Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowy motyl

07 kwietnia START, zdrowe odchudzanie

Polecane posty

Cześć dziewczyny! To zaczynamy dzisiaj :) Moim celem jest zrzucić ok. 5-7 kg i utrzymać wagę oczywiście. Stop słodyczom i kawie ( w moim przypadku przy okazji chcę też się oduzależnić od kawy, ewentualnie 1 filiżanka co 2 dzień :) ) i 3 l wody niegazowanej dziennie

czesc wam wlasnie wrocilam z pracy ale sie dzisiaj nalatalam. mysle ze przy takim wysilku fizycznym schudne i wcale nie bedzie efektu jojo na sniadanie zjadlam grahamke z poledwica i banana pilam wode mineralna jedynie w pracy napilam sie oranzady to chyba z pragnienia bo nic inego nie bylo i nie zaluje wiem ze wytrwam a troche slodkiego nie zaszkodzi

Włąsnie dzisiaj zaczęłam dietę!!! mam 63 kg przy wzroscie 164cm. Chce ważyć 53kg tak jak 4 lata temu. Też studiuję ale znalazłam fajną dietę gdzie jest rozpisane menu na kilka tygodni zgodna z wszystkimi podanymi wytycznymi na pierwszej stronie wątku.wszystko w cyklu typowo amerykanskim czyli o 13 lunch a obiad o 18. czyli na porę kiedy już zwykle jestem w domu. Podam Wam linka bo moze sie komuś przyda http://jestemzagruba.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?29 jest to blog dlatego kazdy post czytamy od dołu ;)

WItam dziewczyny :)) Jeśli Wam nie przeszkadza moja obecność i ja sie do Was chętnie przyłączę :) Obecnie waże 74 kg, mierze 174 cm, mam 24 lata :) Na diecie jestem od czwartku (3.04.07). Moja dieta jest niezdrowa, i zdaję sobie sprawę, że trudno będzie mi utrzymać wagę, jeśli juz do niej dobiję. Przytyłam w ciągu ostatniego roku 10 kg ! I czuję się z tym okropnie, marzę, żeby latem wskoczyc w swoje ulubione spodenki :) Ja mam bardzo duży problem, gdyż wiem, że jak sobie pozwole na coś z czego zrezygnowałam - poleci jak z płatka. Taka juz poprostu jestem, dlatego wyrzekłam się praktycznie wszystkiego co dotychszas jadłam. Jem teraz - sałatki warzywne (kapusta pekińska, ogórek, pomidor) oraz jajka. Piję kawę, od czasu do czasu skubnę troszkę serka. Jem również jogurty a także wypijam hektolitry kefiru. Czuję się świetnie :) Co do ruchu - mam długi spacer co rano, poźniej cały dzień zabiegana, wiec za bardzo nie ma jak. AHa - jeszcze wymiary (a niech tam :) - potem bede mogła się z tego tylko cieszyć :) ) a wiec: Talia - 78 Biodra - 100 Udo- 60 Waga: 74 kg wzrost: 174 Cel : 64 :):):):) CHciałabym wyglądać na plaży tak, jak dwa lata temu :) A jak Wam idzie na dietce?:) Pozdrawiam

Gość jak mierzyc te talie
co to takiego

hej! niezle kefir nawet na to nie wpadlam a tak bardzo lubie go pic widze ze coraz wiecej nas jest przed chwila jadlam zupe jarzynowa zaraz beda pierogi ruskie i to moj obiad

Witam wszystkie dziewczyny! Przyłączę się do Was ;-) Również dzisiaj rozpoczełam dietkę.Jestem na niełączeniu,mam nadzieję że dam radę... Mam 1.70 i chcę wrócić do swojej dawnej wagi czyli 60kg. (a ważę 70 ;-( ) Powodzenia dla wszystkich dziewczyn które od dziś startują z odchudzaniam!

Witaj zawsze gorsza... :) Ja też bardzo lubię kefir :) A ma tylko około 50 kcal. :) I przy okazji jest zdrowy :):) A to też przecież ważne.. Zapomniałam jeszcze dopisać, że moja zmora to coca-cola :/ Czasem pozwalam sobie na szklanke :) To i tak duże wyrzeczenie jak dla mnie. A tak apropo dziewczyny macie jakiś termin ważenia się? Bo ja mam tak, że jak tylko wchodze do łazienki mam ochotę to sprawdzić... A to przecież bez sensu... Moze ustalimy jakiś zbiorowy termin :)? Wtedy troszkę mnie to zmobilizuje do nie włażenia na ten przeklety kawałek plastiku :)

stokrotka mamy ten sam cel - czyli 10 kg. i obie chcemy wrócic do dawnej wagi ;-) POWODZENIA! Ja ważę się -tzn. będę się ważyc,bo dopiero zaczynam-raz w tygodniu,rano przed sniadaniem.

Dzisiaj dopiero trafiłam na ten temat więc chyba zacznęz wami od jutra. Tydzień temu obiecaliśmy sobie z mężem że od dzisiaj zaczynamy ćwiczenia. Zobaczymy jak to będzie. Jakiś czas temu nie mogłam zajść w ciąże i brałam hormony. przytyłam 10 kg. miesiąc po urodzeniu spadły mi ciążowe kilogramy + jeszcze 3. teraz jest 7 miesięcy, nadal karmię ale waga od 6 miesięcy ani drgnie. Moje marzenie to 62 kg :-) Ale czy to możliwe????

Tak miffi :) A wiesz, że ja nigdy nie miałam z tym problemów ? W sensie z wagą... Nawet nie wiem kiedy mi to poleciało tak szybko w góre... Aż tu próbuje swoje ulubione gatki, i nie wchodzą... Ostatnio próbowalam również dietkować, schudłam może ze 2 kilogramy. Ale moja motywacja spadła, by teraz powrócić... I mam nadzieję, ze tym razem wytrwam... Miffi ile liczysz wiosen?:)

ale jak spadnie 10 kgto będe przeszczęśliwa :-) nie odbierz to jako docinka :-) to było wyjaśnienie :-)

No pewnie :):) WIem wiem, ja poprostu jakaś rozkojarzona dziś jesem przez tą pogodę. Jakaś taka nijaka :( Najchętniej bym troszkę poleżała, bo pozniej muszę ślęczeć nad ksiażkami. I chyba tak zrobię... Także dziewczyny życzę Wam miłego popołudnia :) zajrzę do Was wieczorem :) Buziaki :)

mam 26 lat właśnie wciągam jogurt,bo to moja godzina na p[osiłek ;-) jem co 4 godziny...

papa! ja bedę jutro od rana... I nie podjadać po katach ;-)

ja chyba będę musiała jeść razem z moim synkiem :-) Bo zawsze robiłam to strasznie nieregularnie . Obecnie nie pracuję tylko przemiło spędzam czas z dzieckiem :-)

ja akurat stosuję dietę niełączenia czyli zakaz łączenia białek i węglowodanów,muszę jeść posiłki co 4 godziny tak szczerze to wytrzymuję narazie,chodz wcześniej jadłam dużo i niezdrowo :-) ponoć regularne jedzenie jest bardzo ważne...

masz racje stokrotko powinnysmy sie wazyc i pisac sobie nawzajem ile schudlysmy ja sie zwaze ostatniego kwietnia ostatnim razem w marcu wazylam 71.09 kg

Witam dziewczyny moja niunia śpi, więc mogę do was skrobnąć. Może też napiszę coś o sobie, mam 28 lat, 164 cm wzrostu, waga przed ciążą 54 kg., ale nawet jak schudnę tylko 5 kg. to już będę zadowolona. Teraz waże 65 kg. Chciałabym po prostu wchodzić w stare spodnie z przed okresu ciążowego:-D. Agunia81 - ja mam podobnie jak ty, mam 5 m-czną córeczkę i to po porodzie zostały mi kilogramy, które same nie lecą już od 3 m-cy, więc postanowiłam coś z tym zrobić;-D. Dziewczyny ja zproponowałam termin ważenia każdego 1 i 15 dnia m-ca? Co wy na to, możemy zaś nawet utworzyć jakomś tabelkę:-D, z wynikami. Czekam na waszę opinię, a teraz znikam wykożystać wolną chwilę od dziecka, będę wieczorkiem:-D PS. Witam wszystkie nowe dziewczyny:-D

To narazie dziewczyny,do jutra! Znikam bo zaraz idę do domu,a niestety nie mam jeszcze netu w domu,bo jestem swieżo po przeprowadzce. Wpadnę tu jutro. Mam nadzieję że przetrzymam dzisiejszy wieczór bez podjadania :-) papa

Widze ze jest grono zmotywowanych kobiet :) Pozdrawiam młode mamusie. Ja też mam maleńką dzidzie- 3 miesięczna córeczke :D I w zwiazku z tym pociążowe i przedciążowe kilogramy do zrzucenia. Mam 27 (jeszcze przez chwile ;) ) lat, 174 cm wzrostu i 91 kg wagi 😭 Postawiłam sobie za pierwszy cel ważyć 80 kg do połowy czerwca... Damy rade!!!!

Popieram pomysł z tabelką, bedziemy wyraźnie widziały komu ile brakuje do osiągniecia wymarzonego celu :) Proponuje taki wygląd: Nick......waga obecna..........waga docelowa..........wzrost........wiek Co Wy na to???

Gość madam
halo,halo chciałabym stosować dietę rozłączną,ale mam ogromne klopoty z zapmiętaniem co jest białkiem,co węglowodanami(makaron chyba) itd.Potrzebuję po prostu przepisy,czy też propozycje zestawów dań.Czy gdzieś to znajdę?