Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
MONIA-MAMA

problem z zajściem w drugą ciążę

Polecane posty

Gość shpirti
nio i własnie moja nieproszona zaczyna sie rozkrecac.Ciekawe ile bende miec dni bo tak zawsze to mam 7 nieraz i 8.No coz jak tylko sie skonczy zaczynam mierzyc tempke.Nio skoro mi sie nie udalo moze wam sie uda trzymam kciuki

Tak to jest z tymi lekarzami, kazdy to tylko zarobic chce : ( Shpirti, b.mi przykro, ze @@@@@@@@@@@@@@@@@@ przyszla : ( Ale slonce nie poddawaj sie, staramy sie nadal. Dobrze , ze siebie mamy to chociaz tak troszke jedna druga na duchu podniesie....... Mierz tempke, kup testy i dzialamy dalej. U mnie tez bol brzucha wskazuje na @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@. Ostatnio to spoznila sie trzy dni, dlatego teraz tez jeszcze czekam tak do wtorku. Ostatnio mialam @pozniej, bo bylismy na kilkudniowym urlopie, to wiesz zmiana klimatu.......... Teraz bylam na "malej diecie"to moze to tez bedzie przyczyna....Chociaz czuje "po kosciach", ze dzisiaj w nocy przyjdzie : ( A moglaby zostac, gdzie raki zimuja...... Ja tez zawsze mam tak dlugo 7 dni tez musze liczyc. Teraz tak pomyslalam, ze ja w zeszlym m-cu to pewnie zle mialam te owulke wyliczona, bo liczylam cykl 30 dni, a mialam 33, a to przeciez tez roznica. Testy kupilam dopiero na ten cykl..... Nic, staramy sie dalej. Sylwanaaa- a co u Ciebie? daj znac. Shpirti, Sylwanaaa zaczernijcie sie w preferencjach, to was nikt nie bedzie podgladal

:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( dzisiaj przyszla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz mam dosc!!!!! najgorsze w tym wszystkim jest, ze czlowiek tak sie wsluchuje w swoje cialo i kazda zmiana budzi nadzieje, a tu nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ryczec mi sie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest tu ktos??????

:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( dzisiaj przyszla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juz mam dosc!!!!! najgorsze w tym wszystkim jest, ze czlowiek tak sie wsluchuje w swoje cialo i kazda zmiana budzi nadzieje, a tu nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ryczec mi sie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest tu ktos??????

Gość sylwanaaa
Hej dziewczyny,ja czekam na efekt moze mi sie tym razem uda a wy dziewczyny nie martwcie sie tylko w przyszlym miesiacu znowu do dziela:) ja prawdopodobnie do was dolacze z tymi staraniami:):)

Gość shpirti
Hej dziewczyny.Brydzia mi tez sie chciało ryczec jak dostałam wiec wiem jak sie czujesz.Ja dalej jednak trzymam za nas kciuki.A tak wogule to nas z mała dopadł jakis wirus.W piatek moja mala tak wymiotowała ze pojechałam z nia do szpitala bo nie chciala nic pic i balam sie zeby sie nie odwodniła.Dostała zastrzyk i rano juz było dobrze.Za to ja od wczoraj wymiotowałam i mialam begunge,rano to nie potrafiłam sie zwlec z łozka dopiero teraz niedawno mi przeszło.Ach te chorobska musiały sie uczepic.A moja nieproszona pewnie jutro zacznie zbierac juz swoje manele bo juz malo co dzis juz leci wiec jak co zaczynam mierzyc tempke.Nio i musze kupic te testy bo jeszcze nigdy nie mierzylam tempki wiec nie wiem czy bende umiec.

Gość shpirti
heloo!!! Ja rano dzis nie mierzyłam tempki bo w nocy o 2 moja mala zaczela plakac ze chce siku i musialam wstawac a potem rano juz o 5 znowu wiec stwierdzilam ze zaczne od jutra.A co tam u was co tu taka cisza@@@@

Hej Shpirti, bardzo mi przykro, ze malutka musiala tyle przejsc. Masz racje zawsze cos sie "przyczepi". U mnie tez @@@@@@@@@@ tylko resztki, takze mysle, ze piatek, sobota zaczne mierzyc tempke i te testy tez kupie..... czasem to tak mysle, a w sumie co czlowiek tak sie martwi, przeciez w razie "w-u" to mam moja mala ksiezniczke, ktora jest taka kochana, madra....., ze nie trzeba w nocy wstawac, ze moge sie w 100% tylko jej poswiecic, ale jak widze baby, albo kobiete w ciazy to znowu sie zyczyna. Chyba "oszukuje" sama siebie, zeby w nastepnym m-cu, az tak nie bolalo kolejne rozczarowanie. Sylwanaaa- trzymam kciuki, moze chociaz Tobie tym razem sie poswieci : ) Shpirti-maj bedzie nasz, co nie?! : )

Dziewczyny, a moze umowimy sie na jakis konkretny dzien, czy godzine, i sie tu spotkamy na tym topiku? Co Wy na to?

Gość shpirti
Hej brydzia.Wiesz ja tak samo nieraz mysle ze jak sie nie udaje to dobrze ze chociarz mam moja mała ksiezniczke.Nio i dzisiaj nareszcie sobie pojechala bo rano mialam tylko taka plamke jeszcze.Nio i zaczynam mierzyc tempke ale nie wiem czy bende umiec.Wymyslilam tez ze zaczne brac na poprawe sluzu bo nieraz wogule go nie mam olej z siemienia lnianego w kapsułkach bo siemie chyba bym nie dala rady pic.No i tak mysle czy nie kupie sobie tej mieszanki ziół o . sroki nr 3 bo jak wyczytalam to bardzo duzo dziewczynom pomoglo.A na allegro znalazlam gotowa miesznak za ok 16 zl chyba z przesylka dokladnie nie pamietam wiec jak co w nastepnym cyklu zaczne pic o to sie pije od pierwszego dnia.

Gość shpirti
Nio to mozemy sie umowic na jutro na 20 a jak nie to dopiero na nastepny tydz tak od srody ok i tez wieczorem bo przez dzien jak endzie ladna pogoda to pewnie bende z mala na polu

Gość brydzia 78
No czesc Shpirti, a co to sa za ziola, bo jeszcze nic nie slyszalam o nich.A moze wiesz jakie ziola znajduja sie w tej mieszance? ja czytalam, ze na poprawe sluzu to dziewczyny braly wiesiolek( dziala podobnie jak ten olej z siemienia lnianego, albo syrop wykrztusny na kaszel, ale musi zawierac "gujazyn". Ja tez dzisiaj zaczelam mierzyc temp., bo o dziwo dzisiaj juz @@@@@@@@@@ nie ma, chociaz przezwaznie mam do 7-dni KOSZMAR!!!!!!! Tylko zastanawiam sie czy przy tam elektr. termometrze trzeba cos odejmowac od tej zmierzonej temp? Moze zapytam dzisiaj w aptece. Czytalam tez, ze zielona herbatka tez nam sprzyja ; ) Postaram sie dzisiaj byc na 20-ta, ale wiesz jak to czasami bywa : ( Pozdrawiam

Gość brydzia 78
Wyszlam jakas pomaranczowa??????

Gość shpirti
Hej brydzia to jest skład tych ziół o.sroki lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Ja moze najpierw skoncze mirzyc ta temp zanim je zamowie zeby wiedziec czy mam to owulacje czy nie.A moja mala znowu dzis wymiotowala i wlasnie spi moj aniołek,wiec nie wiem jak bendzie wieczor i czy dam rady dzis byc.Jak by mnie nie bylo to znaczy ze sie mala meczy znowu i jak co bende dopiero na nastepny tydz ok to sie nie gniewaj.No i daj znac jak si mierzy ta temp tym elektronicznym termometrem bo ja tez nie wiem .

Hej Shpirti. Bardzo dziekuje za sklad tej mieszanki. Ale mi szkoda tej Twojej niuni, a moze ona bidulka czegos nie moze jesc? Ze moze jej organizm tego nie przyjmuje? Nie ma nic gorszego niz chore dzieciatko. Bardzo mi przykro, ze musi sie tak meczyc i do tego dzisiaj piatek, jutro przychodnie pozymykane...........moze jej przejdzie...moze zrob jej leciutkiej herbatki z rumianku...... W razie co to sie w ogole nie przejmuj, jak nie dasz rady dzisiaj, ona jest wazniejsza. A my mozemy sie umowic innym razem. Ucaluj ta mala kruszynke, ok : *

Gość shpirti
Hej brydzia u mojego aniołaka wymioty sie skonczyły zwymiotowala dzis tylko jeden raz i poszla spac a potem jak wstala to jej przeszlo nio ale teraz na wieczor ma znowu biegunke juz ja 3 raz czysci dalam jej smekte moze jej pomoze.A to jakis wirus jest w powietrzu bo mojej mala kolezanki tez dzisiaj miala biegunke a maz dzwonil ze go w pracy wymiotowalo.Normalnie masakra mozna zwariowac.Jak co bende na nastepny tydz bo jutro zakupy a w niedziele mamy komunie u siostry mojego i tak zleci czas.to od wtorku juz bende ok to sie odezwe.A ty pytalas sie o ten termometr???

Hej shpirti, to faktyczenie u was niezaciekawie.A Ty jak sie tzrymasz? Narazie Cie omija ; )Malutkiej szkoda, bo to przeciez tez takie meczace dla organizmu. Ja tez mierze temp. i o dziwo juz trzeci dzien z rzedu mam 36,7?! Nic bede dalej obserwowala. Co do termometru to jeszcze nie pytalam, bo bylam taka zalatana, ze zapomnialam : (, ale jutro postaram siedowiedziec, jak to jest. Moze zajrze zaraz na jakas strone, to pewnie bedzie co nie co. Tak sie tylko zastanawiam, ze przeciez w ostatnim m-cu tez stosowalam testy owul. i bylo przetulanko i ..........................nic! Jedna dziewczyna cos pisala, ze jej lekarz powiedzial, zeby sie przytulac co drugi dzien?! Czlowiek juz sam nie wie..................... No nic trzymamy kciuki za nas w tym cyklu. Na tym topiku dziewczyny tez zachodzily jedna po drugiej, to nam tez sie uda. Sylwanaaa-a co u Ciebie??????????????????????????????

Gość Benjamina
dziewczyny zapraszam do rozmowy na nowym forum www.rajkobiety.pl

Gość shpirti
Hej brydzia.Wiesz w piatek to tak czysciło moja mała w ciagu godz chyba 5 razy poleciała kupka jak woda ale po poludniu juz jej przeszło i dzis jest ok i wczoraj tez.Własnie mi spi moja mała ksizeniczka a potem jak wstanie je obiadek i uciekamy na pole zanim ładna pogoda.Tak ze pewnie wieczor bende jak ja wykapie.Ja mojego teraz mam tylko w sobote i niedziele bo cały tydz pracuje na wyjezdzie wiec nie wiem czy trafimy akurat ale wiesz przed mała tez pracowal i pamietam jak w tyg poszłam do gina to mi powiedział ze we wtorek albo srode bende miec owulacje i wtedy w tym mies zaszłam a przytulanko bylo tylko w sobote i niedziele.Ja zaczełam jesc len w tabl i zobacze co mi da pomaga on tez na zoładek jelita wiec mi pewnie cos pomoze i w tym kierunku.Ja temp juz mierze 5 dzien i jak mi temp spadala to dzis mi wskoczyła znowu na 36.7.Zarejestrowalam sie na stronie skarbmamy.pl i tam sobie zaznaczam na wykresie te moje tempki i objawy sluzu.Ja bys sie tam brydzia tez czasem zarejestrowala to daj znac ok.No i ciagle trzymam za nas kciuki zeby to wlasnie ten cykl był juz nasz!!Ja jak mi wyjdzie z tych tempek ze nie mam owulaci to zaraz bende gnac do gina zeby mi cos zalecil bo juz nie chce dluzej marnowac czasu

No hej Shpirti, ale ten wirus Wasza malutka trzyma.......to juz tydzien przeszlo bedzie, nie? Moze masz w domku jagody w sloiczku, to tez pomagaja na biegunke, poza tym slone paluszki i cola, ale z cola to bym uwazala. Pytalam dzisiaj w aptece jak to jest z tym termometrem. I faktycznie to zalezy od tego gdzie mierzysz temp. Mysle, ze jak caly czas mierze tym samym termometrem to jest to bez roznicy, bo jak przed owulka ma spasc, to i tak zauwaze. Ja rano sie zerwalam, bo zasnelam u malej w pokoju i polecialam po termometr, to tez mi nizsza temp. pokazal, ale to chyba dlatego, ze wstalam. Moja corcia wczoraj nie mogla zasnac i tak meczyla sie prawie do 1 w nocy, a rano do szkoly. Wszystko przez to, ze po poludniu pospala troszke, a juz nie przyzwyczajona, to miala wieczorem problem.... Co do przytulanka, to mowia, ze plemniki zyja do 72 godzin, to faktycznie Wam sie udalo. A kupilas testy? Tam tez pisze kiedy mniej wiecej bedzie owulka, w zaleznosci od dlugosci cyklu..... Dobra, narazie koncze, zaraz bedzie moj maz, to zrobie kolacje i sproboje pozniej zajrzec. To jak Twoj maz bedzie na weekend to w sam raz : ) Oj shpirti to dzialamy razem, co? ; )

A gdzie podziala sie Sylwanaaa???????????????? Moze cala szczesliwa, ze juz mamusia zostanie ; )

Gość shpirti
hej brydzia.Moja mała dzisiaj spała ponad 3 godz prawie do 17 wiec bendzie problem teraz ze spaniem na wieczor.Własnie jej robie kolacje i potem kompanie.A tak tak to ze zaszłam z nia w ciaze to było dla mnie kompletne zaskaczenie.A ty gdzie sobie zapisujesz te tempki robisz sobie sama wykres czy jak??Mnie juz zaczyna kłuć w pachwinie wiec pewnie niedługo bendzie owulka jak wogule bendzie.Choc ja cos czuje ze chyba jednak ja nie mam owulacji i to jest mój problem ze nie moge zajsc.

Gość shpirti
A moja mała sie dzis wyspała ponad 3 godz i spała prawie do 17 wiec teraz bendzie problem z zasnieciem wieczor.Tak tak to ze zaszłam w ciaże z moja mała to było dla mnie kompletne zaskoczenie wogule sie tego nie spodziewałam choc sie staralismy.A ty Brydzia gdzie zapisujesz te swoje tempki,robisz sobie sama jakies wykresy czy jak???

Gość shpirti
Cos mi internet dzis szwankuje.Ok ja uciekam kapac mała.Jak co bende jutro tutaj tak pewnie pod wieczor bo jak bendzie ładnie to bendziemy na polu.

Gość sylwanaaa
hej dziewczyny,shpirti zycze zdrowka twojej coreczce, pewnie juz po tak dlugim czasie bedzie wreszcie ok :) nie bylo mnie troszke bo mialam rozne imprezy rodzinne no i moja corka miala dzis test 3klasisty i bardzo sie stresowala, dzis od 6 nie spala i nie mogla miejsca znalezc ale juz po i czekamy na wyniki.A ja mialam wielka nadzieje ze moze w tym miesiacu mi sie uda ale chyba nic z tego bo mam juz dzis jakies male plamienie wiec pewnie znowu nic z tego:( ale trzymam za was kciuki mocno :) moze u mnie to takie tylko plamienie a nie od razu rozczarowanie.... Trzymam kciuki :):):)

Gość shpirti
Hej sylwana od mojej malej ksiezniczki to te chorubska sie nie chca odczepic bo dzis znowu troszke ja przeczyscilo ale to myle dlatego ze wczoraj tak strasznie jej smakowały winogrona i pewnie po nich.No ale dałam jej smekte i lacidofil i jej przeszło.Ja w tym miesiacu mierze codziennie tempke juz o 5 bo o 6 a nawet nieraz wczesniej wstaje juz moja mała.zobaczymy jak to wyjdzie mi ten moj wykres.Sylwana jak masz plamienia to pewnie ciotka zawita ale ci zycze zeby jednak nie zawitała.

Gość sylwanaaa
hej no i ciotka zawitala.....zawczesnie o 4dni ale jest ta nieproszona, czyli znowu od nowa te wyliczenia itd itp... znowu jetsem z wami:)

Czesc Shpirti, nie bylo mnie przez pare dni, bo mialam tyle na glowie, ze wieczorem to juz tylko o lozku marzylam : ( Ja zapisuje sobie te temp. w kalendarzyku, ale zaraz zajrze na te strone, gdzie Ty sie zameldowalas. Bo na takim wykresie to latwiej cokolwiek zobaczyc. Dzisiaj robilam test na owulke i wyszedl pozytywny, to tak w ciagu 24-32 godz. powinna byc owulacja. Sama tylko nie wiem, czy te 24 godz. to liczy sie od czasu robienia testu?Bo ja go robilam poznym popoludniem, ale przeciez jest tez mozliwe, ze ten hormon wzrosl juz rano?! Ach sama nie wiem. Temp. tez mierzylam rano i narazie nie spadla, a jak ma byc owulka to temp. spada o 2, jesli dobrze to zrozumialam. Dobrze, ze Twojej coreczce jest juz lepiej : ) Shpirti, a Ty robisz te testy na owulke, czy mierzysz tylko temp. Szkoda, ze ta "Evika" tu nie zaglada, bo ona to jest specjalistka od temp. Sylwanaaa- bardzo mi przykro, ze @@@@ przyszla : ( Wstreciucha jedna!!!! Biedna tez ta Twoja corka, ze tyle stresow musi przechodzic. W ogole, to czego wymaga sie tak wczesnie juz od dzieci to tez koszmar!!!!! Napisz jak ten tescik jej poszedl.

Witajcie Kochane Kobiety! Tak, jak inne forumowiczki, jestem juz szczesliwa mama, pewnej kochanej dwulatki, ktora baaardzo chetnie obdarowalabym rodzenstwem. No i zaczelo sie... Problemu, to ja na razie nie mam, bo "dopiero" 3 proby nieudane, ale same wiecie jak to jest, nerwy daja mi juz popalic. Pozdrawiam Was serdecznie i kibicuje szczerze, zyczac powodzenia w dzialaniach! sama tez przylaczam sie do tego grona, wypatrujac owulacji :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować