Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kryzys męskości

Samotne, wykształcone

Polecane posty

Kyyrenko - ja nie naprawiam cieknących kranów - przychodzą i wymieniają mi na nowe :P nie umiem tego robić i nie mam zamiaru się uczyć... dla mnie wystarczające jest to, ze stać mnie by ktoś to zrobił :) co do jakichs tam gwoździ, czy wbicia paru kołów w ściane to nie ma problemu - ale elektryka i hydraulika odpada.. (lampe powiesze ewentualnie)

jeszcze mi się przypomniało: -żeby umial mi zwrócić uwagę na popełniane przeze mnie błędy w sposób taktowny (nie wyśmiewał ich)

komiczne, też dobre podejście :) Ale po co mi się reklamujesz?:P:P:P

a skomplikowane jest...na przykladzie, punkt dotyczący spdzania czasu. Wiesz, jak trudno jest "zgrać się"? Żeby w tym samym czasie mieć ochotę na wspólne spędzanie czasu lub wręcz przeciwnie? :D

komiczne, ale Ciebie to ja mogę jedynie platonicznie pouwielbiać, co to za frajda :P:P:P

Gość Nieskończoność końca
To nic prostszego, KIrene. Ot, choćby wspólne czytanie książek na głos. Próbowałaś tego kiedy?

brrrrr.....nie lubię, jestem wzrokowcem i tekst słyszany tylko, źle do mnie dociera. Już wolałabym sytuację, w ktorej oboje sobie czytamy leżąc obok i nie przeszkadzając w lekturze (albowiem dopuszczam myśl, że on może mieć zupełnie inne upodobania literackie).

A jakie, Kirene, są Twoje zainteresowania literackie?

ładnie mówiąc, eklektyczne, nieladnie mowiąc , groch z kapustą :) Przy czym prym wiedzie fantastyka (wiesz, to taki wyraz chęci oderwania sie od rzeczywistości).

Tego się spodziewałem, Kirene. Fantastyka, czy bajki dla dużych dzieci...

Już się opaliłaś? Kirene?

Moje? Różnorodne. :-) Ostatnio przebieram w książkach kucharskich. Z racji budowy domu musiałem się zaznajomić z treścią podręcznika dot. robót ciesielskich. W zasadzie już nie czytuję klasyki, bo po przeczytaniu pewnej ilości książek w nowych nie znajduję już nic odkrywczego. W ogóle, jeśli idzie o literaturę piękną, podzielam opinię Tadeusza Konwickiego, że skonała ona śmiercią naturalną jakieś pięćdziesiąt lat temu. :-)

Opalasz się, Kirene, na golasa?

Gość Black Angel 1979
Widzę, że Koniec nieskończoności nadal nie potrafi odpowiedzieć na moje pytania :)

szallony :D:D:D mieszkam w bloku, a naprzeciwko jest drugi blok :D nie mowiłam o literaturze niezbędnej do wykonywanych czynności, tylko o takiej czytywanej dla przyjemności. A poezja?

To nie tak, Black Angel. Ja się jeszcze za odpowiedź nie zabierałem.

Więc, Kirene, gdybyś nie mieszkała w bloku, zpewne byś się opalała na golasa, tak?

Ależ książki kucharskie czytuję sobie z dużą przyjemnością, Kirene. :-)

a nie wiem...nigdy się nad tym nie zastanawiałam :D Co się tak dopytujesz? Wyobraźnia ruszyła?:D

Poezja, Kirene? Miało miejsce kiedyś pewne zdarzenie. Otóż Julian Tuwim, świetny poeta, zeznał kiedyś będąc na lekkim rauszu: "Proszę pana, ja mogę pisać wiersze, takie jak Mickiewicz i Słowacki. Ale nie piszę, bo nie mam o czym pisać." KIrene, jest mało literatury, którą bez wahania można uznać za poezję.

Gość Black Angel 1979
Hm, aż tak dużo czasu zajmuje Ci przemyślenie, co właściwie oznaczają Twoje poglądy...? :(

Nie, nie o to chodzi, Angel. Ja po prostu uprawiam dość szeroką działalność polemiczną i po prostu nie nadążam niekiedy. Poza tym nie sądziłem, że jeszcze tutaj zajrzysz. Ale skoro tak, proszę o chwilę cierpliwości. :-)

:-) Mylisz się, Kirene. Moja wyobraźnie nie była wyłączona.

wszystko jest kwestią gustu :) Mickiewicza nie lubię :) Tuwima bardzo :) A teraz to ucichnę na moment, żebyś mógł się odnieść do BlackAngelowej wypowiedzi.

- powinna być wielkiej urody - ale urody naturalnej, nie sztucznej, wypacykowanej nowoczesną chemią; -> nie podoba mi się ten punkt. Uroda z wiekiem blednie - i co, wymienisz na lepszy model? Wszystko przemija, moja droga. "Marność nad marnościami i wszystko marność. Ale skoro mam zawracać sobie głowę kobietą, to dlaczego nie miałaby to być piękna kobieta? Tym bardziej, że w końcu raz się żyje... - musi koniecznie być kobietą płci żeńskiej - co oznacza kobiecość w najlepszym, najszlachetniejszym wydaniu; -> ten punkt NIC nie wnosi Ten punkt jest bardzo istotny. Trzeba jednak się wczytać w jego treść, Angel. Teraz nie wystarczy o sobie powiedzieć, że jest się kobietą. Teraz bycie kobietą nic nie musi oznaczać. Dopiero bycie kobietą płci żeńskiej jest oczywistym wyznacznikiem osoby, w stosunku do której takiego określenia można użyć. - powinna posiadać maniery damy, co wynika z bycia damą; -> czyli zachowywać się w jakiś sposób sztucznie Jasne, Angel. Powstrzymywanie się od publicznego oddawania moczu też jest wyuczoną sztucznością. Więc dlaczego nie sikamy w towarzystwie? - powinna być łagodna ale, w razie potrzeby - stanowcza i wymagająca; -> proszę o rozszerzenie tego wymagania Łagodność jest bardzo pożądaną cechą kobiecą. Charakterystyczną dla płci pięknej. A stanowczość w życiu się przydaje, dlatego warto ją posiadać. Dodam, że stanowczość w żadnym razie nie wyklucza łagodności. :-) - powinna pozwolić mężczyźnie być mężczyzną a nie jedynie kreaturą męskopodobną -> proszę o definicję Definicję czego, Angel? Kreatury mężczyznopodobnej, czy mężczyzny?

Mickiewicza wolno nie lubić, ale nie wolno nie doceniać. To mistrz słowa.