Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

retro

Pola... chodź, pagadamy.....

Polecane posty

Gość Wodna Zuzanna
:-)

super- to ja wysyłam maile do retro z pretensjami dlaczego nie ma jej na kafe a od wczoraj jej topik pałęta się po kafeterii jak gdyby nigdy nic...... poczytałam:P przyznaję się bezczelnie , że w ramach sezonu ogórkowego założyłam wiele bardziej idiotycznych tematów niż ten o długości penisa niejakiego komicznego - ale do tego penisowego również przyznaję się bez mrugnięcia okiem- ba- nawet jestem z niego dumna:P retro twoja grzeczność przeraża- nie po to po słynnej awanturze w pociągu namawialiśmy cię żebyś nie odchodziła, żeby z tego nic nie mieć :P przemyśl to :P

Gość Wodna Zuzanna
:-)

Szukanie 🖐️ :) :) :) :) :) \"Z popiołów powstaje nowy Camp Nou. Nie pozostawia mu się wyboru.\" Zgadzam się, nie ma wyjścia, na Retro chwilowo chyba nie można liczyć ;-) Wodna Zuzanno, to Ty cz nie Ty, i co dzisiaj planujesz na śniadanie? ;-) Ja dzisiaj niestety za chwilę wybywam, bo już mi się trochę plany zdążyły skomplikować, ale może jeszcze wszystko da się jakoś dopiąć. Oby, bo inaczej będę do tyło z całkiem niemałą kaską :O Więc trzymajcie kciuki :)

Ja dzisiaj niestety za chwilę wybywam, bo już mi się trochę plany zdążyły skomplikować, ale może jeszcze wszystko da się jakoś dopiąć. Oby, bo inaczej będę do tyło z całkiem niemałą kaską Więc trzymajcie kciuki polcia tak to jest jak się przesiaduje na kafe zamiast pracować :P :D

Ike, to trochę co innego, ale never mind. Ma byc dobrze i już! :) Czrko! :) 🌻 Na Ciebie zawsze bez wyjątku można liczyć :) I tez uważam, ze fajnie chociaż prze chwilę jakby przywrócić dawniejszą atmosferę z wiadomymi bywalcami :)

Gość Wodna Zuzanna
Miałam się nie wtrącać, ale ostatni wpis urąga powszechnej wiedzy o życiu. Jest inna opcja.

Wiadomo, ze jest inna opcja, ale zanim się nie pojawi to i tak nic mi nie da koncentrowanie się właśnie na niej. No przynajmniej postaram się nie koncentrować celowo.

Gość Wodna Zuzanna
Tu nie chodzi o żadną koncentrację. Tu chodzi o poczucie realizmu życiowego. Zaklinanie rzeczywistości na nic się nie zdaje.

Niektórym daje i ja znam parę przykładów :) A wtedy gdy nie daje to jak wyżej - po co nam miarę zamartwiać się na zapas?

Gość Wodna Zuzanna
Tu nie chodzi o zamartwianie się na zapas, które, oczywiście, nie ma żadnego sensu, albowiem "każdy dzień ma dość swojego kłopotu". Tutaj chodzi o mężne (no tak, co by określenie "mężne" miało oznaczać w przypadku kobiety?) poranie się z rzeczywistością codziennego dnia. Owszem, można w sposób sztuczny odseparować się na jakiś czas od zewnętrzności, wprówając sobie w żyłę dawkę jakiegoś odurzającego świństwa. Ale nic za darmo.

W tej chwili zakładam, ze moje plany nieco się skomplikują i wiesz, co mnie pociesza? Że prawdopodobnie w dalszym ciągu będe zdrowa, że nikt mi nie odetnie dostępu do internetu ;-) i że z głodu nie umrę, a na półce mama masę książek do przeczytania. Na nowe też mnie stać. Innymi słowy, pieniądze rzecz nabyta :)

Gość Wodna Zuzanna
No właśnie, Palola, co do tego przynajmniej się zgadzamy. Znaczy, w sprawie pieniędzy. Ty wiesz, jak Zuzuki uradowałby moje skołatane serce?

Gość Wodna Zuzanna
Swoją drogą, Palola, Stiopa Lichodajew także był święcie przekonany, że to on kieruje własnym życiem i że nic przez niego niezaplanowanego go nie spotka...

Stiopa to Stiopa i mnie się jego filozofia życiowa do niczego nie przyda. Nie wierze w okultyzm, zapomniałaś?

Ike nie masz racji:) To co Pola napisła w ostatnim swoim poście mówi wszystko:) Często bywa tak, że jakiś problem, czy niepowodzenie okazuje się w późniejszym czasie wielkim plusem bo a)możesz zdobyć doświadczenie w rozwiązywaniu następnych, czyli w konsekwencji przekuciu ich na sukces, b) później trafiasz na coś bardziej wartościowego ...itd;);)

Gość Wodna Zuzanna
Tutaj okultyzm nie ma nic do rzeczy, Palola. Rozchodzi się o coś zupełnie innego. Idzie o ludzką zarozumiałość i pychę. Że niby człowiek jest panem własnego losu i może go sobie wg własnej woli kształtować. Guzik prawda. Popatrz po tym "topiku". Głos zabrało kilka koleżanek. Retro, Gem, Kirene, śliczna p. Justynaaaa, Ty także. Wszystkie bardzo ciekawe i intrygujące kobiety. Każda po przejściach życiowych i przed kolejnymi zapewne. Pomyśl sobie, skoro rozumna kobieta nie była w stanie ułożyć sobie życia, to co dopiero mówić o kobiecie przeciętnej?

Gość Wodna Zuzanna
Cześć, Czarownica. :-) Ty także jesteś już po rozwodzie?

Czrko, święta prawda, nigdy nie wiemy, czy to, co wydaje nam się w danej chwili nieszczęściem, nie okaże się w ostatecznym rozrachunku jednak tym lepszym dla nas biegiem zdarzeń. Tym bardziej, że w chwili gdy nic nie da się zrobić i tak nie mamy innego wyjścia jak tylko zaakceptować zaistniały stan rzeczy ...

czarownico- j tak się droczę tylko :P żeby za grzecznie nie było

Czrko jest szczęśliwie zamężna :) Zuzka, skasowałaś tamten topik? :) Bo nie wiem, co odpowiedziałaś w temacie równania do Ciebie, nie zdążyłam przeczytać :(

Co do układania sobie życia - ja nie winię za to ślepego losu, co najwyżej brak odpowiedniego zaplecza mentalno-środowiskowego :)

Już wybadałam na śmietniku, że ktoś na nas doniósł, penie jedna z moich antyfanek :)