Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Aronia***

Mam fajna dietke kto sprobuje ze mna ????

Polecane posty

Gość dawaj
no wydje sie logiczna , wysokobialkowa dieta , to na czym sie opiera i norweska i kopenhaska

Gość dawaj
a co z owocami ? tez pewnie zabronione :o

Gość pomozcie blagam plis
kilka dni temu spotkałam to w internecie - ten sam tekst. zdrowiej jest jeść mało węglowodanów, niż nie jeść wogóle. niektórym wypadają włosy, śmierdzi z ust itd

ja sie na tym nie znam za bardzo wiec tylko podzielilam sie tym co mam jestem amatorka w odchudzaniu zaczynam od jutra :)

założenia podobne jak u kwaśniewskiego,ale jak piwa pić nie można to odpada ;o( może ktoś zna dietę piwną???

Gość owocow nie mozna
MOZNA JESC !!!! WSZYSTKIE ODMIANY MIESA: jagniece, kurczaki, cielece,świnskie, wolowe, gesi, kaczki,watrobki, mieso wedzone, szynki, kielbasy - NIE WOLNO JESC PARóWKI !!!! WSZYSTKIE ODMIANY RYB: morskie, slodkowodne, konserwy rybne, tunczyki, sardynki MOZNA JESC JAJA POD WSZYSTKIMI POSTACIAMI !!! WSZYSTKIE WARZYWA: kalafior, szpinak, pory, kapusta wloska, kiszona slodka, marchew, pietruszka, seler WSZYSTKIE RODZAJE SALAT: swieza - zielona, papryka swieza lub pieczona, pomidory, ogorki, wloszczyna, buraki, cebula, szpinak - salaty mozna przyprawiac octem i pieprzem MOZNA PIC: mineralna wode , tonic, wode czarna kawe herabty bez cukru, mozna slodzic slodzikiem, mozna wypic litr wina lub szpryceru ale dopiero po 6 dniach. ☻☻☻☻☻☻☻☻&# 9787;NIE WOLNO JESC ☻☻☻☻☻☻☻☻a 87; CHLEBA, pieczywa innego maki ryzu grochu groszku tartej bulki (panierwoanie miesa i warzyw) makaronow orzeszkow ziemnych migdalkow orzechow parowek potraw zasmazanych wyrobow mlecznych - mleka, masla, kwasnej slodkiej smietany, jogurtow, kefirow, budyniow, ciast, ciasteczek, cuku, czekolady, zadnych chipsow, lodow, serow ZADNYCH OWOCOW !!!!!!!!! Zeby uzupelnic potrzebe w/w produktow koniecznym jest zazywanie nastepujacych witamin i mineralaowi to od 1 dnia diety: wit, c , e, wapno 3 x dziennie, magnez, duowit DIETA wymaga aby wykluczyc z niej w3glowowdany, nie bedziecie glodni i nie musicie jesc trzy razy dziennie, mozecie jesc ile chcecie diete nalezy rozpoczac w poniedzialek, po pierwszych szesciu dniach starcicie 5 kg. kazdego nastepnego dnia 1 kg. w ciagu 24 dni mozna starcic do 20 kg !!!!! UWAGA!!!!!!A ni razu nie wolno zjesc nawet odrobiny chleba lub iodrobiny czegos , co zawiera weglowodany to blokuje automatycznie topnienie sie tluszczu. po schudnieciu okolo 20 kg w ciagu miesiaca po zaprzestaniu stosowania diety potrzeba okolo 2 lat aby waga wzrosla

hej ania - nie jest podobnie jak u kwasniewskiego, u kwasniewskiego najwazniejsze sa proporcje, i on mowi, ze nalezy jesc weglowodanmy, ale malo [ok 50 gram dziennie] wszystkie racjonalne diety, czy to kwasniewskiego czy lutza zakladaja, ze trzeba jesc weglowodany, ale nalezy bardzo ograniczac. coz - calkowicie rezygnowac z jednego z glownym skl;adnikow odzywczych.. nie radzilabym.

Gość bom tlusta swinia
grozi jojem. ograniczyc ok, ale nei wykluczyc. z wlasnego doswiadczenia...

Gość dawaj
eee nic sie nie stanie bez węglowodanów przez jakis czas ja zrobie wariacje na temat tej diety , tzn prawie wyklucze weglowodany , ale jakis owoc musze zjesc od czasu do czasu

aronia, pewnie nie, choc moga wypadac ci wlosy, lamac sie paznokcie.. witaminy takie w jedzeniu sa calkiem inne niz takie lykane w tabletkach. coz, sproboj, najlepiej przekonac sie samemu.. pozdrawiam.

Gość owocow nie mozna
tu nie ma wykluczenia,bo warzywa zawierają węgle wiec jakies ograniczone ilosci wegli są

Gość Ola22096
ktoś stosował tą diete??????

Gość owocow nie mozna
na tej diecie raz na zawsze pozbędziecie się swej nadwagi,polecam!!!! 🖐️

Gość dawaj
ale co jeść na zajęciach jak mam od świtu do nocy w weekendy ????

Gość dawaj
a co z nabialem typu ser biały , jogurty ?

Aronia to jest DIETA STILLMANA!!!! :):):) Ja ją zamierzam stosować właśnie od jutra, jest super skuteczna, pare lat temu ją stosowałam i schudłam 30 kg (oczywiście stosowałam ją z przerwacmi, jakieś 2 lata ;) ) Tylko ja znam tą dietę w innej wersji a mianowicie nie ma tam żadnych warzyw, tylko mięso mięso i jeszcze raz mięso !!!! :) i raczej nie powinno się jej stosować dłużej niż 7 dni, maxymalnie do 14 a potem przerwa( ja tak właśnie robiłam) P O L E C A M!!! To kto zaczyna od jutra ze mną ??:P

Kinguchnaaa widze ze znalazłam chociaz jedna kobitke do odchudzania na tej dietce :) siuperr, u mnie najgorzej jest rano jak wstane to tak mnie cos w zoladku ssie ze nie moge wytrzymac , robi mi sie niedobrze, slabo choc jesc mi sie nie chce :( a pozatym to jak dlugo cos nie jem i np cwicze to chyba spada mi cukier bo sie cala trzese dopoki nie zjem czegokolwiek :( - ja zaczynam od jutra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość aronia mam to samo
trzęsie mną jak dlugo nic nie jem,sama nie wiem co to ale mowią że to cukier spada i trzeba cos wtedy zjesc-to okropne uczucie

Dieta Stillmana i ketogeniczna To dieta, która działa w odchudzaniu z takim samym impetem jak głodówka!!! Jeśłi nie chcesz odczuwać głodu może to dobry sposób dla Ciebie? Tracisz kilogram każdego dnia!!! Dieta ta to przykładowy sposób wprowadzania organizmu w stan katozy, gdzie brak cukrów wymusza Twój organizm do czerpania z zapasów tłuszczu.Stan prawdziwej ketozy osiągasz po 2-3 dobach od rozpoczęcia diety.Możesz to sprawdzić przy pomocy pasków dla cukrzyków, które kupisz bez recepty w aptece. Dieta Stillmana może być stosowana tylko przez kilka dni - najlepiej 7 - niektóre źródła dopuszczają 14. Co jeść na diecie Stillmana, czym różni się od diety ketogenicznej? Otóż ta druga dopuszcza dziennie 20do 30 g węglowodanów dziennie!!! Dieta którą opisuję dla Ciebie teraz to 0!!!! węglowodanów, Twoim pożywieniem staje się mięso i tłuszcze. Ta dieta jest dla ludzi zdrowych - na pewno nie powinni jej stosować np. cukrzycy. Co zatem jesz? Mięso, mięso i nic więcej- po 3 dniach nie czujesz głodu, ochoty na inne produkty, ale pod warunkiem , że nie łamiesz zasady. Zaletą tej diety jest to, że nie ma odczucia głodu!!! Jedz zatem wszelkie rodzaje mięsa: z kurczaka, indyka, wieprzowinę, wołowinę, z królika, ryby Mięso możesz :gotować, piec, dusić smażyć, grillować - możesz jeść tatara ale tylko z dodatkiem oliwy/oleju Nie maasz ograniczeń ilościowych - w zasadzie im więcej jesz, tym szybciej chudniesz. Niektórzy zalecają by po 14 dniach zrobić sobie dzień z węglami - nie próbowałam i Twoja decyzj, co zrobisz. Dieta ketogeniczna!!! (dieta węglowodanowa) Po diecie Stillmana dobrze przejść na typową dietę ketogeniczną, w której dopuszczalne do 30g węgłi osoby drobniejsze lepiej, by jadły do 20g. Najlepiej zjadaj 5 posiłków dziennie.

Tabela produktów bez węglowodanów, lub produktów zawierających do 1g węglowodanów na 100g. Baleron gotowany - 0.9 Baranina - 0 Benecol margaryna - 0 Boczek wieprzowy - 0 Brandy - 0 Cielęcina - 0 Coca Cola light - 0 Delma margaryna - 0,2 Dorsz świeży + wędzony - 0 Flaki wołowe suche - 0 Flądra świeża - 0 Gęś tusza - 0 Gin - 0 Halibut świeży - 0 Herbata - 0 Homary - 0.5 Indyk (mięso bez skóry) - 0 Jajka sadzone - 0,9 Jajecznica - 0.8 Jajko bialko - 0.8 Jajko cale - 1 Jajko żółtko - 0,7 Jałówcówka wódka - 0 Kabanosy - 0 Kaczka tuszka - 0 Karkówka wieprzowa - 0 Karp świeży - 0 Kawa bez cukru - 0,3 Kielbasa krakowska parzona/sucha - 0 Kielbasa myśliwska - 0 Kielbasa parówkowa - 0,1 Kielbasa podwawelska - 0,9 Kielbasa szynkowa - 0 Kielbasa szynkowa z indyka - 0,2 Kielbasa szynkowa z kurczaka - 0 Kielbasa toruńska - 0 Kielbasa zwyczajna - 0,1 Kielbasa żywiecka - 0 Kurczak ze skórą/bez skóry - 0 Łopatka - 0 Łosoś świeży - 0 Makrela wędzona - 0 Maslo roslinne - 0 Morlinki parówki - 0,4 Pepsi Light - 0 Oleje - 0 Oliwa z oliwek - 0,2 Parówki popularne - 0 Poledwica wolowa - 0 Salceson czarny = 0 Sardynki w oleju - 0 Schab wędzony/surowy - 0 Ser feta - 1 Ser plesniowy brie - 0 Gouda - 1 Mozarella - 0 Serca wieprzowe - 0 Smalec - 0 Szprot wędzony - 0 Szynka surowa/wędzona/gotowana - 0 Śledź solony/ w oleju - 0 Tuńczyk - 0 Węgorz wędzony - 0 Whisky - 0 Wieprzowina golonka/karkówka/łopatka/boczek/schab - 0 Wołowina - wszystko - 0 Wódka - 0 Żeberka - 0

Produkty mające ponad 1g węglowodanów, ale dopuszczalne w niewielkich ilościach: Bigos - 3,8 Brokuły - 5,5 Fasola szparagowa konswerwa - 4,5 Flaki na rosole - 3,7 Jogurt naturalny 0% i 2% - 6,2 Kalafior - 5 Kapusta kiszona - 3,4 Kefir 2% - 3,8 Kiszone ogórki - 1,9 Krewetki - 1,5 Majonez - 4,2 Mielonka - 2,5 Mleko 2% - 4,3 Ogórek - 2,9 Papryka czerwona - 6,9 Pasztet popularny - 2 Piwo jasne pelne - 3,8 Pomidor - 5,2 Rzodkiewka - 3,6 Sałata - 2,9 Ser topiony - 1,6 Serek ziarnisty - 3,3 Sok pomidorowy - 2,6 Szparagi - 3,7 Szpinak - 3 Śmietana 18% - 3,6 Wino czerwone polslodkie - 5,5 Wino polwytrawne biale - 3,7

Zakazane: owoce warzywa w dużych ilościach chleb i inne pieczywo makarony ryż słodzone napoje ziemniaki panierki słodycze kasze i inne produkty, które nie wymienione są w tabeli. Zabronione jest to, co ma więcej niż 5g węgli na 100g produktu. Chyba ze bedziecie jeść tak, by nie przekroczyć 20-30g dziennie. W zasadzie na każdym produkcie w sklepie jest napisane ile węgli jest na 100g produktu - warto czytać ety

Od jutra wchodzę na dietę cambridge.Na cambridge również nie ma węglowodanów i po trzecim dniu na dietce przechodzę w stan ketozy.Już kiedyś ją stosowałam,ale powróciłam do starych nawyków żywieniowych i kiloski wróciły :-( Z poprzedniej diety pozostały mi saszetki i chcę je zużyć ale potem,czyli po10 dniach wchodzę na dietkę Stillmana. Pozostaje tylko życzyć nam sukcesu...a zatem POWODZENIA :-)