Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

ja chodze i co z tego nic mi to nie daje a walcze z nerwica 12 lat

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zal臋kniona28
nie walcz , akceptuj j膮 i kazdy l臋k , to spowoduje ze juz on cie nie wystraszy ..............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
zalosne stalo sie to forum przez jakiegos pomaranczowego debila ktory wysyla ludzi do lekarza, chyba ty powiniene艣 isc ze soba bo masz problemy z nuda i siedziec na forum dla osob z nerwica

Udost臋pnij ten post

Witajcie ja dzis senna i w og贸le brak koncentracji ;/ moje dwie kolezanki wlasnie dopadla nerwica l臋kowa , jedna juz bierze coaxil,zacze艂o sie od l臋k贸w i koszmar贸w nocnych ,a druga dzis dosta艂a l臋k贸w musiala zamknac sklep i isc do domu teraz czeka na m臋za w strachu :( nie wiem co jest grane ......

Udost臋pnij ten post

ja od piatku mam tak ciezko na klatce piersiowej, ciezko mi sie oddycha. Agni no jak widac nerwica dopasc moze kazdego w kazdym wieku, mnie tez ostro wziela poltora roku temu,ale w sumie wczesniej juz mialam dziwne jej objawy...tylko nikt nie nazwal tego po imieniu ze to symptomy nerwicy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje drogie.........
najlepszym lekarstwem na nerwice jest...PRACA...PRACA....wtedy mozg nie ma czasy na rozmy艣lanie o byle g贸wnie ,ale to jest dobre na samym poczatku tej choroby , potem jak juz nerwica ma cie w tzw szponach to ani praca nie pomoze .Wiec m艂ode kobitki do roboty, a b臋dzie po chorobie, gnide atakujmy w zarodku .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
najpierw bianka, teraz stres-stop, kto bedzie nastepna ofiara debilnego pomaranczowego?, ktory widac ze ma wakacje, nudzi mu sie w domu i z braku laku siedzi na forum kafeterii

Udost臋pnij ten post

teraz wr贸ci艂am z ogrodu ,jeszcze sie nie umy艂am tylko usiad艂am tu bo juz sie za wami steskni艂am ........ale co tu widze ktos nie proszony sie tu panoszy ........dajcie mu spok贸j predzej czy p贸zniej tez tego doswiadczy , tez przejdzie przez to piek艂o przez kt贸re my przechodzimy ...........dziewczyny pozdrawiam was wszystkie .......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
Sukces osi膮gn臋 wtedy: „Jak b臋d臋 mia艂 milion dolar贸w!”, „Kiedy sko艅cz臋 studia!”, „Jak znajd臋 lepsz膮 prac臋!”, „Gdy spotkam wymarzonego m臋偶czyzn臋!”; „Nie wierz臋 w sukces!” Zwr贸ci艂e艣 uwag臋 na wyrazy: gdy, jak, kiedy? U偶ycie s艂贸w: „gdy”, „kiedy”, „jak” sko艅cz臋, osi膮gn臋, 艣wiadczy o uzale偶nieniu osobistego szcz臋艣cia od czynnik贸w zewn臋trznych. Uzale偶niamy si臋 od kogo艣 lub czego艣 w przysz艂o艣ci. Jest to niebezpieczny aspekt, poniewa偶 nie mamy fizycznej kontroli nad tymi rzeczami (prawo kontroli - „ Odrodzenie Feniksa” ). W tym momencie padamy w otch艂a艅 manipulacji i zale偶no艣ci. Co powiesz, gdy zastosujemy definicj臋 sukcesu mojego mentora 艣p. E. Nightingale'a? „Sukces jest progresywn膮 realizacj膮 warto艣ciowego idea艂u”. Innymi s艂owy jest to dzia艂anie minuta po minucie, kt贸re prowadzi nas do tego „czego艣, gdy, kogo艣”. Jak mawia Brian Tracy: „Sukces to Copyright by Wydawnictwo Z艂ote My艣li & Nikodem Marsza艂ek TAJEMNICE SZCZ臉艢CIA – Nikodem Marsza艂ek 6. Pe艂en sukces ● str. 44 droga i cele, reszta to komentarz”. Sukcesem nie jest tytu艂 magistra, a raczej Twoje obecno艣ci dzie艅 po dniu przez 5 lat. Sukcesem nie b臋dzie Tw贸j awans w pracy, ale w艂a艣ciwa praca, kt贸r膮 wykonywa艂e艣 przez kilka lat lub miesi臋cy, wszystkie wcze艣niejsze przygotowania i lata nauki. Cz臋sto o sukcesie m贸wimy wtedy, w tym miejscu, o pewnej porze. Wykorzystaj ju偶 dzi艣 prawo kontroli i przejmij rol臋 kierowcy w Twoim 偶yciu. Wyeliminuj s艂owa: „gdy”, „kiedy”, „jak”. Sukces to droga, kt贸r膮 sobie obra艂e艣 i kroki, kt贸re wykonujesz ka偶dego dnia. O wynikach naszej pracy cz臋sto zapominamy, lecz zawsze mamy w pami臋ci drog臋, kt贸r膮 musieli艣my przeby膰. Nightingale powiedzia艂: „Cz艂owiekiem sukcesu jest kobieta, matka i 偶ona, poniewa偶 zawsze chcia艂a ni膮 by膰. Ten nauczyciel, poniewa偶 chcia艂 nim by膰, pracownik stacji benzynowej bo taki mia艂 zamiar.” Cz臋sto na si艂臋 dopasowujemy sukces do oczekiwa艅 koleg贸w, medi贸w, trendu? To takie oczywiste, Jan je藕dzi najnowszym Jaguarem, Ania za rok b臋dzie g艂贸wnym kierownikiem filii, w ko艅cu to ludzie sukcesu. S膮 lud藕mi sukcesu nie dlatego, 偶e „maj膮” lub „s膮”, ale dlatego, 偶e przebyli d艂ug膮 i cz臋sto samotn膮 drog臋, aby „by膰” i „mie膰” (prawo precesji). Ty jeste艣 cz艂owiekiem sukcesu, poniewa偶 robisz to co lubisz, a je艣li nie robisz tego co lubisz, strzepnij py艂 z g艂owy i pomy艣l dok膮d zmierzasz, bo widocznie kto艣 wybra艂 drog臋 za Ciebie. I nie m贸w mi, Copyright by Wydawnictwo Z艂ote My艣li & Nikodem Marsza艂ek TAJEMNICE SZCZ臉艢CIA – Nikodem Marsza艂ek 6. Pe艂en sukces ● str. 45 偶e nie masz wykszta艂cenia, kurs贸w, znajomo艣ci. Edison i Gates te偶 nie mieli. Moim sukcesem by艂a udana walka z niepohamowanymi emocjami. Dzi艣 mawiaj膮 „twardy i bez emocji”, „co za stoicyzm”. Jestem radosny, ale gniew, butno艣膰, chora duma i agresja to stany, kt贸re musia艂em zwalczy膰. T艂umaczy艂em sobie moj膮 agresywno艣膰 charakterem, jestem przecie偶 zodiakalnym bykiem. To nie tak, jak powiedzia艂 jeden z miliarder贸w: „Mo偶esz mie膰 wym贸wki, lub mo偶esz zarabia膰 pieni膮dze, ale dw贸ch rzeczy jednocze艣nie nie mo偶esz robi膰.” Sukcesem jest cel, kt贸ry zapisa艂e艣 i plan dzia艂ania, kt贸ry trzymasz w r臋ku. Przygotuj si臋 na to, 偶e droga, w kt贸r膮 wyruszysz jest sukcesem. Jak mawia Zig Ziglar: Sukces to wraca膰 do domu i z rado艣ci膮 patrze膰 na kochaj膮c膮 rodzin臋; Sukces to kocha膰 i by膰 kochanym; Sukces to odpoczywa膰 i p艂aci膰 wszystkie rachunki w tym miesi膮cu i nast臋pnym; Sukces to wiedzie膰 do kogo si臋 zwr贸ci膰 gdy sprawy nie id膮 po twojej my艣li; Sukces to praca, kt贸ra nazywa si臋 „hobby”; Sukces to wsta膰 rano i czu膰 si臋 dobrze; Copyright by Wydawnictwo Z艂ote My艣li & Nikodem Marsza艂ek TAJEMNICE SZCZ臉艢CIA – Nikodem Marsza艂ek 6. Pe艂en sukces ● str. 46 Sukces to ….. ? No w艂a艣nie, czym dla Ciebie jest sukces? U偶ywam tego s艂owa uwa偶nie i bardzo rzadko dlatego, 偶e cz臋sto jest 藕le rozumiane i r贸偶nie interpretowane. Sp贸jrz na to pi臋kne prawo wiary prawo wiaryprawo wiaryprawo wiaryprawo wiaryprawo wiaryprawo wiary prawo wiaryprawo wiary - w cokolwiek wierzysz z uczuciem, stanie si臋 Twoj膮 rzeczywisto艣ci膮. Dzisiaj jeste艣 wszystkim, co reprezentuj膮 Twoja wiara i przekonania. Nasza wiara tworzy swego rodzaju filtr, przez kt贸ry widzimy 艣wiat. Dzi臋ki temu 偶adna informacja sprzeczna z nasz膮 wiar膮 nie zostanie zaakceptowana przez m贸zg, nawet je艣li nasz filtr jest ca艂kowicie niezgodny z rzeczywisto艣ci膮. Ludzie maj膮 r贸偶ne filtry, pryzmaty: „by膰”, „zna膰”, „mie膰”. Bardzo ci臋偶ko jest wyplewi膰 stary paradygmat, wi臋c u偶ywaj s艂owa sukces bardzo ostro偶nie, aby nie zdradzi膰 swoich wewn臋trznych program贸w: „by膰”, „mie膰”, „zna膰”. Mo偶esz umiej臋tnie pokaza膰 swoje g艂臋bsze wn臋trze u偶ywaj膮c zamiennika s艂owa sukces, jakim jest – spe艂nienie. Bo gdy powiesz: czy on naprawd臋 ma, czy on jest, czy on zna?, dyskredytujesz np. Matk臋 Teres臋, ale te偶 Donalda Trump'a. Tak - sukces to droga, sukces to spe艂nienie.

Udost臋pnij ten post

starszny dzien dzis mam starszny zawroty g艂owy i zycie podszyte l臋kiem dajcie wsparcie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bellergot
no wiec slucham argumentow

Udost臋pnij ten post

po co o sukcesie tutaj wypisujesz?? Ci ludzie cierpi膮 na nerwic臋 a nie brak sukcesu, przynajmniej ja tak mam. Je艣li o mnie chodzi to sukcesem dla mnie bedzie pozbycie si臋 zachowa艅 nerwicowych, a tak poza tym to jest dobrze, w 偶yciu uk艂ada mi si臋 teraz dobrze, wiem 偶e jestem na dobrej drodze:) Kiedy艣 by艂o bardzo 藕le a teraz z roku na rok jest coraz lepiej:)

Udost臋pnij ten post

艂asnie ......sukces .....dla mnie sukcesem jest przezycie chociaz jednego dnia bez objaw贸w nerwicowych a najwiekszym sukcesem by艂o by pozbycie sie na zawsze nerwicy .......z reszta spraw da艂abym juz sobie rade ........stres-stop pozdrawiam i wszystkie inne nerwuski emmo co u ciebie ????????mazanku ja tez mam dzis fatalny dzien wczoraj ca艂y dzien w ogrodzie pracowa艂am a dzis tragedia ale tam na dworzu chyba co艣 z cisnieniem bo mi tez sie kreci w g艂owie ... belatgot te wszystkie wiadomosci , kt贸re piszesz wi臋kszo艣c z nas zna .......ja np. przeczyta艂am wiele ksi膮zek i znam to wszystko tylko trudno mi to zastosowa膰 w codzienno艣ci zw艂aszcza jak z艂apie mnie atak .........

Udost臋pnij ten post

Witajcie nerwice trzeba zaakceptowa膰 ,ale jest ciezko tak jak pisze bianka _120 ja tez przeczytalam wiele ksiazek i trudno te zasady wprowadzic w zycie np. podczas ataku ...mam teraz gorsze dni i staram sie nie panikowac ...

Udost臋pnij ten post

dziewczyny dlaczego ktos sie tu tak napar艂 na lekarzy i wog贸le o jakiego konkretnie chodzi lekarza ? Jesli chodzi o og贸lnych to chyba kazda z nas by艂a ,a jesli chodzi o psychiatr贸w to wyb贸r osobisty ..........ja chodzi艂am jak juz pisa艂am chodzi艂am 7 lat temu przez sze艣膰 lat sie leczy艂am regularnie chodzi艂am i scisle stosowa艂am sie do zalecen psychiatr贸w tak psychiatr贸w nie jednego ale kilku i co ???????????????? posz艂am z dolegliwo艣ciaminerwicowymi typu zaroty g艂owy , ko艂atania serca , duszno艣ci , r贸znego rodzaju b贸le , zreszta wszystki to znacie ......a po ich leczeniu o ma艂y w艂os bym wyladowa艂a w psychiatryku z pr贸ba samob贸jcza po ich leczeniu nie wychodzi艂am z domu , wszystko by艂o mi obojetne , nawet los dzieci chcia艂am tylko wej艣c nawet do mysiej dziury i tam sie zamkn膮c bo takie l臋ki mnie nachodzi艂y ........jedyne co mi pomog艂o to psychoterapia i modlitwa by艂am na odwyku takim bez lek贸w i wy艂am nie p艂aka艂am wy艂am z g艂odu lekowego .....to by艂 koszmar o kt贸rym chce zapomniec na zawsze ........... Ciesze sie ze znalaz艂am to forum i zyczliwe tu osoby kt贸re zawsze potrafia mnie wesprzec i dodadz膮 otuch dziewczyny pozdrawiam ......olbasia , stres-stop , zdr贸wko , angi-s , emma i inne ......jestescie kochane ....

Udost臋pnij ten post

Widze ze zrobi艂y sie pustki .........juz chyba nikt nie ma ochoty pisac przez te docinki ze strony pomaranczowych ..........z tego wynika ze jestesmy s艂abe psychicznie a tego chyba nie chcemy ........jedyny spos贸b to olewac ich wazne ze stara za艂oga sie trzyma i wspiera .......ja mam dzis lenia nic mi sie nie chce po za tym samopoczucie do kitu zawrory , ko艂atania itd ...........dziewczyny czy juz s艂oneczko was opali艂o , czy kt贸ras kapa艂a sie juz gdzies nad woda .......bo ja niestety mam lek przed duz膮 woda wczoraj nala艂am wody do basenu zaby dzieciaki troche sie popluska艂y ale woda bardzo zimna moze za duza ilo艣c 2.5tysi膮ca litr贸w male jeziorko hi ...hi ....

Udost臋pnij ten post

Matko, na ka偶dym forum znajd膮 si臋 jakie艣 gnidy:P Po choler臋 wypowiadaj膮 si臋 ci, k贸rzy zielonego poj臋cia nie maj膮 o nerwcy? Wrrrrrr! Bianka, ja mam do morza blisko, by艂am ju偶 kilkana艣cie razy w tym roku, ale ani razu si臋 nie opala艂am! Co pojad臋 to albo nie ma pogody, albo robota na mnie czeka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ajerkoniaczek
Cze艣膰 dziewczyny. Chcia艂am spyta膰 tylko czy w nerwicy k艂ucia takie d艂ugie, przeci膮g艂e, albo pulsuj膮ce s膮 normalne? Chodzi mi o g艂ow臋. Mam objawy wskazuj膮ce na nerwic臋 i w艂asnie takie co艣 mi dolega. Chcia艂am spyta膰 kogos do艣wiadczonego jak was.

Udost臋pnij ten post

Czesc U mnie wszystko ok, zaczelam letni kurs po dwutygodniowej przerwie i codziennie dojezdzam na zajecia rowerem, nawet jak pada deszcz, zakladam kurtke przeciwdeszczowa, bo odkrylam, ze juz bez roweru zyc nie moge. Nawet do sklepu blisko domu jade na rowerze, bo nie chce mi sie isc na nogach. Smieszne to troche, ale na pewno nie negatywne. Na szumy zaczynam sie uodparniac. Slysze je czesto, ale nie panikuje, a to duze osiagniecie. Zaczelam sobie wyobrazac, ze szumy te kolysza mnie do snu i wmawiam to sobie co noc i chyba dziala, bo zauwazylam, ze sen jest teraz wazniejszy niz szumy. A ponadto uwazam, ze najwazniejsze jest wsparcie najblizszych, a dopiero potem lekarz. Oj, wierze ze kazda z nas widziala sie z roznymi lekarzami, az za czesto, wiec po co jeszcze komus wmawiac kolejna wizyte. Do lekarza idzie sie gdy czuje taka potrzebe, w ostatecznosci.

Udost臋pnij ten post

Ajerkoniaczek a to nie migrena? ja nieraz miewam takie odczucia jak napisalas poza takim ciezkim bolem glowy Emmo to fajnie ze znalazlas w\" rowerze\" cos co cie \"kreci\" :) obu wiecej takich pozytywnych rzeczy sie dzialo Ja nad wod膮 nie bylam, ale tak bardzo chce pojechac nad morze. Fajnie masz bianko bo i ogrodek i jeziorko tak?:)

Udost臋pnij ten post

Mam znajoma ktora byla prawie zawsze niezadowolona, to z pracy, to z zakupow, z wielu rzeczy z zycia codziennego. A tak naprawde nie bylo ku temu wiekszego powodu. Zaczelo sie dziac w jej zyciu coraz gorzej. W pewnym momencie wymyslila sobie, ze ma brzydkie cialo i jest brzydka wiec nie nalezy sie jej wiele od zycia. Pozniej zaczela chorowac i pwmietam rozmowe z nia, mowila, ze oddalaby wszystko aby moc wrocic w przeszlosc. Dziwila sie ze byla taka nieszczesliwa i niezadowolona, a w sumie nie miala ku temu wiekszych powodow. Mowi, ze taraz jest tak zle, ze zyc jej sie nie chce. Po co to pisze. Otoz, widze mnie w tej sytuacji rowniez. Byc moze nie teraz, ale jeszcze kilka miesiecy temu tak. Nie mozemy teraz sie zalamywac, bo moze nas spotkac znacznie cos gorszego i mwrecz zatesknimy do chwili obecnej. Takie ja mam doswiadczenie. Tesknie za chwilami spedzonymi rok temu, choc nie bylo rozowo. Ale wtedy nie zdawalam sobie sprawy ze moze byc jeszcze gorzej. Teraz to wiem i staram sie dzien dzisiejszy traktowac jak skarb a nie udreke, bo mam narwice. Kto wie co bedzie za kilka lat, choc i na to mamy wplyw. Docenianiem dnia dzisiejszego torujesz sobie droge do lepszego dnia jutrzejszego. W kazdym razie, chce powiedziec, aby nie dolowac sie migrena, czy zlym samopoczuciem. Nie walczyc, pozwolic przyjsc i starac sie robic wszystko jak najlepiej w miare mozliwosci. Na tym to polega. Poddejmy sie naszym dolegliwoscia, nie alczmy z nimi, a bedziemu zwyciescami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ajerkoniaczek
nie, migrena na pewno nie. to przede wszystkim k艂ucie. Nerwica k艂uje prawda?

Udost臋pnij ten post

oo Emmo fajnie napisa艂as:) zawsze trzeba sie pociessza膰 tym, 偶e s膮 ludzie kt贸rzy w zyciu maj膮 jeszcze gorzej ni偶 my, maja sto razy wieksze problemy itp i daj膮 rade! Jezeli chodzi o migreny to ja j膮 mam, ale przywyk艂am do niej, bo stwierdzono j膮 jak jeszcze chodzi艂am do podstawowki! Fakt ze takie bole s膮 straszne i uniemow偶liwiaj膮 funkcjonowanie, ale pomimo okropnego bolu i tego ze tabletki nie pomagaj膮 staram si臋 jak tylko moge funkcjonowa膰 na tyle normalnie aby nie pozna膰 ze tak mi 藕le.

Udost臋pnij ten post

Teraz czyta艂am wiadomo艣ci 21letnia matka i 3 letnia c贸rka w szpitalu w Cz臋stochowie zarazone wirusm swinskiej grypy ...........brrrrrrrrrrr az mnie ciarki przesz艂y ........

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochani \"nerwica\" wraca :( za艂amka . Jestem po okresie ale do wczoraj mia艂am plamienie i od 3 dni chodze jakas depresyjno-p艂aczliwa . Wmawiam sobie ,ze to tylko przez hormony. Nie poddaje sie bo juz przez to przechodzilam. Mam wybuchy gor膮ca ,moze to menopauza ;). Albo przez urlop...za duzo wolnego , brak konkretnego zajecia i oto moj stan leg艂 w gruzach!!! .... brak mi energii do zycia....wstaje do niczego i od razu mam l臋k ,ze to nerwica ...b艂edne ko艂o! ale kiedys musialo to wr贸ci膰 :) pocieszam sie tym ,ze po burzy zawsze jest s艂once, a nwet i czasem t臋cza :D co pan robi caly dzien?-doznaje siebie ;)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰