Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu2008

NIEPŁODNOŚC???-nieudane starania o dziecko!

Polecane posty

Mdaisy to u nas mlodych duzo pracuje:d ale czesc to pseudointelektualisci:d wiec takie fopasy tez sie zdarzaja jak juz wspomnialysmy:D Madzix po prostu mam ochote na kuraka:d ale ja to cynamon wszedzie dodaje:) bardzo zdrowy jest:) a jablka z cynamonem:d niebo w gebie

Dziewczynki ja się tak wymądrzam z tym żarciem bo pracowałam kiedyś w knajpie włoskiej, co prawda jako kelnerka ale moje oko zawsze zostawiałam w kuchni. Tak więc jakbyście chciały coś włoskiego przygotować (oprócz lazanii) to prawie wszystko moge doradzić. Np. Canelloni. Smażymy naleśniki i potem nadziewamy farszem z mięsa mielonego zasmażonego z pieczarkami, cebulką, czosnkiem, sosem pomidorowym, bazylią i oregano. Zawijamy jak naleśnik i polewamy gorącym sosem pomidorowym z przyprawami i posypujemy parmezanem. Np. @ :) Zwykłe spaghetti carbonara, które zawsze wychodzi. Boczek cienko pokrojony, na rozgrzaną oliwę aż się przypiecze. Wtedy wylewamy do kosza tłuszcz, który z niego został i dodajemy makaron spaghetti, oregano, sól, pieprz i uwaga śmietanę 18% tylko łaciatą. Trzeba jeszcze chwilę na ogniu trzymać, żeby śmietana zgęstniała. Można dodać do tego też cebulkę na etapie smażenia boczku, lub wbić jajko na koniec do całości i jescze podsmażyć. Alem sie rozpisała :) Ale we łbie aż się kotłuje z głodu. No i jeszcze tiramisu uwielbiam :) Ale takie wg przepisu tej mojej knajpy bo inne są nie smaczne :)

Katarina, dawaj przepis na to tiramisu bo jak nie to jadę do Wawy ;) ja uwielbiam tiramisu, i w ogóle kuchnię włoską, makaron to podstawa mojej egzystencji (tak tak, zero duchowości :P ) a hiszpańskich rzeczy lubię gazpacho, ale przepisu Wam nie podam bo nie znam :) Jakoś zazwyczaj mi ją robiono :) Ale mnie ssie, już tu nie wchodzę do obiadu;)

MDaisy, co do gadania to oczywiście w pracy i z klientami rozmawiam poprawną polszczyzną ale w gronie swojaków to celowo używam słów typu: żem, kichła, potkła, ale to tak skiciorkiem, dla fanu :) Tak więc jak będziesz czytywać moją wypowiedź to nie pomyśl, ŻEM HAM I GŁÓPEG :) Ale jeśli w pracy ktoś tak gada u Ciebie to serdecznie współczuje. A jak połączyć to z łajdactwem tych ludzi co pisałaś to już wychodzi zupełnie niezłą kicha..:(

KOchana przede wszystkim jak chcesz pyszne tiramisu to musisz się zaopatrzyć w serek Mascarpone. Kiedyś wogóle nie można go było dostać, teraz jest w supermarketach ale jest trochę drogawy. A więc dwa takie serki (lub nawet 3) wrzucasz do dużej michy i mieszasz dokładnie z żółtkami jajek utartymi już wcześniej z cukrem. Dodajesz milion kilo cukru (trudno powiedzieć- po prostu dodawaj i próbuj czy wystarczy). Masę już masz. Teraz mocną, ostudzoną kawę doprawiasz alkoholem- najlepiej klasycznie likierem Amaretto. Biszkopty (najlepiej takie o kształcie podobnym do psiej kości:) ) maczasz w tej kawie (ale to dosłownie na pół sekundy, żeby nie zmiękł za bardzo) i układasz w jakimś naczyniu prostokątnym jak do ciasta. Potem warstwa kremu i znowu zmoczone biszkopty. I tak na przemian. Na górze zostaje oczywiście masa i posypujesz zwykłym kakao w proszku. I pamiętaj: masa super słodka ma być a kawa do namaczania biszkoptów bardzo gorzka:) Tak zrobione tiramisu najlepiej przykryć folią aluminiową i włożyć do lodówki na kilka godzin. Pycha:) Składniki: serek Mascarpone, kawa, kakao, jajka (żółtka), cukiet, biszkopty, likier Amaretto. Polecam i aż mi się w łepetynie kołuje z głodu. A jak Ci zostanie trochę serka Mascarpone to dodaj do niego mrożone truskawki i zmiksuj. Odjedziesz z rozkoszy :)

ja slodkiego nie moge a Wy mnie tu katujecie roznymi rarytasami:D Katarina ja tez w gronie znajomych mowie "jo", "zem" itede itepe:D Ale ummiem tez po polskiemu poprawnieD::D:D Kurna nazarlam sie jablkek i mi brzuch rozsadza..a moze to sie zbliza owulka? oby! oby!!!!

tralala ja też jestem na diecie:) nie jem węglowodanów i słodyczy:) na razie dopóki nie zobaczę wymarzonej wagi:) co do wymowy to mnie w warzywniaku czasami drażni jak proszę o pomarańczę a pani mówi : którego?... ale to czasami, na szczęście mam kontakt z normalnymi ludźmi więc nie ma takich zgrzytów, ale najbardziej nie lubię gdy ktoś kogoś poprawia a sam wali błędy językowe non stop.. a mam takiego znajomego, taki głupio mądry, dlatego omijam go z daleka:) i tez lubię sobie zaciąnąć : se i żem... mój mnie ściga ale lubię:) i lubię bezsensowny tekst: " nie ulega frekwencji" i nawet poznałam dziewczę co ma taki sam jak ja:) Katarina jak Ty to robisz, że jesz takie rzeczy i nadal laska jesteś:) ja przeczytałam te przepisy i przytyłam :) a to twoje spaghetti carbonara to robię jak ty ale z boczkiem smażę kurki, potem jednakowo:) jak nie próbowałaś to spróbuj :) Daisy tez uwielbiam makarony, ale do końca diety niet:( i surowego czosnku tez nie mogę, i surowej cebuli:(

kazika gratuluję diety bez węglowodanów i cukrów :) ja tylko dzięki tej diecie mogę schudnąć bez uszczerbku na zdrowiu i bez głodówek, jest naprawdę super. no ja spadam do domku odezwę sie jeszcze jeśli mój net raczy zadziałać :)

Madzix w maju ważyłam już 70kg i ciągle kombinowałam jak schudnąć, i jedno co się dowiedziałam, że liczenie kalorii nie dla mnie, po prostu ja się nie nadaję, bo chodzę głodna i kombinowanie z tymi obiadami... za dużo roboty, przeczytałam, że wystarczy wywalić węglowodany i słodycze pod każdą postacią i waga zleci, nie trzeba liczyć kalorii ani nic i coś się w końcu ruszyło bez głodzenia i wyrzeczeń... no jest jeden minus, alkoholu też nie można....

Kaziko u nas w tej restaurante to jaK był sezon na grzyby to tez właśnie do carbonary się kurki dodawało :) Kaziko, co do wagi to są dwie strony. Nie tyję za łatwo ale i za łatwo nie chudnę. Ważę zawsze swoje 69-72kg. Czasem w ciągu dnia mogą mi 2 kilo przybyć ale i też mogę w 1 dzień stracić dwójkę. Jak się zapomnę już zupełnie i nie ruszam tyłka przez długi czas (np. święta) i dojdę do ponad 73 to wtedy się biorę za siebie bo nie chce się przemienić w stukilową rebekę. A tak poza tym to standardowo: odchudzanko przed wczasami, sylwestrem czy weselem. A tak to mam w dupie ( w przenośni i dosłownie ) :classic_cool:

no i cisza tu dziś że aż strach...no to ja idę do domku...będę cały weekend sprzątała i u siebie i u mamy. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo nie jadę dziś do mojego chłopka :(

no super...taka tu cisza że to aż nieprawdopodobne...ja wczoraj sprzątała u mamy w piwnicach w dziś już rosołek zrobiłam i resztę do obiadku mam przygotowane...normalnie jak jestem beż mojego lubego to tytan pracy ze mnie hehehe...

no ja też wśród znajomych , którzy dobrze mnie znają zajeżdżam lewą polszczyzną, (co sięstało temu misiu) ale to co opisałam to u mnie w pracy, do klientów itp. leci, więc same rozumiecie że ciary przechodzą :( Katarina, w życiu bym SE tak nie pomyślała :D Kaziko: szacun, ja kiedyś trzy dni wytrzymałam na tej diecie a w czwarty pozarłam paczkę rafaello. miętka jezdem :D

Aha Katarino dzięki za przepis na tiramisu, zaszaleję w nast weekend i zimę przywitam już jako beczułka:D

melduję sie na początku tygodnia :) wcale nie wypoczęta po tym weekendzie! zamiast sobie odpocząć to ja sprzątałam i w ogóle sama nie wiedziałam juz co ze sobą zrobić tak mi się tęskniło za moim...już więcej nie zostanę w domu sama na weekend bo to jest coś strasznego... :) a mój też za mną tęsknił i ciągle wisielismy na telefonie...

i ja sie dzis witam! pierwszy dzien po ponad 2 tygodniach zwolnienia!!! ciekawa jestem jak to zniose, 8 godzin przed lapem .... widze za laski poszalalyscie z przepisami. jak mi sie kiedys odmieni i bede gotowac albo tez bede zmuszona cos ugotowac to zaraz do Was sie zwroce :))) ja poweekendowo znow bardzo udanie, siwetowalismy urodziny mojego wiec raz ze mialam okazje wreszcie sie odstroic pieknie, dwa ze prezenty zakupione okazaly sie strzalem w 10, a trzy ze spedzilismy calkiem romantyczny wieczor :) Madzix, a kiedy Twoj wraca? wspolczuje Ci, bo ja wiem jak sie mecze siedzac czasem sama w domu jak moj na zajeciach w wekend ... a co dopiero jakby mialo go nie byc jeszcze wieczorami

jou ja tez juz zamulam...w sensie od 1,5h:/// A i zrobilam w piatek to moje danie z przepisu:d tak zglodnialam:D Ja musze sie wam pochwalic:D Po tych syfnych tabletkach anty moja waga skoczyla do 63-64 kg przy wzroscie 165cm wiec czulam sie jak paczek..napuchnieta i w ogole jak wielka kulka!!! A teraz po tej moej dietce w pierwszych tygodniach schudlam 2kg a w sobote na wadze widzialam juz 58:D:D:D:D takze sie ciesze jak glupia:) Z tym ze ta moja dieta nie ejst czasowa...tylko stala. Wydaje mi sie ze dzieki niej mialam owulke i @ w zeszlym cyklu. Teraz dla odmiany nic nie czuje:D nic mnie nie boli tylko cos tam czasem w podbrzuszu zaszumi:D a generalnie na jablka mi sie zrobilo niedobrze i glodna chodze:/// Takze zaraz ide wciagnac 2 sniadanko;)

Tralalala niestety ten link nie działa, spróboj go wrzucic jeszcze raz bo chetnie przeczytam :) U mnie też cieszko, nie wpomnę, że strta prasowania się mnoży, jak sie nie zajme generalnym sprzataniem to i pewnie za jakis czas znajde pchły, bo pies jest w 7 niebie gdy na swoim futrz tony piachu przynosi- no w końcu pasterski jest ;) Myślę, ze mam juz cos z sytemem nerwowym nie halo, bo czytam gazete i rycze i nie chodzi, ze było cos wruszajacego, tylko tak poprostu :( A co do pogody to u mnie świeci słońce

No Marzenie cieszę się, że mogłam pomóc :) Ja sobie wczoraj zrobiłam oprócz innych rzeczy :) Tiramisu. Wcześniej nie robiłam z 10 lat i teraz mogę śmiało podać proporcje: 4 żółtka, mała szklanka cukru (ok. 150ml), 2 serki mascarpone (po 250g). MNIAM MNIAM :classic_cool:

4mala, jeśli czytasz wyborczą dodatek: praca to nic nie tak z Tobą, niedziwne, że płaczesz;) Ja dziś jakaś niedospana chodzę, no wiadomo, środek cyklu ;)) Lucy super, że weekend miły:) Co do zwolnienia to ja bym się na nie chętnie przeszła;) Ale jakieś niecierpiące takie, np. z powodu rozmazanego widzenia czy coś:)

hehehe ja na ciazowe tez bym chetnie:P 4Mala kurna nie pamietam linka:/// sprobuj skopiowac poczatek i wkleic w google Mam dozs sporo pracy a tak mis ei nie chce

Lucy ooo to dopiero by był wypas :) Ale nie mogę się za bardzo rozmarzać, bo jedyne co dziś świadczy o tym, że ciezko pracuję to moja skupiona mina wgapiona w net :D Rozmarzenie mogłoby mnie zdemaskować ;)

chyba już ostatni tydzień jest u swojej mamy i do soboty skończą remont u mamy i wróci wreszcie. :) ogólnie to jak gadałam z jego mamą to ona ma juz dość tego remontu który jej synowie zgotowali bo bawią się i gadaja zamiast robić.

Madzix to kiepsko w sumie, a co do remontów to faceci są jak dzieci, jeszcze nei poznałam kolesia, który remont zrobiłby szybko i sprawnie (włączając w to tych, którzy biorą za to kasę).

tralala, a kiedy Ty masz deadline na @? bo nie ma w tabelce? bo moze sie zalapiesz na to zwolnienie? ;-) Daisy, ja tez dzis pracuje trybem podobnym do Twojego. Czasem dla zmyly napisze maila i wykonam frapujacy telefon badz odbiore ze zloscia szepczac: przeciez pracuje ;-) Madzix, musisz miec fajna tesciowa, moja to by z radosci piala jakby sunusie u niej dlugo siedzieli

ee ja to nie wiem kiedy mam miec @ bo przez to walone PCO nie mam regularnych. Na razie jestem chyba w 17 lub 18 dniu cyklu wiec poczekam sobie. Na razie nawet nie ma sladu owu wiec nie wiem