Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 pieczareczkaa

grzybica uk艂adu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Go艣膰 Pancrea
GNM? Co to znaczy konflikt biologiczny? Gdzie w tym fizjlogia cz艂owieka? Sfera psychiczna ma ujemne wymiary w po艂膮czeniu z somatyk膮!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pancrea
Dlaczego ma ujemne wymiary?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 my艣le膰
Ludzie? Co wymy艣lacie z tym GNM? To膰 to czysta szarlataneria.. Uspokujcie si臋 i zacznijcie wreszcie mysle膰 szar膮 istot膮 w m贸zgu! Nie zawsze \"czucie i wiara\" jest bezpieczniejsze od szkie艂ka m臋drca w oku\". Czemu to ludzie schodz膮 do coraz gorszej BEZRFLEKSJI na szkod臋 swojego zdrowia? To normalnie odkr臋ca cz艂owieka, jak czyta takie dyrdyma艂y!

Udost臋pnij ten post

Oficjalnie uznana droga w walce z guzem, czyli taka jak膮 wybra艂 np. prof. Religa jest dla wszystkich szeroko otwarta. Nie trzeba sobie zawraca膰 g艂owy i trudzi膰 szarych kom贸rek zg艂臋bianiem GNM, terapii Gersona itp.

Udost臋pnij ten post

nuta 1 a jak twoje leczenie glistnikiem ?? jest jakas poprawa?cos od dwoch dni pobolewa mnei zol膮dek i jest mi md艂o :(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GNM
Tym co r贸偶ni Germa艅sk膮 Now膮 Medycyn臋 od innych „nowych i alternatywnych medycyn” jest to, 偶e jest to WIEDZA oparta o prawa przyrody. Nie ma tu hipotez, ani statystyki - tak jak jest to przyj臋te w oficjalnej medycynie. GNM nie jest (mimo myl膮cej nazwy) 偶adn膮 odmian膮 medycyny - jest WIEDZ膭 jak膮 uzyskano dzi臋ki okryciu 5 praw przyrody. Dzi臋ki tym prawom opisane s膮 przyczyny chor贸b, a tak偶e dwufazowy przebieg ka偶dej z nich oraz sens biologiczny tego wydarzenia. Dr Hamer odkry艂 przyczyn臋 powstawania raka i pozosta艂ych chor贸b – i mo偶e to wyda膰 si臋 wam dziwne ale sprawc膮 jest nasz m贸zg (nasz biologiczny komputer) – to on steruje wszystkimi procesami 偶yciowymi. Dr Hamer odkry艂 po prostu, 偶e opr贸cz tych normalnych funkcji jakie pe艂ni nasz m贸zg s膮 te偶 inne funkcje – ratunkowe (tzw. SBS - Sensowny Biologiczny Specjalny Program Natury). SBS-y w艂膮czaj膮 si臋 w momencie uderzenia DHS (Syndrom Dirka Hamera – na pami膮tk臋 zabitego syna doktora), to znaczy w chwili doznania ci臋偶kiego, zaskakuj膮cego, prze偶ytego w izolacji, szoku konfliktowego (dr Hamer nazywa go te偶 KONFLIKTEM BIOLOGICZNYM) – jednocze艣nie w trzech p艂aszczyznach: 1. w psychice [zmiana nastroju, a nawet charakteru osobnika] 2. w m贸zgu [wyra藕nie widoczne na zdj臋ciach tomografii komputerowej okr膮g艂e tarcze strzelnicze (HH – Ognisko Hamera)] 3. na narz膮dzie [np. guzy, ubytki ko艣ci, zanik mi臋艣ni, zmiana funkcji niekt贸rych narz膮d贸w, zmiany czy ubytki na narz膮dzie]. Dr Hamer odkry艂 i sformu艂owa艂 Pi臋膰 Praw Natury: 1. 呕elazna regu艂a raka (ka偶de zachorowanie jest spowodowane szokowym prze偶yciem konflktowym – DHS). 2. Prawo o dwufazowo艣ci wszystkich Sensownych Biologicznych Specjalnych Program贸w Natury (SBS®), je艣li dochodzi do rozwi膮zania konfliktu. (wykres - http://www.germanska-nowa-medycyna.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=55) 3. Ontogenetyczny System wszystkich tzw."chor贸b" (Wiele lat dr Hamer b艂膮dzi艂 po morfologicznej i histologicznej d偶ungli "bezsystemowo艣ci" nowotwor贸w, obrz臋k贸w, guz贸w, rak贸w, mi臋sak贸w, nab艂oniak贸w kosm贸wkowych, nasieniak贸w, oraz wszystkich innych naro艣li, nazywanych przez medycyn臋 akademick膮 tzw. metastazami. Wreszcie odkry艂 prawdziwy ich podzia艂. Je偶eli podzielimy wszystkie znane nam nowotwory i obrz臋ki wed艂ug praw teorii ewolucji, a dok艂adniej m贸wi膮c, wed艂ug kryteri贸w listk贸w zarodkowych, to nagle wszystko zaczyna do siebie wzajemnie pasowa膰.) 4. Ontogenetycznie Uwarunkowany System Mikrob贸w (Podzia艂 mikrob贸w na grzyby, bakterie i wirusy odpowiada ich ontogenetycznemu wiekowi: najstarszymi mikrobami s膮 grzyby, m艂odszymi od nich s膮 bakterie a ontogenetycznie najm艂odsze to wirusy. Podzia艂 mikrob贸w opiera si臋 na przyporz膮dkowaniu ich do r贸偶nych cz臋艣ci zarodkowych narz膮d贸w.) 5. O biologicznej sensowno艣ci ka偶dego tzw. "zachorowania" (Okaza艂o si臋, 偶e zdarzenia, kt贸re do tej pory nazywali艣my „chorobami” nie by艂y bezsensownymi zak艂贸ceniami, kt贸re musia艂y by膰 naprawione przez uczni贸w czarnoksi臋偶nika. Teraz pe艂ni zdziwienia widzimy, 偶e to wszystko nie by艂o wcale bezsensowne, z艂o艣liwe i chorobowe.) Wiedz臋 GNM stosuj臋 w praktyce od prawie roku i jeszcze si臋 na niej nie zawiod艂am. A stosowania praw natury w 偶yciu nie nazwalabym szrlataneri膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mepoxenom
Mam wielki problem i nie wiem zupe艂nie gdzie szuka膰 pomocy wykryto u mnie w kale candida spp . Strasznie si臋 boj臋 tego spp bo teraz nie wiem czy mog臋 na przyk艂ad zrobi膰 kolonoskopi臋 a tam trzeba b臋dzie wzi膮膰 wycinek lub usun膮膰 polipa to czy wtedy krew nie zostanie zaka偶ona . Czyta艂am 偶e ta Candida spp to 艣miertelna bakteria w krwi . Czy mo偶ecie mi co艣 podpowiedzie膰 ? Jedyne co zrobi艂am to usun臋艂am cukier radykalnie z jad艂ospisu i bior臋 Linex Forte rano i siemi臋 lniane na czczo , wieczorem Mycosyst i nalewka propolisowa ,1 艂y偶eczka na p贸艂 szklanki wody ,czy to co艣 da ? Bardzo prosz臋 o jak膮艣 podpowied藕 .

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich. Odwiedzam ten topik na bie偶膮co od dw贸ch miesi臋cy. Wcze艣niej przeczyta艂am ca艂o艣膰 (stary i nowy). Nie odzywa艂am si臋 do tej pory, bo musia艂abym napisa膰 bardzo d艂ugi post i by膰 mo偶e wprowadzi艂abym troch臋 zamieszania, a nie chcia艂abym tego. Jednak z uwagi na pewne informacje zdecydowa艂am si臋. Z g贸ry przepraszam za d艂ugo艣c tego posta, ale i tak to b臋dzie minimum. Moja historia ci膮gnie si臋 20 lat. W tym czasie przesz艂am 3 powa偶ne kryzysy. Dopiero przy drugim zacz臋艂o mi co艣 tam 艣wita膰, ale wtedy wiedza na ten temat by艂a w Polsce 偶adna. By艂am jedn膮 nog膮 na drugim 艣wiecie, napisz臋 tylko, 偶e wysz艂am z tego przy pomocy nazwijmy to-metod naturalnych. Po tym kryzysie poszukiwa艂am wiedzy i poma艂u zacz臋艂y pojawia膰 si臋 na rynku ksi膮zki g艂. autor贸w niemieckich i ameryka艅skich. Zwiastuny trzeciego kryzysu pojawi艂y si臋 w 2002 r. Nie b臋d臋 si臋 na ten temat rozpisywa膰, napisz臋 tylko, 偶e znam ka偶dy objaw, kt贸ry tu zosta艂 opisany i jeszcze inne. By艂am w szpitalach na oddzia艂ach gastro-, endokrynolo-, diabetolo- i dermatolo-gicznym. To z powodu r贸偶norakich objaw贸w. Ostatni oddzia艂 zaliczy艂am chocia偶 nie mam widocznych zmian sk贸rnych, ale w Polsce grzybica wg lekarzy to tylko sk贸ra i tam si臋 leczy \"przypadkowe\" grzybice uk艂adowe. Trafi艂am tam z powodu \"o艣lego uporu\" i zaginania argumentami i logik膮 lekarzy (z racji uo艅czonego kierunku studi贸w i zawodu wykonywanego dysponuj臋 wiedz膮 niejako podw贸jn膮), kt贸rzy ostatecznie zrobili to dla 艣wi臋tego spokoju, bo upierdliwa baba by艂am ;). Pancrea dwukrotnie poleca艂 prof. Z. Adamskiego. By艂am u niego wielokrotnie, prywatnie i na oddziale. Mimo biblioteki wynik贸w, kt贸re wskazywa艂y na obfity wzrost Candida a.( z antybiogramami) przepisa艂 mi Nystatyn臋 na miesi膮c, po miesi膮cu skierowa艂 mnie na badania (bez 偶adnego okresu karencji) i uzna艂, 偶e jest ok i odes艂a艂 do gastrologa. Po jakim艣 czasie przyj膮艂 mnie na oddzia艂, zrobiono mi badania i... stwierdzono, 偶e nie mam grzybicy uk艂adowej mimo wynik贸w i ewidentnyh objaw贸w. Na odczepnego zapisano mi ketokonazol na 2 tygodnie i dano adres... do klinki leczenia nerwic w W-wie, \"bo sama pani z tego nie wyjdzie\". Prywatnie prof. zaproponowa艂 mi wyci膮g z grasicy w zastrzykach i odes艂a艂 do gastro. Mia艂am dosy膰 tego ping-ponga i nie posz艂am ju偶 wi臋cej do 偶adnego lekarza. Wtedy od roku ju偶 nie pracowa艂am, bo nie by艂am w stanie ju偶 praktycznie nigdzie chodzi膰, zrobienie sobie ciep艂ej wody do picia by艂o czasem ponad moje si艂y, bo kuchnia by艂a \"tak daleko\". Pisz臋 o tym, 偶eby kto艣 nie zaufa艂 do ko艅ca s艂owom Pancrei, bo je艣li mia艂aby by膰 to przys艂owiowa brzytwa, to za艂amie si臋 tak jak ja wtedy, kiedy czeka艂am na 艣mier膰 jak na wybawienie od tych wszystkich dolegliwo艣ci i s艂abo艣ci. Napisz臋 te偶, 偶e \"zaliczy艂am\" ekip臋 dr Hoffmann, pr贸bowa艂am te偶 leczenia homeopatycznego i in.. Nie pisz臋 o tym, bo za d艂ugo by by艂o, ale odpowiem w razie czego na wszystkie pytania. Stan臋艂am na nogi dzi臋ki instynktowi prze偶ycia. Jad艂am tylko 4 produkty i pi艂am tylko ciep艂膮 wod臋, bo m贸j organizm nie tolerowa艂 ju偶 niczego, a te produkty odrzuca艂 najmniej. By艂y to wy艂膮cznie produkty ZABRONIONE w stosowanej przez Was diecie. To pisz臋 na pocieszenie tym, kt贸rzy tej diety nie stosuj膮. Sur贸wek nie jem od ok. 10 lat, owoc贸w od ponad 6 (teraz \"po kropelce\", jak pisa艂a AN DY pr贸buj臋 \"nowo艣ci\").Organizm nie przyjmowa艂 te偶 偶adnych suplement贸w, 99% lek贸w, nawet herbatek zio艂owych, po spirulinie czy chlorofilu mia艂am wyj膮tkowe jazdy, to samo aloes, propolis, czosnek ,cebula i wiele innych \"uzdrawiaj膮cych\" produkt贸w. Ale jednak mog臋 dzi艣 do Was napisa膰, bo czuj臋 si臋 ju偶 znacznie lepiej ni偶 3 lata temu. Dzie艅 w dzie艅 tylko 4 produkty, ten sam obiad przez lata. Jedzenie co godzin臋, r贸wnie偶 w nocy, z uwagi na cogodzinne hipoglikemie. Dzi艣 wygl膮da to lepiej, w nocy ju偶 tylko co 2-3h. ZAZDROSZCZ臉 wszystkim, kt贸rzy mog膮 stosowa膰 diet臋 p-grzybicz膮 i lecznicze dodatki, ale dzi艣 mam ju偶 przynajmniej nadziej臋, 偶e kiedy艣 b臋d臋 mog艂a powr贸ci膰 do pracy zawodowej, bo oczywi艣cie renty nie mam, bo nie ma takiej jednostki chorobowej :). Teraz mog臋 ju偶 pojecha膰 po zakupy i spotka膰 si臋 ze znajomymi. Co prawda siedz膮c w pubie musz臋 je艣膰 co 1-2h i to w dodatku tylko swoj膮 \"wa艂贸wk臋\", ale to nie jest koniec 艣wiata :) Wychodz膮c z domu zabieram opr贸cz \"wa艂贸wki\" zawsze glukoz臋, butelk臋 z wod膮 i glukometr, bo nie raz ju偶 mnie to ratowa艂o. Przyznam si臋, 偶e kiedy trafi艂am na ten topik, porycza艂am si臋, 偶e nie jestem jednak tak膮 \"wariatk膮\" , hipochondryczk膮, nie mam depresji jako takiej i 偶e Wam te偶 to wmawiano. Przywr贸ci艂o mnie to troch臋 do pionu, nie czuj臋 si臋 ju偶 tak bardzo samotna i odmienna. Jeste艣cie wszyscy bardzo dzielni. Jeszcze raz przepraszam za tak d艂ugi post i pozdrawiam cieplutko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 informuj臋
Przejmuj膮ca historia. Mam pro艣b臋, czy mog艂aby艣 uzupe艂ni膰 swoj膮 histori臋 szczeg贸艂ami dotycz膮cymi wynik贸w bada艅 jakie zignorowa艂 Pan Profesor?? Co to za wyniki?? Na marginesie nasun臋艂a mi si臋 my艣l, 偶e istniej膮 bez w膮tpienia hipochondrycy, ale tak jak lekarze nie potrafi膮 zdiagnozowa膰 grzybicy u pacjent贸w, tak hipochondrycy nie s膮 w stanie zdiagnozowa膰 jej u siebie. My艣l臋, 偶e nie nale偶y z takich os贸b si臋 wy艣miewa膰, bo hipochondria to te偶 swego rodzaju choroba. Zapadaj膮 na ni膮 cz臋sto osoby, kt贸re straci艂y blisk膮 osob臋 w m艂odym wieku np. ojca lub matk臋, rodze艅stwo... Gorzej gdy bliska osoba umiera艂a np. na raka. Zdarzaj膮 si臋 osoby obdarzone wysokim poziomem l臋ku z innych powod贸w. Problem zaczyna si臋 wtedy, kiedy lekarz zamiast dok艂adnie przebada膰 i uspokoi膰 pacjenta zaczyna widzie膰 w nim 偶y艂臋 z艂ota i zaczyna po prostu wymy艣la膰 choroby. Grzybica daje du偶e pole do popisu lekarzom typu pani Hofman, czy Janus. Jest tajemnicza, nikt do ko艅ca jej nie zbada艂, objawy s膮 niespecyficzne i r贸偶norakie. Czy leczona, czy nie leczona, na jedno wychodzi, bo i tak nieuleczalna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Napisa艂a艣: "Pisz臋 o tym, 偶eby kto艣 nie zaufa艂 do ko艅ca s艂owom Pancrei, bo je艣li mia艂aby by膰 to przys艂owiowa brzytwa, to za艂amie si臋 tak jak ja wtedy, kiedy czeka艂am na 艣mier膰 jak na wybawienie od tych wszystkich dolegliwo艣ci i s艂abo艣ci." Ot贸偶 Anojko nie jest tak , jak ty my艣lisz! Wobec czego zadam ci tylko jedno pytanie. Czy kiedykolwiek czy jakiekolwiek badania, zw艂aszcza te w klinikach, mog膮 przeszkadza膰 w obraniu kierunku dzia艂a艅 czy przeszkadza膰. Sama pisa艂a艣, 偶e po niepowodzeniu u prof. Adamskiego zac偶臋艂a艣 szuka膰 rozwi膮zania nie z sufitu lecz(przepraszam za s艂owo) "dr膮偶y艂a艣"- wykorzystuj膮c swoje dotychczasowe nawet wykszta艂cenie w rozmowach z lekarzami i w analizowaniu napotkanych publikacji w celu potwierdzenia swoich podejrze艅 w kierunku candydozy. Bez urazy, ale jak jak zauwa偶y艂em, dalej nie wiesz w jakim punkcie sie znajdujesz, tym bardziej, 偶e twierdzisz,i偶 cytuj臋: "Nie pisz臋 o tym, bo za d艂ugo by by艂o, ale odpowiem w razie czego na wszystkie pytania. Stan臋艂am na nogi dzi臋ki instynktowi prze偶ycia. Jad艂am tylko 4 produkty i pi艂am tylko ciep艂膮 wod臋, bo m贸j organizm nie tolerowa艂 ju偶 niczego, a te produkty odrzuca艂 najmniej. By艂y to wy艂膮cznie produkty ZABRONIONE w stosowanej przez Was diecie. To pisz臋 na pocieszenie tym, kt贸rzy tej diety nie stosuj膮. Sur贸wek nie jem od ok. 10 lat, owoc贸w od ponad 6 (teraz "po kropelce", jak pisa艂a AN DY pr贸buj臋 "nowo艣ci").Organizm nie przyjmowa艂 te偶 偶adnych suplement贸w, 99% lek贸w, nawet herbatek zio艂owych, po spirulinie czy chlorofilu mia艂am wyj膮tkowe jazdy, to samo aloes, propolis, czosnek ,cebula i wiele innych "uzdrawiaj膮cych" produkt贸w. Ale jednak mog臋 dzi艣 do Was napisa膰, bo czuj臋 si臋 ju偶 znacznie lepiej ni偶 3 lata temu. Dzie艅 w dzie艅 tylko 4 produkty, ten sam obiad przez lata. Jedzenie co godzin臋, r贸wnie偶 w nocy, z uwagi na cogodzinne hipoglikemie. Dzi艣 wygl膮da to lepiej, w nocy ju偶 tylko co 2-3h. ZAZDROSZCZ臉 wszystkim, kt贸rzy mog膮 stosowa膰 diet臋 p-grzybicz膮 i lecznicze dodatki, ale dzi艣 mam ju偶 przynajmniej nadziej臋, 偶e kiedy艣 b臋d臋 mog艂a powr贸ci膰 do pracy zawodowej, bo oczywi艣cie renty nie mam, bo nie ma takiej jednostki chorobowej". To 艣wietnie, 偶e sobie poradzi艂a艣, ale nie pr贸buj innych ludzi odwodzi膰 od kontakt贸w z lekarzami, kt贸rzy zajmuj膮 si臋 chociaz taka diagnostyk膮 . To prawda, 偶e lekarze, ci zw艂aszcza typowo akademiccy*(co potwierdza w pe艂ni moj膮 tez臋) nie s膮 szkoleni na wielokierunkowe my艣lenie w danym specjalistycznym odcinku, lecz sztamp my艣lowy blokuje im co艣, co w psychologii nazywa si臋 REFLEKSJ膭. Dow贸d? Ot贸偶 do niedawana uwa偶ano, 偶e tylko psychika cz艂owieka mo偶e powodowa膰 zaburzenie w jelicie grubym(IBS), co oczywi艣cie w swietle bada艅 jest to ju偶 teraz tylko jedna z przyczyn. Obecnie proponuje si臋 ju偶 obok lek贸w na system nerowy m.in. r贸wnie偶 preparaty ze specjalnie opracowanych w laboratoriach naukowych preparaty probiotyczne i dostrzega si臋 rol臋 mikroflory jelitowej w powstawaniu wielu chor贸b, tak偶e candydozy! Oczywi艣cie w Polsce to jeszcze nie ta 艣wiadomo艣膰 co np. w Stanach czy U.K. lub Niemczech. Objawy jakie ja mia艂em na poczatku od 1983 roku ze spo偶ywaniem wielu pokarm贸w nie da sie opisa膰. Koszmar! A mimo to tak samo kierowano mnie do kliniki nerwic. Po lekach z tej dziedziny czu艂em sie jeszcze gorzej... Nie dosy膰 , 偶e nie wzi臋to pod uwag臋 uszkodzenia w膮troby, kt贸r膮 mi uszkodzili lekami, kt贸ra te偶 powodowa艂a nasilenia objaw贸w z powodu zaburze艅 enzymatyczno-odtruwaj膮cych, pot臋guj膮c tym samym alergiczne i dodatkowo gastryczne problemy. Do dzisiaj to odczuwam... No i problem 艂uszczycy stawowej, kt贸rej t艂em jest prawdopodobnie grzybica jelit. Przeczyta艂em te偶 na stronce Kliniki Dermatologicznej w Poznaniu ,偶e tak膮 ewentualno艣膰 w swoich badaniach w艂a艣nie potwierdzili pracownicy naukowi Kliniki Derm. w Poznaniu pod kierunkiem prof. Adamskiego . Nie czyta艂a艣 od poczatku epikryzy mojej drogi i walki z przewodem pokarmowym,[ a konkretnie z jelitami i 偶o艂膮dkiem watrob膮 oraz nerkami i jeszcze innymi gro藕nymi chorobami] a wi臋c do ko艅ca nie wiesz z czym si臋 borykam. Gdyby nie badania nie wiedzia艂bym, co mam uszkodzone w narz膮dach i uk艂adach ... i nie dowiedzia艂bym sie o przero艣cie Candidy albicans i innych parametrach bada艅. I co? No i nic! Tak jak Ty droga furomowiczko musia艂em sam powoli dochodzi膰 co mi naprawde jest i samemu jako艣 ratowa膰 sie obserwuj膮c reakcje swojego organizmu i dostosowywa膰 odpowiednie nastawienie psychiczne do swojego stanu zdrowia. Dopiero potem w miar臋 poprawy samopoczucia jakie艣 specficzne jedzenie i naturalne leczenie, od czasu do czasu wspomagane lekami.. Ale gdy ju偶 inaczej sie nie da (np. ci艣nienie tetnicze, cukrzyca insulinozale偶na i dna moczanowa,nerki, polipy w 偶o艂adku, serce, jaskra, uchy艂kow艣膰 jelita grubego, p臋kni臋cie odbytu , itd...) zmuszony jestem czasami korzysta膰 z tej "toksycznej papki". Jak zaznaczam, moja w膮troba do dzi艣 jest wra偶liwa na toksyny (by膰 mo偶e m.in. te偶 wynikaj膮ce z zatrucia wydzielinami candida) i dawnego jej podtrucia. I na to uwa偶am szczeg贸lnie. Te偶 pi艂em w pewnym okresie tylko przegotowan膮 wod臋. Nawet zio艂a mi szkodzi艂y... Spotka艂em na swej drodze od 1983 roku mn贸stwo uzdrowicieli w bia艂ych fartuchach-tych oficjalnych i tych bez bia艂ych kitli -nieoficjalnych. Przed艂em po drodze r贸偶ne badania i zabiegi. I uwa偶am , 偶e nale偶y g艂eboko ws艂uchiwa膰 si臋 we w艂asny organizm (to co on nam "m贸wi"), obserwowa膰 go i dostosowywa膰 jak膮艣 terapi臋 w oparciu o sprawdzon膮 praktycznie wiedz臋 z zakresu medycyn y naturalnej do danej sytuacji! I nie wyci膮gac pochopnych wniosk贸w. Ani te偶 nie ulega膰 niekt贸rym z艂udnym nie potwierdzonym w skutkach terapiom . Np. energoterapeuci, r贸偶d偶karze, hipnozyterzy czy inni uzrowiclei szamni dzia艂aj膮cy na pod艣wiadomo艣膰 . Ostrzegam wszystkich rozs膮dnych ludzi: nie dajcie sie nato NABRA膯! To czysty DEMONIZM! Sam sie kiedys na takie "nabra艂em" i natychmiast przerwa艂em szkodliw膮 terapi臋! Nie lekcewa偶cie w膮tpliwych diagnostycznie objaw贸w .. i miejcie kontakty z lekarzami, aby nie przeoczy膰 czego艣 , co mo偶e mie膰 wp艂yw na nasz膮 dalsz膮 egzystencj臋! Zna艂em niedawno pewna osob臋, kt贸ra twierdzi艂a, 偶e ma chore jelita, ale chyba zwleka艂a z diagnoz膮. P贸藕niej u proktologa wysz艂o jej w badanich, 偶e ma z艂o艣liwego intruza. Tobie Anojka 偶ycz臋 poprawy zdrowia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Anajko? Jesli chodzio rent臋. Wiem ,偶e chcesz powr贸cic do pracy. Ale gdy sie teraz nie da, mo偶e sprobuj w Powiatowym Zespole Orzekania o Niepe艂nosprawno艣ci na poczatek uzyskac grup臋 neipe艂nosprawno艣ci. Sa trzy grypy: 1. znaczny stopi艅 niepie艂nosprawno艣ci 2. Umiarkowny stopie艅 niepo艂nosprawno艣ci 3 lekki sitopie艅 niepe艂nosprawno艣ci Mo偶e lekarz do kt贸ego chodzisz zechce ci wypisa膰 takie za艣wiadczenie o stanie zdrowia na podstawie kt贸rego mog艂aby艣 uzysk膮膰 jak膮s grup臋. To ci da pewne postawy o dalsze dzia艂ania w tej sprawie.

Udost臋pnij ten post

INFORMUJ臉 Wyniki bada艅 wykonywane by艂y w kierunku Candidy, wielokrotnie. Najpierw zrobi艂am je sama, a potem robi艂am na zlecenie raz jednego, raz drugiego lekarza i powt贸rki. Candida wychodzi艂a zawsze. Badania robione by艂y por贸wnawczo w r贸偶nych laboratoriach. W laboratorium szpitala MSW pracownica laboratorium wydaj膮ca m臋偶owi wyniki bada艅 sama zwr贸ci艂a uwag臋, 偶e jest zaskoczona tak obfitym wzrostem C.a. Co do traumy z dzieci艅stwa i ewentualnej hipochondrii na tym tle, niestety psychoanaliza Ci nie wysz艂a. Nikt mi nie umar艂, dzieci艅stwo mia艂am szcz臋艣liwe, w pe艂nej rodzinie. 呕adnemu lekarzowi nie pozwoli艂am traktowa膰 si臋 jak 偶y艂a z艂ota, mam zbyt du偶膮 wiedz臋 i raczej mocno st膮pam po ziemi, ale nie dyskwalifikuje czego艣 nim to poznam. Pisa艂am, 偶e by艂am u kogo艣 z ekipy dr Hoffmann, ale nikt mi nie kaza艂 robi膰 dodatkowych bada艅, a wizyta kosztowa艂膮 50 z艂.By艂o to 4 lata temu i by艂am tylko raz, poniewa偶 te zalecenia by艂y dla mnie niemo偶liwe do zaakceptowania. Nikt mnie nie nabierze na cudowne oczyszczacze, rewelcyjne suplementy za kilkset z艂, bo wiem jak dzia艂膮j膮 takie firmy, przygl膮da艂膮m si臋 temu z bliska par臋 lat (zawodowo). Np. reklamowany na topiku z boku Colonix-jego wiarygodno艣膰 mog臋 zdyskwalifikowa膰 od razu w kilku miejscach. Je艣li insynuujesz mi hipochondri臋, to trudno ni膮 wyt艂umaczy膰 cogodzinne spadki cukru, lub zaburzenia wydzielania hormon贸w nadnerczy,albo np. guzy i torbiele tarczycy oraz sporo innych. W Twoich postach wyczuwam z艂o艣膰 i jakie艣 frustracje (jakby艣 by艂a lekarzem ) i pogard臋 dla medycyny, kt贸rej nie stosujesz, nie rozumiesz i nie akceptujesz. To Twoja sprawa. Dop贸ki nie poznasz, co to znaczy, 偶e cia艂o Ci臋 nie s艂ucha i nie mo偶esz zrobi膰 tego, co chce Tw贸j duch (czyli dla Ciebie zapewne m贸zg), to nie pojmiesz, 偶e kto艣 mo偶e by膰 s艂aby i chory WBREW SWOJEJ WOLI i nie wystarczy \"inteligentny nurofen\", 偶eby za 1/2h przesz艂o. Znam takie przypadki, r贸wnie偶 w艣r贸d lekarzy, kt贸rzy po cichu, ze wstydu, 偶e 艣rodowisko si臋 dowie, korzystali z innych metod leczenia. Ja te偶 kiedy艣 taka by艂am. Moja siostra od dziecka wiecznie \"kw臋kaj膮ca\", ja okaz zdrowia, uprawiaj膮c sport wiele lat, nie rozumia艂am jej i wydawa艂o mi si臋, 偶e ona \"udaje\". Teraz ona po kilku operacjach normalnie pracuje, chocia偶 trudno powiedzie膰, 偶eby by艂a \"kwitn膮ca\", ja natomiast jestem daleka nawet od jej stanu. Nie rozczulam si臋 nad swoimi dolegliwo艣ciami, ( a nie wiesz przez co przesz艂am i przechodz臋, podobnie zreszt膮 jak przechodz膮 inni chorzy na tym topiku), bo dawno bym zwariowa艂a. To, 偶e niekt贸rzy prze偶ywaj膮 chwile zw膮tpienia, i \"panikuj膮\", to jest NORMALNE dla chorych przewlekle, z niejasn膮 diagnoz膮 lub pozostawionych bez skutecznego leczenia przez medycyn臋 akademick膮. Zapewniam Ci臋, 偶e gdyby lekarze starali si臋 dociec, dlaczego wyst臋puj膮 takie i inne objawy, niekt贸rzy nie zostawaliby SAMI ze swoj膮 chorob膮 i nie musieliby ucieka膰 si臋 do SAMOleczenia. Ale je偶eli zg艂aszam najbardziej podobno dociekliwemu w okolicy gastrologowi objawy ca艂kowitej kakofoni smak贸w: s艂odki, za moment gorzki, za moment piek膮cy, s艂ony i kwa艣ny, a on mi m贸wi, 偶e \"nie powinna pani tego czu膰\" i \"ci艣nienie ma pani dobre, a utrata wagi 10 kg w ci膮gu 2 miesi臋cy, to nie jest tak du偶o\", to mimo jego tytu艂贸w naukowych dalsza rozmowa nie ma sensu. Lekarze sami m贸wi膮 w prywatnych rozmowach, 偶e nie dokszta艂caj膮 si臋, na studiach poznaj膮 \"medycyn臋 skansenow膮\", nieliczni traktuj膮 zaw贸d jak pasj臋 i chc膮 wiedzie膰 wi臋cej. Masz racj臋, 偶e dla r贸wnowagi pokazujesz te偶 t臋 drug膮 stron臋 medalu, bo rzeczywi艣cie czasami takie \"wstrz膮sy\" daj膮 efekty, ale nie w ka偶dym przypadku. Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Szanowna Anajko Tw贸j post, to pierwszy post, kt贸ry odzwierciedla realia z jakimi musza si臋 boryka膰 tacy chorzy jak my! Nie mam ci za z艂e ci, 偶e u偶y艂a艣 synonimu o tej"brzytwie", no bo sk膮d mog艂a艣 wiedzi臋c, 偶e przeszed艂em podobn膮 drog臋- kwalifikowany przez lekarzy jako typowy przypadek s艂abej kondycji psychonerwowej! By艂em nawet na rozmowie z ordynator Instytutu Psychosomatycznego w Warszawie na ul. Sobieskiego w 1984 roku. Co sko艅czylo si臋 na badaniach paso偶yt贸w o podejrzeniu Toxocarozy i Pneumocistis Carini z wynikiem ujemnym i odes艂aniu mnie do domu. Mia艂em w贸wczas badane wczesniej jeszcze w tym kierunku i jeszcze innych paso偶ytow przeciwcia艂a w innym laboratorium z powodu silnych zawrot贸w g艂owy i duszno艣ci oraz dolegliwo艣ci gastrycznych Natomiast w Klinice 'gastro 'w Katowicach 1996 mia艂em zabiegi terapeytyczne z pani膮 mgr psychologii medycznej. W czasie takich rozm贸w to ja musia艂em jej t艂umaczy膰, 偶e pod艂o偶e mojej choroby tkwi nie w tle nerwicowym lecz w zaburzeniu r贸wnowagi mikroflory jelitowej na skutek czynnikow 偶ywieniowych i zatru膰 偶ywno艣ci chemikaliami przemys艂owymi oraz konserwantami... S艂owem "ko艂o ko艂em pogania艂o " Ja osobi艣cie dobrze sie czuj臋 po zmielonych nasionach ostropestu plamistego na watrob臋. To doskona艂y jej regenator i odtruwacz. Powoli b臋de dodawa艂 teraz mniszka lekarskiego oraz dostarcza艂 organizmowi NATURALNEJ wit C[dobra dla jelit, w膮troby, serca i odporno艣ci]. No i oczywi艣cie dalej odpowiednia dieta na poszczeg贸lne schorzenia-wywa偶ona i po艂膮czona ze sob膮 odpowiednio do schorze艅 Ty Anojko te偶 dojdziesz powoli do r贸wnowagi, skoro ju偶 m贸wisz, 偶e masz jakie艣 sukcesy, mimo, i偶 nie wiesz jeszcze (chyba , 偶e sie myl臋)jak konkretnie "z艂apa膰 byka za rogi". 呕ycz臋 ci tego z ca艂ego serca!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Co艣 na temat mniszka
Ostanio przeczyta艂em to - http://www.luskiewnik.pl/blog/?p=385 - i teraz zachodz臋 w g艂ow臋 czy na grzyby te偶 tak dzia艂a. "Je艣li mamy mie膰 czyste sumienie, zgodne ze wsp贸艂czesn膮 wiedz膮 - nie nale偶y poleca膰 mniszka przy infekcjach wirusowych (np. przy wirusowym zapaleniu w膮troby, AIDS) oraz nie poleca膰 mniszka przy chorobach nowotworowych."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
A wszelkie guzy i torbiele to efekt naszej"ukochanej" rzeczywisto艣ci maj膮cej zwi膮zek z zatrutym odzywianiem i wdychanym powietrzem oraz otacz膮caja nas armi膮 przedmiot贸w w domu pracy...ze skondensowan膮 toksyczn膮 chemi膮! A przypomie膰 cho膰by Czarnobyl?R贸偶ne oddzia艂ywanie promieniowania jonizuj膮cego,itp...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Napisa艂em do艣膰 wyra藕nie, 偶e chodzi o w膮trob臋. W艂a艣nie mniszek w po艂膮czeniu w sylibum marianum oraz z wyci膮giem z karczocha jest do艣膰 skutecznym oczyszczaj膮cym 艣rodkim na w膮trob臋 . W 1983 roku by艂em u p.dr G贸rnickiej w Warszawie i do艣膰 d艂ugo rozmawia艂em na temat je metod. Wtedy akurat zaproponowa艂a mi masowanie st贸p i picie zio艂a w sk艂adzie kt贸rych by艂 'kobylak', po kt贸rych zawsze wymiotowa艂em! By艂em w mi臋dzyczasie u innych lekarzy i zielarzy naturalist贸w i przeczyta艂em mn贸stwo publikacji na temat zi贸艂 leczniczych i jestem teraz na tyle u艣wiadomiony, 偶e wiem jak sobie pomaga膰 zio艂ami ...To w艂a艣nie one (przyrz膮dzane przez mnie samego odpoiwednie mieszanki )poprawi艂y moj stan zdrowia na tyle, 偶e teraz nie boj臋 si臋 sam wyrusza膰 z domu. Nie znaczy to, 偶e nie chce skorzysta膰 z rad innych te偶 do 艣wiadczonych jeszcze bardziej ode mnie furomowicz贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
Anajko gratuluje ci hartu ducha, wiem jak to jest i chociaz zawsze bronilem sie przed lekarzami nogami i rekami to jednak rowniez mialem okazje poznac ich "fachowosc". Wszystko co napisalas moge potweirdzic z wlasnego doswiadczenia. Ja w zasadzie przeszedlem tylko jeden kryzys, bylo to przed piecioma laty i trwalo 2-3 lata(najtrudniejsze. Wiem co masz na mysli z gotowaniem wody na herbate. Najgorszego nie chce pamietac, chociaz bylo i tak ze sila woli lekarstwem byla dla mnie praca (i to za dwoch a czasem za 3!) i wysilek fizyczny (kiedy tylko mialem czas conajmniej 20 kilometrow na nogach po lasach, do tego kilka kilometorw po miescie). Psychike wmawiano mi owszem, w zasadzie ze wzgledu na slabosc spowodowana grzybami (jelita!) i wynikajaca z tego niemoca a zarazem wykorzystywaniem sytuacji przez rodzine (sami tez choruja) zaczalem sam od psychologa (to byla totalna porazka!), od jednej starej wrednej baby uslyszalem nawet ze jestem zwyczajnym lewusem i ze mam sie zajac praca. No coz w tamtym okresie zdobywalem sie na dosyc ciezka prace fizyczna, ale o bylo zbyt wyczerpujace. Wprawdzie przez prace mechaniczne funkcje jelita regulowaly sie i objawy troche ustepowaly to jednak problem zostawal. A wiec bynajmniej nie bylo to rozwiazanie. Szkoda na nich slow, to oni powinni sie leczyc (a z doswiadczenia wiem ze psychologowie psyciatrzy to czesto ludzie majacy zdeprawowana i porabana dusze i sami powtrzebuja pomocy ktorej nie otrzymali). Poza tym nawet chociaz w bardzo juz zlym samopoczuciu doczolgalem sie do KOmisji do orzekania o niepelnosprawnosc gdzie otrzymalem na dwa lata orzeczenie o UMIARKOWANYM STANIE NIEPELNOSPRAWNOSCI. To bylo jednak dla mnie za wiele i zadnej drogi uzyskania zasilku nie podjalem. Byloby to rownoznaczne z poddaniem sie. Niestety moje problemy trwaly jeszcze kilka lat. Dzisiaj jest juz w miare, ok, na tyle ze jest mi duzo lzej, minelo dopiero pol roku od kiedy czuje ze proces chorobowy zostal odwrocony, ale jeszcze wiele musze zrobic by z tego wyjsc. Jest coraz lepiej jednak od kiedy zaczalem pracowac wydajnie duzo zajmuje mi ta aktywnosc czasu tak ze nie mam czesto czasu na przygotowanie jakiejs pozywnej strawy. Jest o niestety problem bo juz od dwoch miesiecy odzywiam sie zle. Co ciekawe nie ma to az takich skutkow jak kiedys, ale jezeli tego nie zmienia za jakis czas znow bedzie zle. No a najwazniejsze ze blokuje w ten sposob dalszy proces naprawy i wydluzam okres w jakim moglbym wrocic do pelni sil. Teraz rozumiem co mial na mysli nasz wieszcz " Szlachetne zdrowie, nikt sie nie dowie jako samkujesz...". Ech jak przyjemnie jest poczuc odblokowane miesnie, glowe, poczuc jak powietrze omiata i energetyzuje czaszke :) Dla kogos zdrowego brzmi to jak szarlataneria ale tak samo syty nie zrozumie glodnego. Alleluja!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
Pysiula-nadal pije glistnik,objawy pogorszenia mogly wystapic u Ciebie bo po prostu byla pelnia ksiezyca ,ja stosuje czasami gdy pobolewa mnie watroba przy tej kuracji verdin lub liw 52 oslaniajaco na watrobe,bo glistnik podtruwa nie tylko robaczki ale tez i nas,pij siemie moze robaczki podraznily sluzowke

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 informuj臋
Anajka moje spostrze偶enia co do hipochondrii nie dotyczy艂y Ciebie, by艂y na marginesie. Akuratnie ja przegl膮dam ten w膮tek ze wzgl臋du na dr. Hofman,kt贸ra 偶eruje na hipochondrykach. Jestem ciekawa jakie badania robi si臋 aby stwierdzi膰 grzybic臋. Swoj膮 drog膮 grzsica te偶 jest jak najbardziej naturalna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 An_Dy
MEPOXENOM Kto ci takich bzdur naopowiadal candida spp oznacza candida species czyli 'gatunek candida' a nie jakas specjalnie grozna odmiane candidy GNM Wytlumaczenie bolu glowy poprzez gromadzenie wody w komorkach glistnikowych w okresie wychodzenia z jakiejs choroby trafilo do mnie bo gdy zaczelam walczyc z grzybica mialam wlasnie takie uczucia jakbym maial za mala czaszke ale historyjka z szorstkimi pietami bo kiedys mialas mokre buty to juz wybacz belkot. tez mam szorstkie piety a ubostwiam chodzic i nie mialam nigdy zadnej podobnej traumy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysza75
Witam! Jestem nowa, juz 5 miesiac walcze z grzybica najpierw pochwy , potem doszla cewka i jelito. Najpier probowalam sie leczyc ginekologicznie zero efektoe. U mnie jest problem z jescze inna choroba porfiria nie moge brac lekow na grzybice bralalam tylko nystatyne ale nie pomogla. sama doszlam do tego ze problem lezy po stronie jelit. Nie mam objawowo ze strony ukladu pokarmowego ale swedzi mnie w okolicach odbytu. Na lekarzy juz nie licze. Zrobilam sobie badanie ige z krwi i wyszlo mi ze mam klase 3,4 wysokie stezenie candidia albicans. Na diete przeszlam juz dwa miesiace temu ale mialam przerwe po drodze. Nie wiem jak dlugo pociagne na tej diecie schudlam juz kilka kilo jestona sprzeczna z moja choroba przy ktorej obowiazuje wysokoweglowodanowa. Ale co ma zrobic. Prosze was doswiadcoznych leczacych o porade. wiem ze mam oslabiony uklad odpornosicowy i z tad ta grzybica. Co powinna przyjmowac na wzocnienie teraz biore witamine c, b compleks, 偶elazl, citrosept pije, tabletki czosnkowe, lacibios femina. Ale co jescze na wzmocnienie odpornosci. I czy oprocz lacibios powinna brac jescze jakies probiotyki na jelita i jakie bo tyle tego. Czytam ten topik ale im wiecej czytam tym jestem glupsza. Czy mozna pic soki wazywne, jezlei tak to jakie. Boje sie stosowac bardzo resrtykcyjna diete ze wzgledu na moja chorobe. Jem surowki z kapusty kiszonej ale wyczytalalm ze to nie dobre. Prosze was o pomoc. Jem platki owsiane, chleb na zakwasie, drob, wolowina, warzywea gotowane, czytalalm ze marchew nie. , kasze, jogurty, grejfruty, cytryna, ryby. Chcilabym pic jakies soki warzywne zeby miec witaminy,no i co z ta kapusta. wiem ze troche duzo pytan ale nie mam juz sil i nerwow na to leczenie. Pozbawiam sie weglowodanow ale wiem z emusze sie dobrze odzywiac bo inaczej padne na moja porfirie. Bede wdzieczna za wszelkie rady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GNM
@An_Dy Je偶eli nie rozumie si臋 istoty konfliktu biologicznego - to jasne jest dla mnie, 偶e to co opisa艂am o moich stopach to dla Was be艂kot, szarlataneria, babranie si臋 w podswiadomo艣ci itp. Konflikt biologiczny to odczucie SUBIEKTYWNE i na tym polega艂o odkrycie dr Hamera. Wszystkie nazwy konflikt贸w biologicznych w GNM s膮 tak dobrane, 偶eby mog艂y znale藕膰 zastosowanie zar贸wno u ssak贸w (realny konflikt biologiczny), jak i u cz艂owieka (rozumiane r贸wnie偶 jako przeno艣nia). Je偶eli masz gdzie艣 szorstk膮 sk贸r臋, to tez prze偶y艂a艣 KONFLIKT ROZ艁膭KI - tylko on zaistnial z zupelnie innego powodu: u mnie to by艂o zaskoczenie, 偶e nauczyciel si臋 mn膮 nie przejmuje, nie interesuje go m贸j problem (roz艂膮ka rozumiana w przeno艣ni), a buty by艂y tylko szyn膮 (kt贸ra ci膮gle powodowa艂a nawr贸t konfliktu, a co za tym idzie ci膮g艂e szorstk膮, zgrubia艂膮 i p臋kaj膮c膮 sk贸r臋 na pi臋tach). U pozosta艂ych uczestnik贸w wycieczki, w kt贸rej bra艂am udzia艂 pewnie te偶 nie by艂o problem贸w sk贸rnych - oni nie prze偶yli wtedy tego tak samo jak ja. U Ciebie b臋dzie to ZUPE艁NIE INNE WYDARZENIE - ale mieszcz膮ce si臋 w ha艣le KONFLIKT ROZ艁膭KI. U mojego dziecka taki konflikt (szorstka i p臋kajaca sk贸ra na opuszkach palcow) powoduje co艣 co codziennie sie przytrafia dzieciom w szkole - ulubiona kole偶anka wybiera do zabawy inne dziecko, a z moja c贸rk膮 nie chce si臋 bawi膰. Ale poniewa偶 jest to odczucie subiektywne - to inne dzieci nie prze偶ywaj膮 tego jako konflikt i nie maj膮 zmian sk贸rnych. Je偶eli zainteresowa艂o Ci臋 chocia偶 troch臋 jak naprawd臋 przebiega proces chorobowy i gdzie si臋 zaczyna to mog臋 tu co艣 wi臋cej napisa膰. Coraz bardziej zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e w GNM najtrudniej zrozumie膰 co to jest KONFLIKT BIOLOGICZNY. Jak si臋 dopasuje cho膰 jedn膮 sytuacj臋 konfliktu jaka mia艂a miejsce w Twoim zyciu do dolegliwo艣ci czy choroby z jak膮 si臋 zmagasz, to potem nie masz ju偶 偶adnych w膮tpliwo艣ci, co do prawdziwo艣ci odkrycia dr Hamera.

Udost臋pnij ten post

Mysza 75 soki warzywne sa jak najbardziej wskazane.WRzucaj to co lubisz marchew, buraka , seler, pietruche , kapuste itd.... Probiotyki rownie偶 powinnas przyjmowa膰 chociaz jak pisz膮 dziewczyny najlepsze rezultaty daj膮 kiszonki , ma艣lanki , jogurty:):) JA wzmacniam odporno艣膰 pij膮c aloes i tran norweski :):)

Udost臋pnij ten post

PANCREA Ale偶 ja si臋 z Tob膮 ca艂kowicie zgadzam! W 偶adnym razie nie chodzi艂o mi o odwodzenie kogokolwiek od kontakt贸w z lekarzami. Poda艂am m贸j przypadek wobec Twojego polecania profesora, jako ostrze偶enie przed ewentualn膮 klap膮. Tym bardziej nie zniech臋cam nikogo do stosowania diety. Napisa艂am przecie偶, 偶e \"ZAZDROSZCZ臉 tym, kt贸rzy mog膮 stosowa膰 diet臋\" i te偶 tak s膮dz臋, 偶e gdybym mog艂a j膮 stosowa膰 plus naturalne \"uzdrawiacze\" typu czosnek, propolis, to by艂abym ju偶 zdecydowanie dalej na drodze do zdrowia. To by艂o tylko tak nie艣mia艂o i cichutko ;) powiedziane, 偶e to na pocieszenie tym, kt贸rzy nie mog膮, podobnie jak ja, takiej diety mie膰. To, 偶e zda艂am si臋 na \"instynkt\", wynika艂o z braku innego wyj艣cia. Nikogo nie pot臋piam za to 偶e stosuje \"chemi臋\"!. Absolutnie si臋 nie zrozumieli艣my. Badania je艣li tylko s膮 mo偶liwe to NALE呕Y je robi膰. Ja po prostu stan臋艂am przed 艣cian膮. Widzia艂am co teoretycznie powinnam zrobi膰, ale organizm nic z tego nie tolerowa艂 i musia艂am si臋 podda膰 tej fali. Jak wida膰 organizm wie co robi, wolno,bo wolno, ale idzie w dobrym kierunku. Teraz, jak napisa艂am, jest ju偶 znacznie lepiej, dlatego pr贸buj臋 zrezygnowa膰 z cz臋艣ci tych \"zabronionych\" produkt贸w, zast膮pi膰 je w艂a艣ciwymi i do艂膮cza膰 nowe. Kilka ju偶 mi si臋 uda艂o w ostro偶nych ilo艣ciach. Marz臋 o propolisie i pestkach papai-czekaj膮 wysuszone na swoj膮 kolej. na Wiele mam nadziej臋 w tym roku. :) Co do prof, 艂uszczyca jest jego konikiem, a co do przyczyn, by艂am 艣wiadkiem, jak t艂umaczy艂 studentom i podkre艣la艂, 偶e du偶y wp艂yw na jej powstanie i okresy pogorszenia ma stres. Te偶 uwa偶am, 偶e ma du偶膮 wiedz臋, ale w moim przypadku widocznie mu si臋 \"nie chcia艂o\", zwala艂 na koleg臋 gastrologa, a ten pi艂eczk臋 odbija艂 (mo偶e si臋 nie lubi膮?). Trzeba te偶 pami臋ta膰, 偶e min臋艂o od mojego pobytu w szpitalu par臋 lat i zapewne doszed艂 do kolejnych wniosk贸w,dot. wp艂ywu stanu jelit. On wg mnie nale偶y do lekarzy dokszta艂caj膮cych si臋. Niestety, w moim przypadu nie zadzia艂a艂. Ja r贸wnie偶 podda艂am si臋 sugestii gastrologa i odwiedzi艂am psychiatr臋,kt贸ry zapisa艂 mi leki p-depresyjne i po nich w艂a艣nie bardzo mi si臋 pogorszy艂o, chocia偶 bra艂am 1/8 dawki, bo znam sw贸j organizm, po 3 tygodniach zacz臋艂am mie膰 w艂a艣nie ci膮g艂e hipoglikemie, bardzo silne l臋ki, kt贸rych wcze艣niej nie mia艂am i totaln膮 bezsenno艣膰. Oczywi艣cie lekarze twierdzili, 偶e to niemo偶liwe, 偶e takie dawki w og贸le nie dzia艂aj膮, s膮 podprogowe (tylko jeden endokrynolog z艂apa艂 si臋 za g艂ow臋, PO CO mi podano takie leki). Jakie偶 by艂o ich zdziwienie i zak艂opotanie, kiedy po 4 miesi膮cach od zaprzestania brania tych lek贸w, w szpitalu na endokrynologii okaza艂o si臋, 偶e mam serotonin臋 powy偶ej normy! Ja, nieb臋d膮c lekarzem, osobi艣cie uczestniczy艂am w konferencji na temat r贸偶nic w metaboli藕mie w膮troby, a oni- klinicysci nie mieli o tym poj臋cia? Nic dziwnego, nie by艂o tam akurat 偶adnego z nich. A szkoda. Mia艂am jeszcze propozycje nast臋pnych lek贸w, ale te 3 tygodnie wystarcz膮 mi na ca艂e 偶ycie. W艂a艣nie po tym przesta艂am tolerowa膰 wi臋kszo艣膰 pokarm贸w, zi贸艂 i by艂am w tak z艂ym stanie. Po roku czasu dopiero odczu艂am LEKK膭 popraw臋.Moja niech臋膰 do lekarzy nie bierze si臋 znik膮d, ale z w艂asnego, dotkliwego do艣wiadczenia. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

ROCHU Wiem, co to psycholog. Zaliczy艂am ich kilku, nie licz膮c tych, po kt贸rych obija艂am si臋 z konieczno艣c w szpitalach ;) Te偶 najpierw zacz臋艂am sama, bo stwierdzi艂am , 偶e mo偶e 艂atwiej b臋dzie mi znosi膰 t膮 chorob臋. R贸wnie偶, tak jak Pancrea musia艂am udowadnia膰, 偶e nie jestem wielb艂膮dem, czyli, 偶e moja choroba to nie nerwica, 偶e wyra藕nie czuj臋, 偶e jestem w jaki艣 spos贸b zatruwana. Oczywi艣cie, jak wi臋kszo艣膰 tutaj, wielokrotnie szuka艂am paso偶yt贸w i pami臋tam, 偶e kto艣 tu wspomina艂 o p贸j艣ciu do weterynarza w tej sprawe. JA BY艁AM U WETERYNARZA i ogl膮da艂 moje \"zdobycze\" pod mikroskopem, a poniewa偶 nie wiedzia艂 co to jest, zabra艂 na wydzia艂 biologii UAM i tam poprosi艂 specjalistk臋 w tej dziedzinie. Niestety, ona r贸wnie偶 poleg艂a. Korzystaj膮c z wiedzy z okresu studi贸w, 10 letniej praktyki zawodowej i kontakt贸w zawodowych um贸wi艂am si臋 z wybitnymi miejscowymi mikrobiologami, ale niestety nie uda艂o mi si臋 ponownie pobra膰 materia艂u do bada艅. Z braku si艂 ola艂am spraw臋. Psycholog贸w te偶, bo nic mi to nie dawa艂o. Co do ZUS-u, chorowa艂am jako pracownik 6 m-cy, a potem by艂am na zasi艂ku rehabilitacyjnym do ko艅ca mo偶liwego okresu. Pami臋tam jedn膮 lekark臋 orzeczniczk臋, kt贸ra by艂a pe艂na szczerego wsp贸艂czucia dla moich doleglio艣ci i naprawd臋 j膮 to ruszy艂o. Ale powiedzia艂a, 偶e w wykazie chor贸b na kt贸re mo偶na uzyska膰 rent臋 nie ma takiej jednostki chorobowej i nie ma pod co tego podci膮gn膮膰. By艂 to rok, w kt贸rym zmieni艂y si臋 przepisy dot. przyznawania rent. I co mia艂am namawia膰 lekarza rodzinnego, 偶eby wynalaz艂 mi co艣 na co mog臋 dosta膰 rent臋? Mo偶e gdybym mia艂a wi臋cej si艂 pr贸bowa艂am bym co艣 robi膰 i gdzie艣 pisa膰, ale nie mia艂am. Wiem, 偶e nie chcesz pami臋ta膰 najgorszego. Ja, pojawienie si臋 tutaj i ruszenie swoich \"wspomnie艅\" przyp艂aci艂am dzi艣 bezsenn膮 noc膮. Wszak ka偶dy z nas dzia艂a na zasadzie dwa kroki do przodu, jeden do ty艂u, a czasem niestety dwa, a chcieliby艣my tylko do przodu ;))) Te偶 jak, Ty zmusza艂am si臋 do jakiejkolwiek pracy. Wygl膮da艂o to tak: W \"lepszy\" dzie艅 porywa艂am si臋 na umycie pod艂ogi w kuchni 11 m2. My艂am 1/3, spada艂a mi glukoza we krwi, jad艂am, po pewnym czasie my艂am nast臋pn膮 1/3, zn贸w hipogliemia, zn贸w jad艂am, i zn贸w powt贸rka. Podobnie z wieszaniem prania. Jednocze艣nie jad艂am, rycza艂am, siada艂am na pod艂og臋, stawa艂am, wiesza艂am. Pami臋tam swoje pierwsze 200m, kt贸re przesz艂am. Po 1,5 roku od najgorszych chwil, m膮偶 zabra艂 mnie i syna na 3 dni nad morze. (Jestem uzale偶niona od morza :)) MUSIA艁AM zobaczy膰 morze, a do pla偶y by艂o 200m. Przesz艂am 1/3 drogi, musia艂am usi膮艣膰 i zje艣膰, potem znowu. Na 200m musia艂am zje艣膰 2 bu艂ki i musia艂am 2xusi膮艣膰 i odpocz膮膰. Po powrocie zdrowie zacz臋艂o si臋 szybciej poprawia膰 . Moja tarczyca si臋 ucieszy艂a. My艣l臋, 偶e wiadomo jest tu wszystkim, 偶e jedne z toksyn grzyb贸w C.a. maj膮 budow臋 poobn膮 do hormon贸w tarczycy, niejako podszywaj膮 si臋 pod nie. Wyniki hormon贸w moga by膰 w normie, bo badane nie jest na tyle swoiste, 偶eby wykry膰 r贸偶nic臋 mi臋dzy faktycznym hormonem a \"grzybow膮 podr贸bk膮\"(zale偶y od laboratorium). Tak wi臋c zmusza艂am si臋 do robienia czegokolwiek i z czasem zacz臋艂am odczuwa膰 przyjemno艣膰 z wykonywania najprostszych codziennych czynno艣ci, to wspomog艂o psychik臋, a potem zacz臋艂am kulinarne szale艅stwa. Nie dla siebie oczywi艣cie tylko dla rodzinki. Gotowa艂am i piek艂am z wielk膮 przyjemno艣ci膮, chocia偶 sama nie mog艂am je艣膰, a nawet pr贸bowa膰. Po nast臋pnym roku to si臋 zacz臋艂o zmienia膰. W tym roku na 艢wi臋ta mog艂am ju偶 spr贸bowa膰 bigos, bez natychmiastowych, gro藕nych reakcji! :)))

Udost臋pnij ten post

MYSZA75 Twoja sytuacja jest rzeczywi艣cie trudna i nietypowa. Przeczytaj m贸j pierwszy post. Te偶 nie mogam stosowa膰 diety p-grzybom. Wysz艂am z najgorszego mimo diety opartej na zabronionych produktach. Mog艂am je艣膰 tylko gotowany bia艂y ry偶, gotowan膮 marchewk臋, kawa艂ek gotowanej piersi kurczka. Do tego zjada艂a艂am dziennie ok 14 -20 czerstwych 3-4 dniowych bu艂ek z niewielk膮 ilo艣ci膮 mas艂a (te ilo艣ci to z powodu ci膮g艂ych hipoglikemii :)))). To stanowi艂o moje po偶ywienie przez kilka lat, ale objawy powoli ust臋powa艂y. Jelito nie by艂o nadmiernie dra偶nione i mog艂o si臋 powoli goi膰. U mnie by艂 i jeszcze jest problem z nadmiernym wydzielaniem enzym贸w trawiennych (i insuliny) kt贸re dzia艂a艂y silnie dra偶ni膮co i niszcz膮co na 艣luz贸wk臋 przewodu pokarmowego. Potem do艂膮czy艂am zup臋 jarzynow膮 miksowan膮 z ziemniakami. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale zasugeruj lekarzowi podanie Ci wyci膮gu z grasicy w zastrzykach. Tym bardziej, 偶e nie mo偶esz stosow膰 lek贸w p-grzybiczych. Mnie te偶 to proponowano- z uwagi na meganietolerancje. I g艂owa do g贸ry. :)))

Udost臋pnij ten post

PANCREA U偶ycie \"brzytwy\" nie mia艂o 偶adnego zwi膮zku z Tob膮. By艂o tylko ostrze偶eniem dla os贸b, kt贸re zechc膮 skorzysta膰 z Twojego polecenia i b臋d膮 sobie wiele po nim obiecywa膰, a oka偶e sie ,偶e b臋dzie jak w moim przypadku. Je艣li teraz kto艣 zechce korzysta膰 z porad prof.A. b臋dzie zna艂 dwa ko艅ce tego kija ;))). Co do w膮troby, to jak przeczytasz m贸j post do Myszy75, dowiesz si臋, 偶e nie mog臋 bra膰 i je艣膰 nic co pobudzi prac臋 uk艂adu pokarmowego i wydzielanie, tym bardziej, 偶e mam silny podw贸jny refluks i 偶贸艂膰 oraz enzymy trzustkowe przedostaj膮 si臋 do 偶o艂膮dka (grzybki hasaj膮 na od藕wierniku i wpu艣cie), co kompletnie rozwala trawienie. Jest du偶y problem z przyswajaniem 偶elaza z po偶ywienia i kompletnie nie ma wch艂aniania wit. B12. Musz臋 co tydzie艅 bra膰 j膮 w zastrzykach. Co tydzie艅 , bo musz臋 bra膰 mniejsze dawki. Du偶a dawka jest nie mo偶liwa do zmagazynowania w mojej w膮trobie. Nie wiem dlaczego w膮troba si臋 jej pozbywa, a dawka tygodniowa utrzymuje moj膮 krew w jako takim stanie. Oczywi艣cie do tego dosz艂am sama, ale ju偶 na pocz膮tku ostatniego kryzysu i praktycznie zmusi艂am profesora gastro do przyj臋cia tego do wiadomo艣ci, chocia偶 r贸偶ni艂o si臋 to od jego wiedzy medycznej. Szkoda, 偶e ta moja wiedza przysz艂a tak p贸藕no. Gdybym to wiedzia艂a przy pierwszym kryzysie nie m臋czy艂abym si臋 tak przez 6lat. Niestety, nie ma lek贸w hamuj膮cych wydzielanie 偶贸艂ci i enzym贸w trzustkowych oraz insuliny. Na takie dziwol膮gi jak ja medycyna jest nieprzygotowana ;)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysza75
Anajka Jestem z poznania . Co do lekarza to brak slow, poczytam twoj topik. Dzieki dziewczyny za wszelkie wskazowki. Wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam ze zadne leki przeciwgrzybiczne nie wchodza w gre. Gdybym lekarzowi powiedziala o diecie to by sie przekrecil. dlatego stosujac diete na grzyba nie chce popelniac bledow ze bede niedozywiona, czy pozbawiona witamin.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
anajka Wiesz ja bardzo dobrze ciebie rozumiem, bo sam to przechodzilem. Co wiecej kiedy slysze od kogos ze przechodzil podobne problemy robi mi sie od razu razniej. Nie dlatego ze nie tylko ja mam te problemy ale ze wiem co jest grane. Ciekawe ze wszyscy dochodzimy do tych samych wnioskow. W pewnym sensie jest to szczescie w nieszczesciu bo nabieramy doswiadczenia i swiadomosci co tak naprawde jest grane. Poza tym mysle ze jestes bardzo wartosciowa osoba, potrafisz duzo przekazac, rozumiesz i czujesz. To jest naprawde cenne, a ty jestes cenna z tego wlasnie wzgledu dla innych. Moze mam troche silniejsza konstytucje i udawalo mi sie przejsc wiecej niz 200m, ale znam ten stan, chroniczny brak energii, w zasadzie gdybym "odpuscil" to tylko lezec. Co zreszta tez mialo miejsce, bywalo ze tylko lezalem. Teraz jest juz lepiej ale jeszcze czasami czuje zmeczenie. Ostatnio mam tak ze czesc dnia jest slabo a druga czesc czuje jakby energia wracala. Niestety jeszcze nie czuje sie idealnie i walcze z pozostalosciami z okresu gdy czulem sie gorzej. Miedzy innymi mam rozregulowany tryb czuwania i snu, i to tez jest problemem. Kiedy uda mi sie raz na jakis czas usnac o w miare rozsadnej godzinie, wyspac i wstac raano to czuje sie duzo lepiej. Piszesz ze masz duze problemy, ja jezeli tak moge powiedziec nie skupilabym sie na poszczegolnych zaburzeniach, a to ze zastawka, a to ze trzustka. Organizm nalezy traktowac holistycznie, nigdy nie jest tak ze choruje jeden organ. Nie wiem czy stosowalas Aloes i olej, czy tez propolis (najlpiej woda propolisowa), mysle ze to jest dobra droga. Zycze ci powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Mysza75 Ja te偶 jestem z P-nia. No to proponuj臋 Ci prof. Adamskiego z zastrze偶eniem, kt贸re jest w postach do Pancrei. Prof. przyjmowa艂 prywatnie przy ul. Gajowej, wizyta kosztowa艂a 95 z艂, teraz pewnie dro偶ej. Tylko on proponowa艂 mi ten wyci膮g z grasicy. Jest mrukliwy, ale nie zra偶aj si臋. Jeste艣 raczej rzadkim \"przypadkiem\" mo偶e potraktuje Ci臋 jak wyzwanie naukowe ;))). Wiem , 偶e Ci nie do 艣miechu, nie miej 偶alu, ale poczucie humoru jest w takich przypadkach po偶yteczn膮 cech膮. Co do diety, to lekarze z jego zespo艂u informowali pacjent贸w o konieczno艣ci zachowania diety, on sam mi nic nie m贸wi艂. Lekarka, kt贸ra mia艂a moj膮 sal臋 m贸wi艂a mi o tym, szczeg贸lnie z uwagi na ci膮g艂e hipoglikemie. Z tego powodu zabrania艂a marchewki, za to poleca艂a w艂a艣nie kiszon膮 kapust臋, og贸rki, jogurty, pieczywo z pe艂nego ziarna itd. Ja akurat tego nie mog艂am, mog艂am marchewk臋 :))) I zapisa艂a mi probiotyk zawieraj膮cy w ska艂adzie substancj臋 u艂atwiaj膮c膮 zagnie偶d偶anie dobrych bakterii w jeliach. Aha, le偶a艂am na dermatologii na Lutyckiej.Tam te偶 jest poradnia NFZ, ale profesor tam nie przyjmowa艂, mo偶e teraz tak, ale w膮tpi臋, bo mu nie zale偶y. Poza tym lekarze z oddzia艂u, co dziwne te偶 tam nie przyjmowali, ale to by艂o w 2005, kawa艂 czasu. A Ty gdzie trafi艂a艣 z wynikami? To Tw贸j lekarz od porfirii?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰