Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura lala

Matura- jaki dopisaliście synonim do słwa sążnisty?

Polecane posty

Gość maturencja.
No, powtórzyłam sobie słówka i zwroty do tych listów oficjalnych itd. kurwa dzis to dopiero stresa mam zaraz sie poplacze hahaha dzis mi stres odpuscil po wyjsciu sali i naprawde lzy w oczach mialam :O ale sie zjaram po tych maturach za wszystkie czasy

Gość tomazi
Gowno z mojej wczorajszej nauki..:D ladny kosmoss po co czytać lektury?;/ z czego sciagi mowicie?? jak kuratora nie bedzie to luz mozna sciagać

Gość maturencja.
ja sobie chyba nie robie.. bo z czego ? :D choć mogłabym te zwroty sobie spisac no ale tyle to pamietam poki co:P

Gość kamilo
a to moj kumpel jest lepszy..z roszerzonej maty mial 2%...wiec nie smiejcie sie...boje sie jutro angola..jak mi dadza list motywacyjny albo reklamacje badz list czytelnika to sie zalamie...

Gość maturencja.
Ja mam tak samo... :/ o instrukcji juz nie wspominam :D przed polskim sie tak nie balam..

Gość tomazi
zwroty jakieś ? ile to musi być minimum słow ?? musze coś rozkminic bo nie napisze tylko- Hi Xxx how are you :D

Gość maturencja.
są nawet na necie przykładowe zwroty używane w liście oficjalnym :) i jak już to musiałoby być : dear sir / dear madam :classic_cool: Bo w końcu ma byc oficjalnie :D hehhe a długoś to chyba od 120- 150 słów tak jakos nie wiem jak ja tyle słów spłodzę :O

Gość karolinaaaaaa
mam pytanie czy na angielskim podstawowym moze byc list formalny?? Czy formalny tylko na rozszezeniu?

Myślę że będzie nieformaly. ja nie umiem formalnego...

Gość karolinaaaaaa
oby nieformalny:) oby oby oby;p

Gość karolinaaaaaa
ja tez bo w prywatym mozna lac wode tak troszke;p hehea jak myslicie co bedzie bo ja bym chciala ogloszenie albo wiadomosc;p mam tylko nadzieje ze nie pocztowka;p bo byla na probnej;p

Gość załamka5maja
maturencja - ja się też zjaram po maturach, z rozpaczy :) ojjjj to będzie straaaaaszne xDDD Modle się żeby nie było listu formalnego, reklamacji, czy ankiety(!) I żeby słuchanie było tak proste jak na próbnej :(( Ech..... Teraz zaczynam się bać. Jakoś przedtem angielski nie wywoływał u mnie żadnych odczuć, a teraz czuje stressss :/ :/ :/

JA chce list do kolezanki. I jakas wiadomosc typu: musiales wyjsc zostaw wiadomosc swojemu wspollokatorowi :-) hahaha. Moze byc???

Gość maturencja.
szukam tego linka... dżizas ale znaleźć nie mogę.. na ściąga.pl wcześniej było :/ też by mi sie przydało jeszcze

Gość maturencja.
:D to sie zjaramy obie ... :classic_cool: :D heheh i chyba faktycznie z rozpaczy... ja takie same mam oczekiwania co do matury z angielskiego jak wy i oby nam instrukcja jakas nie dojebali bo nie zdzierżę

Gość karolinaaaaaa
oj ja tez sie boje ankiedy;p brrr jak pomysle o ankiecie;p wiadomosc do wspollokatora plagam zeby byla:)

Jeju im wiecej mysle tym gorzej. Hmm a ja sie tak dolaczylam do was bez pytania. Sorry. Moge? :-D

Gość rewe
krótkie wypowiedzi i tak są łatwe cokolwiek to będzie, wystarczy dobra znajomosc słówek - nawet dostateczna znajomosc powinna wystarczec! Gorzej jesli chodzi o długą formę typu list bo tam zdania trzeba rozbudowac :)

Gość odp na pytanie
Ktoś pytał czy tylko na rozszerzeniu jest list formalny. Na rozszerzeniu w ogóle nie ma listu...

Gość maturencja.
Możesz możesz :D ewelina znalazłas ? ja nie moge nadal a tez chcialam powtórzyc... wczesniej wpisywałam w google : zwroty list formalny język angielski i było :O

Hmm bedzie nieformalny! Ludzie mowie Wam! :-D Grunt to nadzieja!!!

Gość maturencja.
ISatsu - przyda sie bardzo dzieki :):):)

Jak bedzie formalny to bede pisala na zasadzie JA BYC, TY BYC. nie umiem pisac rozbudowanymi zdaniami. A jak bedzie do sluchania TRUE I FALSE to wszystko zakreśle FALSE. :-) tak jest najpewniej.

Gość karolinaaaaaa
jak patrze z poprzednich lat to byl prywatny list;p najgozej jak bedzie slowko ktorego nie znam;p

Gość iSatsu
Swoją drogą, tam są opisane wszystkie formy jakie mogą wystąpić na angielskim, ładnie widać w zakładeczkach je ;)