Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura lala

Matura- jaki dopisaliście synonim do słwa sążnisty?

Polecane posty

Gość ewelina 20
http://matura.onet.pl/167427,1,1,pobierz.html czesc ludziska jak wam poszlo? bo ja przeczytalam odpowiedzi i chyba sie zalamie :(

Gość maturzystka10989
myslicie ze za streszczenie tego fragmentu tez cos dają? :D

Gość ewelina 20
ja mam nadzieje ze tak bo tez strescilam :D ale na probnej tez z lalki pisalam i tez strescilam chociaz nie mialam pojecia o lekturze:P no i mialam 45% wiec nie jest zle jak na nieprzeczytaną lekture :P

Gość ewelina 20
aha jeszcze co do tego "sążnistego" to myslicie, ze jak napisalam dosadny i obszerny to bedzie punkt za to? :/

Gość maturzystka10989
jezuuuu oby tylko pocieszylas mnie ja naprobnej mialam 44% ale byl latwiejszy temat

Gość Ewulasek...
niestety ten synonim naprawde musi byc "kIotzowaty"za inny nie dostaniesz punktow ja tez nie jestem z tego zadowolona:(

Gość ewelina 20
"kIotzowaty" ????????? hahahaha to jakies jaja nie??????? :|

Gość maturzystka10989
ile czasu powinni nam dac sie przygotowac zanim nam puszcza jutro słuchanie? ja sobie lubie kurde to najpierw wszystko przetlumaczyc i popisac

Gość tomazi
Kurczę jak napisałem samo "długi "to dobrze????

Gość ostrowsky
temat byl z pozoru łatwy oczywiscie chodzi o ten 2 gdyby nie 10 milionow podtekstow ktore zostawly w nim zawarte

Boje sie angielskiego, a wy??? Dzis na polskim pisaliscie lalke???

Ja się angielskiego nie boje1 z próbnej miałąm 95%, no ale łatwa była jak jasny gwint, mam nadzieje, ze tym razem tez tak będzie!

Gość ewelina 20
tomazi raczej dobrze :) dlugi a bardzo dlugi to niewielka roznica. mysle ze sie nie beda o to czepiali.. ja sie angielskiego nie boje w sumie... na probnej mialam 80% to mysle ze bedzie ok :) [podstawowy oczywiscie]

Gość maturzystka10989
ja mialam 41% :(

Gość maturzystka10989
ile czasu powinni nam dac sie przygotowac zanim nam puszcza jutro słuchanie? ja sobie lubie kurde to najpierw wszystko przetlumaczyc i popisac

Malo czasu daja na to!!! Kurde ja tez lubie najpierw przetlumaczyc. Ja uwazam ze moja probna matura byla trudna,my nie mielismy tej z operonu i gazety...

Gość maturzystka10989
to powinno wystarczyc na probnej od razu puszczali

a ja miałam tylko tą z operonu i wyborczej i w sumie mysle, ze nie byla trudna, ale to juz zalezy kto w jakim stopniu potrafi ang.

No ta z operonu byla latwa w porownaniu z tym co my mielismy :-( Etammm ja jestem zalamana tymi wynikami z polskiego.... ja strescilam ten fragment lalki... masakra. Ale za to tez beda punkty nie?

Gość maturzystka10989
musza byc za to punkty bo ja tez strescilam. dostaliscie tez na koniec szkoly dlugopisy ze sciaga?

beda napewno :) nasza polonistka po probnej mowila, ze jesli ktos nie czytal lektury i nie ma o jej tresci zielonego pojecia, to niech przeanalizuje tekst i opisze wlasnymi slowami czyli takie streszczenie. ja tak zrobilam i mialam 45 % jak juz pisalam, a najbardziej mi bylo zal niektorych kujonow z klasy, ktore czytaly na biezaco wszystkie lektury i mialy kilka % mniej odemnie hehe to byl szok :P

Gość maturzystka10989
musza byc za to punkty bo ja tez strescilam. dostaliscie tez na koniec szkoly dlugopisy ze sciaga?

Gość maturzystka10989
my dostalismy takie dlugopisy ze sciagą jedni dzisiaj je przyniesli na mature i nikt nic nie powiedzial, wiec jutro ja biore :) a jestem z Raciborza- Śląskie

Gość maturzystka10989
:) no calkiem kurcze ale fajnie ze ktos z bliska jest :)