Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piotruś Ban z wizytą

Ranking kierunków studiów dla nieudaczników i przegrańców

Polecane posty

Gość dramatyczna chanel
ale jątrzycie! nie ma takiego czegoś jak przyszłościowy kierunek, który da ci 100% gwarancje na sukces w zawodzie. Studia są po to by sie wyspecjalizowac w jakiejsc konkretnej dziedzinie, ale sa też taka ''poczekalnią' dla młodego człowieka, który uczy się dorosłości, załatwiania spraw za siebie, odpowiedzialności i konsekwencji. A to nie ma nic do kierunku. Mozesz studiować 'fryzjerstwo ' nawet ale jak sie w to wczuwasz, podoba ci się to i myslisz studiując - to sobie przyszłość ułożysz. ja studiuję te wasze nieprzyszłosciowe kierunki - oba na raz - bo LUBIę, a nie po to by sie po 5 latach bic o pracę. Myślę nad swoją przyszłością i wiem o chce robić - a te kierunki maja mi w tym pomóc - merytorycznie. no więc nie pierrrdolić mi tu, ze budownictwo jest OK, a polonistyka BE

nie pytajcie Piotrusia Bana co studiuje, bo on jeszcze gimnazjum nie skończył powodzenia Piotrusiu na egzaminie gimnazjalnym, a teraz marsz do książek!

Gość malllwiska
fAGOT, ZASKOCZYLES mnie troche tymi kierunkami technicznymi jakie wymieniles,inzynieria srodowiska czy biotechnologia to wedlug Ciebie nie warto studiowac?

chanel piszesz tak, bo jeszcze nie skonczylas studiow...poczekaj jak bedziesz chciala unormowac zycie, miec dzieci - do tego potrzebna jest jakas stala praca. Po ogolncych kierunkach ciezko znalezc co sensownego, przez co rozumiem prace niefizyczna...

malwiinka - moim zdaniem nie, mam po po tym znajomych i z praca ciezko, biotechnologia przyszlosciowa jest zagranica ale nie u nas. Z reszta zajrzyj sobie na jakies fora chemiczne czy biologiczne...

gowno wiecie - to sprobuj z fakultetem z kier. hum. zostac ksiegowym lub budowlancem ;)

Gość malllwiska
A inżynieria środowiska?Mówią ze teraz kazdy kto ma mgr inz znajdzie prace, bo inzynierow brakuje

Zapomniałeś o pierwszych miejscach. Pedagogika i Socjologia. Tam idą ci co się nigdzie indziej nie dostali i chyba każdy, nawet niezbyt bystry kończy te \"studia\".

Gość dramatyczna chanel
no tak nie skonczyłam studiów, ale mogę je skonczyc w każdej chwili i jużmam gdzie pracowac , bo każdy orze jak moze, nie? Tylko chcę skonczyc studia bo w razie gdyby mi mój własny biznes nie wypalił zawsze mogę pracować z zawodzie (własciwie w zawodach bo będę miała 2)

malllwiska no wlasnie wiem, ze mowia...ale zwroc uwagi na oferty pracy do jakich branz technicznych sa one skierowane?

chanel no to jest zupelnie inna bajka, odnosilem sie do sytuacji, w ktorej konczysz dany kierunek i starasz sie po nim podjac prace....:)

Gość fatorekkk
fagot, widze ze znasz sie na rzeczy, a dlaczego uwazasz ze filologie obce sa przyszlosciowe?przeciez po takiej anglistyce to tylko bycie nauczycielem

fatoreek filologie sa dobre w polaczeniu z kierunkiem ekonomicznym - wtedy naprawde masz szanse rozwinac sie w powaznych miedzynarodowych koroporacjach. Same w sobie nie sa zle, bo wlasnie zawsze jest ta szkola - w koncu to praca niefizyczna...

nie studia tak na prawde sie licza:o tylko zdolnosci i rozne cechy charakteru.. mozna skonczyc powiedzmy informatyke i zarabiac nie wiecej niz 1500zl a mozna skonczyc filozofie i byc milionerem (jak np poseł Palikot)

Gość OSTROROGA
1.PRAWO 2. INŻYNIERIA BUDOWLANA

Gość fatorekkk
fagot, a mozna wiedzziec co Ty studiujesz/studiowales?

szczypta ale zejdzmy na ziemie wiekszosc z nas milionerami nie bedzie. Lepiej miec 1500 zl, prace biurowa niż byc bezrobotnym...Majac na mysli przyszlosciowe kierunki nikt nie ma na mysli zarabiania kupy kasy tylko po prostu znalezienia w stisunkowo krotkim okresie pracy zgodnej z wyszktaceniem...

Gość fatorekkk
i jak jestes zadowolony?nie zalujesz ze na to poszedles? praca jest w banku?

Gość a ja wam powiem zee
do tych co studiują 2 kierunki na raz: Nie zdziwcie się jak ten drugi kierunek będziecie musieli ukrywać, pracodawcy nieraz preferują skończony jeden kierunek... coś o tym wiem :p

ksiegowy, nie zaluje...kolego jak widze moich znajomych po kier. hum. i to czym sie zajmuja... to dziekuje opatrznosci...

Gość ja zawracam
a fagot co sadzisz o analityce medycznej?

Znam jedna osobe po tym kierunku, wyjechala do Wawy i ma fajna prace...

Gość ja zawracam
czym sie zajmuja?

fagot, Ty to masz jakiś kompleks? w każdym temacie o nieprzyszłościowych kierunkach widzę Ciebie zaciekle broniącego kierunków dla ścisłowców, to nudne :o

Gość ja zawracam
to znaczy jak fajna? moze konkretniej ?

jezeli czyjas aspiracja jest praca za 1500zł to w ogóle nie musi kończyc studiów bo w takim przypadku to tylko strata 5lat, no chyba ze ktos autentycznie marzy o byciu np nauczycielem :o 🖐️

biologia molekularna czy cus ;) az tak sie na tym nie znam :) monroe - kompleks ? Jesli Twoim zdaniem inzynierie czy ochrona srod to kier. humanistyczne...Przedstawiam swoj punkt widzenia i oczekuje rzeczowej dyskusji, niestety w wiekszosci przypadkow konczy sie na tym, ze osoba studiuje i nie ma pojecia zwiazanego z praca...dlaczego wiec bardzo malo osob pracujacych po kierukach nieprzyszlosciowych zabiera tutaj glos? szczypta - 1500zl to na ogol pensja za prace w biurach czy bankach na poczatku "drogi". Wierz mi ludzi sa szczesliwi, ze prace maja ;) a sami mgr...