Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szalonoszalona

DIETKA OD 1 WRZEŚNIA

Polecane posty

przepraszam za błędy ale jeszcze dobrze oczu nie przetarłam:) macie moze pomysł na zupkę jakąś?oprócz kapuścianej i typowych polskich?

ZUPA CEBULOWA Składniki: 3 cebule 40 dag. wędzonego boczku 1 łyżeczka oleju 2 gałązki tymianku 1/2 litra bulionu warzywnego 1/2 pęczka szczypiorku 2 kromki bagietki 1i 1/2 dag. startego żółtego sera sól pieprz jak myślicie dużo kalori taka zupka?

po przeliczeniu: cebula 90 kcal boczek 200 olej 30kcal ser to jest 15g czy 150 g? 150g - ok500kcal, 15g ok 50 bagietka nie wiem, bulion nie mam pojęcia na obiad myślę ze dobre:) aaa z tablic korzystam: http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm#B i z informacji na produktach. na moim oleju pisze że łyżka to 90kcal. ja jeszcze nie wiem co na obiad, kurcze coś trzeba będzie wymyślić:) i teraz już spadam bo dzwonili już po mnie nawet :D

Gość mala_mi007
a ja sie odcham od 18 sierpnia i jest 7 kg w dół:)Mam w planach pozbyć sie jeszcze 8 kg.Zero glodówki meczarni...Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich

Gość magdamariuszm
śniadania - ciemna bułka z ziarnami + kefir przekąski - 2 marchewki 2 kawy słodzone po 2 łyżeczki ! 0,5 l wody Co bedzie dalej to nie wiem bo po pracy mam dyżur z siostzrenicą więc pewnie mnie wymęczy i troszkę spalę :)

Hej dziewczyny! Jak tam idzie dietka? Ja mam tak malo czasu na kompa ze nawet nie wiem czesto co piszecie :( Wczoraj zjadłam 1400kcal a dzis na razie mam 600kcal na koncie ;) Jakos to idzie i wcale nie jest tak ciezko jak mi sie wydawalo ze bedzie :P

ja narazie zjadłam bułeczke z pestakami dyni posmarowana masłem i plastrek szynki ,brzoskwinia,banan, bułka kajzerka,kefir :) a potem zupa cebulowa , sałatke zrobiłam (kapusta pekinska,pomidor,ananas,przyprawy, i jogurt naturalny) A pozatym droge koleżanki zaczełam brać CHROM

ooo chrom, też zastanawiałam się, bo podobno zmniejsza apetyt na słodycze, ale jakoś nie lubię różnorakich tabletek łykać, zawsze mam w głowie że one na pewno maja skutki uboczne:D D nawet jak mam grypę to tylko ferveks piję, a po za tym to same domowe metody, ewentualnie tabletki na gardło homeopatyczne;) ja już po obiadku, ale jakoś mało syta się czuję, ale mówię dość!:P aaa sałatka z ananasem, mmm pychaa:D ja to nawet pizze z ananasem uwielbiam:D

Gość alissssssssssss
Hej dziewczyny!Przepraszam,że tak żadko wpadam ale mam strasznie dużo nauki.Z dietką ok.Nie jem chleba,słodyczy,ziemniaków,makaronu.Narazie się trzymam.Jem 5 posiłków dziennie.

a ja dziś zjadłam: płatki na mleku: 230 kcl danio paprykowy130 kcal serek wiejski light120 kcal jabłko x2(50 kcal) GRUSZKA ? PIERś Z KURCZAKA Z OGóRKIEM(250 kcal) kanapka z dzemem 150 kcal serek gruszkowy z pestakmi dyni (130 kcal) razem około 1150 kcal

Dzisiejszy dzien zakonczyl się 1500kcal na koncie :) Widze,ze wam tez super idzie :) juz nie moge sie doczekac poniedzialku kiedy kazda poda ile udalo jej sie zrzucic :)

Cześć kobitki 🌼 Mój wczorajszy bilans- ok 1100kcal i uwaga ! waga spada !!!!!!!!! bylam przygotowana na to ze po tych 4 dniach kopenhaskiej waga raczej pojdzie do gory a tu taka niespodzianka :) jak to fajnie byc na diecie i sie nie glodzic ;) dobrze, ze wkoncu to do mnie dotarlo ! I ciesze sie ze wy tez rozsadnie chudniecie :* pozdrawiam

cześć dziewczyny 🖐️ 9 30 2 kromki chleba z pomidorem i serem 300kcal, serek homo truskawkowy 180kcal, banan 70 12 20 - 3 jabłuszka 100kcal 15 40 jajecznica (2jajka, pomidor, 2 plastry cebuli, 2łyzki oleju, przyprawy) 370kcal, pomarańcza 50kcal, 2 łyżeczki rodzynek 70kcal. 18 20 - winogrona 100kcal 21 30 - kakao 220kcal suma wczorajsza 1460 + 2,4l płynów (w tym 2 herbatki miętowe i kakao) ale przydała by mi się waga, bo teraz jem takie małe jabłuszka to liczę je 35 kcal (w sumie jak normalne, ale przedtem normalne więcej liczyłam), winogron myślę ze nie zjadłam więcej niż 100g ale wolę dać więcej. Rodzynki tez na oko. ale parę w tą parę w tą strone przeżyje:P

Betty_Boop brawo, 3 kilo, nonono:) ja w sumie trochę wcześniej niż od 1 września, jem tak jak obecnie, ale zauważyłam już, że mam coraz mniejszy apetyt wieczorem, moje przekleństwo:D aż mam wyrzuty ze na kolacje, tylko kakałko:) do słodyczy ciut, ciut ciagnie, ale wiem ze weekend znowu trochę poszaleje:P

tendera- ale ja mam 3 kg do zrzucenia ;) jeszcze nie ma czego gratulowac hehe Dzis na sniadanko zjadlam pyszne placuszki z platkow owsianych i jajek z 1/3 banana i dzemem light - pyszne i zdrowe ;) (250kcal a syci na dluuugo!) meldowac sie dziewczyny :D

A ja jestem wściekła i rozżalona bo dzisaiaj weszłam na wage po 4 dniach odchudzania i ani drgnela a wrecz podskoczyla mimo ze srednio jadłam 1200kcal dziennie :( Dzisiaj mi sie nawet nie chce odchudzac :(

Ja niemam wagi i zwazę sie dopiero w pazdzierniku:) Ja wczoraj troszke przyszalałam i zrobiłam popcorn ( ale taki bez tuszczu:) czyli miał w 100g około 70cl tylko. Teraz juz jestem po sniadanku :) pieczywo pełnoziarniste z serem zółtym i ramą i do tego sok warzywny

Ja dzis zgrzeszylam malym lodem ;) bilans dnia - ok 1000kcal :) jest bardzo dobrze... ciekawe ile jutro pokaze waga hmmmm ...zastanawiam sie czy to mozliwe zeby bylo ponizej 57 kg ?:D bardzo bym chciała. A reszta dziewczyn? jak wam idzie ? :*

Betty_Boop a jak zrobilas te placki;d? mogłabyś mi napisać, chętnie bym spróbowała ;D u mnie waga ani rusz, ale chyba skoro jem 1000 czasem 1200 kcal, ostatni posilek przed 18, pije duzo plynow 2l a czasem nawet , zero slodyczy, wszystko jest zdrow,e to porzecie znie moz ebyc tak z enie schudne, jak to jest? moze w drugim tygondniu cos poleci

a tak w ogóle to dziś zjadłam : belriso ryż na mleku(230 kcal) jabłko(50 kcal) serek wiejski light(120 kcal) takiego duzego cebulrza ale to tlyko dlatego ze nie bylo mnie w domu cały dzien i musialam cos zjesc na szybko liczylam ok 400-500 kcal dużo owoców ok 250 kcal razem ok 1100-1150 kcal ostatni posiłek przed 18

dzisiaj I 7 30 2 kromki chleba z serem i pomidorem 300kcal, serek homo waniliowy 180kcal, jabłuszko 35kcal II 10 30 banan jabłuszko 100kcal III 14 30 ryż z tuńczykiem i mieszanka chińska 185kcal IV 20 00 - morele suszone 140kcal V 22 20- będzie kakao:D 220kcal suma 1140kcal płynów 2,8L i tak mało na ten upał:P o masakiero! do sanepidu, do sklepu, po lubego, odprowadzić lubego czyli 3 razy na przystanek i z powrotem 20 minut w jedna stronę i do sklepu 25 minut w jedna stronę. Nie ma to jak mieszkać pod lasem i nie mieć roweru :D po sanepidzie, zanim na autobus powrotny jeszcze po sklepach ciuchy pooglądać. 50 brzuszków, o 9 tańcowanie 15 minut, po wstaniu gimnastyka, jeszcze tylko 3 serie po 8 ykli a6w:D generalnie, tylko wodę łapałam, podwieczorku nawet nie było czasu zjeść, ale za to wiem ze nie mam salmonelli, kupiłam moja ulubioną zieloną herbatę(liściasta), otręby pszenne(od 3 tygodni prawie kupowałam jak mi się skończyły:P) i właśnie płatki owsiane, ale jak zwykle wygrały błyskawiczne, a nie górskie;) a placuszki betty z jakich robisz?:) a 3 krówki to nie grzech:P mnie kusiła wuzetka w mojej ulubionej cukierni, ale resztę z książeczki zdrowia udałam jednak na wazonik :D do niedzieli 🖐️ w soboty nie siedzę przed kompem, ale jutro wiem na pewno ze zjem sobie coś słodkiego:D

dziewczęta oto przepis na zdrowe i pyszne placuszki :) 1. 2 lyzki platkow owsianych zalac wrzatkiem, odstawic i poczekac az nasiakna wodą 2. po 15 min dodajemy 2 bialka i 1 zoltko oraz chlust mleka 3. wszystko dokladnie mieszamy 4. rozgrzewamy odrobine oleju na patelni 5. wylewamy na patelnie przygotowana mase, czekamy az sie zetnie jajko i przerwacamy na druga stronę. Smazymy az sie zarumieni. Mozna podawac z jablkiem/ bananem + cynamon :) pyszneeee polecam ! Dobrej nocki !🖐️

już zapisuje, może jutro rano? :D ale błyskawiczne, mogą być:) bo ja za wygodna jestem czasami:P

mam nadzieję, że mi wyjda takie placuszki, zrobie sob ię w niedzielę na śnaidanko;d;d;d bo jutro to nie zdążę, musze isc do szkoly bo odpracowywujemy 2 lutego:(

ja dzis nie moge spac i przez 6 juz na nogach :P A co do placuszkow- polecam platki normalne ale ostatecznie moga byc blyskawiczne- wody dajemy tyle aby przykryla platki. Oczywiscie cynamon jest niezbedny ;)

i już nie zamierzam nic jeść, bo jest prawie 18,, mimo tylu starań waga nie spada, ale czuje ze żołądek mi ie skurczył itp. jadłospis z dziiejszego dnia: śniadanie : płatki na mleku 0,5%, na jutro już mam takie 0,0% ;DD (300 kcal) w szkole: jogurt activia +jabłko(180 kcal) obiad: pierś z kurczaka z sałatką(300 kcal) jabłko, śliwki takie słodkie( 300 kcal)? jogurt activia, 2 kromi pieczywqa wasy z serkiem danio paprykowym(120+130 kcal) ok 1300 kcal

a mnie kiedyś upał wykończy :( strasznie się męczę, bo porostu chodzę głodna, niby tez więcej spalam, ale bez przesady:( I 810 płatki i mleko 300kcal, 2 kromki chleba tradycyjnie;)300kcal, winogrona 70kcal, II 11 - serek wiejski ze świeżutkim szczypiorkiem i łyżeczką otrąb pszennych 210kcal III 14 10 omlet z 3 jabłkami 380kcal, banan 70kcal, serek homo 180kcal, rodzynki, 50kcal 15 10 - 3 jabłuszka 100kcal 16 30 - czekolada 120kcal, sok jabłkowy 50kcal? 21 40 - 5 jabłek 160kcal suma: 1990 jak padłam na łózko to zasnęłam w ciuchach z zapalonym światłem i otwartym oknem, nawet o a6w zapomniałam. po południu to nawet pic nie miałam siły, płynów tylko 2,1l w tym 600ml zielonej herbaty na taki skwar najgorsze ze po swoim obiedzie w którym nie miało być mowy np o serku, byłabym w stanie zjeść spaghetti rodziców które zdążyli zrobić przed moim wyjściem. wzięłam \"tylko\" 3 jabłka na drogę. ahh dobrze ze chociaż 2000 tysięcy nie przekroczyłam...