Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotruś Ban z wizytą

Ranking kierunków studiów dla nieudaczników i przegrańców

Polecane posty

Gość co za roznica czy sie jest
księgowym czy kopie rowy, obie prace nudne i głupie... to już lepiej chociaż studiować ciekawy kierunek, jak matematyka, filozofia, psychologia, i liczyć na to, że się jednak załapie na prace w zawodzie lub na uczelni- bo jak dla mnie bycie księgową jest równie beznadziejne, nudne jak kasa na tesco, i miałabym poczucie równie przegranego życia

Gość frappeee
marna prowokacja :) takkk takk.. pozdro studiujacym TiR , ktorzy sa swiecie przekonani, ze po tym kierunku cale zycie to bedzie R. ;] przegrancy ;d

Gość adaaaaaaaaaaaaaaaa
elizabeth a mylisz sie moja siostra skonzyla filologie angielską , angielski zna perfekt a na wyspie juz pracy prawie nie ma chyba ze sprzatanie jedyne dobre to ze spodkala tam milosc swego zycia anglika i dzieki jego znajomosci ma dobrą robote

Gość Piotruś Ban z wizytom
Elizabeth możesz sie tak pocieszać Dzisiaj każdy zna angielski przynajmniej na tym lipnym poziomie średniozaawansowanym, a wielu zna na lepszym poziomie od ciebie i to bez tej zakichanej filologii po 5 latach, którą można zastąpić kilkoma papierkami z British Council :classic_cool: Straciłaś kupe czasu na lipny kierunek, ale taki już twój los 🌼

Gość prawdaz
gowno prawda. znam kolesia po filozofii ktory zajebiscie sobie radzi w zyciu. kumpela po psychologii pracuje w jakims klubie dla mlodziezy - robi co lubi i ma kase. siostra po polonistyce jest dzinnikarka :classic_cool:

Gość rrrrrrrrrrwwwww
po resocjalizacji to rzeczywiście w więzieniu i poprawczakach możesz pracować.Ale raczej na pracę w policji nie licz po tym kierunku.Tam raczej potrzebują po psychologi, prawie albo administracji.

Gość psia jego mać
co za roznica czy sie jest ---> :D warto studiować matematykę fizykę bla bla, owszem po tych kierunkach może być ciekawie jak cie uczniowe nagraja komorką i wrzucą na youtube albo zaloza kosz na smieci na leb, naprawdę ciekawa perspektywa :D a filozofiia zo po niej? a co po hellenistyce???????????

Gość 3535
WLASNIE ! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!! CO STUDIOWALES ??????? !!!!! CO STUDIOWALES ???????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????!!!!! CO STUDIOWALES ????????????!!!!!

Gość meteorologia
A co sadzicie o takim zawodzie meteorolog?

ja skonczyłam politologie, prowadze swoja firme i nie narzekam, do przegranca zyciowego duzo mi brakuje... A politologie studiowałam dla przyjemnosci, bo mnie to interesuje.

Gość To tyle z mojej strony..
Ważne żeby do tego co się robi mieć predyspozycje, bo dobry fachowiec w każdym zawodzie znajdzie pracę. Moja przyjaciółka skończyła filozofie i jest redaktorką jednego z poczytnych magazynów:) co do socjologii to druga moja kumpela skończyła i ma firme PR i całkiem nieźle sobie radzi, zarabia taką kasę że aż żal dupe ściska. Mój mąż kończy psychologię kliniczną i wcale nie wydaję mi się że to nieprzydatne studia, ofert pracy nie brakuje, a stawka za godzinę nie jest mała, a najważniejsze jeśli ktoś lubi to robić i jest w tym dobry, żaden ranking mu nie potrzebny

Gość dziewczyna z dolnego sląska
ja powiem tyle - pieprzenie w bambus. Autor pewnie nie dostał się na któres ze studiów, które wymienił i teraz musi się wyrzyć na innych :D

Gość mój stary ma liceum i
jest politykiem :classic_cool: i po co wam tyle się uczyć :D

Gość dziewczyna z dolnego sląska
politykiem to mozna i bez liceum być :D

Gość juz sie wyszczekaliscie
i po co ten temat??? nie widze wnioskow, ah durne polaczki daly sie sprowokowac. co za durny narod.

Gość stop bezmozgowcom
rrrrrrrrrrwwwww w Policji mozna pracowac po kazdym kierunku studiow! Wymagane jest wyksztalcenie wyzsze, wiedza ogolna i sprawnosc fizyczna, takze jestes zle poinformowany/a. Piotrus jeszcze sie nie przyznales co TY studiujesz. Jak umiesz sie dobrze zakrecic i masz troche oleju w glowie to sobie poradzisz, nawet gdy konczysz socjologie, pedagogike, politologie itp. I nie neguj studentow tychze kierunkow, bo swiadczy to tylko o Tobie i Twojej kulturze. Pamietaj, ze niewazne jest co konczysz i ile zarabiasz. Jak masz syf zamiast mozgu to nawet papierek Ci nie pomoze. Pozdrawiam

Gość kogel mogel wkracza
a ja skończyłem filologię angielską, pracuję obecnie w szkole językowej, z ktorej wyciagam 3000zł, do tego tłumaczenia(500 zł).i kto tu przegral zycie?

Cześć wszystkim :) Ja właśnie wybrałam sobie studia nie myśląc o pieniądzach tylko o tym co będzie mi sprawiało przyjemność , a do tego jest przyszłościowe. :) Nie wiem dlaczego wymienione przez Was studia są, jak to napisaliście, dla przegrańców :O Gdyby były niefajne to znieśliby kierunki i tyle.

Wszystkie humanistyczno - pryrodnicze (moze za wyjatkiem filologii obcych i prawa). Techniczne typu: gornictwo, hutnictwo, inzynieria srodowiska, bezpieczenstwa, materialowa, ZIiP, biotechnoogia, chemia, fizyka, ochrona srodowiska, jak i zarzadzanie na inny specjalizacjach anizeli rachunkowosc, podatki, bankowosc opracowanie wlasne na podstawie znajomych....

Gość ytto
pewnie ,że w Policji każdy ma szanse.Ale jeżeli chodzi o nabór do Policji, przy rekrutacji dodatkowe punkty otrzymują kandydaci po studiach, absolwenci administracji, prawa, ekonomii i informatyki. Ale tak naprawdę po co się tam pchać.

Gość a co myslicie o turystyce

zawacki oplaca czy nie majac nieprzyszlosciowy kierunek ciezko rozpoczac normalne zycie, bo ciezko o jakakolwiek prace. Chyba, ze uczysz sie 5 lat, zeby pracowac na kasie...Mozesz studiowac filozofie tylko po co? Masz po tym konkretne umiejetnosci? Tylko to dzis interesuje pracodawcow, dlatego w cenie jest zawodowka i kierunki studiow, ktore umozliwiaja nauke rzeczy praktycznych....

Pytam po co studiowac filozofie? :) ale kultura filozofa z Ciebie wychodzi nie ma co...