Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ja mimo wszystko

Czemu umieszczacie zdjęcia swoich dzieci w sieci?

Polecane posty

ale taka jest prawda :) to katechetka straszy diabłem, czego ja sobie nie życzę, niby jakim prawem? żyjemy w tak rozwiniętych czasach, wielokulturowych, wielowyznaniowych, gdzie kadra nauczycielska i pedagogiczna powinna być przygotowana na dzieci innych wyznań i kultur, powinna przygotować odrębne zajęcia, przygotować jakieś zabawy czy ćwiczenia na czas trwania religii a nie uwłaczać takiemu dziecku, zamykając je samo w klasie i skazując na odizolowanie.

Jeszcze się kłócicie o chrzest i wiarę? Moje zdanie jest takie, że jeśli rodzice są katolikami to zgodnie z ich wiarą dziecko powinno być ochrzczone (krzywdy to mu na pewno nie zrobi - przecież nie odcina się podczas tej uroczystości ucha:o ). Jeśli dorośnie i stwierdzi, że chrześcijaństwo \"nie jest dla niego\" i chce być niewierzący lub chce być w innej wierze to co mu zaszkodzi ten Chrzest czy Komunia? Przecież skoro ta religia nie będzie miała dla dziecka znaczenia to Chrzest i Komunia nie będą dla niego niczym duchowym a jedynie \"obrządkiem\" kiedyś tam wyprawionym przez rodziców i \"ich\" Kościół. Jaki jest problem. A co do własności dziecka. Nie można mówić, że dziecko jest moją własnością tylko dlatego, że człowiek nie może (a przynajmniej nie powinien) być czyjąkolwiek własnością. Ale dziecko jest MOJE i jak już to ktoś zauważył to ja od urodzenia opiekuję się nim, karmię, ubieram i przekazuje moje wartości oraz uczę co jest dobre a co złe (z tą różnicą właśnie, że dla jednego to co jest złe dla innego może być całkiem obojętne). Zresztą do końca swojego życia będę mieć zawsze jakiś wpływ na moje dziecko. Wiem po sobie - mam prawie 25 lat i swoje dziecko, a do tej pory rodzice potrafią ustawić mnie do pionu i nie mam prawa się odezwać.

gdzie kadra nauczycielska i pedagogiczna powinna być przygotowana na dzieci innych wyznań i kultur,w powinna przygotować odrębne zajęcia, przygotować jakieś zabawy czy ćwiczenia na czas trwania religii a nie uwłaczać takiemu dziecku, zamykając je samo w klasie i skazując na odizolowanie. wiesz nie wiem w jakim regionie mieszkasz u nas jest podział na religie prawosławna, religię katolicka i etykę- i to juz w podstawówce ale może dlatego , że nas cerkiew stoi przy kosciele katolickim a całkiem niedaleko jest synagoga i kościół zielonoświątkowców

widocznie masz szczęście, mieszkam w stolicy i mam z tym problem, nie podoba mi się, że moje dziecko jest izolowane tylko i wyłącznie ze względów wiary, nie żyjemy w Polsce zaściankowej tylko w Polsce nowoczesnej (niby), ale ani widu ani słychu tej nowoczesności.

no to rzeczywiście mam szczescie moje dziecko mimo , że jest katolikiem od samego początku uczy się szacunku dla innej wiary jego najlepszy kolega maciek jest prawosławny

Gość do na wspak.
popieram cie . widze ze twoje zdanie to jakas walka z wiatrakami. ciemna masa nie dopuszcza do swiadomosci ze sa rozni ludzie na swiecie , rozne wyznania, i wolnosc slowa. nie katolik- zly ;) wiekszosc ma zawsze racje. w Polsce. ale na szczescie swiat to nie tylko POlska.:)

ktoś ma chyba problem z czytaniem ze zrozumieniem..........

ike: no cóż już dawno straciłam nadzieję na choćby lekkie podobieństwo do mnie:)

nie przejmuj się moja córka też jest wierna kopią swojego taty a i synek ma po mnie niewiele;)

Gość to inny temat
nie obawiacie sie pedofili czy innych zbokow??chcecie aby ktos walil sobie patrzac na wasze dziecko?

Gość to inny temat
w necie sa ich tysiace nawet na tym forum.

Gość to inny temat
nie moge pojac jak mozna robic dziecku profil na n-k zamieszczac zdjecia na ktorych widac dom, jest nazwa szkoly, miejscowosc..itp. przeciez jak ktos chce to nic trudniejszego znalezc nie trzeba byc detektywem.:)

pisz do ściany ;) i tak ich zdaniem, robią to na co mają ochotę, bo dzieciaki są ich własnością :)

popadacie w paranoję- na podwórko też nie powinnysmy zabierac naszych dzieci - bo byc może któryś z mieszkańców oglada je przez okno a jest pedofilem???

na wspak w dzisiejszym swiecie nic nie jest bezpieczne nawet w szkole dziecko potrafi zabić dziecko

ale Ty nie rozumiesz, to nie sam portal jest niebezpieczny, co ludzie rejestrujący się w nim, są niebezpieczni sami dla siebie, kto normalny podaje swoje dane w internecie?

problemem nie jest umieszczanie zdjęc, posyłanie dzieci do szkoły, itd. problemem w naszym kraju jest złe prawo, bezczynnosc policji , zła edukacja i wiele innych

więc ci powtarzam oddając dziecko do szkoły ile mam gwarancji , że nie znajdzie się tam diabluk z nożem albo prochami?? gdzie na nk masz podany cały adres? myslisz że Ykowi z jakiejś tam miejscowości zechce przyjechać się do białegostoku by znaleśc akurat moja corkę skoro obok niego na podwórku biega parenaście takich dzieci? osobiście jestem przeciwna pokazywaniu miejsc intymnych u dzieci nawet z okresu noworodkowego- ale też bez przesady

nie- to nie naiwnosc- to zdrowy rozsądek i nie popadanie w skrajności

ike, ale Ty to jednak jesteś naiwna, jak ktoś zechcę to nie z miasta z drugiej części Polski przyjedzie a z innego kraju. Kompletne klapki na oczach. Rozumiem, że skoro zakładasz, że dziecko może być zaatakowane przez nożownika z Twojej miejscowości, to taka nasza klasa to lajcik i można poumieszczać trochę danych, bo co może złego się stać? :-o

ike: nie wytłumaczysz tej osobie (na wspak) niczego. Uparła się na tą naszą klasę i koniec. Tak jak wcześniej na chrzczenie dziecka i przekłuwanie uszu. Wszędzie jest niebezpiecznie. W tym, że ktoś umieści buźkę swojego dziecka na nk nie ma nic złego. Całych danych tam nie ma, a poza tym nawet gdyby były to albo możesz nie podawać, albo dostępne są tylko dla znajomych. Weź idź do warzywniaka:)

zdrowym rozsądkiem jest umieszczanie zdjęć na portalu, który ma zupełnie inny cel niż chwalenie się dzieckiem czy domem, zdrowym rozsądkiem jest upublicznianie swoich danych? :-o

na wspak- ty masz kobieto manie;) sorry.........

Ale o co Ci kobieto tak na prawdę chodzi? Nie chcesz to nie podawaj, a co Ci do tego, że ktoś sobie coś robi. Nie masz swojego życia czy co?

Ona ma nie tylko manię ale musi być też albo strasznie zakompleksioną matką, która coś spartaczyła w wychowaniu własnych dzieci i teraz poucza innych - za wszelką cenę, albo ma brzydkie dziecko i nie da się nim po prostu chwalić:P No sorry ale mnie wkurzyła.