Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
crazy_bogie

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - CZ 2- KONTYNUACJA

Polecane posty

Gość jmuxjsxnjn
casting byłas u swojego orto z reklamacja? ja to zamierzam pozwac ja do sadu jesli nie naprawi mi wady

Gość tulipa-nek100
:-( jak tak czytam o waszych przeżyciach to ciarki mnie przechodzą i zastanawiam sie dlaczego tak się dzieje...:-(

Gość pozytywka__
no mnie właśnie też trochę zatkało.. grrr...

Gość Sierra
Witam Chciałam się dowiedzieć czy mozliwe jest załozenie stałego aparatu tylko na dolne zęby? Prosze o odp :)

Gość casting
jak na zlosc orto wybrał się na urlop i będzie dopiero za 3 tygodnie więc jestem w dupie :( ale wlasnie jak to jest chyba jakas "gwarancja" jest na to lecznie ? w koncu place wiec wymagam? moze jest ktos bardziej zorientowany ?

Gość pozytywka__
casting tym przejmowac sie nie musisz-na pewno jesli efekt sie nie utrzyma nie z Twojej winy to ktos bedzie musial za to poniesc konsekwencje, badz naprawic to nieodplatnie..tylko..no wlasnie..kto na tym cierpi...kupa nerwow bez sensu..3mam kciuki.

Gość casting
ale myślę, że ci ortodonci to cwane bestie i są przygotowani na takie zarzyty - wystarczy, żeby stwierdził, że nie nosiłam retencji i już racja jest po jego stronie :o a jak udowodnię to, że nosiłam 24 godziny na dobę? nie mam na to żadnego dowodu niestety :(

Booże, nie wiem po co ja zakładałam ten pierrrrrr aparat. Już nie mogę wytrzymać !!!! Ta zwisająca rurka tak charata mi dziąsło, że to jakaś masakra !!! Odpadnięty zamek na dolnej dwójce znów ją wykrzywił, chociaż była cała już wyprostowana. Non top, ale to naprawde po prostu caly czas, cos mi sie odkleja !!!!!!1 Już chyba bije rekordy w tej kwesti !!! I teraz sie jeszcze dowiaduje, że bez sensu jest cala ta meka, bo dwa dni po zdjeciu aparatu zeby sie znow krzywia. Nie no... To jakas trauma chyba...

Gość casting
ehh zapewne to nie jest tak, że wszystkim się krzywią po zdjęciu bo w końcu jest przewaga osób z pięknym uśmiechem niż z powrotem wady, ale to jest właśnie moje szczęście ! :o to musiało się tak skończyc bo jeszcze w trakcie noszenia aparatu narzekałam, że bez sensu całe to leczenie i że zdarzają się nawroty wady to mam :o w sumie to na innym forum wkleiłam fotkę i twierdzą, że nie jest źle ale ja tam widzę swoje :o

Gość casting
a co do koleżanki wyżej, której ciągle się coś odkleja - niestety przez takie akcje twój orto przedłuża leczenie i powinien zdawac sobie z tego sprawę bo przecież jak masz odklejony zamek czy coś to nie działa to tak ja ma dzialac :o nie wiem co to za łoś bo w koncu płacisz za to więc masz prawo wymagac !!!! mi raz jedyny podczas noszenia odkleił się zamek (zaraz po założeniu aparatu) i zadzwoniłam do orto a ten kazał mi natychmiast przyjechac i przykleil i o dziwo nawet pieniędzy nie wziął za to

Gość BlueCuracao
moniqque88- ja z rurką miałam problem zaraz na poczatku noszenia aparatu,pierwsza twarda rzecz która zjadjam i poszło,nawet nie zauwazylam ze jej nie ma.tylko ze moja orto nie bawiła sie w przyklejanie nowej,poprostu w to miejsce załozyła pierscien (na szóstce) i spokój do dzis.poradzialbym Tobie to samo ale z tego co czytam Twój orto to jakis ciezki przypadek:( ehhhh zycze duuuzo cierpliwosci,chociaz z drugiej strony pierwsze co mi sie nasuwa to ze z tym panem trzeba brutalnie:) powodzenia!!!

Do Sierra: Czy można założyć aparat tylko na dół? hmm... Zależy od wady... W większości przypadków trzeba założyć oba łuki... Najlepiej poinformuje Cię o tym ortodonta... Być może będzie opcja założenia tylko dolnego łuku :)

Gość Aparatka123
Zapraszam na forum dyskusyjne o stałych aparatach http://www.stalyparat.fora.pl/ Poruszane są między innymi tematy: - Higiena - problem czy błahostka? - Jaka jest reakcja ludzi na aparat ? - Dykcja - Ligatury, gumki - Koszt jednej wizyty - Dłuższy wyjazd a aparat - Implanty w leczeniu!!!??? - Metalowy a estetyczny - Zdjęcie aparatu na kilka dni (ślub) - Jak to jest z tym wyrywaniem przy Damonie ? - Aparat a ciąża - Aparat ortodontyczny a kolczyk w języku - Prawdy i mity o aparatach - Pierwsze wrażenia i pierwsze godziny z aparatem - Zabiegi stomatologiczne w trakcie leczenia ortodontycznego Dodatkowo: - Przebieg leczenia ortodontycznego - Aktualności / Ciekawostki / Nowości w ortodoncji - Aparatkowa kuchnia - Symulator ligaturowy - Filmiki * Zakładanie aparatu stałego * Zdejmowanie aparatu stałego * Rozkręcania hyraxa * Wyciągi zewnętrzne * Łańcuszki elastyczne i metalowe * Postępy leczenia - filmowa galeria "nieznanych" Zapraszam do dyskusji!

Gość casting
ja miałam aparat tylko na górnych zębach więc można na jeden łuk aczkolwiek chyba skuteczniejsze i oczywiście bardziej uciążliwe jest leczenieobydwu

Gość tesa 36
casting mega ci współczuję ale to może tylko chwilowe aż wierzyć mi sie nie chce ze twój orto tak by sie pomylił poczekaj te 3 tyg i działaj przedstaw mu spokojnie swoje zdanie zobaczysz co powie i co zrobi ,na krzyk zawsze jest czas.Teraz tylko noś systematycznie retencje i czekaj choć wiem ze nie jest ci łatwo ,sama chyba byla bym wściekla.(a może ten aparat retencyjny jest zle wykonany.i teraz są tego efekty ) trzymaj sie i pisz jak sprawy sie maja.

Może to jest myśl z tym pierścieniem... Dziś mój super orto kończy urlop. Jutro dzwonię i KATEGORYCZNIE rządam natychmiastowego przyjęcia. Mogę mu płacić, ale mam być traktowana jak należy !!! Z tymże powiem mojemu facetowi, żeby zadzwonił albo mojej mamie, bo ja nie mam zamiaru rozmawiac z ta kretynka asystentka. I pójdę też albo z mamą albo z moim menem, bo jak idę sama to czuję się tak olewana, że żal ;] Jakbym była dzieckiem, a nie 21-letnia kobieta ;/;/;/ Nie mam najmniejszej ochoty oglądać tego palanta i jego jeszcze bardziej wkurzającej asystentki-gwiazdy. No ale, takie życie ;]

Gość xplosionx
Ale się tu porobiło, widzę że pojawia się grono niezadowolonych osób... Mam nadzieję, że płacąc trochę więcej za wizyty uniknę tego typu brak profesjonalizmu, szczególnie po zakończonym leczeniu.. Walczcie o swoje, bo kazdy ciezkie pieniadze wpakowal w leczenie .. pzdr.

Gość casting
no moj orto to raczej profesjonalista , nie jest to jakis "młodziak" zaraz po studiach zeby można było zwalic to na brak doswiadczenia... :o noszę retencję cały czas i bardzo już mnie ona wkurza, najchętniej to bym ją podeptała bo mowic w niej nie moge normalnie tylko seplenie wrrrrrrrrrrr i kosztowalo to 300 zlo masakra :o poki co na szczescie dalszych przemieszczen poza tą 2 i trójką nie zauważam ale dobiła mnie osoba, która napisała że po 6 miesiącach powróciła jej wada mimo noszenia retencji :(

Gość maaajka19
jeśli wam sie spowrotem pokrzywiły zęby to ortodonta powinien założyc na własny koszt aparat jeszcze raz-tak jak mi niestety mam dopiero 6 dni a bolą mnie cholernie:/

Gość casting
maaajka czy dobrze rozumiem i masz założony aparat po raz kolejny i to na koszt ortodonty?

Gość Maaajka19
tak,jak miałam 13 chyba lat to miałam stały aparat,teraz mam 19 i zeby zaczęły mi sie krzywic z przodu więc ortodontka powiedziala ze założy mi jeszcze raz tym razem na własny koszt i za wizyty tez juz nie płace

Gość casting
to zazdroszcze ortodonty bo mało który by pokrył koszty, zwłaszcza po 6 latach

Gość tulipanek100
moniqque88 jak po wizycie????

Gość papierowy warkoczyk
mam do was pytanko, otóż noszę aparat 2 miesiąc i jak powiedziała mi ortodontka, narazie prostuje korzenie i ogólnie wprowadza w ruch zęby. Ostatnio zauważyłam że jedynka się skrzywiła - nie wiem, czy to błąd - czy kwestia wyprostowania korzenia? Sama nie wiem, wierzę, że ortodontka nie jest partaczką, wspominała ogólnie przy zakładaniu aparatu, żebym się nie przejmowała bo póżniej oni będą zęby np. podpiłowywać czy wypełniać szpary między zębami bo narazie szpary mają być. A o tą jedynkę nie zapytałam, bo zauważyłam po wizycie

Gość kejti83
papierowy warkoczyk w trakcie leczenia zęby mają prawo nawet odwrócic się do góry nogami-tak powiedziała moja orto-i tego nie nalezy przeżywać-widoczny ma być efekt końcowy. Pozdrawiam.

Gość papierowy warkoczyk
kejti, dzieki za info, bo już się zaczęłam martwić :)

Gość casting
a ja jestem coraz bardziej załamana :( prawa dwójka obraca się coraz bardziej - nie wiem jak to opisac ale jej lewa czesc styka się z jedynką natomiast prawa czesc tak jakby "zapada się" :( przez co trójka czyli kieł jest wysunięty do przodu :( i powiedzcie mi po co to wszystko??? te męczarnie i wydane pieniądze??? i jeszcze złudzenia że będe miec piękne zęby więc warto :( a tu dupa nie warto normalnie wyc mi sie chce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość casting
zastanawiam sie czy wogole nie popiepszyc tego wszystkiego tej calej retencji i wizyt bo co mi to daje? tylko kolejne 300 zl wydalam na ta zasrana plytke i mecze sie, nosze ja a tu gowno :o i co mi teraz z tego wszystkiego?? drugi raz mam aparat zakladac?? ja pierd.... :(

Gość maaajka19
casting a mialaś wyrywane zęby ?? bo mi powiedziała już dentystka ze to moze byc przez to ze nie miałam wyrwanych zębów.Moja mama jak sie dowiedziala ze powinnam miec wyrwane to szukalismy innego ortodonty i w koncu natrafiłam...a teraz :/:/:/ moja kolezanka miala wyrwane chyba 2 zęby i plytke rzadko nosiła a cały czas ma prościutkie(jak sie nie myle to 3 lata temu miała ściągniety aparat)

Gość casting
nie miałam wyrywanych bo u mnie nie było takiej potrzeby - ósemek nie mam i miec nie będe jak wynika ze zdjęcia rentgenowskiego kurwa mac juz mi sie zyc nawet nie chce :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować