Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

big-girl

Schudnę! I zacznę nowe, lepsze życie!

Polecane posty

witaj - nówka na diecie - w naszych szregach. widze ze masz podone cela jak ja. Z jakiej wagi starujesz? Powodzenia!!! PS> Najwazniejsze to nic juz dzis nie jesc :)

Witam.Ja tez mam taki problem z nadwaga.Mam 25 lat wzrost 158cm,i waze 71kg,a moim marzeniem jest wazyc 50-55.Prosze doradzcie jakas diete zebym w szybkim czasie zrzucila tyle ile chce.Bardzo bede wdzieczna.Bede zagladala wieczorkiem i rano takze czekam na rady.Pozdrawiam

dzięki Paulina :) Już nic dziś nie zjem ( i tak nie zmieni to faktu że chyba z milion kcal pożarłam), ale od jutra będę twarda. Ile już dni dietkujecie? Zajrzę tu jutro wieczorem. bilans dnia przeprowadzić. pozdrawiam :)

Lola - najlepiej to 100 kcal. Chociaż ja sama często trzymam się 500 kcal dziennie. No ale potem musisz panować nad sobą i nie rzucać się na jedzenie. A to bywa cholernie trudne. Radzę na początek 1000 kcal (bez słodyczy i tłustych potraw). Przy Twojej obecnej wadze powinnaś na początek przy takim doborze kcal szybko zlecieć przynajmniej te 5 kilo bez wysiłku w krótkim czasie. Wiadomo - im wyższa waga tym szybciej się chudnie. A gdy metablozim zatrzyma Ci się - a silna wola wzmocni - wtedy jakaś konkretna dietka. Tak myślę ;) Pozdrawiam

Dzieki wielkie za wiadomosc.Wlasnie maz wroci zaraz z pracy on bedzie jadl a ja nic tylko sok i jakiego owoca i ide pojezdzic na rowerku w domciu,bede za jakies 30min,ale powiedzcie mi jeszcze czy brzuszki i przysiady i jazda na rowerze to pomoze tez cos?

Witam wlasnie pojezdzilam na rowerku i zrobilam 20 brzuszkow i 10 przysiadow,na poczatek to dobrze ze chociaz tyle.Jutro wstane przez praca tez pocwicze,i mysle ze kilkogramy beda spadaly.Pozdrawiam

nówka na diecie - witam cie w naszym gronie :) bardzo fajnie że z nami będziesz :) a co do stopki to spoko hehe taka przynajmniej jest bardzo czytelna :D lola83 - ja też uważam że na początek 1000-1200 kcal a jak dojdziesz do swojego celu to zwiększaj co tydzień np 100-150 kcal az dojdziesz do twojego normalnego dziennego zapotrzebowania :) co do ćwiczen to tak naprawde to nie jest wazne jakie to ćwiczenia fakt żeby duzo sie ruszac a nie siedziec na tyłku :P hmmm co do diety białkowej to poczytam o niej :) w sumie ta 10-dniowa to tez praktycznie same białko sie je tylko 9 i 10 dzien sa warzywa :P

Gość vibromaxima
szkoda ze wam się nie uda :( po co zaczynac, przeciez wiadomo jak sie skonczy. tylko sobie nadzieje robicie. gruby zawsze bedzie grubym :) buziolki

to moja stopka niewiem czy dobrze ale jestem pierwszy raz na Kafeteri takze sorki za bledy jak bede cos nie tak pisac czy robic CM........BYŁO........UBYŁO..........JEST........BĘDZIE 158........71............0 ...........71............59 Trzeba miec nadzieje ze sie schudnie.:-)

vibromaxima nie bądź taki pewien / taka pewna... sie okaże czy będziemy grube czy chude... i moge ci obiecac że dołozymy wszelkich staran żeby była ta druga opcja :D

lola - stopke sie ustawia tam na górze strony w preferencjach :) wejdź w to zaloguj sie i ustaw :) bo tak jak teraz masz to bys musiałą ciągle ją wklejac pod wypowiedziami swoimi :)

ja nie stosuje zadnej konkretnej diety, jem mniej, nie jem po 18. najłatwiej jest mi w pracy bo jak nie mam nic pod ręką to nie jem, najgożej jak wracam do domu i zjem obiad tak o 17 to po 18 mnie dopada ochota na cośśśśś i wtedy musze wyjśc z domu aby nic nie jesc. Dzis cwicze ale ja nie lubie cwiczyc :( mam Leg Magica od tygodnia ale tez mi sie nim za bardzo nie chce... może zaraz sie zmusze :) hmmm chyba sie zmusze Narka

Gość drosophila melanogaster
hej! czy mogę się dołączyć? też noszę zbędny balast w postaci tłuszczu:( jak ja nie nawidzę własnego ciała:(

nawet nie wiem ile ważę, dopiero jutro się zważę, bo w domu nie posiadam wagi :( odchudzam sie całe życie, raz lepiej raz gorzej:( mój sukces to utracone ponad 20kg ale pozostało jeszcze 10 na które nie mam już siły:( powiecie, że powinnam już dać sobie spokój, ale nie, te 10 jest mi jeszcze potrzebne:( przerabiałam już chyba wszystko:( po osttanich rewolucjach mam pamiątkę w postaci swolnionego metabolizmu:( na razie siedzę w necie i szukam sposobów na jego przyspieszenie:( więc moje drogie uważajcie na wszelakie diety cud:( pół biedy jak nie możecie wytrwać na diecie:( jestem niesamowicie uparta i na diecie 600kcal przezyłam ponad pół roku:( fakt schudłam ale tylko i wyłacznie z mięśni i wody, zaczeły mi masowo wypdać włosy i zaczęły się problemy zdrowotne:( obecnie jestem na 1000 ale widzę ze wcale mnie nie ubywa:( metabolzim mam rrozwalony na maxa:( ćwiczę codziennie i to dośc intensywnie, masa mięsniowa poszła w górę :) tłuszcz powoli zostaje stopniowo wypierany:) cellulit znikł:) ale pozostał brzuch i plecy, na którym odkłada mi się cały tłuszcz:( i nijak nie mogę się go pozbyć:( dzis ogladałam zdjęcia :( masakra strasznie wyszłam ten brzuch ....niby widac, że schudłam ten brzuch, nie jest jędrny tylko taki flak i jest ogromny:( no i nic - odchudzania ciąg dalszy kiedy to się skończy :(

drosophila melanogaster - oczywiscie że możesz sie dołaczyć :) wszystkie ty będziemy ciebie wspierac i 3mać kciuki zeby sie udało :) gratuluje ci tych 20 kg! podziwiam cie naprawde! mówisz że masz problemy z przemiana materii... hmmm może spróbuj activie? nie wiem czy cos pomoże ale to jest pierwsze co mi na mysl przyszło... co do brzucha to nie mam pojęcia co z tym zrobic... u mnie to samo... jest wielki i trzesie sie jak galareta... no ale cóż... trzeba walczyc! :D

cześć dziewczyny :) ja dzisiaj pojawie sie dopiero wieczorem bo cały dzień mnie w domu nie będzie :P 3majcie sie i nie grzeszcie hehe :) buziaki ;*

a więc mój bilans dnia: ruchu zero:( chyba ze takie przydomowe sprawy jedzenie było by ok ale miałam straszną ochote na słodkie i zjadłam 4 kawałki czekolady, dwie czekoladki, mały dżemik tymbarku, princessę, baton musli, a tak to gotowana pierś kurczaka, musli z kefirem, kromkę chleba pełnoziarnistego, pomidora x 3, to uzbierałam w ciagu całego dnia:( masakra i bądź tu chuda i wiotka:(

do tegho jeszcze 3 ciasta nadziewane brzoskwinią, dwie kromki chleba:(

drosophila nie przejmuj sie :* każdej z nas zdarzaja sie wpadki :) uszy do góry i trzymaj dietke dalej :) dziewczyny cos ciuchutko dzisiaj było... wracajcie na topic nawet jesli były jakies wpadki!

Gość drosophla malanogaster
do tego jeszcze likier :( dół na maxa

drosophila nie martw sie ;* to tylko jeden z gorszych dni... jutro napewno będzie lepiej! chociaz sie nie poddawaj!

mam taką nadzieje:( widzę, że u Ciebie na wadze spadki? jaką dietę stosujesz?

na początku miałam stosowac MŻ (5 posiłków) + ruch ale doszłam do wniosku że jak jest 5 posiłków to mi dieta nie wychodzi bo sie opycham... dlatego jem tylko 3 główne posiłki :) sniadaniee, obiad i kolacje :) takie cos mi odpowiada :)

to ja jem 4 posiłki co 3 godziny ale dzis to przesadziłam miałam mega ochote na słodkie

tak w ogóle to bilans mojego dzisiejszego dnia: JEDZENIE: *śniadanie - 2 kromki ciemnego chleba z sałata i pomidorem + malutka kiełbaska *obiad - 1/2 miseczki zupy + 2 kromki czarnego chleba z dżemem *kolacja - 1 mała tortilla (tesciowa we mnie wmusiła :/) + mały jogurt RUCH: * 3x30 brzuszków * 3x2 min rowerek w powietrzu * 3x70 skoków na skakance * 10x schody (wejście + zejście = 1) * ok 3 km pieszo szybkim marszem * 2 numerki z chłopakiem hehe :D (tez zalicza sie do ćwiczen wysiłkowych :D )

drosophila spoko nie przejmuj sie naprawde każda z nas ma takie dni... ja np przed okresem nie jem nic innego niż słodycze i potrafie zjeśc w ciągu dnia: cała tabliczke czekolady, 4 batoniki, wielka paczke czipsów, cała torbe cukierków, i 2 opakowania żelków... no i oprócz tego jeszcze normalne posiłki... (yto przykład sprzed tygodnia...) ale postanowiłam że będe z tym walczyc.. bez słodycze tez da sie życ :) i ja własnie chce zaczac tak życ :) a jak będe miała ochote na słodkie to poprostu zjem jakiegos owoca albo bakalie :)

wiem z własnego doświadczenia ze duza ilośc białka hamuje apetyt a na sodycze moze spróbuj chrom organiczny

jak narazie to sama spróbuje sie z tym zmierzyć :P ale jak mi sie nie uda to zainwestuje w chrom :P ja mam tak że jak wytrwam bez słodyczy pierwszy tydzien to potem mogą dla mnie nie istniec (bo poprostu przechodzi mi całkowicie ochota na nie) puki nie spróbuje np kawałeczka czekolady :P bo jak sięgne po 1 kawałek to potem po 2 i po 3 i tak znika cała tabliczka hehe :) ale spoko damy rade :)