. Osoba , która tak bardzo chce opiekować się lub pomagać głodnym dzieciom itp. niech wejdzie na temat PAJACYKA i niech tam klika. Pozdrawiam wszystkich !!

Gość klara1001
Witam wszystkich ! Brawo - ja też polecam PAJACYKA !! Może tam działać i wpłacać, są też inne, postaraj się odszukać. Powodzenia w działaniu !! Bardzo zasmuca mnie fakt, że w spr. psów z zamku nie ma pomocy ze strony innych "zwierzowatych" fundacji, stowarzyszeń itd. Instytucje które powinny pomagać, wspierać działają w odwrotnym kierunku i nie pomagają zwierzętom, to są fakty. Potrzebne są zmiany w całej Polsce, które rozbiją układy. Pozdrawiam !!

Klara1001-->> masz dużo racji w tym co piszesz, ale jeśli wszystkie organizacje zajmujące sie ochroną, opieką nad zwierzętami (wszystkimi),nie podejmą zmasowanych działań, to niczego się w tej kwestii nie zmieni, pojedyncze działania mogą wpłynąć na jakieś lokalne działania, ale po sprawie \"Psów z Zamku w Krzemieńcu Ząbkowickim\", to niestety można zwątpić w wiele rzeczy. Dla mnie jest karygodne, żeby nikt z radnych, posłów i jeszcze \"bóg wie kto\"- nie interesuje się takimi rzeczami i nie usiłuje pomóc w jakikolwiek sposób. Chyba potrzeba ogólnopolskiej akcji dotyczącej zwierząt, aby ruszyć sumienia wszystkich ,którym ten temat nie jest obojętny. I jeszcze muszę napisać , temat który mnie wczoraj bardzo poruszył, a mianowicie zabicie z premedytacją łosia w Warszawie i to przez kogo? Natychmiast ten człowiek powinien mieć odebraną broń myśliwską i dożywotni zakaz polowań i pracy na rzecz zwierząt.A jeszcze jest mi bardzo wstyd,że taka rzecz miała miejsce w mieście, w którym mieszkam.

Gość TOZ Wrocław
Na naszej stronie (www.wroclaw.toz.pl) jest zamieszczony list w sprawie do TVN24, w którym informujemy o naszej interpretacji zdarzeń w przypadku zamordowania łosia i informujemy, że podejmiemy działania w celu ukarania sprawcy śmierci łosia. List ten rozesłaliśmy do kilku organizacji ochrony zwierząt. Jeszcze dzisiaj będzie gotowe i wysłane zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w tej sprawie. Planujemy pewne działania w sprawie psów z Zamku, ale ze względu na to, że fora i stronę czytają "ludzie" Wójta i Sobiecha, oraz nie wiadomo kogo jeszcze, kto jest przeciwny odebraniu zwierząt, nie upubliczniamy ich przed czasem, żeby nikt nam znów nie udaremnił zamierzeń. Jolkaza, dziękujemy Ci za wpłatę, jest potwierdzony jej wpływ na konto darowizn TOZ we Wrocławiu:-)

Gość Klara1001
Witam.Dzięki za wiadomości, odezwę się póżniej więcej.Pozdrawiam wszystkich !!

Dziękuję za informacje. Na pewno coś jeszcze wrzucę. I będę czekała na dalsze Wasze wieści w wiadomej sprawie. A łoś - biedny łoś nie miał szans - niestety. Zawsze twierdziłam, że najwięksi kłusownicy to myśliwi. Jeśli tak nie jest, to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.

Gość TOZ Wrocław
Witam! Są trzy szczeniaki do adopcji (odebrane z Zamku), dwie suczki i jeden piesek. Suczki powinny być zabrane już teraz, choćby na tymczasy, aby je rozdzielić, a piesek musi pozostać, aby dał sie lepiej zsocjalizować - obecnie trójka zajmuje się za bardzo sobą, a piesek tyranizuje siostry - jest od nich 2 x większy. Czy ktoś zechciałby wziąć którąś suczkę na tymczas albo zechciałby zaadoptować, wtedy nawet obie razem? Proszę o kontakt ze mną albo przez stronę www.wroclaw.toz.pl Szczepan Kawski

Podnoszę ten temat . Przykro mi tylko dlatego,że nie mieszkam w tamtych okolicach.Przepraszam.

Gość TOZ Wrocław
Newsletter PDF Drukuj E-mail Drodzy Internauci - Miłośnicy Zwierząt! Pragniemy Wam zaproponować otrzymywanie naszych "newsletterów", w których będziemy Was informować o różnych nowościach na naszej stronie (wieści i ciekawostki z kraju i ze świata oraz o naszych działaniach, prośbach i apelach). W naszych e-gazetkach będziemy informować Was o tym co ważne. Będziemy się starać przesyłać Wam gazetkę raz na tydzień, choć co dnia można przeczytać u nas coś nowego. Aby otrzymywać e-maile z naszymi wiadomościami musicie zarejestrować się na naszej stronie i założyć swoje konto. www.wroclaw.toz.pl Pozdrawiam, Szczepan Kawski

Gość Klara1001
Witam ! Myślałam, że szczeniaczki zamkowe już coś sobie znalazły, a tu znów muszą się martwić wszyscy inni tylko nie ci co zgotowali dramat. Co będzie dalej z adopcją, już się martwię. U mnie jest piesek i kotek (wszystko przygarnięte) a wieczorem - pod osłoną nocy - dostają coś na ząb osiedlowe mruczki. Praca jest. Proszę wszystkich miłośników zwierząt (kto tylko może) pomóżcie zamkowym pieskom, zostały z tak wielkim trudem wyrwane z piekła wójta i Sobiecha. Są śliczne i chcą żyć. Dzięki za sygnał w sprawie egzekucji na łosiu, to kolejny przykład jak to u nas jest ze zwierzętami, byle jak, i byle kto. Dobrze, że jest dokładny film jako dowód. Są dramaty różne, ale winnych brak. Niedawno zgłosiłam interwencję dot. schroniska (k. Warszawy), czekam cierpliwie na odpowiedz co to da, co zmieni, w ten sposób sprawdzę ten organ który dostał sygnał ode mnie, czekam uparcie na odpowiedż. Jutro wyślę "coś" na konto dla zamkowych piesków (pocztą - wcześniejsze napewno dotarły). Skierowałam apel do "UWAGI" (czy dalsze upublicznienie coś zmieni ?) Zgadzam się, że trzeba podejmować wszystkie działania w sprawie ochrony zwierząt. Nieegzekwowane prawo, brak operatywności służb, złe przepisy itp. to głowne błędy. Dzięki za wszystki działania do tej pory, ufam w powodzenie. Pozdrawiam

Gość do Pana TOZ
Szanowny Panie Uprzejmie proszę o złożenie donosu w prokuraturzee. bo u mnie przed blokiem w Pcimiu Dolnym biegaja głodne psy a dozorca nie chce ich dokarmiać. Jak mu zwróciłąm uwagę to kazał mi sp...lać do domu wariatów. Z poważaniem Eugenia Kaczkowska z domu Rydzykowa